Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 17 martie 2006
Stirile TVA aici
  • Macovei si Castelli au batut palma la Arad

Intalnire romano-italiana la nivel inalt - Virtual Arad News (c)2006Ziua de ieri a fost una mai deosebita pentru aradeni in general, si una extrem de importanta pentru oamenii de afaceri italieni (atat din Arad, cat si din vestul tarii), dar si pentru colaboratorii apropiati ai acestora (fie parteneri de afaceri, asociati, avocati etc.). 
Am spus ca a fost o zi mai deosebita pentru Arad, deoarece orasul nostru a fost ales sa gazduiasca intalnirea ministrilor de justitie din Romania, Monica Macovei, si Italia, Roberto Castelli, intalnire organizata de catre Consulatul Italiei de la Timisoara (cel putin asta am aflat noi, pentru ca nu a existat nici un fel de informare scrisa pentru ziaristi!).
In al doilea rand, a fost o zi speciala pentru investitorii italieni din zona de vest a tarii pentru simplul fapt ca venirea la Arad a celor doi ministri a avut menirea sa confirme sprijinul si seriozitatea cu care autoritatile locale din aceasta parte de tara ii trateaza pe oamenii de afaceri din "cizma", si care fac afaceri aici.
Ministrul Justitiei din Italia, Roberto Castelli, s-a aflat inca de ieri dimineata in orasul nostru, el fiind insotit de catre Daniele Mancini, ambasadorul Italiei la Bucuresti, de catre Francesco Catania, consulul Italiei de la Timisoara si de catre o delegatie formata, in principal, din oameni de afaceri. 
Pana la intalnirea cu omologul sau din Romania, Monica Macovei, intalnire care a avut loc in jurul pranzului, la Palatul Administrativ din Arad, demnitarul italian a fost oaspetele mai multor firme italiene care isi desfasoara activitatea in municipiul si judetul nostru (banci, agenti economici etc.).
Asa cum spuneam, intanirea dintre cei doi ministri de justitie a avut loc la Palatul Administrativ, in Sala Mare, loc unde cei doi demnitari au fost invitatii speciali ai unui seminar la care au participat circa 150 de persoane, mare parte dintre acestia fiind investitori italieni in Romania.
Cuvantul de deschidere al evenimentului a fost rostit de catre Gheorghe Seculici, presedintele Aliantei PD - PNL Arad, cel care, dupa ce a salutat prezenta la Arad a celor doi ministri, a tinut sa precizeze: "seminarul la care participam este deosebit de important pentru Romania" si "prezenta celor doi ministrii de justitie la Arad are menirea sa consolideze afacerile intreprinzatorilor italieni din Arad".
Ministrii Castelli si Macovei s-au intalnit la Arad - Virtual Arad News (c)2006 Prefectul Aradului, Cristian Stragea, a salutat si el, in calitate de gazda, prezenta celor doi ministri la Arad, si s-a aratat surprins de numarul mare de oameni de afaceri si persoane interesate de aceasta intalnire, concluzionand ca acestea se datoreaza faptului ca zona de vest a Romaniei este de o mare importanta economica.
La randul sau, Iosif Matula, presedintele Consiliului Judetean Arad a fost de parere ca: "avem nevoie in Arad de o comunitate de oameni de afaceri puternica si credibila”. 
Alocutiuni au rostit si Gheorghe Falca, primarul Aradului, ambasadorul Italiei la Bucuresti, Daniele Mancini, si reprezentantul investitorilor italieni in Romania, Aldo Roncon.
Apoi au vorbit, pe rand, Monica Macovei, care s-a aratat, oarecum, surprinsa de aplauzele "calde", cum s-a exprimat domnia sa, cu care a fost intampinata, mai ales ca: "in ultimele zile am avut parte de reactii adverse"
In discursul sau, Doamna Ministru a oferit mai multe date tehnice, adica a prezentat ultimele realizari in domeniul reformei justitiei din Romania (finalizarea in curand a procesului de informatizare a tuturor instantelor din tara, actul de nastere al DNA - care a fost parafat zilele trecute de Parlament etc.).
Ministrul de Justitie din Italia, care, din cate am aflat de la mai multi oameni de afaceri italieni cu care am discutat, este cel mai pazit demnitar din Italia, a avut un discurs mai lung decat cel al Monicai Macovei, insa nu prea putem sa va spunem ce a vorbit pentru simplul fapt ca ... a vorbit in limba italiana. 
Iar organizatorii evenimentului, in speta cei de la Consulatul Italiei de la Timisoara, nu ne-au pus si noua, cel putin ziaristilor, la dispozitie casti (mare parte din membrii delegatiei italiene au ascultat traducerile din romana in italiana in casti).
Totusi, am retinut din discursul lui Roberto Castelli faptul ca: "aderea Romaniei la Uniunea Europeana este un moment foarte important pentru locuitorii acestor locuri".

