Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 15 septembrie 2006
Stirile TVA aici
  • Scoala incepe, profesorii fac miting

Elevii sunt in dilema privind inceputul de an scolarUnii merg la scoala, altii la miting. Se intampla pe 15 septembrie, la inceputul noului an scolar. Sa mearga sau nu la scoala? Se intreaba parintii, se intreaba copiii iar raspunsurile le au numai profesorii.
In unele scoli, astazi va suna clopotelul, in altele nu. 
Ministrul Educatiei, Mihail Hardau, spune ca peste 3 milioane de elevi vor merge astazi la scoala. 
Sindicatele il contrazic, anuntand ca vor boicota inceputul anului scolar.
Motivul, ca in fiecare an, tine de salarii. 
Dascalii au cerut o majorare cu 60% a salariilor pana in 2008. 
Guvernul nu le-a promis decat o crestere cu 1 milion 250 de mii de lei vechi, adica de aproape 5%.
In timp ce ministrul Educatiei va deschide anul scolar la Miercurea Ciuc, sindicalistii se vor afla in strada. 
La orele 11 este programat un miting in fata Ateneului Roman, la care sunt asteptati peste 20 de mii de profesori.
"Fiecare organizatie sindicala are dreptul sa demonstreze, e un drept democratic pe care eu nu-l inteleg de aceasta data. (...)Vor fi 20.000 de oameni care vor fi in strada, dar vor fi trei milioane de copii in clase cu 300.000 de profesori", afirma ministrul Educatiei.
Sindicalistii vad altfel situatia.
"Absolut toate federatiile au spus ca maine vor boicota inceperea anului scolar", declara Gheorghe Isvoranu, presedintele Federatiei Spiru Haret. 
Liderii federatiilor din invatamant spun ca astazi, incepand cu ora 11, vor protesta in fata Ateneului Roman apoi vor pleca in mars catre guvern. Sindicalistii vor inainta Guvernului o noua propunere de crestere a salariilor.
"O majorare in termeni reali in 2007 si 2008 cu 60%, ca sa ajunga la propunerea pe care au facut-o chiar guvernantii si pe care am discutat-o in termenii acordului", spune Aurel Cornea, presedintele FSLI. 
Dincolo de protestele sindicalistilor, ministrul Educatiei sustine ca unitatile de invatamant sunt pregatite pentru inceperea anului scolar.
"72,5% dintre scolile din mediul urban sunt pregatite, in mediul rural stam mai prost, numai 65% au autorizatie sanitara", declara ministrul Hardau. 
Totusi, in multe judete din tara profesorii spun ca se vor duce astazi la scoala. 
Insusi ministrul Educatiei, chiar si Traian Basescu au declarat ca vor participa la deschiderea anului scolar, in diverse unitati de invatamant.

Adevarul

  • Gheorghe Seculici, presedinte PD Arad: "Partidul Democrat nu este sacul de box al Coalitiei"

