Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Sambata, 15 iulie 2006
Stirile TVA aici
  • Ambasadorul Olandei, in vizita la Arad

Ambasadorul Olandei a vizitat AradulLa invitatia prefectului Cristian Stragea, Ambasadorul Olandei, Excelenta Sa Jaap Werner a efectuat in cursul zilei de ieri o vizita in municipiul si judetul Arad. 
Acesta a fost insotit de Consulul Onorific al Regatului Tarilor de Jos la Timisoara, Marius Popa si programul sau a cuprins o intalnire cu primarul Gheorghe Falca precum si vizite la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, la Politia de Frontiera si la Directia Regionala Vamala. Dupa ce primarul Gheorghe Falca i-a prezentat oaspetelui olandez proiectele de dezvoltare ale administratiei locale, Excelenta sa a sustinut o conferinta de presa. Astfel am aflat ca Jaap Werner a fost placut impresionat de ceea ce a vazut in Arad, fiind pentru prima data cand vine in aceasta zona. 
Ambasadorul a mai precizat ca Olanda este extrem de interesata de colaborari economice cu tara noastra, in mod deosebit cu zona de vest, din acest motiv, ministerul de resort olandez deschizand la Cluj un Centru de Informatii de Afaceri pentru intreprinzatorii olandezi, centru care se ocupa de intreaga zona de vest a Romaniei.
In acest context, Excelenta Sa a mai subliniat: "Planurile pe care mi le-a prezentat primarul Aradului, nu fac decat sa sporeasca interesul nostru pentru aceasta zona, mai ales in perspectiva integrarii dumneavoastra in Uniunea Europeana".
Referitor la acest subiect, Jaap Werner a precizat ca tara pe care o reprezinta a sprijinit din totdeauna eforturile Romaniei de integrare, si prin programe concrete de sprijin a reformelor in diverse domenii, si prin ratificarea tratatului de aderare de catre Parlament. 
Acesta a adaugat ca asteapta cu nerabdare raportul din luna septembrie, pentru a vedea in ce domenii mai trebuie sprijinita tara noastra si pentru a vedea pozitia definitive) a Uniunii asupra extinderii inspre Romania si Bulgaria.
Cu toate ca ambasadorul s-a declarat interesat si de soarta judetului, la intalnirea de ieri nu a participat nici un reprezentant al Consiliului Judetean, prefectul Cristian Stragea motivand ca presedintele institutiei este in concediu, iar oasoetele olandez a putut afla si un punct de vedere politic asupra strategiei de dezvoltare a judetului de la presedintele local al PD si un inalt reprezentant al Aliantei, respectiv primarul Gheorghe Falca.
In final, Excelenta Sa a mai adaugat ca asteapta cu nerabdare vizitele la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, la Vama si la Politia de Frontiera pentru a afla cu ce probleme se confrunta si acestea si a identifica eventuale proiecte de colaborare cu statul Olandez sau cu institutii similare.

Claudia Adjudeanu - Informatia Aradului

  • Pentru ca nu mai poate lucra cu "oameni fara caracter" ca Florea, Dekany, Calimente sau Ghiorghiof, Sever Jurca si-a dat demisia din PNL

