Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 20 februarie 2006
Stirile TVA aici
  • Crima cu sange rece

Criminalul a fost prinsO studenta a fost pur si simplu hacuita intr-un apartament din oras
Soc si groaza la Arad, unde o studenta a fost pur si simplu hacuita intr-un apartament din oras, ziua in amiaza mare. 
Victima si-a cunoscut, cel mai probabil, calaul, pentru ca usa nu a fost forfata, iar la plecare ucigasul a incuiat yala. 
Tanara de 21 de ani a fost injunghiata de mai multe, ori in inima, ficat, torace si gat. 
Trupul fara viata al fetei a fost apoi acoperit cu o patura si ascuns in lada de haine de sub pat.
Cei care au descoperit cadavrul au fost chiar politistii. 
Vineri dupa masa, prietenul studentei a venit acasa de la serviciu in jurul orei 18. 
Tanarul lucreaza la o banca comerciala din Arad. 
Era ingrijorat, pentru ca toata ziua o sunase pe Cristina la telefon, dar nu i-a raspuns nimeni. 
A descuiat usa apartamentului si a gasit casa ravasita. Nici.urma insa de fata. 
A anuntat Politia, iar oamenii legii, sositi la fata locului, au gasit-o pe tanara, ucisa cu bestialitate, ascunsa sub pat. 
Din primele cercetari, se parea ca ucigasul a venit la furat. Din casa au disparut calculatorul si telefonul mobil al studentei.
Cristina era studenta in anul doi, la facultatea de limbi de straine. 
Locuia in apartamentul prietenului sau. Terminase sesiunea, asa ca vineri dimineata nu a plecat de acasa. 
E posibil ca ucigasul sa se fi asteptat ca apartamentul sa fie gol. Anchetatorii sunt siguri ca victima fie il cunostea pe criminal, fie acesta a intrat in locuinta cu chei potrivite. 
Crima a avut loc, cel mai probabil, inainte de pranz, cand vecinii de pe palier erau la serviciu. Nimeni nu a auzit nimic.
Tinerii au avut in apartament o echipa de zugravi, cu putin timp in urma. Ucigasul, care a intrat fara probleme in casa, a gasit-o pe fata in pijama. 
Este posibil, ca dupa crima, acesta sa fi curatat camera de sange, pentru ca anchetatorii nu au descoperit urme vizibile pe pereti sau podea.
Vineri seara, anchetatorii au plecat de la locul crimei dupa miezul noptii si au revenit sambata dimineata, pentru a cerceta apartamentul la lumina zilei. 
Un echipaj de Politie a pazit locuinta toata noaptea. 
Anchetatorii au desemnat un cerc de suspecti, iar la 24 de ore de la comiterea oribilei crime, ucigasul studentei din Arad a fost prins de anchetatori.
Este unul dintre zugravii care lucrase la renovarea apartamentului celor doi tineri, un cunoscut recidivist care mai facuse puscarie pentru tentativa de omor. 
A fost ridicat chiar din locuinta sa, acolo unde oamenii legii au gasit si obiectele furate din casa victimei.
In fata procurorului, acesta si-a recunoscut fapta, dar motivul invocat este unul socant. 
Criminalul a declarat ca avusese o relatie cu tanara de 21 de ani si ca a ucis-o atunci cand aceasta a refuzat sa-si paraseasca viitorul sot pentru el.
Tanara studenta urma sa se casatoreasca, in luna iulie, cu prietenul sau. 
Cand a plecat din apartament, avea la el cerceii si lantul fetei, telefonul ei mobil, hard discul si boxele calculatorului. 
A luat un microbuz ca sa ajunga in satul in care locuia, dar a aruncat pe drum o parte din obiectele furate. 
Criminalul a fost audiat de procuror pana spre ora trei dimineata.
Prietenul fetei ucise a ales o echipa de zugravi, dar nici prin cap nu i-a trecut ca printre ei se afla si un fost recidivist. 
Tocmai de aceea politistii ii avertizeaza pe oameni sa fie foarte atenti pe cine lasa in casa si mai ales cui incredinteaza cheile locuintei. 
Pentru omor deosebit de grav, Lungu Dumitru risca pana la 25 de ani de inchisoare.

