Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 16 iunie 2006
Stirile TVA aici
  • Peste 33 de mii de persoane au vizitat targurile de la Expo Arad International

La Transport Ar un vizitator a castigat o masinaLa moment de bilant, a fost inmanat si marele premiu de la Transport - AR
Expo Arad International se afla la sfarsitul primului semestm de functionare la intreaga capacitate. 
Un complex expozitional cu o suprafata totala de 6,2 hectare, dispune de doua pavilioane expozitionale A si B, cu o suprafata de expunere interioara de 3.000 mp, dotate cu aer conditional, sonorizare, acces Internet, apa curenta, canale colectoare pentru apa reziduala. 
Mai exista si o suprafata exterioara de expunere de 10.000 mp, trei sali de conferinte, sistem de traducere simultana in doua limbi, restaurant si bar in ambele pavilioane, doua terenuri de tenis si mini-fotbal, parcari de 440 locuri pentru autoturisme si 40 de locuri pentru TIR-uri. 
Actiunile dezvoltate in primele sase luni ale lui 2006 sunt structurate pe trei directii: Targuri si Expozitii, Integrare Europeana si Dezvoltare. 
"In cursul primelor sase luni, au fost organizate noua targuri. Peste 33.000 de vizitatori au trecut poarta complexului in timpul acestor targuri. Au expus 456 de firme din tara, dintre care 233 din Arad si 41 din strainatate. Suprafetele pe care s-au expus produse si servicii au fost de 9.720 mp interior si 12.540 mp exterior", ne-a declarat directorul Expo Arad International, Nicolae Grosan. 
Activitatea de Integrare Europeana a finalizat in 2006 constructia si dotarile necesare pentru darea in folosinta a pavilionului B.
Printr-un alt proiect Phare GBC, denumit Medica, in valoare de, 42.000 euro s-a reusit organizarea conferintei romano-ungare cu tema "Reforma sanitara versus management sanitar", in context transfrontalier.
Cu prilejul Targului Transport -AR a fost inaugurat standul Expo Europa, ce are ca obiectiv formarea opiniei publice despre aderarea Romaniei la UE, stand ce se va ge-neraliza si va fi prezent la toate targurile organizate la Expo.
"Ceea ce isi propune Expo Arad International pe termen lung este sa devina principalul catalizator al mediului de afaceri din regiune, sa incurajeze dezvoltarea domeniilor vizate de targurile pe care le organizeaza, sa propuna noi evenimente si targuri si sa dezvolte o serie de proiecte in perspectiva aderarii Romaniei la UE,", a mai spus Nicolae Grosan.
Dupa prezentarea acestui bilant semestrial al Expo Arad International, s-a inmanat marele premiu de la Transport-AR, castigatorului, un Volkswagen Caddy Furgon, oferit de catre Quark Motors, Untra si Camera de Comert Arad. Marele castigator este Bogdan Pocan. 

