Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Marti, 19 decembrie 2006
Stirile TVA aici
  • Pleaca ultimii militari

Militarii aradeni la ultimul cicluSoldatii care parasesc garnizoanele Aradului au primit cate un ceas din partea Guvernului.
Ultimul ciclu de militari in termen din Arad vor parasi, zilele acestea, garnizoana. 
Luni, in prezenta prefectului Gavril Popescu si a presedintelui Consiliului Judetean Iosif Matula, s-a oficializat lasarea la vatra a ultimilor soldati care si-au satisfacut stagiul militar in cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) "Vasile Goldis" Arad si in cadrul Jandarmeriei. 
Cei 68 de militari in termen (40 de pompieri si 28 de jandarmi) au primit fiecare, din partea Guvernului, cate un ceas de mana. 
Cadoul le-a fost dat de prefectul Popescu.
"Incepand de maine (astazi), ISU va functiona numai cu profesionisti la toate compartimentele de interventie, militarilor in termen urmand a li se da drumul", sustine locotenent-colonelul Lucian Campeanu, purtatorul de cuvant al ISU. 
"Asteptam sa apara statutul militarului voluntar, pentru ca persoanele care vor dori sa se angajeze in cadrul Jandarmeriei sa aiba posibilitatea sa efectueze stagiul militar", a declarat, la randul sau, colonelul Adrian Baclesanul, inspectorul-sef al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Arad.

Lucian Serban - Adevarul

  • Maine se inaugureaza patinoarul din municipiu

De maine se va deschide patinoarul din AradInvestitie de 36 de miliarde de euro
Lucrarile la patinoarul din municipiu sunt pe ultima suta de metri. 
Purtatorul de cuvant al Primanei Arad - Valer Marginean - ne-a declarat patinoarul este finalizat in proportie de 95 la suta: 
"Patinoarul propriu-zis a fost finalizat. Mai sunt de efectuat lucrari la mantinele, vestiare si drumurile de acces. Dar toate acestea se vor finaliza pana miercuri."
Aradenii care nu si-au achizitionat patine vor putea inchiria de la fata locului, pentru ca administratia patinoarului a achizitionat deja 200 de perechi de patine care vor fi puse la dispozitia doritorilor.
Cei care vor veni la patinoar vor putea sa si consume bauturi calde. 
Acestea vor fi singurele produse care se vor comercializa in zona de agrement.
Valer Marginean ne-a mai spus ca administratia patinoarului s-a pregatit si. pentru eventualele accidente care ar putea sa aiba loc pe patinoar. 
Astfel ca a fost angajata si o echipa de cadre medicale care va asigura interventia in caz de urgenta.
Patinoarul este situat in zona Subcetate. 
In vecinatatea acestuia va fi amenajata si o parcare de 200 de locuri. 
Inaugurarea va avea loc maine. 
Suma investita pentru amenajarea acestuia se ridica la 36 de miliarde de lei.

Nadia Bodran - Informatia Aradului

  • Politisti sub acoperire

Politistii de la circulatie vor folosi si agenti in civilPolitistii de la Rutiera au intrat in misiune speciala pentru a vedea cum respecta soferii prevederile noului Cod Rutier. 
Pentru a evita situatiile in care soferii sunt, brusc, mai disciplinati doar la vederea uniformei de politist, oameni legii au ajuns politisti sub acoperire.
Imbracati in civil, politistii au iesit pe strada, in cele mai aglomerate locuri din oras. 
In marea de oameni, nimic nu ii da de gol ca sunt cu ochii pe soferi. 
Pentru a aduna probe, au la ei si camere video pentru a-i filma pe soferii turbulenti, iar imaginile pot ajunge oricand la dosar.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Incendiu de proportii in incinta Complexului "Jackson"

