Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 20 martie 2006
Stirile TVA aici
  • NATO romano-ungar, la Arad In Cetate a inceput Wise Foresight RO 2006

Militari romani si maghiari impreuna la exercitiile NATOSambata, in Cetatea Aradului, a avut loc deschiderea festiva a exercitiului Wise Foresight RO 2006, pe care Batalionul Mixt Romano-Ungar il va desfasura pe perioada unei saptamani. 
La festivitatea de deschidere au luat cuvantul cei doi codirectori ai exercitiului, colonelul Ioan Manci, Sef Stat Major al Brigazii 81 Mecanizata si colonelul Takacs Attila, Sef de Stat Major al Brigazii 5 Infanterie.
Exercitiul, la care participa 70 de militari romani si 70 unguri, va fi asistat de calculator, la standarde NATO, folosindu-se terminologii in limba engleza.
Scopul este antrenarea comenzii batalionului in executarea procedurilor de comanda si control a fortelor implicate in misiuni de mentinere a pacii.
"Obiectivul principal al exercitiului consta in instruirea si evaluarea nivelului de pregatire si interoperabilitate a personalului batalionului pentru indeplinirea unor operatiuni in sprijinul pacii intr-un cadru multinational. In acelasi timp, exercitiul ne invata cum sa fim impreuna intr-o Europa care isi redefineste arhitectura de securitate, folosind pe timpul actiunilor normele si procedurile NATO, organizatie din care fac parte atat Romania cat si Republica Ungara", a declarat colonelul Ioan Manci. 
La randul sau, colonelul Takacs Attila si-a exprimat convingerea ca exercitiul se va incheia cu rezultate bune, nu doar in privinta instruirii, ci si pe planul legarii unor prietenii trainice.
Cei doi codirectori au subliniat ca exercitiul este o urmare fireasca a exercitiilor din anii precedenti, din 1998, cand a fost infiintat batalionul si pana acum.

Simion Todoca - Adevarul

  • Cartel Alfa se pregateste de proteste

CNS Cartel Alfa se pregateste de protesteDatorita cresterii pretului nejustificat la gaz si la energia electrica, Confederatia Sindicala Cartel Alfa va declansa ample manifestari sindicale la nivel national care vor debuta prin pichetarea prefecturilor din toate judetele tarii. 
CNS Cartel Alfa solicita Guvernului sa adopte o politica coerenta de preturi care sa aiba in centrul atentiei protectia sociala si interesele industriei romanesti. 
Sindicatele considera ca ar fi necesar sa se faca o compensare, la nivel national, in raport cu majorarea tarifelor la utilitati, sau o revizuire a calendarului de crestere a preturilor, sincronozata cu cresterea puterii de cumparare a consumatorului. 
In judetul Arad la ora actuala Cartel Alfa are peste 4500 de membri si un numar de 22 de organizatii sindicale. 
Peste 100 de membri ai CNS Cartel Alfa Arad vor participa in perioada 21 - 23 martie la pichetarea Prefecturii Arad.