Florin Marusca - Agenda zilei 

  • Un nou cartier rezidential

Constructii noi in cartiere rezidentialeUn nou cartier rezidential se prefigureaza in Arad!
Documentatia privind Planul urbanistic de detaliu a fost afisat,incepand de astazi la avizierul primariei.
Noul cartier rezidential va fi construit de o firma privata pe Calea 6 vanatori.
In Arad sunt, acum 6 cartiere rezidentiale in diferite zone ale orasului.
Primaria va organiza, la primavara, o expozitie cu oferta celor 7 carteire rezidentiale ale orasului. 
Primul cartier rezidential a fost construit de mai bine de 10 ani in Gradiste.
Au urmat cele din subcetate, Aradul Nou si Micalaca.
Aradenii pot cumpara casele construite si oferite la cheie de catre firmele constructoare.
Casele construite in stil occidental pot fi cumparate si in rate.
Numai ca ele sunt accesibile in special aradenilor cu bani.
Preturile variaza intre 60.000 si 120.000 de EURO si depind de marimea si dotarile vilei. 
O expozitie orgnanizata de administratia locala peste 3 luni va prezenta aradenilor oferta locativa a celor 7 cartiere rezidentiale ale Aradului. 
Noul cartier rezidential din Calea 6 Vanatori nr 128-132 are peste 15.000 de metri patrati.
Terenul are acces pietonal si carosabil si va avea spatii verzi, parcari, garaje, alei si trotuare.
Cartierul va avea canalizare menajera si pluviala.
Documentatia pentru noul cartier rezidential va fi afisata la avizierul primariei pana in data de 2 martie, data pana la care aradenii pot depune recomandari,sugestii si opinii pentru acest proiect.
Informatii suplimentare se pot afla de la Centrul de informare pentru cetateni, de la camera 2 a Primariei. 

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • Parktronic a primit, in cele din urma, 900.000 euro de la Primarie!

Automatele Parktronic raman in proprietatea PrimarieiDupa ce a primit acesti bani, firma a remis Primariei, potrivit reprezentantilor acesteia, cele 500.000 euro, ce reprezentau obligatiile neonorate ale Parktronicului.
Mai bine mai tarziu decat niciodata.
Cam atat se poate spune despre modul in care Primaria si Belsirim Automotive si-au onorat obligatiile stabilite in protocolul legat de parcarile cu plata din municipiu.
In actul convenit de parti, Primaria se obliga sa plateasca firmei 1,5 milioane de euro pe intreaga afacere Parktronic, in timp ce Belsirim Automotive se obliga sa-si plateasca obligatiile restante.
Asa cum am punctat la inceputul anului, firmei ii era mult mai usor sa se achite de datorii, pentru ca in act se mentiona faptul ca societatea isi va plati datoria doar dupa ce Primaria isi achita prima rata ("aceasta obligatie (a firmei – n.r.) e valabila sub conditia rezilierii amiabile a contractului... si a platii prealabile a primei transe de plata").
Iar prima rata pe care Municipalitatea trebuia sa o plateasca pana la 31 ianuarie, era de 900.000 euro, pe cand obligatiile Parktronicului erau de doar 500 de mii de euro.
Schimbul de bani nu a avut loc pana la data limita stabilita, ci undeva prin februarie, fara ca cineva sa para suparat ca datele din contract nu sunt intru totul respectate.
La finele acestei luni expira cel de al doilea termen, mai exact cel fixat pentru plata de catre Primarie a celei de a doua rate catre Belsirim Automotive pentru afacerea Parktronic.
Firma nu mai are de acum inainte nimic de platit, ci doar de incasat.
Conform graficul de esalonare a platilor, Primaria trebuie sa plateasca pana la finele lui februarie 200.000 euro, cate 50.000 de euro in fiecare luna, din martie pana in octombrie, iar la finele lui noiembrie 24.670 de euro.
Cat despre noul regulament de functionare al parcarilor, lucrurile nu par sa se miste nici aici foarte rapid, pe ordinea de zi a sedintei CLM din 23 februarie neregasindu-se nici un proiect in acest sens.

