Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 16 ianuarie 2006
Stirile TVA aici
  • Micalacenii ameninta ca vor bloca strada Voinicilor

Locuitorii de pe Voinicilor ameninta cu blocarea strazii - Virtual Arad News (c)2006Ajunsi la capatul rabdarii, din cauza tirurilor care le trec pe sub geamuri
Vrem sa fim oras european, dar avem infrastructura unei comune. 
Asta cred sutele de aradeni, nevoiti sa suporte zi si noapte cosmarul TIR-urilor care le cireula pe sub geamuri. 
De mai bine de un an, traficul greu a fost interzis in centrul orasului, asa ca masinile de mare tonaj au fost deviate printr-un cartier. 
Zeci de tiruri trec zilnic pe o strada cu doua sensuri de mers, pe care mai cireula si tramvaie si care este de departe, una din cele mai stricate artere din Arad. 
Este vorba de strada Voinicilor, strada pe care cireula masinile de mare tonaj care vin dinspre Timisoara si o iau spre Deva pentru a nu mai trece prin centrul Aradului. 
Este limpede ca in conditiile in care masinile dau din groapa in groapa, iar zgomotul si trepidatiile autovehiculelor de transport le fac viata un chin, locuitorii nu au mai putut suporta. 
Ajunsi la capatul puterilor, oamenii au iesit sambata in strada si au amenintat ca, daca Primaria nu va gasi o rezolvare pentru traficul infernal, vor bloca circulatia.
Ca sa ajunga pe soseaua de Centura, care duce spre Deva sau Timisoara, Tirurile au o singura solutie. 
Sa o ia pe strada Voinicilor, printre blocuri si case. Zgomotul continuu i-a scos insa din minti pe localnici. 
Oamenii se plang ca nu pot dormi, ca asa ceva nu se intampla in strainatate, ca nu au unde parca propriile masini, ca Tirurile blocheaza totul. 
Mai mult, din cauza trepidatiilor, casele oamenilor s-au crapat. 
"Din cauza masinilor de mare tonaj si placile de faianta cad dupa pereti. Asa se scutura casele noastre. Si in camera cealalta se misca teracota" - a declarat un cetatean foarte suparat.
De cand traficul greu a fost deviat pe strada cu pricina, drumul arata ca dupa bombardament. 
Oamenii au fost de nenumarate ori in audienta la Primarie, dar, spun ei, nimeni nu i-a luat in seama. 
Sambata dimineata, oamenii au oprit tirurile incercand sa convinga soferii sa-si schimbe ruta. 
"Eu ii inteleg pe oameni ca li se distrug drumul, casele si ca nu se pot odihni. Dar aceasta varianta nu ne convine nici noua pentru ca ne distrugem masinile, iar asa ceva n-am intalnit nicaieri in lume", a declarat un sofer.
Primaria Arad spune ca nu exista bani pentru devierea traficului greu din perimetrul respectiv. 
Construirea unui alt pod si a catorva kilometri de sosea de centura ar costa milioane de euro. 
Singura solutie este reabilitarea strazii Voinicilor. 
"Vreau sa precizez ca reabilitarea strazii Voinicilor pe toata portiunea care face legatura cu soseaua de Centura, spre Timisoara, se va face total, adica de la infrastructura, astfel incat vor fi eliminate si acele trepidatii neplacute si nefolositoare pentru locuinte", a declarat Valer Marginean, purtatorul de cuvant al Primariei Arad.
Satui de promisiuni, localnicii amc-ninta ca vor actiona Primaria in judecata.

Florin Marusca - Agenda zilei

  • Animed - la ora bilantului

Animed doreste sa sensibilizeze iubitorii de animaleDin documentele Animedului, asociatia non-profit care se ocupa de ingrijrea medicala a animalelor comunitare din judetul nostru, reiese ca numarul de caini si pisici sterilizati si castrati a crescut simtitor in anul 2005, fata de 2004. 
In anul 2004, voluntarii asociatiei au sterilizat 189 de animale (din care 34 de caini si 155 de pisici) comparativ cu anul trecut, cand au sterilizat 240 de comunitari (19 caini si 221 pisici). 
Intrebata care este castigul aradenilor din acest program, Rodica Pintea, vicepresedinte fondator al asociatiei, ne spune: 
"Prin aceasta activitate, noi vrem sa ajutam orasul. Sunt fundatii caritabile care se ingrijesc de problemele oamenilor nevoiasi, dar uitam ca si preocuparea pentru mediul inconjurator si pentru animale este un punct din integrarea europeana. Aradul este poarta de intrare in tara, iar programul de capturare, sterilizare si returnare, ajuta la crearea unei imagini mai umane a judetului nostru."
Nu toate animalele salvate sunt duse inapoi. 
Multe dintre cele care au trecut pe la Animed au avut norocul (prin munca voluntarilor) de a ajunge la stapani iubitori si responsabili. 
Insa din acest punct de vedere se poate observa o scadere. 
Anul trecut, aradenii au adoptat 79 de animale, fata de 112 de comunitari care si-au gasit companioni umani (stapani) in 2004. 
In ceea ce priveste viitorul, voluntarii strang fonduri pentru o clinica, unde sa se poata desfasura programul de sterilizari. 
In plus au nevoie de hrana uscata pentru animale, produse de uz veterinar, produse de curatire, benzina si materiale de constructii. 
Scopul lor?
Reducerea numarului de pisici si caini comunitari, prin controlul reproducerii (sterilizarea), prevenirea cruzimii fata de animale printr-un program educativ, acordarea de asistenta medicala animalelor maltratate, bolnave sau accidentate. 
"Facem un apel catre iubitorii de animale, daca vor sa ajute activitatea organizatiei, sa mentioneze pe declaratia de venit global ca doresc ca acei 2% din impozitul pe care ei il platesc, sa ajunga la Animed Arad. Noi credem ca, educand copiii sa fie blanzi cu animalele, ajutam societatea, pentru ca tinerii care astazi sunt cruzi cu animalele vor deveni adultii care maine vor fi cruzi cu oamenii din jurul lor" -spune Rodica Pintea.

