Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Sambata, 18 noiembrie 2006
Stirile TVA aici
  • Razvan Ungureanu: "Dorim o retea consulara in jurul Romaniei"

O scurta vizita in Arad a ministrului de externe Mihai-Razvan UngureanuMinistrul roman de Externe a participat la inaugurarea Consulatului General al Romaniei de la Gyula
Ministrul de externe al Romaniei, Mihai-Razvan Ungureanu, s-a aflat intr-o scurta vizita la Arad, o escala in periplul sau in tara vecina, Ungaria, la Gyula (Jula), pentru inaugurarea Consulatului General al Romaniei. 
Din delegatia oficiala au mai facut parte presedintele Consiliului Judetean, Iosif Matula si prefectul Gavril Popescu. 
La ceremonia inaugurarii, partea ungara a fost reprezentata de ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, Kinga Göncz. 
"Inaugurarea acestui consulat face parte dintr-o promisiune mai veche a mea, din urma cu un an, inaintea primei sedinte comune ale guvernelor din cele doua tari. Totodata, face parte dintr-un proiect mai amplu, prin care ministerul doreste inconjurarea Romaniei de o retea consulara. Acest proiect a inceput anul trecut, prin deschiderea Consulatului general de la Varset, Serbia, si va continua cu infiintarea unei Agentii consulare in Ucraina", ne-a declarat ministrul de Externe al Romaniei.
"Canal suplimentar de dialog eficient dintre autoritatile romane si cele ungare"
Programul vizitei in orasul vecin, Gyula, a fost unul complex. 
Dupa inaugurarea oficiala a consulatului, ministrul a tinut sa viziteze si Episcopia Ortodoxa Romana, intalnindu-se cu PS Sofroniu al II-lea, episocop al Julei, Mihai-Razvan Ungureanu dovedindu-se a fi un mare credincios, lucru ce reiese inclusiv din discursul sau politic. 
Dupa momentul religios a fost vizitat Liceul "Nicolae Balcescu" din localitatea maghiara (singura institutie de invatamant cu predare in limba romana la nivel liceal), ocazie cu care au fost donate bibliotecii liceului numeroase carti in limba romana. 
In Gyula, traiesc oficial, conform ultimului recensamant, 600 de romani, dar neoficial se spune ca ar fi aproximativ 2300 de cetateni de etnie romana. 
Gyula este considerat principalul centru al comunitatii etnicilor minoritari romani din Ungaria, aspect consfintit de stabilirea in acest oras a sediilor celor mai importante institutii si asociatii ale acestei comunitati: Autoguvernarea pe Tara a Romanilor din Ungaria, Uniunea Culturala a Romanilor din Ungaria, Institutul Cultural al Romanilor, precum si alte fundatii si asociatii reprezentative, dar si cele mai importante publicatii de limba romana: saptamanalul "Foaia Romaneasca" si publicatia lunara "Cronica".
Ministrul roman de externe Mihai-Razvan Ungureanu combate denigrarile"Prin infiintarea Consulatului General al Romaniei la Jula au fost avute in vedere, deopotriva, imperativul reprezentarii consulare intr-o zona dens populata de minoritatea romana din Ungaria, importanta intensificarii schimburilor culturale intre comunitatile care locuiesc in zonele de frontiera, precum si necesitatea de a oferi oamenilor de afaceri repere privind posibilitatile de investitii. Consulatul General al Romaniei la Jula va reprezenta un canal suplimentar de dialog eficient dintre autoritatile romane si cele ungare, inclusiv privind doleantele romanilor din Ungaria", a mai spus Mihai-Razvan Ungureanu.
"Restrictionarea nu ar face decat sa creeze un sentiment de insatisfactie"
Referitor la recentele intentii anuntate deja de catre autoritatile maghiare, legate de restrictionarea accederii pe piata muncii maghiare a romanilor, ministrul Afacerilor Externe ungar, a spus: "Pana la sfarsitul lunii decembrie, Executivul nostru va definitiva o lista care va cuprinde domeniile de activitate unde vor exista astfel de restrictii"
Replica omologului roman a fost urmatoarea: "Am inceput demersuri in acest sens inca din decembrie 2005. In luna martie a acestui an am vorbit deja, cu autoritatile maghiare, despre asteptarile noastre, in ceea ce priveste plasarea fortei de munca excedentare din Romania, pe piata muncii din Ungaria. Speram ca din partea tarii vecine sa vina o decizie inteleapta, sa nu faca discriminari intre statutul pe care l-a avut aceasta tara la aderarea la UE din 2004 si statutul pe care il are Romania acum. Restrictionarea nu ar face decat sa creeze un sentiment de insatisfactie, dar decizia ramane la latitudinea Executivului maghiar".
"Aceste articole sunt evidente denigrari si ne deranjeaza"
Presa din Marea Britanie este sufocata, in ultima perioada, de articole xenofobe si denigratoare la adresa romanilor. 
Legat de acest subiect, ministrul roman de Externe ne-a declarat: "Aceste articole publicate in Marea Britanie sunt evidente denigrari si ne deranjeaza. Acest lucru reprezinta o enorma lacuna de cunoastere a Romaniei care genereaza asemenea stereotipuri. Trebuie intreprinse actiuni concentrate ale Guvernului nostru, pentru remedierea situatiei, nu doar de Ministerul de Externe. Nu suntem o agentie de imagine. Asteptam din partea autoritatilor britanice mai multa implicare, prietenia sa se dovedeasca si intr-o atitudine oficiala fata de asemenea articole".

