Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Sambata, 17 iunie 2006
Stirile TVA aici
  • Bursa de Marfuri a inaugurat teminalul Arad

Emil Giurgiu crede in dezvoltarea economica a judetului"Deschiderea acestui Terminal ne arata ceva. Cresterea economica de pana acum este certa, palpabila. Nu a fost un simplu balon de sapun. Daca era asa, noi nu eram azi aici", a spus Emil Giurgiu.
"Statisticile spun ca Aradul este printre primele judete din tara, ca avem o balanta importuri – exporturi pozitiva, ca somajul este la o cota mica – una din cele mai mici din Romania –, ca forta de munca este calificata si ca investitorii care aleg Aradul nu mai sunt demult din categoria SRL-urilor de apartament. Sunt aspecte pozitive, demne de lauda, iar meritele sunt si ale dumneavoastra, ale oamenilor de afaceri aradeni, dar si ale administratiei locale care a inteles sa sprijine sectorul privat si investitorii." a declarat presedintele teminalului Emil Giurgiu cu ocazia inaugurarii celui de-al 23 -lea punct de lucru al Bursei Romane de Marfuri.
"Bursa de marfuri reprezinta un instrument pus la dispozitia clientilor nostri, carora la oferim solutii eficiente de gestionare a fondurilor publice sau proprii. Avantajul competitiv al ringului bursier consta in evitarea speculatiilor de pe piata nereglementata prin utilizarea unor cotatii de pret reale si corect formate" aprecizat Mircea Filipoiu, presedinte director general BRM.
Initiativa BRM de infiintare a unor puncte de lucru in teritoriu a demarat in anul 2000. In prezent, terminalele BRM sunt localizate in majoritatea zonelor cu potential economic ridicat: Galati, Constanta, Iasi, Cluj, Piatra Neamt, Craiova, Ploiesti, Brasov, Oradea, Timisoara, Alexandria, Targu Mures, Giurgiu, Slobozia, Pitesti, Suceava, Focsani, Bistrita, Targoviste, Ilfov, Vaslui, Bacau si acum si la Arad. 
BRM intentioneaza sa incheie anul cu 30 de teminale. 
Structurata pe cinci piete (piata cerealelor petrolului licitatiilor futures si a creantelor).
Din confruntarea cerere-oferta rezulta economii
Bursa de marfuri ca oricare bursa face legatura intre cumparatorii de produse si servicii si producatori sau furnizori in conditii de transparenta, competitivitate si eficienta intrucat pretul este stabilit in urma confruntarii directe intre cerere si oferta. 
In plus procedurile din ringul bursei elimina suspiciunile la adresa licitatiilor de pe piata nereglementata. 
Numai amul trecut economiile realizate de companiile si autoritatile care au tranzactionat prin BRM s-au ridicat la apoape 57 milioane dolari, a mentionat Mircea Filipoiu.
"Aceasta insemna pentru cumparatori resurse in plus pentru dezvoltarea propiei activitati economice"
In plus achizitiile prin BRB sunt extrem de dificil de contestat. In anul 2005, terminalele BRM, care au un rol asemanator societatilor de servicii de investitii financiare(SSIF) in cazul bursei de valori, au inregistrat o valoare totala de tranzactionare de 75 milioane dolari, in cadrul a 1230 proceduri de achizitii si vanzari.
In primele 5 luni ale anului in curs valoarea tranzactiilor derulate prin intermediul celor 22 de terminale BRM din tara a depasit 30 milioane dolari.
Terminalul Arad este operat de SC "Infogo" SRL. 
Conducerea este formata din Emil Giurgiu, presedinte iar director este Lazar Faur.

Doru Sava - Adevarul

  • Victorie: Justitia a dat dreptate fabricii de vagoane Aris

ARIS a castigat procesul cu ANAFAngajatii si patronii fabricii de vagoane Aris pot sarbatori! 
Societatea a obtinut, prin intermediul unei hotarari judecatoresti, anularea actiunii de executare silita declansata de ANAF si contestata cu toate fortele (inclusiv proteste de strada) de Aris. 
Judecatorii au decis ca toate conturile fabricii sa fie deblocate, iar executarea silita sa fie anulata. 
Toate problemele societatii care se relansase economic dupa privatizare au pornit de la Consiliul Concurentei care a decis ca fabrica a beneficiat in mod ilegal de ajutoare de la stat si a cerut recuperarea sumei de aproape 300 de miliarde, fara sa tina cont ca ajutorul in cauza a fost dat pe cand societatea era a ... statului. 
ANAF a intervenit pe fir si a decis executarea silita, blocand conturile fabricii. 
Judecatorii au decis ca ajutoarele nu pot fi contestate de Consiliul Concurentei pentru ca sumele au fost acordate prin lege. 
Aris mai trebuie, insa, sa treaca de un hop, pentru ca hotararea judecatoreasca poate fi atacata de ANAF in termen de 15 zile.