Avocatul Sever Jurca si-a dat demisia din PNLSituatia din filiala judeteana a Partidului National Liberal tinde sa se limpezeasca mai repede decat s-ar fi asteptat chiar si partile implicate. 
Ieri dupa amiaza, avocatul Sever Jurca, cel care a pierdut alegerile interne ca urmare a admiterii unei contestatii, a anuntat ca isi da demisia din partid.
Jurca a mentionat ca asteapta "vremuri mai bune" si ca nu mai poate continua alaturi de "oameni fara caracter" mentionandu-i aici pe presedintele Ioan Florea, dar si pe Tiberiu Deakany, Mihai Calimente si Titu Gheorghiof.
"Nu mai pot sta cu ei (cei mentionati anterior -n.r.) la aceeasi masa. Ieri (joi - n.r.) am stabilit ca nu vom mai avea iesiri in presa, ca ne vom apuca de treaba, dupa care ei spun ca m-au sanctionat. Vor sa ma scoata din joc sa nu mai pot Candida. Nu le voi da aceasta ocazie", a mentionat Jurca.
Acesta a mai precizat ca deocamdata demisia este la nivel declarativ, dar ca o va inregistra in cursul saptamanii viitoare.
Sever Jurca a mai precizat ca nu va trece intr-un alt partid, ca va ramane liberal si i-a asigurat pe toti membrii PNL din judet ca nu-i va trada. Totodata, avocatul a declarat ca in spatele sanctiunii luate s-ar afla deputatul Titu Gheorghiof, care ar fi cerut acest lucru "in loc sa se ocupe de dosarul lui de la CNSAS".
Decizia lui Jurca vine ca urmare a anuntului facut ieri de presedintele organizatiei judetene a PNL Arad, Ioan Florea. 
Acesta a declarat ca in urma sedintei Biroului Permanent Teritorial, Sever Jurca a primit un avertisment pentru desele iesiri in presa care ar fi daunat imaginii partidului. 
Avocatul, insa, spune ca nici nu s-a pus aceasta problema. 
Ioan Florea ne-a declarat imediat dupa consumarea gestului lui Jurca ca nu intelege de ce s-a precipitat acesta din urma. 
"Ca de atatea ori Jurca se precipita. Este o masura primita iar in ceea ce ma privestc chiar nu inteleg de m-a etichetat «om fara caracter». Am facut parte din echipa Jurca, nu mi-am precizat niciodata alta pozitie, iar faptul ca am fost desemnat presedinte interimar era de natura sa-l avantajeze. Nu-i putin lucru sa fie desemnata o persoana din echipa care a pierdut", a declarat Ioan Florea. Acesta a mai adaugat, referindu-se la supararea lui Jurca, ca nu este intemeiata. 
"La sedinta de ieri (joi -n.r.) s-a grabit sa plece. Noi nu finalizasem discutia si unul dintre colegi, nu-mi aduc aminte cine, a facut o propunere, sa fie sanctionat, sa i se dea un avertisment. Eu am intervenit si am spus ca nu este bine sa ne pripim si sa luam o decizie la sedinta viitoare, adica joi", a concluzionat Florea.

Calin Ghinaciu - Agenda zilei

  • Aradul - "periat" nocturn de politişti

IJP Arad a organizat joi noaptea o razie de proportiiMunicipiul a fost impanzit, joi noaptea, de politistii din cadrul IPJ Arad, care au "periat" orasul de la un capat la celalalt, in vederea depistarii cetatenilor certati cu legea.
Seful IPJ Arad a dispus, joi noaptea, intre orele 23,30-03,00, organizarea si executarea unei razii, cu efective largite, in municipiul Arad. 
La razie au participat ofiteri si agenti de politie de la Serviciile de Investigatii Criminale, Ordine Publica, Politie Rutiera, Investigare Fraude, Criminalistic, Transporturi Feroviare, Logistic, A.E.S.T., iar de la Politia municipiului au participat Birourile Ordine Publica, Investigatii Criminale si Cercetari Penale.
- Pe parcursul celor aproape patru ore in care orasul a fost impanzit de politisti, au fost controlate 286 de autovehicule, au fost legitimate 541 de persoane, au fost verificate 14 unitati comerciale si trei societati prevazute cu sisteme de paza. 
Au fost amprentate si fotografiate sase persoane, care ulterior au fost introduse in baza de date a IPJ Arad. 
Politistii au aplicat 145 de sanctiuni contraventionale, din care 129 la regimul circulatiei rutiere (cele mai multe pentru depasitea limitei legale de viteza), valoarea totala a sanctiunilor fiind de 6750 de RON. 
Nu in ultimul rand, agentii de politie rutiera au ridicat, in vederea confiscarii, trei permise de conducere si patru certificate de inmatriculare, unor conducatori auto care nu au respectat semnificatia indicatorului pentru trecere la nivel cu calea ferata si pentru consum de alcool.
- Politistii au avut sansa sa depisteze inclusiv doi urmariti general, respectiv local. 
Marius Balog, de 14 ani, din Arad, era urmarit general din data de 30 martie a anului curent, de cand a disparut de la domiciliu, iar Paul Gaude, de 22 de ani, de asemenea din Arad, se sustragea urmaririi penale, pentru savarsirea infractiunii de furt.
Paznic baut la Trezorerie
- In jurul orei 1,30, Nicolae L., de 38 de ani, din Ghioroc, paznic inarmat, a fost gasit in post, la Trezorerie, sub influenta bauturilor alcoolice. 
A fost sanctionat, conform legii, cu 50 de RON.
- Pe Calea Aurel Vlaicu, din municipiu, politistii l-au depistat pe Ioan Kirpacs, din Pecica, la volanul unui microbus incarcat cu morcovi, pentru care nu avea documente justificative. 
Barbatul le-a declarat politistilor ca avea de gand sa vanda legumele la Deva, la piata. 
Kirpacs a primit si el o sanctiune, iar marfa a fost ridicata, in vederea confiscarii.
"Pentru prevenirea savarsirii de infractiuni stradale si asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica in municipiul Arad, politistii aradeni vor organiza periodic astfel de actiuni", informeaza Camelia Tuduce, purtatorul de cuvant al IPJ Arad.