Liviu Dugheniuc - Televiziunea Arad

  • Pictura neconventionala pentru o actiune caritabila

"Cowparade" va avea loc la inceputul lunii aprilie - Virtual Arad News (c)2005Primaria face invitatie la Parada vacutelor colorate
Piata Avram Iancu va fi gazda, in zilele de 1 si 2 aprilie, unui eveniment special: 25 de vacute albe vor fi pictate, pe loc, de tineri cu aptitudini artistice, de la scolile din Arad, care pot participa la concurs individual sau in echipe.
Cei 25 de concurenti vor fi selectionati in urma unui concurs de pre-selectie de desene, desfasurat conform unui regulament.
Fiecare din cei 25 de artisti selectionati pentru faza finala a concursului "Cowparade" va primi cate un abonament de intrare la Strandul "Neptun" pentru sezonul 2006, iar cei care vor fi situati pe primele trei locuri, vor avea parte de o multime de premii-surpriza.
"Cowparade", in traducere "Parada vacilor", este un eveniment artistic public, organizat peste tot in lume, in scopuri artistice si caritabile.
Din 1998, cand a avut loc pentru prima data acest eveniment, la Zurich, parcuri, piete si strazi din toate colturile mapamondului au fost gazdele deja celebrelor vacute.
Evenimentul a fost organizat in diverse orase din intreaga lume, printre care Chicago, New York, Londra, Sydney, Tokyo, Bruxelles, Praga si Johannesburg.
Peste 4.000 de artisti au decorat vaci, folosind forma unica a sculpturilor ca pe o panza tridimensionala.
Fiecare vacuta este pictata si decorata devenind un obiect unic si original, care apoi se scoate la licitatie, majoritatea banilor fiind donati unor organizatii sau institutii care sprijina persoane defavorizate, artisti in devenire, diverse actiuni culturale sau doar intrumuseteaza, pe toata perioada expozitiei, parcurile oraselor.
In spiritul evenimentului, Primaria Municipiului Arad ii invita pe toti aradenii sa-i sustina pe tinerii artisti amatori locali, in efortul lor de a transforma niste simple obiecte cu forma de vacute in opere de arta.
"Am fost convinsi ca tinerii, in special elevii scolilor cu profil artistic, licee, scoli populare, au nu numai dreptul, ci si aptitudinile necesare exprimarii in cadrul unor expozitii neconventionale, cum este Cowparade si de aceea noi am sustinut de acest gen de manifestare popular-artistica.
Recent, Primaria Municipiului Arad a intrat in posesia a 25 asemenea vacute, care sunt, de fapt, obiecte artistice in devenire, iar acum dorim sa reeditam evenimentul",
a declarat primarul Gheorghe Falca.
Regulament de concurs
Inscrierea in vederea participarii la concursul dc preselectie se realizeaza prin depunerea unui desen (sau doua desene, in cazul in care se intentioneaza ca vacuta sa fie pictata diferit pe cele doua parti), pe o coala, format A3, la Primaria Municipiului Arad, Bd. Revolutiei nr. 75, la "Cabinet primar". Persoana de contact este dna. Carmen Chis-Cohan, iar informatii suplimentare se pot obtine la telefon 0257/283213, zilnic, intre orele 8 - 17.
Data limita de depunere a desenelor este 27 martie a.c, ora 17.00.

Calin Ghinaciu - Agenda zilei

  • Cresc impozitele pe terenurile extravilane

Taxele pentru terenurile din extravilan vor creste - Virtual Arad News (c)2006Impozitul pe terenurile din extravilanul localitatilor nu va mai merge la bugetul de stat, ci se va constitui in sursa de venit la bugetul local al institutiei administrative pe raza carora se afla acestea, a decis guvernul printr-o ordonanta de urgenta.
Ordonanta stabileste o noua grila de impozitare care imparte toate terenurile extravilane, indiferent de folosinta, in patru clase de impozitare (de la A la D) in functie de amplasament.
Astfel, se elimina o categorie, ceea ce inseamna ca proprietarii de terenuri extravilane care erau incadrati in clasa a cincea acum vor fi taxati la valoarea unei clase superioare.
Aceasta reclasificare a terenurilor va fi facuta de administratia locala.
Impozite mai mari vor plati si detinatorii de padure sau de alt teren cu vegetatie forestiera de categorie A si B, exceptie facand padurile de pana la 20 de ani si cele considerate cu rol de protectie.
O alta noutate introdusa de ordonanta este impozitarea, de la unu la patru lei noi pe hectar, a terenurilor cu apa, altele decat cele care au amenajari piscicole.
Sunt si proprietari de terenuri extravilane care vor plati mai putin.
Astfel, cei care au vii, livezi, balti de peste sau constructii considerate la clasele B, C si D nu vor mai fi impozitati cu valoarea de la clasa A, cum se facea pana in prezent, ci cu ceva mai putin, conform clasei stabilite pentru terenul respectiv.
Impozitul se stabileste prin inmultirea suprafetei terenului, exprimata in hectare, cu suma corespunzatoare uneia din cele patru categorii de zone, inmultita cu coeficientul de corectie ales in raport de rangul localitatii unde sunt situate terenurile.
Decizia privind colectarea impozitului pe terenurile aflate in extravilan la bugetele locale este motivata de guvern prin faptul ca autoritatile administratiei publice locale sunt in posesia bazelor de date privind aceste terenuri si pot colecta mai eficient impozitele.
Banii respectivi vor fi folositi la reabilitarea rurala si la alte proiecte in folosul comunitatilor locale respective.
De asemenea, din aceste fonduri, primarii vor plati si renta viagera cuvenita celor care si-au instrainat terenurile.
Impozitele pe terenurile din extravilanul localitatilor stabilite si incasate pentru anul 2006 pana la data intrarii in vigoare a ordonantei de urgenta raman stabilite conform deciziilor de impunere emise de organele fiscale si merg la bugetul de stat.