Presedintele PD Gheorghe Seculici ia pozitie dupa ultimele declaratii- In ultimele zile, Partidul Democrat este supus unui tir permanent din partea unei formatiuni politice, in speta Partidul Conservator, care pana mai ieri facea parte din arcul guvernamental. Intrebarea este ce s-a petrecut la varful politicii si cum vedeti decizia Partidului Conservator de a demara procedura de suspendare a presedintelui Traian Basescu?
- E foarte greu sa polemizezi cu un partid, respectiv cu un lider de partid, care au procente mai mici decat marja de eroare. Dar, un lucru trebuie sa fie clar: Partidul Democrat nu este sacul de box al Coalitiei. Dan Voiculescu incearca sa-si rezolve lipsa de credibilitate si de imagine prin astfel de iesiri mediatice, pe baza unei retete nici macar originale, aceea de a initia un conflict cu cineva mai puternic si mai bine cotat, pentru a iesi in evidenta. Cred ca i se acorda prea mare importanta lui Dan Voiculescu. Acum avem alte prioritati, politice si guvernamentale, in perspectiva aderarii la Uniunea Europeana.
- In urma declaratiilor lui Dan Voiculescu sa intelegem ca Partidul Conservator nu mai este la guvernare?
- De fapt, Partidul Conservator nici nu a fost la guvernare decat scriptic. Faptic, in majoritatea cazurilor, Partidul Conservator a avut initiative, iesiri si pozitii care nu erau in conformitate cu programul guvernamental asumat. Am si inteles, intr-un fel, pozitia conservatorilor, un partid care a participat la alegeri cu un alt program, alaturi de Partidul Social-Democrat. Partidul Democrat si Alianta D.A. n-au simtit un sprijin real in actul guvernarii, din partea Partidului Conservator, ci dimpotriva. Confirmarea iesirii de la guvernare nu face decat sa puna oficial capat unei perioade de duplicitate.
- Cum comentati situatia petrecuta intr-un restaurant din capitala, acolo unde presedintele Basescu a discutat ore in sir cu colegii din Partidul Democrat  pe teme de mare actualitate.?
- Va spun din experienta proprie ca nu tot ceea ce apare in mass-media trebuie luat ca atare, mai ales atunci cand vorbim de presa centrala. Dar raspunsul nu se afla in deontologia unor ziaristi, care oricum ar fi trebuit sa verifice din cel putin doua surse informatiile, ci in Constitutie!!! Intalnirea presedintelui Basescu cu fostii colegi de partid a fost una privata!!! Iar intr-o intalnire privata pot fi abordate tot felul de subiecte, chiar Constitutia conferind dreptul la opinie al oricarui cetatean. Traian Basescu a fost impreuna cu Emil Boc si Adriean Videanu in perioada de opozitie, au facut echipa si nu e normal sa stergi cu buretele astfel de relatii, chiar daca intre timp Traian Basescu este presedintele Romaniei, implicit al tuturor romanilor. Cred ca se face prea mare caz de o intalnire privata a presedintelui tarii, fie ea si cu oameni politici. Toti avem dreptul la opinie, toti avem dreptul la o viata privata.
- Sunteti presedintele Partidului Democrat Arad. Cum vedeti politica locala in contextul ultimelor evenimente petrecute la nivel central?
- Vreau sa cred ca principala preocupare a partidelor aflate la guvernare este respectarea programului de guvernare, a pasilor necesari integrarii in Uniunea Europeana, nicidecum un concurs al orgoliilor si o lupta pentru imagine. La Arad, politica locala nu trebuie sa sufere din cauza a ceea ce se intampla la nivel central. Obiectivul nostru a fost respectarea agendei guvernamentale si vrem sa pastram in continuare acest obiectiv. Partidul Democrat si-a asumat un program in fata electoratului si vrem sa ne respectam acest program. Promisiunile luate in fata electoratului sunt mai importante decat orice fel de disputa politica.
- Va multumesc, domnule presedinte Seculici!

Sorin Ghilea - Informatia Aradului

  • Termen de 10 zile, pentru un proiect politic al PSD Arad!

Ioan Rus raspunde intrebarilor presei aradeneClujenii Ioan Rus si Vasile Dancu au venit la Arad pentru a intocmi un raport cu privire la PSD-ul local. Mesajul: ordine pana la alegeri, dinamizarea activitatii
Ioan Rus, in calitate de supervizor al activitatii filialei aradene, insotit de Vasile Dancu, i-a bagat ieri in sedinta pe pesedistii aradeni. 
Cei doi vor intocmi un raport catre conducerea centrala a PSD. 
"Am venit sa consolidam pozitia prim-vicepresedintelui, pana cand se vor organiza alegeri. S-a stabilit ca PSD Arad are nevoie de un proiect politic. In zece zile trebuie sa fie facut acest proiect politic" a spus Ioan Rus, imediat dupa terminarea sedintei. 
Evident, proiectul politic ar urma sa dinamizeze activitatea social-democratilor aradeni, cam lesinata in ultima perioada, sa readuca organizatia in prim-planul vietii politice.
Intrebat de Observator aradean daca a simtit ca vor fi mai multe proiecte politice, supervizorul PSD Arad a raspuns ca "va fi un singur proiect negociat de toti, la care vor lucra toti cei din PSD Arad. E nevoie de oameni de echipa, care actioneaza de la creier, nu de la ficat!"
Organizatia aradeana va avea mana libera in stabilirea datei la care vor fi organizate alegerile. 
"Organizatia va stabili. Daca ei se simt pregatiti, pot sa le organizeze si maine dimineata! Daca nu, peste o luna, peste doua..." a comentat Rus.
Din culise intalnirii
O parte dintre participantii la intalnirea cu Ioan Rus si Vasile Dancu au fost destul de nemultumiti de faptul ca, in ciuda mesajului evident de unitate, discutia cu membrii PSD Arad a fost prefatata de o discutie restransa, la care au fost prezenti prim-vicepresedintele Florin Remetan si fostul presedinte, Dimitrie Musca. 
Unii pesedisti boscorodeau, dupa sedinta, intrebandu-se "daca Musca s-a retras si a facut toata situatia asta, de ce se mai baga?"
Se pare ca in cadrul discutiilor cu usile inchise Ioan Rus a facut referiri critice la faptul ca "Ungureanu trebuie sa vorbeasca ce vorbeste organizatia, nu ce vrea el".
Cei doi parlamentari ai PSD, Vasile Ungureanu si Gheorghe Chiper nu au participat la intalnire, fiind retinuti, oficial, la Bucuresti, in Parlament. 
Poate va intrebati de ce ei au fost retinuti, in timp ce Vasile Dancu a ajuns la Arad? 
Si noi ne intrebam...