Romulus Dubat - Adevarul

  • CasaRom a estimat un prejudiciu de imagine de 9 milioane de dolari, primaria propune rezilierea amiabila a contractului

CasaRom - un proiect neimplinitZiarul Observator aradean a ajuns in posesia unui raport despre relatiile romano-americane, in care la capitolul "Probleme economice" ponderea cea mai mare o are detalierea situatiei CasaRom, in municipiul Arad. 
In doua pagini si jumatate sunt prezentate atat obiectiile primariei impotriva CasaRom, cat si raspunsurile detaliate la fiecare problema ridicata.
Va reamintim: compania americana AsheTrust Investment Corp. a infiintat o sucursala CasaRom la Arad in anul 2001, planuind sa construiasca un cartier rezidential pe un teren de 64 de hectare, suma totala destinata investitiei fiind de 95 de milioane de euro, potrivit investitorului. 
Terenul a fost cumparat cu 16 mii de dolari, prin licitatie, de la municipalitate, ceea ce, dupa schimbarea de la primarie, din iunie 2004,
l-a nemultumit pe noul primar, care a intrat in conflict cu americanii. Gheorghe Falca a solicitat renegocierea contractului – conform declaratiilor companiei americane, dar fapt confirmat de mai multe ori in cadrul aparitiilor televizate ale primarului pe postul local de televiziune – cerand, totodata, si o plata aditionala de trei milioane de dolari peste ceea ce s-a negociat deja cu autoritatile locale inainte de iunie 2004.
Partea izbitoare abia acum urmeaza: potrivit raportului, prejudiciul de imagine estimat de catre CasaRom, ca urmare a situatiei create in urma acestor demersuri, este de aproximativ noua milioane de dolari! Datele provin din anul 2005. 
Prea putine din casele promise au fost construite De atunci, lucrarile la cartierul CasaRom nu au avansat spectaculos; desi in martie 2003, potrivit contractului initial, ar fi trebuit deja realizate 60 de case, abia una singura era ridicata si finisata, si transformata ulterior in birou de marketing si prezentare. 
In schimb, a inceput construirea a doua blocuri, echipate la standarde occidentale. 
Ziarul Observator aradean a solicitat amanunte, la vremea respectiva, firmei americane, insa nici pana astazi nu am primit vreun raspuns. Ni
s-a comunicat ca nu este momentul pentru astfel de discutii...
Intre timp, CasaRom a solicitat ambasadei americane sa intervina pentru medierea situatiei dintre ea si primarie. 
Ceea ce s-a si intamplat, dar se pare ca fara prea mare folos, de vreme ce in acest moment partile se judeca la tribunal.
Primarul sustine ca firma nu si-a indeplinit termenele fixate in contract, ceea ce reiese si din verificarea realizata de autoritatile locale, si ale carei rezultate au fost transmise inclusiv CasaRom-ului. 
"Am fost contactati de avocatul societatii americane. Am simtit ca exista o dorinta comuna de reziliere a contractului cu CasaRom. Din punctul meu de vedere, putem discuta despre o reziliere onorabila, cum s-a intamplat si cu sistemul de parcare cu plata Parktronic. Intentia noastra nu a fost de a crea un prejudiciu de imagine firmei respective, ci de a obtine conditii contractuale mai bune pentru oras" – a declarat aseara, pentru Observator aradean, primarul Gheorghe Falca.