Eugenia Pantea - Adevarul

  • Biserica Almas si manastirea athonita - o binecuvantare pe pamantul Aradului

Biserica din Almas si "Fantana Iordanului" - Virtual Arad News (c)2006Biserica din Almas cu hramul "Bunavestire" este unul dintre cele mai frumoase sfinte lacasuri ale judetului Arad. 
Nici un trecator nu a ramas indiferent in fata acestei pietre pretioase pe care Dumnezeu a instapanit-o spre slujirea si Marirea Sa. 
Parintele Ioan Dascau este "omul lui Dumnezeu" pentru acest loc in care sufletele adasta spre mantuire.
Cu adevarat, nimeni nu poate trece indiferent prin fata acestei minuni bisericesti din Almas ce poarta hramul "Bunavestire"
Indiferent daca esti cu masina sau nu, pasul ti se opreste iar sufletul inchistat si prafuit de corvoada si pacat - tresalta de bucurie in fata Fantanii Iordanului, a Troitei Pacii sau a apei pe care o poti bea intru curatire. 
Preotul Ioan Dascau ne-a intrat direct la inima prin sufletul pe care si l-a zidit in aceasta biserica. 
Recita mult, tine minte mult, stie mult, totul spre slava Celui de Sus si mantuirea celor de jos.
Fantana Iordanului cu o frumoasa bolta impodobita cu citate sfinte, apoi bazinul in care oricine se poate scalda. 
"Oricat de mare ar fi seceta, bazinul acesta va avea apa mereu, pentru ca este izvor dedesubt si nu va seca niciodata!". 
Copiii matura in bazin, il curata, apoi acesta se umple cu apa curata. 
Biserica este chiar poarta de intrare in Tara Motilor, o poarta a Curateniei trupesti si sufletesti, asa cum s-a pastrat, secole de-a randul, acest neam darz si drept al motilor.
"Maica Domnului Mangaietoarea" - icoana minunilor de la Athos
Daca partea exterioara a bisericii este atat de atragatoare sufletului, intrarea in sfantul lacas te copleseste prin maretie si frumusete. 
Preotul ne arata splendidul iconostas daruit in urma cu patru ani de Traian Basescu. 
"Suntem foarte mandri de aceasta pretioasa donatie din partea presedintelui tarii". 
Candelabrele aduse din Grecia "curg" solar din cupola bisericii, umpland spatiul sfant cu lumini celeste. 
Au costat... 230 de milioane lei. 
Totul e nou, jilturile pe care, inca, nu s-au pus placile cu numele credinciosilor, covoarele. 
Privind frumusetea curata a picturilor si icoanelor, intrebam despre maestrul care a fost binecuvantat cu harul de a darui un chip atat de real lumii de Sus. 
"Pictorul se numeste Popescu Constantin si este din Radauti.  Intr-adevar, icoanele, picturile sunt minunate, Dumnezeu ajuta / completeaza intotdeauna acolo unde este multa ravna si bunavointa. 
Preotul Ioan Dascau prezinta cu mandrie realizarile bisericii din Almas Ne mandrim de prezenta unei icoane facatoare de minuni, adusa de la Muntele Athos - "Maica Domnului, Mangaietoarea". Este o copie fidela a celei originale din Grecia. Avem trei candele argintate aduse din Bucuresti, iar fresca  contine peste un kilogram si jumatate de foita de aur!".
Parintele ne arata un loc ferit, in partea stanga a intrarrii in biserica, loc destinat usurarii sufletului, extrem de sugestiv pictat. 
"Crestinul care vine la spovedanie este pictat intre preotul care mijloceste spovedania si diavolul care il indeamna sa-si tina pacatele ascunse, tocmai pentru a-i lasa sufletul si mai impovarat!". 
In acel loc sunt pastrate, sub sticla, sfinte moaste, printre care si o fasie din vestmantul Sfantului Minunilor, Anton, pamant din Tara Sfanta.  
Teiul cuprins de patru barbati
Afara, parintele Dascau ne arata un tei imens, de necuprins cu bratul, o adevarata minune a naturii, plin de flori. 
"Teiul este unic in tot judetul si nu poate fi cuprins decat de patru barbati zdraveni"
In curte se mai afla, pe langa Troita Pacii, mormantul unui erou local. 
Parintele povesteste mult si ne umple sufletul, nestiind ca ne-a tinut o sfanta predica. 
Ne arata, mandru, cum clopotele care "cunosc" 5 melodii stiu sa cante, dupa randuiala sarbatorilor importante de peste an. 
Ne spune ca biserica a fost ridicata in 1889, dar turnul a fost construit cu mult timp inainte, de aceea exista si acea diferenta de proportii intre corpul bisericii si turnul prea mic. 
"Problema e ca avem nevoie de bani; vrem in acest an sa sfintim gardul bisericii, cu ajutorul lui Dumnezeu".
Ajutor pentru manastirea athonita
Parintele spune ca la doi kilometri de biserica, intr-un loc de rai, vietuiesc intru desavarsire, frati calugari intr-o manastire in stil athonit. 
Dedesubtul stancii pe care este ridicata lavra - calugarii ar dori sa se sape o capela destinata meditatiei si rugaciunii. 
"Suntem in cautarea unui sculptor dornic de a face o munca doar pentru miluirea sufletului sau. Poate bunul Dumnezeu ne va ajuta in aceasta lucrare, iar calugarii vor avea parte de acest loc atat de dorit. Toata speranta noastra este numai in Dumnzeu!".
Suntem siguri ca orice suflet, inainte de orice, isi doreste liniste si binecuvantare din partea lui Dumnezeu. 
Aceste lucruri ne-au incredintat ca pacea sufleteasca, legatura permanenta cu Dumnezeu - sunt esenta existentei noastre - fara de care viata se pierde in neant.
Toti cei care vor sa ajute biserica din Almas si manastirea athonita, pot face donatii la: COOP CREDIT GURAHONT -I BAN RO 17CRCO - 0202 000 207 000007
AGENTIA ARAD IBAN RO - 41 CRCO - 0202 040103 102097 pentru Parohia Almas.

