Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 20 noiembrie 2006
Stirile TVA aici
  • Cristian Stragea - noul presedinte al PNL Arad

Fostul prefect Cristian Stragea este noul presedinte al PNL AradA fost un rezultat strans, devansandu-l pe contracandidatul Tiberiu Dekany cu doar 41 de voturi
Sambata, la Conferinta Judeteana PNL, s-au confruntat doua echipe, conduse de catre viceprimarul Tiberiu Dekany si fostul prefect Cristian Stragea.
Palatul Cultural, locul de desfasurare al bataliei, a fost plina ochi de cei peste 440 de delegati din judet si municipiu, veniti pentru a-si sustine favoritii.
Alegerile au fost supervizate de la centru de catre presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, si de vicepresedintele Senatului, Teodor Melescanu. La alegerile din PNL au fost invitati si alti membri ai Coalitiei aflate la Guvernare: Gheorghe Seculici, Lia Ardelean, Kiraly Andras, dar si rectorul Universitatii "Aurel Vlaicu", prof. univ. dr. Lizica Mihut. 
Teodor Melescanu a spus: "Ma aflu aici si am un sentiment de "deja-vu", pentru ca am participat si la ultima Conferinta Judeteana, numai ca atunci am stat in partea dreapta, iar acum stau in stanga. Pentru mine nu alegerea unui presedinte este miza, ci capacitatea pe care o va avea presedintele si echipa sa de a deschide un dialog sincer cu cei care vor pierde. In politica nu e ca in fotbal, unde sunt si rezultate de egalitate. Sper sa nu vin si a treia oara la alegeri la Arad".
A sosit momentul in care fiecare candidat si-a prezentat echipa. 
Au inceput sa apara atacurile intre cele doua tabere. 
Valentin Paul Neamt, (echipa Dekany) l-a atacat dur pe colegul de partid din cealalta parte, Caius Parpala, spunand: "Cum sa conduca o echipa acest partid din care face parte un membru PNL care a tradat, s-a dus la PSD, iar acum s-a intors in randurile liberalilor?". 
A urmat si replica echipei Stragea, prin vocea primarului Florin Farcasiu, care a avut un discurs plin de subtilitati, pentru a atrage voturile din zona sa, cu referire la proaspatul vicepresedinte al Consiliului Judetean, Nelutu Cristina. 
Primarul a spus ca este prieten bun cu Cristina, ca: "a fost sprijinit de mine si de echipa mea la accederea in CJA. Echipa noastra l-a convins pe Emil Cismas sa renunte, noi l-am propus si votat vice".
Din 502 de delegati, au fost prezente in sala 460 de persoane. Au fost amenajate patru cabine de vot, iar delegatii au fost chemati sa voteze, fiind structurati pe zone si localitati. 
Dupa ore bune de votat si numarat a sosit si verdictul. 
Acesta a fost anuntat de catre candidatul Tiberiu Dekany, care a urcat pc scena, la microfon, spunand: "Am pierdut, a castigat echipa Stragea, cu aproximativ 30 de voturi in fata noastra. Felicit echipa castigatoare". 
La auzul acestui anunt, rostit chiar de catre candidatul invins, sustinatorii lui Stragea au aplaudat frenetic. 
La mai bine de jumatate de ora dupa, a sosit si comisia de numarare a voturilor care a anuntat oficial rezultatul alegerilor: "Echipa Dekany a intrunit 201 voturi, Stragea 242, 17 voturi fiind anulate". 
Din nou a luat cuvantul Dekany, care a spus: "Il felicit din nou pe Cristian Stragea. Cred in unitatea Partidului National Liberal. Nu voi contesta aceste alegeri, iar impreuna vreau sa facem ccva pentru liberalii aradeni"
Imediat dupa invins, a luat cuvantul si castigatorul, Cristian Stragea: "Asta nu e un partid care se rupe. Exista competitie si asta e foarte bine. Voi fi un presedinte intelept cu ajutorul dumneavoastra, al liberalilor aradeni. Am avut emotii foarte mari. In mare parte, programul meu politic s-a bazat pe experienta mea de pe vremea in care am fost prefect".