Andrei Ando - Observator

  • Piata Soarelui...cu "dinti"

Piata Soarelui duce lipsa de cumparatoriBaltile si mizeriile incadreaza Plata Soarelui. 
O imagine dezolanta creata de zecile de peturi si resturi de ambalaje aruncate pe unde vezi cu ochii, de noroiul calcat sub picioarele sutelor de aradeni care trec prin zona, de mesele reci din fier ramase goale frigul tinandu-i in case pe multi dintre comercianti. 
Rece! O imagine datorata in mare parte si metalului rosiatic din confectionat mobilierul pietei...
Frig de ingheata pietrele
In piata de legume, comerciantii pot fi numarati pe degete. 
Doar niste vanzatori de paine, legume si fructe, niste cosmeticale iar oferta se rezuma cam la atat. 
Nici in hala situatia nu e cu mult schimbata. 
Oameni incotosmanati, cu nasurile inghetate, cu mainile in buzunare, miscandu-se de pe un picior pe altul pentru a mai se incalzi. 
In rest, liniste. Doar vrei 4-5 "privitori", cumparatori neputandu-i numi.
"Nimic nu trece. Dar ce sa si facem? Locuri de munca se gasesc cu greu si oamenii nu mai au bani. Parca tot mai putini clienti sunt pe zi ce trece. Platim cate 1,5 milioane de lei pe masa, iar noi ocupam cate doua trei mese. Abia ne putem plati chiria. E greu!", isi spune pasul unul dintre comerciantii situati chiar la intrarea in piata.
Un altul, are o cu totul alta parere. "Ce se tot spune ca nu sunt bani. Bine ca marile centre comerciale deschise tn Arad au vanzari. Atunci cum se spune ca nu sunt bani? Ba sunt! Insa se dau tot in centrele mari. Lucrez aici de opt ani. M-am gandit sa ma reprofilez dar, nu e atat de usor. Cum e, cum nu e, dar deja m-am legat de locul acesta", spune un altul.
Unii dintre vanzatori sunt persoane fizice autorizate care isi castiga din piata painea de pe o zi pe alta. 
"Ca pensionar, ce sa fac? Stau aici toata ziua sa castig si eu un ban. De ani de zile fac asta. Ne bucuram ca macar asa putem sa ne mai rotunjim veniturile. Altfel, cu pensiile pe care le avem, vai de noi. Ne bucuram si daca vindem de 500 de mii pe zi, ca oricum iti ramane ceva profit. Insa sunt zile in care nu vinzi nimic. Ieri a fost sotia mea in piata. Nu a vandut nici cat ii trebuia sa cumpere o paine. Bine ca a trecut iarna asta si speram ca macar la vara sa se inmulteasca vanzarile", este de parere Ioan Nadasan.
Primarul a scazut vanzarile
Ana Constantin considera ca scaderea vanzarilor se datoreaza in mare parte autoritatilor locale.
"Eu cred ca de cand a venit primarul prin piata si a tot spus ca se desfiinteaza piata, au scazut vanzarile. Oamenii au crezut ca se va intampla ca si cu Piata mica. Si acum administratorul nostru se afla in proces cu Falca."
De atatia ani de cand lucreaza impreuna, toti se cunosc intre ei. Acolo isi petrec cea mai mare parte a zilei, iar in asteptarea cumparatorilor cum sa-si omoare timpul decat povestindu-si bucuriile si necazurile, punand tara la cale...."Eu sunt in al zece-lea an de cand lucrez. Ii cunosc pe toti. Si pe clientii frecventi ii stiu. De atatia ani... am eu si "clientii" care incearca sa faca pe naznaii, adica sa intre fara sa plateasca. Dar, in timp si-au dat seama ca nu au cu cine. Cat ma mai tin puterile imi fac mesena asa cum stiu mai bine. Multi au venit chiar sa isi ceara scuze. In schimb, intre vanzatori - cam 80% sunt angajati - nu am avut parte de scandaluri", povesteste Gheorghe C, cel care incaseaza biletele de intrare.
* * *
Asa isi petrec zilele, saptamanile si lunile comerciantii din Piata Soarelui. 
Cand e frig afara, e mai rece in hala; cand ploua se mai intample sa fie udata si marfa de pe mese; iar cand e cald afara, inauntru e cuptor. 
Cat despre aspectul zonei, una atat de circulata, ce sa mai spunem? Doar mizerii, noroi si caini vagabonzi. 
Localnicii spera ca odata cu modernizarea strazii Voinicilor, sa fie "atinsa", macar in treacat, si zona pietei care are nevoie acuta de renovare. 