Flavius Ghender - Observator

  • Ajutoare de la MISS

Frumoasele aradence au fost implicate in actiuni de ajutorareZece familii nevoiase cu multi copii au primit, marti, pachete continand alimente, haine si rechizite scolare. 
Acest gest umanitar apartine fetelor de la o agentie aradeana de modeling, care au participat, recent, la concursul "Miss Arad", organizat cu scop caritabil, in cadrul "Zilelor Aradului".
Cele zece familii nevoiase, insumand 70 de persoane, au fost selectate de pe listele sociale de la Directia de Dezvoltare si Asistenta Comunitara a Primariei.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Ingrijorata de indisciplina rutiera - Politia aradeana a aplicat 687 de sanctiuni in doar cateva ore

In urma controlului numerosi soferi s-au ales cu sanctiuniPolitistii de la Serviciul de Politie Rutiera din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Arad au organizat, marti, o actiune ampla pe linia prevenirii accidentelor rutiere, pe raza municipiului Arad. 
Actiunea politistilor a avut loc atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte, echipajele de politie actionand pe cele mai importante artere ale orasului, respectiv Calea Aurel Vlaicu si Calea Timisorii.
Viteza, pericol maxim!
Politistii aradeni au amplasat radare in punctele fierbinti ale orasului, acolo unde aglomeratia este maxima pe timp de zi si unde, noaptea, latimea soselei le da posibilitatea vitezomanilor sa se desfasoare. 
Si nu au fost putini vitezomani care au cazut in plasa oamenilor legii, pentru ca ambalandu-si motoarele "trase" de multi cai putere, aradenii, posesori de masini puternice, abia au asteptat caderea serii sa porneasca la drum. 
In schimbul acestui comportament, vitezomanii nostri s-au ales cu amenzi si fara permis. 
Un alt vitezoman, de data acesta un motociclist, care circula cu doar 120 de kilometri la ora, a fost si el sanctionat. 
"Viteza este unul dintre cei mai importanti factori care duc la tragedii inimaginabile. Sunt atatea evenimente de acest gen prezentate la televizor, cele mai multe cu numeroase victime umane, si tot nu ne invatam minte" a declarat inspector de politie Camelia Tuduce, purtator de cuvant IPJ Arad.  
Conducand cu telefoanele celulare!
Politistii de la circulatie au sanctionat 12 persoane pentru ca sofau in timp ce vorbeau la telefon. 
Pe langa amenzile care le-au fost acordate, politistii le-au explicat "vorbaretilor" cat de periculos este vorbitul la telefonul mobil la volan. 
Si cum la noi se poarta, putem baga cu totii mana in foc ca pe o ureche le-a intrat si pe alta le-a iesit, ca doar noi pana nu o patim nu ne linistim. 
Un alt lucru care a fost sesizat de politisti este faptul ca soferii se simt stanjeniti de centura de siguranta, pe acestia costandu-i cateva sute de mii de lei vechi aceasta stanjeneala.
Bilant!
In doar cateva ore, politistii au aplicat 687 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 21.416 de lei. 
Dintre acestea, 109 au fost aplicate pentru depasirea limitei legale de viteza si 74 pentru nepurtarea centurii de siguranta. 
Politistii au ridicat in vederea suspendarii un numar de 18 permise auto si opt certificate de inmatriculare. 
"Scopul acestei ample actiuni a fost constientizarea populatiei cu privire la respectarea regulilor de circulatie, respectiv implicatiile tragice care pot sa apara in cazul in care nu sunt respectate. Acest lucru in conditiile in care principalele cauze ale accidentelor grave cu care ne confruntam sunt viteza excesiva, nerespectarea regulilor de circulatie si oboseala la volan", a declarat inspector de politie Camelia Tuduce, purtator de cuvant IPJ Arad.

Camelia Catean - Informatia Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]