Adriana Barbu - Observator

  • Colectarea selectiva a deseurilor va fi (re)demarata in Municipiul Arad

Deseurile vor fi adunate sortate si impachetateConform angajamentelor pe linie de mediu - Capitolul 22 pentru aderarea la Uniunea Europeana la nivelul fiecarui judet trebuie sa se implementeze sistemul de colectare selectiva a deseurilor de ambalaje de la populatie: hartie, sticla, plastic, biodegradabile.
Implementarea colectarii selective se preconizeaza sa fie abordata pe trei perioade: 2004-2006 experimentarea (proiecte pilot), constientizare populatie; 2007-2017 extinderea colectarii selective la nivel national; 2017-2022 implementarea colectarii selective in zone dificile (locuinte colective, mediu rural dispersat, zone montane).
Urmare a celor mentionate mai sus in aceasta saptamana demareaza colectarea selectiva a deseurilor in cartierul aradean ALFA a declarat purtatorul de cuvant al Agentiei pentru protectia mediului, Ramona Buza.
Actiunea se deruleaza de catre Primaria Municipiului Arad in colaborare cu SC Polaris M Holding si APM Arad.
In urmatoarea perioada se vor imparti pliante in vederea educarii populatiei in acest sens.
Pentru colectarea selectiva a deseurilor vor fi folosite platformele gospodaresti amenajate de Primarie in Alfa spune Monica Jitariu directoarea Polaris M.Holding.
Aceasta ar fi ce-a de-a doua tentativa de a introduce in municipiu un sistem de colectare selectiva a deseurilor menajere, dupa ce actiunea inceputa in cartierele Parneava si Aradul Nou a esuat ca urmare a incetarii activitatii firmei care prelua deseurile selectate.
Pe de alta parte Agentia pentru Protectia Mediului Arad a promovat in cadrul programului MATRA un proiect pentru " Implementarea colectarii selective a deseurilor".
In situatia foarte probabila a selectarii acestui proiect Aradul va beneficia de o finantare nerambursabila de 250.000 euro.
Totodata in cadrul proiectului de Asistenta tehnica pentru implementarea Schemei de granturi pentru investitii mici in domeniul deseurilor APM Arad a organizat la sfarsitul saptamanii o intalnire la care au participat persoanele responsabile din cadrul Consiliului Judetean Arad, ARPM Timisoara si consultantul din partea HILL INT(firma autorizata pentru intocmirea studiilor de fezabilitate) si primarii oraselor din judet.
La nivelul Regiunii Vest exista un fond de 3 milioane euro asigurat de programul Phare pentru finantarea investitiilor mici in domeniul deseurilor.
Conform APM Arad in judet urmeaza a fi construire sapte "statii de transfer" pentru deseuri, primul urmand a fi facut la Pecica.
Statiile sunt un fel de rampe de gunoi moderne unde deseurile sunt sortate, compactate si apoi expediate la Centrul Zonal Arad.

Doru Sava -Adevarul

  • Atentie! Ni se prabusesc cladirile. In cap...

In plin Centru numeroase fatade prezinta pericol de accidentareCei care circula in zona centrala a Aradului risca sa fie grav raniti fara ca nici macar sa le treaca prin cap despre iminenta pericolului la care sunt expusi.
Sambata dimineata, in timp ce statea cu masina la semafor, un barbat s-a ales cu parbrizul spart, dupa ce, din seninul cerului a cazut o bucata de perete.
Tencuiala a cazut exact pe locul de unde, in urma cu cateva secunde, se ridicase fetita soferului.
Incidentul s-a petrecut in zona centrala a orasului, pe strada Horia, la o ora de varf.
Aradeanul caruia i-a fost distrusa masina astepta linistit pe prima banda.
Tocmai o trimisese pe fiica sa sa-si cumpere o prajitura.
In cateva secunde, de pe peretele cladirii "Palatului Neumann", de la o inaltime considerabila, s-a desprins o bucata de tencuiala, care a cazut direct pe parbriz.
"Nu-i normal sa mori pe strada, stand la semafor. Pentru acest incident voi da in judecata proprietarul, mai ales ca viata fetitei mele a fost pusa in pericol", a declarat Mircea Axente.
Numai o minune a facut ca bucata de ciment sa nu cada in capul fetitei.
Daca s-ar fi intamplat asa, micuta nu ar fi avut nici o sansa.
Cladirile istorice din zona centrala a Aradului se degradeaza tot mai mult, datorita indolentei proprietarilor, care refuza sa le consolideze.
Pericolul la care se expun pietonii sau soferii este tot mai mare.
Si asta, in ciuda avertizarilor primite de la Inspectoratul pentru siguranta in constructii.
Cu putin timp in urma, chiar "Palatul Neumann" a fost vizitat de catre inspectori.
Acestia au avertizat asociatia de locatari sa ia masuri urgente pentru consolidarea cladirii, inainte sa se petreaca o nenorocire.
Pana acum insa, proprietarul nu a miscat un deget.
Pentru ca sambata proprietarul nu a fost de gasit, azi inspectorii se vor intoarce.
Daca acesta nu va lua masuri, va fi amendat cu pana la 70 de milioane lei, iar daca cineva va fi ranit sau omorat va fi si cercetat penal.

Florin Marusca - Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]