Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Joi, 14 decembrie 2006
Stirile TVA aici
  • In prezenta Iui Mos Craciun - Parc de distractii pentru copii, cadouri si multe surprize la Expo Arad

Parcul de distractii atrage ca un magnet copiii adusi la Targul "Daruri de Craciun"Expo Arad International este gazda, timp de cinci zile, a celui mai asteptat targ de peste an, si anume cel intitulat "Daruri de Craciun"
Este cel mai vizitat targ de catre copii, deoarece Mos Craciun este prezent permanent. 
Plus de asta, targul are un parc de distractii cu intrare gratuita amenajat in Pavilionul B. 
Atractia targului consta in cadourile si ornamentele pentru Pomul de Craciun. 
Deschis intr-un cadru festiv in prezenta oficialitatilor Aradului, in frunte cu primarul Gheorghe Falca, targul s-a bucurat inca de la inceput de prezenta a zeci de vizitatori. 
Un cor de copii a deschis spectacolul prin doua melodii, urmat de interpreti de muzica usoara si populara. 
Pe parcursul celor patru zile cate au mai ramas din targ, vizitatorii pot participa la spectacolele special organizate pentru ei, prezentate de Adrian Moldovan.
Hainele de blana, costumele, fustele si pantaloni sunt cele mai cautate produse din targ, precum si micile cadouri care pot fi cumparate pentru a le darui.Toate au preturi convenabile. 
Managerul de proiect al acestui targ este Doina Vasilescu care a reusit sa adune un numar de 115 firme expozante. 
"Am venit la targ pentru ai cumpara sotului si parintilor un cadou, cu ocazia aceasta l-am adus si pe micut, care nu mai vrea sa plece datorita acestui parc de distractii", a declarat Mioara Stan. 
Parcul este in asa fel amenajat incat parintii care vin cu copiii au unde sa stea sa-i supravegheze. 
Astazi, incepand cu ora 13:00 in pavilionul B Grupul Sc.Ind. Tr. Cai Ferate va fi prezent cu ansamblul de dansuri populare "Datina", dupa care va incanta publicul solista de muzica populara Cristina Bagyinka. La ora 13:30 in pavilionul A, va canta Radu Barbalata. 
Pe tot parcursul zilei vor avea loc astfel de spectacole, iar Mos CrSciun va sta la discutii cu copiii. 
Vizitatorii sunt asteptati cu o serie de surprize si concursuri unde se pot castiga premii atractive. 
Pe toata durata targului va avea loc un salon al micilor mesteri populari, care vor face prajituri, pe care ulterior le vor pune la dispozitia vizitatorilor. 
Biletul de intrare la targ este de 2 lei, iar transportul este gratuit pe traseul Podgoria - Gara CFR -UTA - Fortuna - Expo Arad International. 
Cei care vor sa simta cu adevarat spiritul de sarbatoare, trebuie sa viziteze acest targ unde brazii frumos impodobiti si Mos Craciun plin de daruri ii intampina.

Claudia Untaru - Informatia Aradului

  • Revelion cu Modern Talking

Primarul Gheorghe Falca promite aradenilor surprize placute la intrarea in UEPrimarul Gheorghe Falca le-a promis aradenilor surprize deosebite pentru noaptea de Revelion. 
Gheorghe Falca a precizat, ieri, ca, daca ceea ce a gandit el se va realiza, Aradul va intra simbolic in Uniunea Europeana cu cel putin jumatate de ora inaintea altor localitati din Romania. 
Primaria va organiza o manifestare de primire a drapelului Uniunii, din partea orasului unguresc infratit Bekescsaba, pentru a marca momentul integrarii.
Ceremonialul, in intentia lui Falca, va avea loc insa nu la ora trecerii dintre ani, ci la 23,30. 
Mega-spectacolul ce se va desfasura in fata Palatului Administrativ din Arad va continua cu un concert la care isi vor da concursul trupele Pacifica si, spre bucuria fanilor aradeni, celebra trupa "Modern Talking". 

Sorin Trocan - Evenimentul zilei (Editia de Vest)

  • Cardul european de asigurat

Asa va arata cardul european de sanatateTrebuie solicitat de la 1 ianuarie 2007 si este obligatoriu chiar si pentru o calatorie in Ungaria.
Incepand de la 1 ianuarie 2007, toti cei care calatoresc in tarile Uniunii Europene vor trebui sa-si procure un card european de asigurat, pentru a putea beneficia de asistenta medicala in afara Romaniei. 
Nu trebuie, insa, sa ne asteptam sa ni se ofere gratuitate absoluta pentru orice fel de serviciu medical. 
In fiecare stat european pe care il vizitam, ne vom supune legislatiei specifice din acel stat. Ceea ce inseamna ca gratuitatile de la noi nu pot fi extinse si la "ei".
In Germania, spre exemplu, pentru fiecare zi de spitalizare, se percepe si o coplata de cate 10 euro, cu toate ca avem cardul european de asigurat. 
In Belgia, cu acelasi card, beneficiem de gratuitate doar in proportie de 70%, diferenta trebuind sa o achitam cash sau sa o compensam printr-o asigurare privata de sanatate.
Cardul nu da dreptul posesorului sa beneficieze de tratamente in strainatate pentru problemele de sanatate pre-existente calatoriei. 
Adica nu e cazul sa ne facem iluzii ca ne putem opera (gratuit) la vreun spital din Anglia sau ca ne recuperam post-operatoriu la o clinica din Elvetia.
Le putem face numai contracost. 
In sfera de servicii pe care le asigura cardul intra, in principal, urgentele: un infarct, o criza de fiere, o apendicita, un accident rutier etc.
Doar pentru asigurati
Pentru a intra in posesia unui card european de asigurat, trebuie sa depunem o cerere la Casa de Asigurari de Sanatate la care suntem inscrisi.
Formularul tip se procura de la sediul Casei si i se ataseaza copiile pasaportului si cartii/buletinului de identitate (certificatului de nastere, in cazul copiilor sub 14 ani). 
De asemenea, se achita 2,166 RON. Cardul va "veni" acasa, la domiciliul specificat in cerere, in termen de sapte zile lucratoare de la momentul solicitarii.
Cardul european de asigurat are dimensiunile unui card bancar si contine o serie de date de identificare ale posesorului. 
Este valabil sase luni de zile. "Atragem atentia ca de aceasta facilitate nu pot beneficia cei care nu si-au achitat la zi contributia la fondul de asigurari de sanatate. Primirea cererilor de eliberare a cardului este posibila incepand din prima zi lucratoare a anului viitor" - precizeaza Florin Farcas, purtator de cuvant al CAS Arad.