Diana Micu - Informatia Aradului

  • Adio trafic de tigari la frontiera

Duty-free-urile pe punct de a fi desfiintateDuty - free-urile mai au doar cateva luni de viata
Potrivit unui proiect de lege elaborat de Ministerul Finantelor Publice si publicat pe site-ul MFP, de la inceputul anului viitor vor fi desfiintate magazinele de tip "duty-free" situate in punctele terestre de trecere a frontierei.
Acest lucru va duce, cel putin la Arad, la disparitia a sute de asa-zise mici afaceri, iar traficantii de tigari (in special) si bauturi vor avea de suferit!
In prezent, magazinele duty-free pot fi amplasate numai la punctele terestre si navale de trecere a frontierei, iar marfuri in acest regim pot fi comercializate si la bordul aeronavelor care efectueaza curse in trafic extern de pasageri care au destinatie internationala, precum si in magazinele duty-free diplomatice.
Vanzarile in regim duty-free pentru calatoriile intracomunitare au fost interzise la 30 iunie 1999.
Potrivit legislatiei actuale din UE, sunt considerate calatorii intracomunitare cele efectuat dintr-un stat membru al UE in altul, chiar daca nava sau aeronava traverseaza apele sau spatiul aerian international.
Magazinele duty-free situate in punctele de control pentru trecerea frontierei de stat terestre isi vor inceta activitatea in termen de maximum sase luni de la data publicarii legii in Monitorul Oficial.
In cazul acestora, se va restitui proportional taxa de autorizare aferenta perioadei de nefunctionare sau se va compensa cu obligatii fiscale la bugetul de stat.
Pentru fiecare an de functionare a magazinelor prin care se comercializeaza marfuri in valuta, in regim duty-free, se datoreaza o taxa de 10.000 de euro.
Regim duty-free presupune scutirea de la plata taxelor vamale sau orice taxe avand un efect echivalent taxelor vamale de import, a accizelor si a taxei pe valoarea adaugata, precum si a oricaror altor sume care se cuvin statului la importul de marfuri in vederea comercializarii acestora sub acest regim.

O.B - Agenda zilei.