Anca Pascutiu - Observator

  • Ministrul imun la atacuri

Ministrul Educatiei si Cercetarii - Mihai Hardau s-a aflat in judetul Arad pentru o scurta vizitaMihail Hardau a poposit o zi in judetul Arad, a facut scurte vizite, dar si declaratii incendiare.
Sambata, ministrul educatiei si cercetarii, Mihail Hardau, s-a aflat la Arad, unde s-a oprit in diverse puncte de interes pentru invatamantul aradean. 
Pe parcursul traseului sau, ministrul Hardau a fost insotit de deputatul Constantin Igas, senatorul Nicolae Iotcu, presedintele CJA Iosif Matula, inspectorul scolar general la ISJ Arad, Marius Göndör, Adrian Nitu. 
Ministrul si-a inceput vizita la Corpul M al Universitatii "Aurel Vlaicu", la Muzeul Vasile Goldis al Universitatii de Vest "Vasile Goldis", la scoli din Pecica, Nadlac, Livada, Pancota, Barsa, Buteni, Varfuri. 
Declaratiile cele mai incendiare le-a facut la ISJ Arad si la Prefectura.
Vor fi investitii masive in scoli
La sediul Inspectoratului Scolar Judetean Arad, Marius Göndör, inspector scolar general, i-a prezentat ministrului atat aspectele notabile care privesc starea scolilor, cat si cele mai neplacute. 
Ministrul a afirmat ca incepand cu ianuarie 2007 se vor aloca sume fara precedent pentru investitii in scoli. 
"Dorim ca nici o lucrare inceputa sa fie lasata de izbeliste. Sa nu mergeti electoral in investitii", i-a sfatuit ministrul.
Ministrul educatiei si-a exprimat dorinta ca scolile de arte si meserii sa devina institutii viabile. 
"E o parodie ce se intampla acum cu scolile de arte si meserii", a fost constatarea ministrului. 
Si parerea despre dotarile laboratoarelor este similara: "E nevoie de laboratoare reale, nu dupa ce profesori avem in cancelarie"
In ceea ce priveste formarea cadrelor didactice, ministrul i-a indemnat sa intre in cicluri de pregatire, deoarece suma alocata formarii profesionale a crescut de 8 ori.
Ministrul s-a exprimat si in chestiunea salariilor din invatamant, unde considera ca a facut tot ce se putea face. 
Ministrul Hardau si-a amintit si de promisiunea electorala de a dubla salariile profesorilor, insa a nuantat: "Noi nu conducem singuri. Daca Alianta DA ar fi castigat alegerile, salariul era dublat"
In privinta atacurilor sindicalistilor, Mihail Hardau s-a declarat "imunizat", insa ii creeaza "o tristete".
In trecere, ministrul educatiei a vorbit si despre aceasta "mafie a meditatiilor si a cartilor care a condus invatamantul si pe care trebuie sa o distrugem cu toata opozitia sistemului".
"In fiecare zi cineva imi cere demisia"
Inainte de a intra la discutii cu prefectul Gavril Popescu si cu liderul S.L.I Arad, Maria Buruc, ministrul a mai facut declaratii legate de protestele sindicalistilor. 
Faptul ca este persona non-grata in judetul Arad - "E problema lor. Pe mine ma intristeaza". 
Faptul ca se strang semnaturi pentru demisia sa - "Sa stranga in continuare. In fiecare zi cineva imi cere demisia". 
Ministrul considera ca nu a tradat dascalimea, ca a obtinut o crestere salariala de 18,7%, cu care initial au fost multumiti, pentru ca apoi sa "pluseze".
In dialogul cu liderul Maria Buruc, ministrul Hardau a precizat ca "trei puncte majore ale acordului din noiembrie 2005 s-au realizat, insa voi (n.n. sindicalistii) nu v-ati tinut de cuvant. Ne-ati dat in judecata in continuare"
In privinta cresterilor salariale, ministrul a invocat din nou inconsecventa sindicalistilor: "Au zis ca daca obtin 18% ma fac lider de sindicat. Am obtinut 18,7%. Miercuri au fost bucurosi, joi voiau 30%"
Ministrul a mai spus ca este realist si ca nu poate pretinde ceva impotriva Guvernului. 
Pe sindicalisti i-a acuzat de "eroare de strategie".

Catalina Latu - Adevarul

  • Sezonul de iarna se apropie

Brazi din padure acoperiti cu zapada - e un semn ca iarna este aproapeIn mai putin de 2 saptamani vor aparea primii brazi pe pietele aradene. 
In acest an Directia silvica oferi aradenilor doar 1.400 de brazi. 
De vina sunt retrocedarile masive din ultima prioada care au injumatatit suprafetele administrate de Directia silvica. 
Anual Directia sadeste 20.000 de brazi, insa acestia pot fi taiati in 7-8 ani. 
Chiar daca oferta Directiei silvice este foarte mica in acest an, aradenii vor putea cumpara brazi de la producatorii si comerciantii din judetele vecine, care in preajma sarbatorilor invadeaza pietele aradene sau de la importatori. 
Preturile vor fi diferentiate in functie de specie si marime fiind cuprinse intre 300.000 si 1,5 mil de lei. 