A.B. - Observator

  • Primaria Pancota cauta un investitor pentru Fabrica de mobila

Fabrica de mobila din Pancota asteapta investitori seriosi - Virtual Arad News (c)2006Afacerea a fost pusa pe butuci de catre fostul director
Primaria orasului Pancota cauta un investitor pentru fabrica de mobila din localitate. 
"Desi in urma cu aproximativ cinci ani afacerea mergea foarte bine, fabrica a fost falimentata de fostul director care nu s-a ocupat decat de interesele personale. Veneau comenzi foarte multe, insa - era dezinteresat. Si acum primim zilnic foarte multe telefoane de la clienti care doresc sa achizitioneze renumitele scaune din bambus...", ne-a explicat primarul localitatii - Iosif Retter.
In urma cu cativa ani, Fabrica de Mobila de la Pancota era renumita in realizarea de scaune curbate din bambus si avea aproximativ 1500 de angajati. Dupa cum ne-a informat primarul losif Retter aceasta era cea mai mare fabrica din zona si de aici isi castigau painea foarte multi localnici ai Pancotei dar si ai localitatilor invecinate.
Momentan fosta societate care s-a ocupat de fabrica este m lichidare judiciara, iar cladirea care este asezata pe o suprafata de cinci hectare a ramas doar cu utilajele. 
Edilul sef al Pancotei a spus ca imediat ce va gasi un investitor serios va incheia toate formalitatile pentru reluarea activitatii. 
"Toate utilajele se gasesc in halele de productie. Ne trebuie doar un investitor care sa doreasca sa castige bani. Daca va veni o firma si vom constata ca este serioasa o sa poata sa-si inceapa activitatea", a conchis Iosif Reter.

Nadia Bodran - Informatia Aradului

  • Nebunie moto-rock cu bere, muzica, motoare si fete, la Pecica

Motociclism la PecicaMotociclisti din toate partile tarii vor profita de vara si vor campa pe malul Muresului, intr-un festival de trei zile, la Pecica
Kilometrul acela de drum intortocheat din jurul stadionului pecican, la prima vedere, e spatiu inutil. 
O movila, cateva denivelari, pe alocuri noroi, multa vegetatie – o zona care nu incanta privirea. 
Dar asta e parere de profan – pentru motociclistii din Pecica si prietenii lor, acolo este o farama de paradis, un loc numai bun pentru o escapada de cateva zile, cu multa bere, demonstratii de motociclism, foc de tabara, noi cunostinte, chef de chef. 
Aici, pe piciorul asta denivelat de rai, organizeaza un grup de "motorreadori" fanatici a doua intalnire a motociclistilor din Romania si din strainatate, dupa cea de anul trecut, cand peste o mie de persoane au campat pe terenul de pe malul Muresului. 
Iar unde sunt motoare, e si rock si bere; trei zile de spectacole si multa... paine lichida vor colora evenimentul.
"Asa ceva nu a mai fost in judet si nici nu va fi organizat de altcineva, caci nu numai de fonduri e nevoie, ci si de mult suflet. Trebuie sa te culci cu motorul in gand si dimineata, cand te trezesti, sa te gandesti intai la motor" – spune organizatorul principal, Stanislav Ribovici. 
Si el stie ce vorbeste; numai ce si-a cumparat cu 3000 de euro motorul pe care l-a visat un an de zile.
E vorba de o pasiune scumpa; echipamentul costa trei-patru salarii, fara sa fie extraordinar de sofisticat. 
O casca buna, spune Stani Ribovici, poate ajunge la opt sute de euro. Au si amatorii pretentiile lor!
Primii o mie de "motorreadori" care vor ajunge la Pecica in 30 iunie, cand incepe festivalul, primesc cate o bere gratis in toate cele trei zile ale intalnirii. Si un gulyas. 
Programul cuprinde demonstratii de cross, concerte rock, moto cross, enduro in padure, carting, targ de prezentare auto si moto, drumetie in padure, vizita la manastire. 
Se pregatesc insa si alte actiuni: scandenberg, fotbal de plaja, beach volei, tenis cu piciorul, pescuit. 
Focul de artificii va fi inlocuit de streaptease: la fel de spectaculos, dar mult mai atractiv si mai... natural...
"Anul trecut am fost concurati de doua evenimente organizate in aceeasi zi la Arad: festivalul verii si festivalul berii. Chiar si in aceste conditii, si pe timp ploios, s-au adunat peste o mie de persoane. Anul acesta nu mai avem concurenta si am promovat evenimentul in Germania, Spania si Belgia – speram la o afluenta mult mai mare. Trebuie sa mai gandim si alte evenimente de acest gen, sa gasim unicitatea orasului. Pentru noi, autoritatile locale, este foarte important sa sprijinim orice initiativa locala" – a precizat primarul orasului, Iustin Cionca.
In perioada celor trei zile de program, pe scena de langa terenul de sport vor evolua formatiile rock Lira, SIX, Nou Sand, B-Ton (din Arad), Stone Fixion (Timisoara), Interitus Dey (Constanta), Gothic (Belgia), Necropolis (Ungaria).
Sustinatorii principali ai evenimentului MotoRock 2006 sunt Consiliul Local Pecica si Consiliul Judetean Arad, acestia asigurand mare parte din bugetul de 350 de milioane de lei.
Manifestarea se desfasoara sub genericul "MotoRock – In cautarea timpului pierdut!"
Informatii suplimentare se pot obtine pe pagina de internet www.westmotoreador.go.ro  sau prin posta electronica, trimitand un mesaj la adresa ribovici@yahoo.com.

