Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Marti, 19 septembrie 2006
Stirile TVA aici
  • Nebunie la caldura

Urmeaza sa se calculeze pretul la energia termica - Virtual Arad News (c)2006Primaria nu a calculat inca pretul la energia termica de la iarna.
Arad - Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a anuntat, nu de mult, faptul ca valoarea medie a preturilor locale de referinta pentru energia termica furnizata populatiei va fi intre 130 si 150 de RON (pentru o gigacalorie). 
Adica, la iarna se va plati, in genere, mai mult cu 20 pana la 30% pentru energia termica livrata. 
Ba mai mult, in presa nationala s-au facut publice parte din preturile de referinta stabilite pentru fiecare localitate de catre ANRE, preturi de la care primariile pot devia in functie de subventiile pe care vor sa le acorde. 
Judetul Arad ocupa, conform acestor statistici, locul intai, dat fiind pretul local stabilit pentru Sebis, de 280 R0N(!) 
Cateva preturi de pe lista ANRE-au fost si ele afisate in mass-media centrala: Alba Iulia 230 RON, Suceava 213 RON, Zalau 203 RON, Bra§ov 174 RON, Iasi 135 RON si Cluj 114 RON.
La Arad este, insa, tacere in privinta pretului local de referinta, cel stabilit de ANRE. 
Ca sa nu mai vorbim de cel fixat de Primarie, la care se lucreaza in prezent si care ar trebui stabilit si votat de CLM pana pe 15 octombrie. 
Pe moment, pretul local de referinta e cel stabilit la nivel national: 114 RON. 
Cat priveste pretul de productie a gigacaloriei la nivel local, acesta ar fi de 210 RON, insa aici intra si pretul de transport si cel de distribute (in conditiile in care, la Arad, Artermul a fost absorbit de CET).
Inca nu se stie
Nimeni nu pare dispus, insa, acum, sa ne zica care e suma fixata de ANRE pentru municipiu si care e pretul pe care autoritatile locale se gandesc sa il propuna si sa il supuna votului in CLM. Nici CET-ul, nici Primaria. 
Municipalitatea, prin purtatorul de cuvant Valer Marginean, sustine ca, pe adresa institutiei, nu a sosit inca informarea ANRE care sa faca referire la pretul local de referinta (care ar putea fi majorat cu pana la 7% de executiv), dar ca autoritatile mai au la dispozitie 45 de zile pentru a-l bate in cuie.
Ba mai mult, ca Aradul e pe locul patru de la coada in privinta pretului de productie al gigacaloriei. 
Voci din cadrul CET ne-au asigurat si ele ca Aradul nu va ocupa (nu ar trebui sa ocupe) primele locuri intr-un top al preturilor locale de referinta si ca e posibil ca pretul sa nu depaseasca 200 de RON. 
Totul se va lamuri, insa, la momentul votului acordat acestui tarif de catre consilierii locali. 
E posibil ca pretul local de referinta sa fie supus votului in prima sedinta CLM