D.D. - Adevarul

  • Premiile Uniunii Scriitorilor

Filiala Arad a Uniunii Scriitorilor a decernat premiile anualeFiliala Arad a Uniunii Scriitorilor a avut la sfarsitul saptamanii doua evenimente de sarbatorit: 
Decernarea premiilor anuale ale Uniunii si aparitia celui de-al doua sutelea numar al revistei de cultura ARCA. 
Din partea conducerii judetului au participat la festivitati prefectul Gavril Popescu si vicepresedintele CJA Gavril Buza. 
Premiile Uniunii Scriitorilor, filiala Arad au revenit urmatorilor: - pentru poezie, lui Ioan Molodvan, iar pentru proza, lui Gheorghe Schwartz. 
Casa de cultura a municipiului Arad a acordat 5 premii scriitorilor Lia Alb, V.Leac, Ioan Matiut, Catalin Lazurca si Vasile Dan. 
Clubul Rotary l-a premiat pe Andrei Mocuta iar din partea Asociatiei "Pro Urbe" premiul pentru cultura I-a revenit artistului Onisim Colta. 
Tot cu aceasta ocazie a avut loc lansarea celui de-al 200-lea numar al revistei ARCA, un bastion al culturii intr-o lume in care se promoveaza tot mai mult non-valoarea.

Adrian Moldovan - Televiziunea Arad

  • "Societatile mai mici nu vor rezista dupa aderare"

Interviu cu Dana Danoiu - directorul APMInterviu cu Dana Danoiu, directorul executiv al Agentiei pentru Protectia Mediului
Unul dintre cele mai importante domenii ale economiei care va fi afectat de schimbari majore dupa aderare este Protectia Mediului.
Pentru a vedea care sunt principalele noi reglementari in acest domeniu, discutam cu directorul Agentiei de Protectie a Mediului Arad, Dana Danoiu.
- Se va schimba ceva in ceea ce priveste durata de eliberare a unei autorizatii de mediu?
-In urma cu o luna de zile am primit de la minister noul project de lege pentru modificarea Ordinului 876, dupa care se elibereaza autorizatiile de mediu. In ceea ce priveste durata nu a intervenit nici o schimbare, in sensul scurtarii acesteia. Tot patru luni de zile va dura.
- In ceea ce priveste tarifele percepute?
- Aici, in acest proiect, exista o schimbare esentiala. Sunt prevazute tarife mult mai mari, fata de cat sunt in prezent. Daca pana acum, pentru obtinerea unei autorizatii de mediu se percepea o taxa de la 5 la 10 milioane lei vechi, pe viitor se doreste o majorare, urmand ca autorizatia sa coste 1000 de euro.
In acest sens, am facut unele observatii pe marginea textului de proiect, in special la micsorarea tarifelor, dar nu cred ca vor exista modificari prea mari in jos, legat de pret.
- Referitor la perioada de valabilitate a unei autorizatii...
- In legea veche, durata unei autorizatii de mediu putea fi de la 2 luni pana la cinci ani. Conform normelor europene, durata unei autorizatii este exact de cinci ani.
- Care sunt cele mai drastice schimbari, dupa aderarea tarii noastre la Uniunea Europeana?
- Cele mai importante modificari vor afecta micii intreprinzatori, societatile mai mici, care nu vor rezista dupa aderare. Asta din punctul de vedere al investitiilor care trebuie facute pentru a-si desfasura activitatea conform cu standardele UE. Este nevoie de achizitionarea acelor instalatii pentru protectia factorilor de mediu, care sunt destul de costisitoare, si pe care nu orice societate si le poate permite.
- Sa revenim putin asupra Aradului si asupra incidentului de la Scoala Generala Nr.21. Stiu ca au existat unele acuze destul de grave, venite din partea conducerii prefecturii, referitor la activitatea agentiei...
- Referitor la afirmatiile domnului prefect Gavril Popescu, ca a existat foarte mult amatorism si ca nu e profesionist sa iesi cu declaratii cum ca nu avem dotarea necesara pentru a putea face acel tip de analize as dori sa-i intreb pe domnul prefect daca ar considera mai profesionist sa nu spun adevarul. Poate o sa ne ajute dansul sa rezolvam problema dotarii laboratoarelor sau construirii unui nou sediu pentru agentie. Pentru ca domnul prefect nu stie in ce conditii ne desfasuram activitatea, il invitam sa ne faca o vizita.
- O alta problema delicata a reprezentat-o si statia de epurare din Zona Industriala Nord-Vest...
- Da, cunosc aceasta problema foarte bine. Statia aceea nu functioneaza practic. Si nici nu se intrevede o solutie de rezolvare a problemei. Daca mi se va cere de la minister inchiderea statiei de epurare nu pot sa fac altceva decat sa o inchid.

Anca Pascutiu - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]