A.R - Observator

  • Parcarile din Arad isi vor schimba fata

Parcarile din Arad vor fi reganditeParcarea aflata pe mijlocul bulevardului Revolutiei, reprezinta un subiect delicat atat pentru soferi cat si pentru pietoni, din cauza faptului ca nu beneficiaza de o cale de acces pentru a asigura pietonilor posibilitatea de a traversa in siguranta catre trotuar, existand doar iesiri pentru masini
Mai mult, politistii de la brigada rutiera, chiar daca sunt constienti de faptul ca nu exista vreun spatiu amenajat pentru trecerea in siguranta a cetateanului care tocmai si-a parcat masina, tin sa faca uneori exces de zel si sa aplice amenzi pentru traversare prin locuri nepermise, si asta cand... cele permise nu sunt de gasit.
In incercarea de a afla cum poate fi rezolvata o astfel de scapare a celor care au amenajat parcarile, am purtat o discutie cu Valer Marginean, purtator de cuvant al Primariei, de la care am reusit sa aflam de existenta unui proiect de 24 de milioane de euro finantat printr-un inprumut de 20 de milioane de euro de BERD (Banca Europeana Pentru Reconstructie si Dezvoltare), si de patru milioane de euro alocati din fondul municipiului Arad.
Lucrarile vor incepe in maxim trei luni si se preconizeaza a fi terminate in doi ani. 
Se va reface astfel intreaga infrastructura intre Fat Frumos si Aradul Nou, la iesirea spre Timisoara. 
Odata cu demararea lucrarilor se va moderniza tot ce tine de calea de rulare, inclusiv cea a tramvaielor care nu va fi mutata, dar va beneficia de un terasament nou, de inlocuirea sinelor si de o semaforizare pe masura, iar in zona Vlaicu linia de rulare a tramvaielor se doreste a fi ingropata in sosea exact ca cea de pe strada Cocorilor.
"Nu am vrut sa aruncam banii pe fereastra"
"Noi suntem constienti ca acele parcari au lipsuri, dar daca se incepea o lucrare in sensul rezolvarii cailor de acces pietonal in acest moment, erau bani aruncati pe fereastra, din moment ce acest proiect include printre altele revizuirea si corectarea neajunsurilor existente in aceste locuri.
Sper ca aradenii se vor convinge de aceste schimbari odata cu demararea proiectului privind modernizarea transportul urban in municipiul Arad, care este avizat de politie si beneficiaza de finantarea BERD. 
Interesant este faptul ca de cand exista aceste parcari nimeni nu s-a plans din cauza iesirilor, ceea ce ma face sa cred ca aceste probleme, venind dupa anuntarea acestui proiect indelung mediatizat, sunt aduse la cunostinta noastra, din dorinta de a pata imaginea primarului si de a gasi cat mai multe lucruri care sa fie imputate Primariei ca institutie, dar sper ca in viitor colaborarea cetatean – institutii sa fie mult mai buna si bazata pe incredere"
, ne-a declarat Valer Marginean.