Adriana Barbu - Adevarul

  • In cartierul Alfa se refac in totalitate drumurile si trotuarele

In cartierul Alfa vor fi refacute drumurile si trotuareleAnul viitor, cand se vor sfarsi lucrarile de reparare a drumurilor si trotuarelor, cartierul Alfa va fi de nerecunoscut. 
In urma cu trei saptamani, doua firme, ICIM si READM, au inceput lucrarile la refacerea in totalitate a retelei de apa, a drumurilor si trotuarelor. 
Cum se intra in Alfa de pe principala mai exact de pe Condurasi, se zaresc muncitori si utilajele inca de la primele ore ale diminetii.
Intr-adevar, ca acum drumul principal din Alfa este greu circulabil din cauza lipsei asfaltului, dar reprezentantii celor doua firme ne-au declarat ca tot cartierul va fi reparat. 
Prima strada vizitata a fost Gheorghe Doja, partea din spre soseaua principala si mal. Aceasta  se reface complet. 
Acolo am gasit trei utilaje si cativa muncitori. 
Ieri, ei au inceput lucrarea putin mai tarziu pentru ca pe timpul nopti de la o fadroma s-a furat electromotorul. 
"Cand am venit de dimineata, m-am urcat sa pornesc utilajul. Atunci am constatat ca mi se furase electromotorul. Pana facem rost de altul nu putem lucra decat cu o fadroma", a declarat unul dintre muncitori.  
Aceeasi echipa a incheiat in urma cu cateva zile si asfaltarea strazi Oituz.  
Am mers mai departe, am intrat pe strada Clujului si ne-am indreptat catre mal. 
Acolo, la fel, strada era plina de muncitori. 
Chiar inspre marginea din spre principala, se spargea betonul, pentru a se schimba reteaua de apa. Mai in fata alti muncitori faceau taieturile.  
Am mers mai departe inspre mal si am dat peste o alta echipa de muncitori in frunte cu consilierul Traian Vlaicu. 
"Am inceput schimbarea vechilor borduri, cu altele noi, refacem toate trotuarele.  La fel se refac si intrarile la blocuri, si unele zone verzi, care trebuie refacute. Pana la anul tot cartierul v-a fi ca nou. Suma alocata pentru tot cartierul este de 80 de miliarde".  
Ca sa dureze lucrarea se va pune doua straturi de mixtura asfaltica, de 12 cm.  Se vor reface si gurile de scurgere. 
Pe strada Caramidarilor deja s-au turnat doua straturi de asfalt. 
"Am vazut ca au inceput lucrarile la noi in zona. Ne bucuram ca primarul isi tine promisiunea care a facut-o in campania electorala. Am avut momente cand am crezut ca totul a fost o pacaleala, dar se pare ca m-am inselat. Cu reteaua de apa erau probleme, acum vad ca se rezolva si astea", a declarat Valentina Popina. 
Muncitorii celor doua firme lucreaza in echipe, si asfalteaza strazile pe rand pentru a nu se produce un haos total si a incurca circulatia in zona.

Claudia Untaru - Informatia Aradului

  • S-au impacat

Partidul Democrat va sustine candidatul propus de PNL - a declarat presedintele Gheorghe SeculiciPresedintele PD Arad, Gheorghe Seculici, a declarat ca PD va sustine neconditionat candidatul pe care PNL il va propune pentru functia de vicepresedinte.
"Avem un protocol cu PNL, prin care functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean le apartine. Vom respecta acest protocol, dincolo de orice speculatii", a specificat Seculici.
Pentru functia de vicepresedinte al CJ Arad, sunt vehiculate numele liberalilor Nelutu Cristina si Aniela Faciu. 
Insa in culise se vehiculeaza zvonul ca la sedinta de alegeri ar urma o surpriza.
Consilierul judetean independent Sever Jurca, demisionar din PNL, isi va depune candidatura si ar putea fi votat inclusiv de consilieri judeteni democrati.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • "Multimedia 2006" - targ de calculatoare, la prima editie