Margareta Szego - Adevarul

  • La Zerind se va consolida digul

Consolidarea digului Crisului la Zerind va fi facuta din fonduri externeDeputatul Constantin Igas a adus, o veste buna locuitorilor comunei Zerind si a localitatii Iarmata. 
Lucrarile de consolidare a digului se vor realiza anul acesta, din fonduri externe.
An de an, in anotimpul ploios, apele Crisului inunda terenurile agricole, dar si casele oamenilor, provocand pagube de sute de milioane de lei. 
Locuitorii, dar si edilii comunei au solicitat sprijinul parlamentarului, astfel incat lucrarea de indiguire sa fie trecuta in randul celor executate cu bani de la bugetul central.
"Nu am reusit anul trecut sa obtin acest lucru, desi, intr-o prima discutie purtata cu ministrul Sulfina Barbu, am primit asigurari ca se vor gasi bani si pentru acest obiectiv. Bugetul a fost votat, fara insa ca cei 127 de miliarde de lei sa fie repartizati".
Lucrarea a ramas insa de actualitate, iar deputatul Igas a vorbit insa, din nou, cu directorul Regiei de apa Cris Oradea care, ieri, i-a comunicat ca lucrarea va fi realizata din fonduri externe. 
"Este un obiectiv important, care va fi in cele din urma realizat. S-a primit aviz de la Administratia Nationala Apele Romane, urmeaza ca lucrarea sa fie avizata de Ministerul Mediului. Important este ca anul acesta la Zerind se va incepe lucrarea de indiguire", ne-a declarat parlamentarul.

M.O. -  Observator

  • Cu 16 voturi in CLM, Sala de sport din Micalaca va intra in domeniul public al Aradului

Consilierii locali pot hotara proprietarii sali de sport din MicalacaDevenita deja celebra prin sechestrul pus la... inaugurare, sala de sport din Micalaca va ajunge nu in proprietatea Universitatii "Aurel Vlaicu", ci a municipalitatii. 
Este drept, pentru acest lucru, 16 din cei 23 de consilieri municipali vor trebui sa voteze "pentru", in sedinta de joi, proiectul initiat de primarul Gheorghe Falca. 
Potrivit proiectului, se va modifica inventarul bunurilor apartinand domeniului public al municipiului Arad prin includerea salii de sport din Micalaca - Universitatea "Aurel Vlaicu" Arad.
"Prin Hotararea nr. 183 din 25 iunie 2002 Consiliul Local al Municipiului Arad a aprobat parcelarea terenului proprietatea statului roman, inscris in CF nr. 15989 Micalaca, cu nr. top 2333-2364/3002/662/1/1/1/2/2, in suprafata de 2211 mp, si transmiterea dreptului de folosinta gratuita asupra constructiei nefinalizate «sala de sport» si asupra terenului catre Compania Nationala de Investitii SA in vederea finalizarii investitiei. 
Avand in vedere procesul verbal de receptie a lucrarilor, precum si protocolul de predare-primire al obiectivului semnat de catre CLM Arad si CNI SA, propun promovarea unui proiect de hotarare (...)"
-se arata in expunerea de motive a Executivului Primariei Arad. 
De mentionat ca nu se face referire la hotararea de anul trecut, din luna aprilie, prin care sala urmeaza sa treaca in administrarea UAV.

Calin Ghinaciu - Agenda zilei

  • Ros-albii incep verificarile

UTA a inceput seria jocurilor de verificareUTA incepe seria jocurilor de verificare, in compania divizionarei C, Gloria Arad.
Programul continua sambata, cand la Lipova, ros-albii vor intalni formatia Soimii, din localitate.
"Vom cauta cativa adversari pana la definitivarea lotului si plecarea in cantonament. Pregatirea centralizata va dura noua sau zece zile. Daca nu avem bani, o vom face in Arad. Exista si posibilitatea unui turneu de jocuri amicale in strainatate. Consider ca opt sau zece jocuri vor fi suficiente, din momentul in care vom avea perfectat ultimul transfer", a afirmat tehnicianul Victor Rosca.
La sediul clubului s-au renovat cele zece camere de la etaj, unde echipa ar putea sa isi desfasoare cantonamentele.
Se are in vedere si mansardarea cladirii, pentru a se putea gazdui, concomitent cu echipa mare si grupele de juniori ale clubului.

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]