Andrei Ando - Observator

  • Tineri muzicieni pe scene aradene
Violoncelista Dariana Pustea acompaniata la pian de lector univ. Roxana Ardeleanu

Precum legendarul Anteu, care prindea puteri noi cand lua contact cu mama Gea (Pamantul), asa si fostii elevi ai Liceului de Arta Sabin Dragoi revin din cand in cand in sala festiva a fostei lor scoli, pentru a-si incerca puterile cu noile lor cuceriri tehnice si artistico-muzicale.
In primul recital, Dariana Pustea, proaspata absolventa a Facultatii de Muzica a Universitatii de Vest din Timisoara, clasa prof. Stefan Ambrus, a interpretat Preludiul si fuga din Suita a V-a pentru violoncel solo de Johann Sebastian Bach, piatra de incercare pentru insrumentistii de toate varstele. Stapanirea unei tehnici adecvate, i-a permis solistei, acompaniata la pian de Lector universitar Roxana Ardeleanu, redarea seninatatii temelor din partea I a Concertului pentru violoncel in Re major de Josef Haydn, ca si umbra de melancolie din dezvoltare, cu o siguranta si stapanire de sine demne de muzicieni cu experienta.
Colega ei Anca Lazarescu ne-a oferit cele doua Gavote ale Suite a VI-a pentru violoncel solo de Bach. Daca la inceput a trebuit sa-si invinga emotiile, cu Sonata in re minor de Dmitri Sostakovici, tanara violoncelista,acompaniata fiind de aceeasi pianista, a reusit sa cucereasca pe cei prezenti cu discursul sau sugestiv,plastic,datorita stapanirii unor variate mijloace de expresie.
In cel de-al doilea recital ce a avut loc in aceeasi sala festiva a Liceului de Arta, trio-ul format din Cristian Duta – vioara, Dariana Pustea – violoncel si Diana Gangan – pian, (clasa de muzica de camera a prof. Luminita Burca), au interpretat pentru inceput Trio op. 1 nr 3 de Ludwig van Beethoven. 
Lucrarea fusese anuntata de editorul Artaria in 1797, care o editase alaturi de doua sonate berlineze pentru violoncel, variatiuni pe un dans rusesc s.a. 
Se implinea un an de la refuzul lui Beethoven de a ramane la curtea Prusiei, datorita romantiozitatii supereficiale a publicului berlinez si a conservatorismului muzicienilor locali (Zelter, Fasch).
Talmacirea tinerilor nostri muzicieni a fost plina de prospetime, in ton cu optimismul si elanurile juvenile ale lucrarii.
Tot atat de daruiti si sensibili au fost si in discursul lor plin de viata din Trio op. 90 Dunky de Antonin Dvorak, creatie de maturitate a anului 1890, an ce aducea diferentieri stilistice, estetice si de factura instrumentala, de continut expresiv, cu atat mai mult cu cat in aceasta lucrare razbat ecourile cantecelor populare. 
Cu alte cuvinte, limbajul muzical al autorului devenea tot mai personal.
Asadar, sunt binevenite aceste prezente ale tinerilor interpreti, pentru ca ei sa castige experienta scenica si totodata pentru imbogatirea si improspatarea vietii muzicale a Aradului.

Hugo Hauptmann - Virtual Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]