Felicia R.Gheorghe - Observator

  • Stadionul UTA, pe ultima suta de metri

Si baronul Neuman ar fi mandru de felul in care arata stadionul UTALucrarile de modernizare la stadionul UTA se apropie de sfarsit.
Directorul Directiei Licente si Afilieri din cadrul Federatiei Romane de Fotbal, Viorel Duru, a inspectat vineri stadionul, in vederea acordarii licentei pentru a evolua in prima liga.  
"Sunt impresionat de cate s-au facut aici in ultimele saptamani si voi propune comisiei acordarea licentei", a declarat Viorel Duru.
Capacitate 
"Dorim sa punem in vanzare abonamente doar in tribunele unde avem scaune. Astfel, vom avea un control al stadionului, pentru ca, in eventualitatea nedorita a unor stricaciuni, sa stim exact cine a stat pe locul respectiv", a declarat Ionel Danciar, organizatorul de competitii al "Batranei Doamne".
In masura in care, in spatele portilor se pun, deocamdata, scaune doar in portiunile ridicate, iar celelalte randuri vor ramane la stadiul de peluza propriu-zisa, capacitatea stadionului UTA va fi in jurul cifrei de 8.000 de locuri.
Vestiare 
Dotarile de la vestiare rivalizeaza cu cele occidentale. 
Fiecare vestiar al celor doua echipe, al arbitrilor si observatorilor FRF si LPF va fi dotat cu aer conditionat, spatiu la standardele cerute de UEFA, paturi pentru masaj, bazin necesar recuperarii. 
Vestiarul echipei UTA este vopsit in alb si rosu.
Camera de control antidoping
In locul destinat pana mai ieri juniorilor, va fi amplasat vestiarul destinat controalelor antidoping. 
Terenul din spatele tribunei a doua va fi din zgura artificiala, iar la arenele ICRTI si Sega au inceput lucrarile pentru regazonare si constructie a vestiarelor.
Aici se vor pregati, in conditii civilizate, grupele de copii si juniori, precum si seniorii clubului fanion din urbea de pe Mures.
"Nimic nu mai seamana cu ce a fost inainte. Acesti oameni merita felicitati pentru ca reusesc sa faca, in timp scurt, lucruri care nu s-au reusit de-a lungul anilor", a spus Stefan Mandru, antrenor la centrul de copii si juniori al FCM UTA Arad.

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]