  • Firma Auto Schunn - acuzata de santaj si sechestrare

Firma Auto Schunn se confrunta cu problemeCand aradeanul Alexandru Handrea a intrat in redactia "Adevarul" si ne-a spus ca masina dumnealui, un Mercedes CLS 350 (in valoare de zeci de mii de euro), este sechestrata ne-am gandit imediat ca e vorba de un act al lumii interlope.
Nu mica ne-a fost mirarea in momentul in care acesta ne-a precizat ca autoturismul dumnealui se afla in curtea SC Auto Schunn SRL din Arad, firma respectiva punandu-i interdictie sa-si recupereze masina pana in momentul in care asigurarile nu vor efectua plata reparatiilor la care fusese supus Mercedesul.
Ca sa ne convingem, la invitatia lui Alexandru Handrea, ne-am deplasat la sediul Auto Schunn - dealer autorizat Mercedes - acolo unde, in calitate de martori, fara a ne divulga identitatea, am asistat la o discutie, intre proprietarul masinii si conducerea firmei, mai mult decat interesanta.
Si, pentru a nu o mai lungi, va spunem ca, in fata noastra, patronul SC Auto Schunn, Juergen Schunn si directorul general al firmei, Elena Kovacs, i-au spus proprietarului CLS-ului 350, textual, "pana in momentul in care asigurarile nu vor plati factura emisa catre ei, masina ramane in curtea noastra".
"Dar n-am semnat nici un act ca sunt de acord cu suma reparatiilor pe care sustineti ca le-ati efectuat la masina (aflata inca in garantie) si, mai mult, in loc de 40 de milioane de lei, cat ati estimat valoarea lucrarilor, m-am trezit, si s-au trezit si asigurarile, ca trebuie sa plateasca 108 milioane. Ne credeti fraieri si pentru asta ati umflat factura!? Cum sa nu-mi dati masina mea? Aveti vreun drept s-o retineti? " - i-a intrebat Alexandru Handrea pe cei doi.
"Aveti o masina pe care v-am oferit-o pentru a circula, asa incat asteptam sa primim banii si nu avem ce sa ne targuim", i-a spus Juergen Schunn proprietarului autoturismului retinut in curtea firmei.
Dupa aceste cuvinte, desi n-am redat intreaga discutie, am parasit sediul SC Auto Schunn, pe drum Alexandru Handrea povestindu-ne intreaga istorie a celor intamplate.
"Au reparat-o, dar n-au reparat-o..."
Divergentele cu Auto Schunn au debutat in luna martie, insa problemele din jurul masinii sunt mai vechi.
"Anul trecut, dupa accident, nu unul major, ci un accident banal - ne-a povestit Alexandru Handrea - am dus masina la firma Schunn, pentru reparatii. In luna august, mi-a fost inapoiata, asigurarile platind costul reparatiilor. Din luna august si pana in ianuarie, a mai fost nevoie de inca sase interventii la masina, aceasta nefiind reparata bine nici acum. Retineti - nici acum! Niciodata, din august si pana in ianuarie, nu mi-a fost reglat bine unghiul de fuga, masina tragand bine spre dreapta. Mai mult, va pot spune ca am fost nevoit sa schimb un rand de cauciucuri. La un moment dat, m-au trimis la o alta firma pentru a regla unghiul de fuga. Totul a culminat in luna ianuarie, cand m-am dus la sediul Auto Schunn si le-am spus ca nu mai iau masina din service decat in momentul constatarii. Nu al reparatiilor, ci al constatarii, pentru a hotari ulterior ce e de facut. In luna martie, am constatat ca fara mine si fara acordul asigurarilor, cei de la Auto Schunn au facut o expertiza, care costa destul de mult, si au demontat masina complet - motorul, cutie de viteza, punti - fara acordul cuiva. La un moment dat, cei de la Auto Schunn, cu care pana mai ieri am avut o relatie cordiala, au facut, catre asigurari, un deviz estimativ, precizand ca reparatiile costa in jur de 45-50 de milioane de lei. Lucru cu care, cei de la Allianz Tiriac - aceasta e firma la care am asigurare casco - au fost de acord in principiu. Ulterior, cand mi-au spus suma, era sa pic jos. Pai, o masina aflata in garantie sa necesite atatea reparatii? Si, va mai spun ceva: masina nu e reparata nici acum, tragand bine pe partea dreapta. Nu inteleg cum pot sa nu-mi dea masina!? S-o sechestreze. Mai mult, sa ma santajeze ca nu primesc masina pana cand asigurarile nu achita factura!".