Liviu Baesanu - Adevarul

  • O luare de atitudine transanta - Fundatia Gojdu, pe masa Senatului

Senatorul Aurel Ardelean a facut o dezbatere transanta in Parlamentul RomanieiSenatorul Aurel Ardelean a sustinut ieri o declaratie politica privind Fundatia Gojdu. 
"In calitate de senator al Romaniei, alaturi de colegii mei din grupul parlamentar al PRM din Senatul Romaniei, consider ca Fundatia E. Gojdu din Sibiu reprezinta in acest moment, pentru politica externa a Romaniei din perioada post-comunista, un punct la fel de important ca integrarea europeana a tarii noastre". 
In declaratie, senatorul Ardelean a precizat ca, "incadrarea problemei restituirea bunurilor Fundatiei Gojdu in dispozitiile, Tratatului de la Trianon (art.249) se argumenteaza prin faptul ca destinatarii, respectiv proprietarii Fundatiei Gojdu infiintata pe teritoriul Fostului Regat al Ungariei in baza testamentului lui Emanuil Gojdu din 4 noiembrie 1869, "aceea parte din natiunea romana din Ungaria si Transilvania - au devenit cetateni ai Romaniei in proportie de 90% prin efectul Tratatului de Pace de la Trianon".
Dupa parerea noastra, sustinerea guvernului actual al Romaniei ca "statul roman, nefiind proprietor nu poate da, in aceasta calitate, statul ungar in judecata" nu are acoperire deoarece el trebuie sa reprezinte interesele beneficiarului roman, anume Fundatia Gojdu.
Apreciem ca demersurile actualului guvern finalizate prin semnarea Acordului din 20 octombrie 2005 dintre guvemele Romaniei si Republicii Ungare, nu poate fi catalogat decat ca fiind un demers in dezinteresul natiunii noastre, o misiune fara logica si care a fost luata de catre guvernanti fara a consulta conducerea Fundatiei Gojdu din Sibiu.
Casa Gojdu din Budapesta luata in discutii la Parlament Totodata acordul nu este constitutional, fiind evident faptul ca Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.183/2005 nu a facut altceva decat sa blocheze dezbaterile parlamentare pe marginea mostenirii Gojdu, sa puna Parlamentul in fata faptului implinit si sa ofere Ungaiei posibilitatea de a trece la actiune si sa puna Romania in dificutate. 
Solutia pe care a gasit-o diplomatia romaneasca de a infiinta Fundatia Publica Romano-ungara Gojdu, cofinantata de cele doua state nu poate fi benefica in conjunctura actuals fiind o incalcare grava a dreptului de proprietate a Fundatiei Gojdu din Sibiu. 
Un eventual Act de Rectificare, ca act de vointa al reprezentantilor poporului, va putea fi folosit impotriva oricoror actiuni ulterioare de revendicare ale Fundatiei Ortodoxe Gojdu. 
Fundatia Gojdu de la Sibiu are dreptul de a revendica in iustitie bunurile imobile si mobile ale Fundatiei, dar acest lucru trebuie facut cu sprijinul neconditionat al Statului Roman. 
Sprijinul Statului Roman trebuie sa fie total si in favoarea recuperarii mostenirii marelui patriot roman. 
Asistam aproape zilnic la induplecarea poftei nemasurate a revendicarilor guvernului maghiar in colaborare cu formatiunile politice maghiare din Romania, atunci de ce pofta noastra, a romanilor, de a ne recupera ce e al nostru nu se poate realiza.
Asa cum guvernantii maghiari vegheaza la interesele natiunii lor, tot asa trebuie ca si guvernantii nostri sa vegheze la binele poporului roman. 
Datoria noastra, de parlamentari ai PRM este aceea de a reprezenta poporul si de a proteja interesul national. 
Solicitam Guvernului Romaniei sa tina seama de dorintele romanilor si sa nu permita pierderea mostenirii lasata natiunii romane de catre E. Gojdu.
Se impune credem in mod imperios un consistent sprijin din partea guvernului roman avand in vedere starea materiala actuala a Fundatiei private, in vederea revenirii bunurilor aflate pe teritoriul Ungariei Fundatiei Private Gojdu cu sediul la Sibiu.