Anca Pascutiu - Observator

  • Cel mai bun website

Presedintele CJA - Iosif Matula a primit Premiul de excelentaConsiliul Judetean Arad, a fost recompensat, in cadrul evenimentului "Premiile de excelenta Administratie.ro" 2006, cu "Premiul de excelenta pentru cel mai bun website de prezentare". 
Mentionam ca, in anul 2005, in cadrul aceluiasi eveniment, Iosif Matula, presedintele CJA, a primit Premiul de excelenta pentru cel mai important proiect de investitii.
"Ma simt deosebit de onorat pentru ca si in acest an am fost premiati in cadrul unui eveniment de o asemenea amploare. Promit ca nu ne vom opri aici si ca acesta este doar inceputul unui sir de succese", a declarat Iosif Matula, presedintele CJA.
"Premiile de excelenta Administratie.ro" au reunit, si de aceasta data, membri ai administratiei publice centrale, reprezentanti ai administratiei publice locale la nivel national, membri ai asociatiilor profesionale si alte institutii publice a caror activitate este legata de cea a administratiei publice locale.

C.M. - Adevarul

  • Noi servicii postale penlru locuitorii din Arad

Posta judetului Arad se aliniaza la standardele europeneCompania Nationala Posta Romana anunta ca, incepand cu data de 15 noiembrie a.c. oficiile postale Arad 6, Pancota din judetul Arad vor fi conectate la reteaua VPN a Postei Romane.
Acestea vor pune la dispozitia clientilor sai servicii financiare electronice precum: mandate on-line, achitarea transferurilor de sume Western Union, mandate Eurogiro.
Mandatul on-line permite transferul rapid in tara, a unor sume nelimitate de bani, care vor ajunge la destinatar in maximum o ora de la depunerea sumei, cu conditia ca acesta sa se afle la ghiseul oficiului de destinatie. 
Se bazeaza pe o intelegere intre expeditorul si destinatarul mandatului. 
Serviciul mandat on-line este accesibil si util in egala masura atat persoanelor fizice cat si persoanelor juridice.
Western Union ofera cea mai rapida modalitate de a primi bani din peste 190 de tari.
Suma trimisa este disponibila pentru ridicare de la oficiu in maxim o ora de la depunere, iar banii se pot ridica de la orice oficiu postal abilitat Western Union, indiferent de domiciliul clientului. 
Suma maxima ce poate fi primita este de 10.000 USD/persoana/zi.
Mandatele Eurogiro asigura plati si incasari, in si din strainatate. 
Acest sistem are ca suport tehnic un sistem informatic cu ajutorul caruia timpul de transmitere este diminuat considerabil. 
Serviciul se adreseaza atat perspanelor fizice cu cetatenie romana, cu domiciliul in Romania, cat si persoanelor fizice de alta cetatenie sau apartizi cu domiciliul in tara, cu act de identitate emis de institutiile abilitate prin lege.
Oficiile postale amintite ofera clientilor sai si posibilitatea prezentarii mandatelor postale internationale si achitarii facturii Romtelecom.
Extinderea retelei de oficii informatizate reprezinta o preocupare constanta pentru Posta Romana si se inscrie in planul de dezvoltare prin care compania si-a propus sa asigure clientilor servicii la standarde europene, indiferent de zona in care acestia se afla.