A luat Mercedesul printr-un subterfugiu
A doua zi dupa ce am asistat ca martori la discutiile dintre cele doua parti, Alexandru Handrea a reusit, printr-un subterfugiu, sa-si recupereze masina. Motivand ca doreste sa vada cum merge masina, Handrea l-a invitat pe patronul firmei la o "plimbare", si, in fata sediului Allianz Tiriac, pretextand ca trebuie sa mearga sa se inteleaga in privinta platii reparatiilor, l-a invitat pe Juergen Schunn sa coboare, ulterior lasandu-l pe acesta cu "ochii-n soare", "uitandu-l" in fata asigurarilor.
La aceasta ora, omul umbla cu frica - am putut constata asta - ca angajatii de la firma Schunn vor veni si vor lua masina, mai ales ca detin o a doua cheie.
In aceasta ultima privinta, proprietarul CLS 350 s-a intrebat, in fata noastra: "Cum e posibil ca timp de un an de zile, Auto Schunn sa detina a doua cheie de la masina pe care o folosesc si sa nu predea aceasta cheie firmei de leasing prin care am achizitionat autoturismul?".
***
Ce am omis sa va spunem este faptul ca, dupa ce a fost invitat sa-si recupereze masina, in schimbul platii, si a refuzat, Alexandru Handrea i-a anuntat pe cei de la Auto Schunn, printr-o adresa semnata de un avocat, ca in cazul in care nu primeste masina in termen de 24 de ore ii va actiona in judecata.
Cum ati putut constata, pana la urma Handrea si-a recuperat masina altfel...
Acum, clientul Auto Schunn se gandeste sa actioneze in judecata firma pentru alte aspecte, la aceasta ora avocatii dumnealui analizand situatia creata.
De vina e clientul...
Juergen Schunn contesta reclamatiaDoamna Elena Kovacs, director general al SC Auto Schunn ne-a precizat, din capul locului, imediat dupa ce am ajuns in biroul dansei:
"M-am saturat de domnul Handrea. Eu va voi spune adevarul. Si-o sa va mirati de ce veti auzi".
Si, intr-adevar, ne-am mirat. Asta pentru ca, nedandu-si seama ca am fost alaturi de Alexandru Handrea in biroul dansei, in calitate de martori, Elena Kovacs ne-a "trombonit".
Ca Auto Schunn n-a sechestrat masina, ca l-au invitat pe proprietarul masinii sa vina sa si-o ia - fara nici o conditie - dar ca, atentie!, acesta pana la urma a furat-o.
Adicatelea, acesta si-a furat propria masina!
In fine, mai precizam ca Elena Kovacs n-a dorit sa ne puna la dispozitie nici un document din dosarul pe care tot il flutura in fata noastra, legat de cazul despre care ne interesam.
Sub niste declaratii foarte generale, despre cat de buna e firma, despre seriozitatea acesteia etc., directorul general mai strecura si cate o informatie legata de ceea ce s-a intamplat.
Insa, mai bine cititi ce ne-a spus Elena Kovacs:
"Domnul Handrea a venit la noi in luna ianuarie, spunandu-ne ca masina trage dreapta. Noi ne-am luat angajamentul ca o vom corecta. Am facut un deviz estimativ, dupa care, s-a dovedit ca masina are un viciu ascuns, sasiul avand o deformare. Am reparat-o si consider ca ne-am facut datoria. Cazul a devenit special datorita pozitiei dumnealui. Un caz ca si al domnului Handrea n-am avut de cand exista firma. Noi i-am dat o masina noua sa circule, cat timp masina dumnealui s-a aflat in reparatii. Dumnealui a furat masina pana la urma si i-am facut plangere penala pentru asta. Asigurarile stiau cat costa reparatiile, noi facand un deviz estimativ. Noi l-am invitat sa vina sa-si ia masina, dar n-a venit. Deci, in concluzie, nu este adevarat ca i-am sechestrat masina. Si, daca va mai spun... Dar, de fapt n-are rost".