Incendiu la Complexul "Jackson"Flacarile de peste patru metri au facut pagube estimate la peste 3 miliarde de lei
Un incendiu de proportii a izbucnit la primele ore ale diminetii de ieri in incinta societatii "Jackson". 
Focul a fost observat in prima faza de catre lucratorii Centrului de Dirijare a Zborurilor, iar mai apoi au fost sesizati si paznicii complexului. 
Incendiul a izbucnit la ora sapte, iar pompierii au fost chemati imediat. 
Acestia s-au deplasat la locul incendiului si, timp de doua ore, au incercat sa stinga focul. 
Pagubele au fost mari, iar din spusele paznicilor din complex, cladirea care a ars nu apartinea Compexului "Jackson", ci fostului abator. 
In cladirea respectiva functionau trei firme, incendiul carbonizand, conform informatiilor primite de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al judetului Arad, acte contabile, aparatura electronica si electrocasnica si bunuri alimentare. 
Acoperisul a ars pe o suprafata de 200 de metri patrati, incendiul fiind cauzat de un scurtcircuit provocat de un resou electric. 
Pagubele sunt estimate la aproximativ trei miliarde si jumatate de lei vechi, iar flacara care a ajuns la peste patru metri a atins si cladirea de langa, apartinand campusului universitar.

Camelia Catean - Observator

  • In sfera romantismului

Orchestra Filarmonicii Arad a atras la concert melomaniiCele doua lucrari abordate de orchestra Filarmonicii acompaniata de Dorin Frandes au atras pe melomani, mai ales pe iubitorii muzicii romantice. 
In primul rand este vorba de Uvertura fantezie – “Romeo si Julieta” de Piotr Ilici Ceaikovski, subiect atragator pe care l-au abordat si Hector Berlioz intr-o simfonie, Vincenzo Bellini si Charles Gounod in operele lor cu acest titlu, iar mai tarziu, Serghei Prokofiev intr-un balet. 
Interpretii au comunicat auditorilor trairile intense din complexul flux sonor, aflate intre limite extreme, de la iubire profunda la ura acerba, de la bunatate si daruire, la inclestarea criminala, de la starea de extaz la gestul disperat al asumarii mortii proprii, toate intr-o redare fireasca, plastica.
De la prima prezentare in public de catre autorul insusi a “Concertului nr. 2 pentru pian si orchestra op.83” de Johannes Brahms, in noiembrie 1881 la Budapesta, apoi la cele de la Stuttgart, Meiningen, Zurich, Breslau si Viena, lucrarea si-a creat drum fara ocolisuri in lumea muzicala. 
La Arad, aceasta “simfonie cu pian obligat” a avut-o ca solista pe Sabrina Lanzi din Italia, care alaturi de orchestra a sustinut discursul simfonizat al partii I, dand un aer eroic si sentimentul de forta inceputului, ca in “bacanala demonica” sa reprezinte un varf emotional, apoi sa dea un caracter jubilator incheierii primei miscari. 
In Allegretto , cei doi parteneri, pian si orchestra, au atras prin contrastul incordare dramatica si delicatete - lumina si dans viguros. 
In Andante interpretii au dezvaluit latura elegiaca a creatorului de lieduri care a fost Brahms, mai ales cand protagonista a colaborat cu violoncelul si vioara solo amintindu-ne ca taciturnul Brahms era si sentimental. La fel s-a intamplat in momentele cand, impreuna cu clarinetii ne-a transpus intr-o lume de visare si poezie. 
Siguranta, exprimarea explicita a pianului initiator al temelor, alaturi de orchestra lui Dorin Frandes, au creat in Final un discurs amplu dar sensibil, stralucitor, cu intonatii maghiare (care sunt prezente uneori in creatiile brahmsiene - chiar in prima parte a acestui concert), cucerindu-i pe cei prezenti.

Hugo Hauptmann – Virtual Arad

Joi, 21 Decembrie, ora 19
in sala Palatului Cultural,
CONCERT DE COLINDE
cu Corul Filarmonicii dirijat de 
Dorin Chereji


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]