Senator, Prof, univ. dr. Aurel Ardelean

  • Reinvierea taberelor

Presedintele ANT - Caroly Borbely a tinut la Prefectura o conferinta de presaANT va acorda tot sprijinul pentru modernizarea centrelor aradene de agrement
Prezent ieri la Arad, presedintele Autoritatii Nationale pentru Tineri (ANT), Karoly Borbely, a prezentat alaturi de directorul Directiei Judetene pentru Tineret (DJT) Arad, Cristian Dragan, planurile de viitor ale acestei institutii 51 modalitatile de implementare a strategiei guvernamentale din domeniu, la nivel local. 
Seful ANT a vizitat municipiul nostru la invitatia subprefectului Levente Horvath, alaturi de care a sustinut o conferinta de presa. 
Cu aceasta ocazie, Borbely s-a declarat multumit de activitatea DJT Arad, care a reusit in ultimele zece luni, adica de la numirea in functia de director a democratului Cristian Dragan, sa execute ample lucrari de modernizare si marire a capacitatii de cazare in centrele de agrement pentru tineri - foste tabere scolare - situate pe raza judetului, dar mai ales s-a reusit imbunatatirea conditiilor oferite turistilor.
In patrimoniul DJT Arad se mai afla centrele de agrement pentru tineret de la Moneasa, Casoaia, Dezna si Odvos, dintre care ultimele doua au fost revendicate conform Legii 10. 
"Dupa ce procedura de retrocedare a centrului de la Dezna se va finaliza, acssta va ramane in administrarea noastra, conform intelegerii pe care o avem cu urmasul fostului proprietar. Cat priveste Centrul de la Odvos, sentinta Curtii de Apel Timisoara ne este favorabila, cererea de retrocedare fiind respinsa de aceasta instanta", declara Cristian Dragan.
Directorul DJT i-a prezentat sefului de la Bucuresti investitiile masive care au avut loc la Moneasa, unde directia a cheltuit peste doua miliarde de lei cu lucrarile de modernizare, astfel incat centrul a fost adus la standardele europene, prin refacerea fatadelor si interioarelor, parchetari, faiantari, gresieri, schimbarea mobilierului si lenjeriei si prin dotarea fiecarei cabane cu televizor color. 
Toatc aceste lucrari au facut ca in prezent, centrul de la Moneasa pentru perioada vacantei dc vara este ocupat in proportie de 100 % fiind asigurate 80 de locuri / sejur, insa conform dircctorului DJT, exista solicitari care, pentru a putea fi onorate, capacitatea de cazare ar trebui dublata.
Directia este preocupata de realizarea unor investitii in scopul extinderii capacitatii de cazare pentru a onora toate solicitarile, fiind necesare aproximativ 100 de locuri pana la sfarsitul anului, obiectiv realizabil prin achizitionarea a trei bungalowuri de aproximativ 30 locuri fiecare, dotate cu toate utilitatile, la standarde hoteliere de doua stele.
Conducerea DJT intentioneaza, sa doteze centrul de la Moneasa si viitoarele spatii de cazare cu aparatura specifica activitatilor sportive si de recreere care sa asigure facilitate de petrecere a vacantei pentru tinerii cu varste cuprinse intre 14 si 29 ani. 
Pentru aceste proiecte s-a aprobat de la bugetul statului suma de 2,75 miliarde de lei, peste cele 2 miliarde alocate la inceputul anului 2006. 
De asemenea, se doreste ca in centrul de la Moneasa sa fie construita o sala de conferinte, iar DJT intentioneaza sa integreze acest centru in circuitul international Youth Hotels.
Presedintele ANT, Karoly Borbely, considera Moneasa un "centru de greutate" pentru activitatea de agrement din vestul tarii, afirmand ca DJT Arad va beneficia si in continuare de sprijin pentru realizarea proiectelor care privesc centrul de agrement din statiunea de la poalele muntilor Codru Moma. 
"In anul 2005 am decis sa investim numai in bazele viabile, printre care am considerat, iar situatia actuala dovedeste ca am avut dreptate, si centrul din Moneasa. Judetele Arad, Timis si Bihor, fiind pozitionate mai aproape de granita cu statele Uniunii Europene, trebuie sa ofere conditii care sa atraga turistii acestor state. Din acest punct de vedere, pot sa va spun ca Aradul sta foarte bine, functioneaza foarte bine iar baza materiala s-a imbunatatit foarte mult in ultimul an", a declarat Borbely.

Cristian Videscu - Agenda zilei

  • Vanatori de mistreti

In localitatea Balcescu au fost descoperite cazuri de braconaj - Virtual Arad News (c)2006Lucratorii Serviciului Arme, Exploziv si Substante Toxice impreuna cu lucratori ai postului de Politie Varadia de Mures au depistat la domiciliul lui Ioan Rus, de 51 de ani, din satul N. Balcescu un numar de patru cartuse si o arma de vanatoare cu teava lisa, calibru 12 cm, cu capse nepercutate detinute ilegal precum si cantitatea de 25,3 kg de carne de mistret, provenita din braconaj. 
"Barbatul este cercetat de catre politisti intr-un dosar de urmarire penala pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor si braconaj", a declarat inspector Camelia Tuduce, purtator de cuvant la Inspectoratul de Politie a Judetului Arad. 
Tot in acelasi sat, politistii au gasit la domiciliul lui Solomon Popa, de 50 de ani, un tub de cartus pentru o arma de vanatoare cu teava lisa, calibru 12 cm, cu capsa nepercutata, detinute ilegal de catre acesta. 

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei - (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]