Si, asa a fost. Elena Kovacs a considerat ca n-au importanta raspunsurile dumneaei, sau poate nu are raspunsuri, in sensul ca i-am adresat mai multe intrebari, toate ramanand "in aer".
Si, fara alte comentarii, iata-le:
1. Este adevarat ca masina a mai fost reparata de cel putin sapte ori in anul 2005? Proprietarul a aprobat constatarea finala in legatura cu reparatiile care trebuiau facute? Dar asigurarile si-au dat acordul in privinta sumei finale? Daca a fost vorba de un furt, atunci cum poate sustine ca masina n-a fost sechestrata? Cum, de la devizul estimativ de 45 de milioane de lei, s-a putut ajunge la cel de 108 milioane de lei, fara ca proprietarul sa fie informat?
Ce spun reprezentantii Allianz Tiriac
Directorul filialei aradene a Allianz-Tiriac, Mihai Ciocu, ne-a raspuns cu amabilitate la intrebarile legate de cazul "Handrea-Schunn".
Dumnealui ne-a spus, din capul locului, ca nu ne poate prezenta dosarul pe care l-a intocmit firma pe care o conduce, dupa care, ne-a declarat: "Autoturismul a avut un dosar de dauna, deschis anul trecut in august, reparatiile efectuate de SC Auto Schunn SRL, in valoare de 55 de milioane de lei, fiind achitate integral de catre Allianz Tiriac (fiind vorba de o asigurare casco). Service-ul ne-a asigurat ca autoturismul este reparat bine. Ulterior, asiguratul a reclamat faptul ca masina nu corespunde din punct de vedere tehnic. In luna ianuarie, SC Auto Schunn ne-a comunicat ca trebuie facuta o noua interventie la masina - fara ca noi sa fim avizati ca ar mai fi suferit vreo dauna. In urma unui deviz estimativ care ne-a fost comunicat, ne-am angajat sa ne ajutam asiguratul, adica sa platim ceea ce era de platit (ca urmare a unor constatari prealabile). Pana la urma pretul initial a crescut enorm. Nici asta n-ar fi o problema, doar ca noi avem nevoie, pentru a elibera banii, de acordul scris al asiguratului, care sa certifice ca masina corespunde tehnic. Noi platim orice despagubire, atat timp cat se lucreaza corect. Noi le-am spus ce parte din devizul final o consideram reala. Mai multe insa, nu pot comenta".
Ultima ora
Proprietarul masinii a fost invitat la Politia Arad pentru a da declaratii in legatura cu plangerea penala care i s-a facut.
Politistii au ramas surprinsi sa afle ca Handrea si-a furat propria masina, avand cheile si talonul acesteia.
Alexandru Handrea n-a dorit sa declare nimic in legatura cu cele intamplate in fata organelor de cercetare, insa ne-a dezvaluit un amanunt foarte interesant.
Cat timp masina s-a aflat in service-ul Auto Schunn, la ceasul de bord s-au mai adaugat aproape 3.000 de kilometri.
Luandu-i la intrebari pe cei de la Auto Schunn, cu privire la acest aspect, Handrea a primit un raspuns "miraculos": "respectivii kilometri au fost facuti pentru probe ale masinii".
Mai mult, Alexandru Handrea a spus ca nu este dispus sa plateasca nici un ban pentru masina pe care a folosit-o in timpul in care a sa se afla in service.
"Mi-au cerut 95 de euro pentru fiecare zi in care am folosit masina lor si nu m-am dus dupa a mea s-o ridic. Dar tot ei nu m-au lasat sa fac asta pana in momentul platii" - ne-a declarat Handrea.
Asa incat, aceste aspecte de ultima ora ne-au facut sa nu mai comentam nimic in legatura cu acest caz pentru ca sigur altii se vor apleca cu foarte mare atentie asupra lui.

Alin Olteanu - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]