Comunicat de presa - Informatia Aradului

  • Bursa locurilor de munca

La actuala bursa a muncii au fost disponibile aproape 1000 de locuriDaca va aflati in cautarea unui serviciu atunci nu trebuia sa ratati vineri dimineata Bursa Locurilor de munca. 
Nu mai putin de 62 de firme au scos pe piata 954 de posturi vacante. 
Dar daca ati ratat evenimentul, nu faceti o drama din aceasta. 
Agentia Judeteana Pentru ocuparea fortei de munca organizeaza cu regularitate astfel de manifestari. 
Bursa s-a adresat tuturor categorilor de persoane, indiferent de pregatirea profesionala. 
Firmele au oferit posturi atat in tara cat si peste hotare. 
Cele mai solicitate meserii au fost cele de muncitor necalificat, tamplar, inginer, electrician sau consultant financiar. 
La manifestarea de astazi au participat 428 de persoane aflate in cautarea unui serviciu. 
In urma bursei de vineri au fost selectate in vederea incadrarii 62 de persoane, iar 12 au fost angajate pe loc. 
Urmatoarea manifestare de acest gen va avea loc in data de 15 decembrie si este destinata exclusiv tinerilor proveniti din centrele de protectie a copilului.

Adrian Moldovan - Televiziunea Arad

  • Fair-play

Suporterii echipelor vor trebui sa dea dovada de civilizatieEu unul nu inteleg de ce aceia care au masini cu numar de Arad trebuie sa le ascunda astazi daca se afla in Timisoara.
Asa cum nu inteleg nici de ce cei care au masini cu numar de Timis vor trebui sa le ascunda anul viitor cand se va juca returul UTA-Poli.
De ce e nevoie sa asteptam cu teama un joc care ar trebui sa ne bucure si sa ne relaxeze?
De ce e nevoie ca jandarmii sa-si scoata scuturile si bastoanele prin oras cand nu se petrece altceva decat un eveniment sportiv?
E foarte bine ca un meci de fotbal starneste interes si pasiuni.
E imbucurator faptul ca o intrecere sportiva scoate din amorteala doua orase.
Numai ca nu e doar atat.
Limita este depasita aproape de fiecare data de cativa dobitoci care nu inteleg nimic din fotbal.
S-a creat o adevarata "traditie".
Circula tot felul de legende, care sunt create tocmai pentru a legitima iesirile cretinilor care confunda sportul cu bataia de strada.
Rivalitatea dintre Arad si Timisoara nu se manifesta numai in zona sportului.
Exista prosti si in politica si in administratie, in toate domeniile, iar acestia nu fac altceva decat sa escaldeze un fals conflict alimentandu-l cu povesti idioate.
Este absurd sa existe rivalitate intre doua orase.
Este foarte bine sa existe o competitie care sa aduca numai castiguri ambelor orase.
Dar transformarea competitiei in conflict este aberanta.
O astfel de lupta nu duce nicaieri. Nu are final. Nu are castigator si nici pierzator. Numai victime. De cele mai multe ori colaterale.
Pentru ca de suferit nu sufera dobitocii, ci cei care au ghinionul sa se trezeasca in mijlocul bataliei.
Fenomenul e foarte ciudat. E greu de inteles de unde se acumuleaza atata ura. Cum pot dispretui pana la extrem niste oameni care in viata de zi cu zi par normali. In momentul in care ajung langa stadion se transforma in animale. Nu mai pot fi stapaniti.
Fac lucruri pe care nici ei nu le inteleg. Li se pune pata. Jandarmii si fortele de ordine nu fac altceva decat sa-i intarate, pentru ca nici interventiile acestora nu se pot lauda cu foarte mult creier. Si ajungem, fara sa ne dam seama, spectatori la un razboi de strada inutil, absurd si grotesc.
Asistam la revarsarea furiilor si frustrarilor unor indivizi, nu foarte multi, care reusesc sa ne distruga putinele momente de relaxare si bucurie.
Din inflamarea acestor spirite bolnave nu castiga nimeni. Pierde toata lumea.
Nu ma voi duce la meciul Poli-UTA din aceasta seara. Nu am chef sa asist la salbaticii. Si imi pare rau. Voi pierde probabil un meci frumos.
Dar prefer sa renunt la spectacol decat sa particip la batalii inutile. Sunt convins ca daca toti spectatorii civilizati din Arad si din Timisoara ar renunta sa vina astazi la meci stadionul ar fi aproape gol.
Cei buni sunt mai multi, mult mai multi decat cei rai.
Si atunci de ce se vorbeste atat despre cei rai?
De ce ideile lor stupide sunt propagate cu prioritate? Chiar avem nevoie de violenta pentru a trai linistiti? Nu cred.
Eu raman la banalitatile de tipul "sa castige cel mai bun" si "fair-play".
Chiar daca sunt uzate si par lipsite de continut mi se par mult mai umane si mai civilizate decat "pe ei, pe mama lor".

Tudor Flueras - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]