A. R. B. - Observator

  • Monstrul de la cimitirul din Simand revine...

Monstrul din cimitirul Simand a ajuns din nou in actualitateNici acum nu s-a risipit misterul care - in urma cu doi ani - facea repede inconjorul judetului, cum ca in Simand, mai precis in cimitirul din Simand, si-ar fi facut aparitia o creatura ciudata, in forma de sarpe, cu solzi, cap de iguana si o marime apreciabila. Altfel spus, un monstru.
S-a ajuns pana acolo incat cimitirul din localitate a fost inchis, usile din fier fiind legate cu lanturi pentru a interzice accesul in cimitir, ferindu-i astfel pe localnici sa de-a nas in nas cu groaznica aratare.
Versiunile care circulau la vremea respectiva - si mai circula inca - sunt cum ca n-ar fi nimic adevarat din ceea ce in 2004 a vazut pe un mormant un angajat al Primariei, Traian Tang, altii spun ca monstrul ar fi putut proveni de la o caravana de circ ce trecuse pe acolo cu ceva timp inainte, iar altii (cu o imaginatie mult mai bogata) sustin chiar ca mormantul de unde a iesit lighioana este al unui localnic ce a murit calcat de tren dar care inainte de moarte - nu cu multa vreme - a fost muscat de un sarpe pe un camp.
Gurile rele spunand ca dupa aceea s-ar fi petrecut o mutatie groaznica iar din mormaniul omului a iesit un... monstru.
Martorii jura cu mana pe Biblie ca au vazut monstrul, ba mai mult unii sustin ca s-ar fi descoperit in cimitir galerii intregi care traverseaza mormintele si se indreapta catre o balta aflata in imediata apropiere.
Stire care i-a facut pe toti tiganii care stateau in zona sa nu mai puna zile intregi piciorul afara din casele de chirpici. De frica...
Alte guri, ceva mai autoritare sustin ca... angajatul Primariei care a vazut monstrul intr-o seara de iulie 2004, la ora 22.00, este "in relatii apropiate" cu sticla si paharul si - poate - asa s-ar putea explica destul de multe.
Ce ne facem insa cu toti cei care sustin ca au vazut si ei celebra creatura din Simand.
Un cap mare cu o creasta multicolora (ciudata paleta de culori pentru o vietate ce traieste sub pamant), un corp cu solzi si gros de diametrul unui burlan.
Dupa momentul inchiderii cimitirului cativa vanatori si-au pus gloantele pe teava si au stat la panda in speranta ca poate-poate vor reusi sa impuste infricosatoarea creatura pentru a o arata intregii lumi.
Din nefericire din acest gest de vitejie a ramas un simplu vis, animalul nu si-a mai facut aparitia drept pentru care oamenii au considerat ca lucrurile au reintrat in normal.
Acum, primarul localitatii, Constantin Morostes, un om deosebit, spune ca de fapt n-a crezut prea tare niciodata in existenta acestei fiare cu aspect unic.
Si oamenii de stiinta din judet se feresc in a da verdicte pro-creatura, spunand ca in aceasta zona de tara pot fi intalniti cel mult cativa serpi de casa, reptile inofensive si deloc agresive.
Desi misterul aparitiei in cimitirul din Simand nu a fost inca dezlegat, totusi, un pescar sustine ca ar fi pescuit din balta aflata in imediata apropiere a cimitirului un schelet caruia cu greu i se poate da o identificare.
Unii spun ca ar fi (in cel mai bun caz) un hipopotam ce ar fi trait in vremuri stravechi prin zona, altii mult mai curajosi sustin chiar ca ne aflam in fata scheletului unei fapturi similare cu cea vazuta de administratorul cimitirului in vara lui 2004.
Pana cand lucrurile se vor lamuri definitiv (desi credem ca o umbra de mister va rarhane pentru totdeauna peste aceasta intamplare) cert este faptul ca administratia locala se gandeste tot mai serios la aducerea unor scafandri care sa cerceteze minutios fundul lacului.
Cine stie ce ar mai putea iesi la suprafata...

M. G. - Informatia Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]