Targul multimedia la prima editieCei pasionati de tuning - car au posibilitatea de a vedea cele mai tari masini, demonstratii audio, show, viteza, drift
Expo Arad International - Directia specializata a Camerei de Comert Industrie si Agricultura a Judetului Arad organizeaza in perioada 22 - 24 Septembrie 2006, manifestarea expozitionala "MULTIMEDIA" – targ de calculatoare, comunicatii, sisteme audio, sisteme video, website design, tehnica fotografica.
Targul va fi locul de intalnire al producatorilor si distribuitorilor de produse si solutii in domeniul tehnologiei, informatiei si comunicatiilor, foto, audio video, multimedia, website design si a reprezentantilor institutiilor de reglementare in domeniu.
La "MULTIMEDIA 2006", vizitatorii si cei interesati vor putea vedea solutii si aplicatii create cu scopul de a eficientiza activitatea utilizatorului, de a optimiza costurile si de a facilita comunicarea si informarea. 
Aici este locul unde vizitatorul poate gasi si testa solutii inovative menite sa ii sporeasca confortul din viata de zi cu zi. 
Targul are in componenta mai multe sectiuni: Comunicatii, sectiune care reuneste principalii operatori de telefonie, furnizorii de servicii Internet si transfer de date, furnizorii de echipamente si solutii in domeniul comunicatiilor; 
Solutii digitale IT, audio si video, produse electronice, sectiune dedicata furnizorilor de solutii digitale pentru birou, de solutii complete IT, audio-video si multimedia; 
Salon fotografie- sectiune dedicata fotografiei digitale si artei fotografice, care reuneste producatorii si distribuitorii de aparatura foto digitala si tehnologie de procesare si prelucrare a imaginii fotografice; 
Solutii IT&C, software, servicii si aplicatii pentru afaceri, unde vor fi prezentate solutii pentru companii din diverse domenii de activitate, statii GPS.
In cadrul salonului de tuning, cei pasionati de tuning - car, devenit un adevarat fenomen in Romania au posibilitatea de a vedea la Expo Arad International cele mai tari masini, demonstratii audio, show, viteza, drift. 
Masini de o impunatoare valoare estetica, adevarati monstri pe roti, masini cu personalitate, prezenta scenica, enigmatice chiar, automobilele "tunate", cum li se spune in jargon de strada, fac impresie peste tot. 
"Suntem convinsi ca targul "MULTIMEDIA" va raspunde tuturor celor pasionati de inovatiile acestui domeniu. Pe toata durata targului transportul va fi gratuit pe traseul Podgoria- Gara CFR- UTA- Fortuna - Expo Arad International. Bilet de intrare va costa 2 lei", ne-a declarat managerul de proiect al targului Aurelia Albu.

Anca Pascutiu - Observator

  • "Nu stiu nimic despre muzica romaneasca" - A spus cunoscutul artist Chris Norman, in conferinta de presa de duminica

Chris Norman a sustinut la Arad o conferinta de presaChris Norman a fost prezent duminica la Arad. 
Aflat pentru a treia oara in Romania, cantaretul a fost invitat sa concerteze in ultima zi a Festivalului Berii. 
Norman a fost ultima data la noi in tara in 1999, cand a sustinut un recital la prima editie a Festivalului Callatis de la Mangalia.
Inainte cu cateva ore de a concerta la Strandul Neptun, cantaretul a fost prezent in mijlocul ziaristilor in cadrul unei conferinte de presa. 
Cu toate ca la inceput s-a precizat ca nu va raspunde la intrebari mai mult de o jumatate de ora si nu va da interviuri, Chris Norman a raspuns tuturor curiozitatilor celor prezenti. 
In ceea ce priveste ultimul sau album "Million Miles", scos pe piata anul acesta, Norman a declarat ca acesta a fost inspirat din calatoriile de milioane de mile pe care le-a parcurs el, precum si tatal sau acesta fiind modelul lui in viata: 
"Am calatorit foarte mult. Probabil ca am parcurs un milion de mile pana acum. Si tatal meu a calatorit mult. Si el este unul dintre cei care m-au inspirat din povestile pe care mi le-a spus…", a declarat artistul.
Intrebat de ziaristi daca stie ceva despre muzica romaneasca, acesta a raspuns: 
"Nu stiu nimic despre muzica din Romania. Am primit acum un album cu muzica pop si l-am ascultat. E bun.."
Cris Norman a mai spus ca, de obicei, asculta muzica veche, cum ar fi "Beatels", dar si muzica noua. 
Cantaretul  a mai declarat ca la concertul de duminica seara va interpreta atat melodiile sale cat si cele ale trupei Smokie: 
"In timpul concertelor pe care le sustin, intotdeauna ma orientez ca sa fac publicul sa se simta bine, in asa fel incat sa nu se plictiseasca."
 Cat despre prestatia lui Chris Norman se pare ca aceasta va fi rasplatita, conform unor surse apropiate organizatorilor, cu suma de 27.000 euro.

Nadia Bodran - Informatia Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]