Izabela Vekas  - Televiziunea Arad

  • Din culisele taximetriei

Taximetria - o meserie care implica si multe riscuriDe cate ori nu am fost pusi in situatia de a fi in intarziere, motiv pentru care am fost nevoiti sa apelam la serviciile unui taximetru?
Cu un pret destul de acceptabil (pentru cine isi permite), taxiul ne duce oriunde ne dorim intr-un timp cat se poate de scurt.
De cate ori insa ne-am intrebat oare cum este sa fi taximetrist, la ce riscuri se expun acesti oameni in momentul in care se urca la volan si mai ales atunci cand, un necunoscut se aseaza langa ei?
Ei bine, aceasta meserie nu este chiar atat de usoara.
Pe de-o parte, nu intotdeauna ai norocul sa faci incasari, iar pe de alta parte, nici odata nu stii pe cine ai in masina.
Munca multa si bani putini!
In Arad, de cativa ani incoace, firmele de taximetre au aparut ca si ciupercile dupa ploaie.
Cu toate acestea insa, sunt zile in care oricate telefoane ai da, nu reusesti sa-ti gasesti un taxiu.
Curse scurte si prost platite, combustibil scump, taxe la fel, drumuri jalnice si ore in sir de stationare, cam asa descriu taximetristii meseria lor.
"Fac taxi de 10 ani de zile. Sunt zile bune, zile proaste. Dar, numai din taximetrie, nu se poate trai decent. Nu iti poti pune bani deoparte, si mai ales, trebuie sa ai nervi de otel ca sa poti face fata tuturor clientilor. Sa lucrezi cu oamenii este foarte dificil, mai ales atunci cand mai nimeresti si pe cineva baut in masina...Este greu! Sunt zile in care stau mai bine de trei ore intr-o statie fara insa sa i-au vreo comanda sau vreun client. Nu prea are lumea bani. Taximetria presupune multa munca si bani putini", ne-a spus domnul Gheorghe Petre.
Si ca sa conturam si mai bine ce inseamna sa fi taximetrist, trebui sa ne gandim ca daca ne alegem aceasta meserie, ar trebui sa avem cat de cat habar pe unde se situeaza strazile ori alte repere sau zone din municipiu.
"Cu un picior in groapa..."
In general meseria de sofer este una riscanta. Iar in ultima perioada a crescut exagerat de mult numarul accidentelor rutiere, in urma carora sute de oameni isi pierd viata.
Facand referire la un taximetnst, acesta trebuie sa fie foarte atent cum conduce caci in momentul in care are pe cineva in dreapta lui, si raspunde de viata acelui om.
Pe de alta parte insa, s-au intamplat cazuri in care chiar soferul a ajuns victima clientului
"Imi aduc aminte ca in urma cu cativa ani de zile am adus niste barbati de nationalitate rroma. Era noapte!
Si, cand am ajuns la destinatie nu au mai vrut sa-mi plateasca. Mai mult decat atat, am fost si amenintat ca daca incerc sa ripostez nu o sa ma vad bine! Va dati seama ca noi, taximetristii, in momentul in care intram in tura, nu stim daca ne mai intoarcem? Nu degeaba se spune ca un sofer fie ca este profesionist, fie amator, in momentul in care se urca la volan este cu un picior in groapa...",
spune un alt domn, Mihai Cristea, taximetrist de un an de zile.
***
Drept urmare, sa lucrezi nu este o rusine, ba dimpotriva, orice meserie este demna de apreciat, mai ales cele care te pot nenoroci pe viata...

Ana-Maria Stoica - Informatia Aradului

  • Poli-UTA o lupta frumoasa si corecta

Desi antrenorii Artimon si Lacatus au fost adversari pe teren s-au desparit ca prieteniDin pacate, nu am putut sa ma duc pe stadion la meciul Poli – UTA, dar a fost prima partida jucata de timisoreni la care m-am uitat de la cap pana la final, la televizor.
Pana atunci, eram obisnuit sa mai butonez, sa mai mut pe alt post dupa zece minute.
De data asta am tinut sa vad tot si nu am regretat.
A fost un derby care s-a ridicat la nivelul asteptarilor.
A fost tensiune, atmosfera, insa, cum ma asteptam partida nu a fost una extrem de spectaculoasa.
Am si spus inainte de meci ca antrenorii celor doua echipe vor juca la rezultat.
Din pacate, dupa doar 15 minute, echilibrul meciului a fost intrerupt la eliminarea lui Simion.
Se va vorbi mult despre acea faza, insa e clar dupa reluari ca nu acesta a fost cel care a lovit.
Dar daca tot a acordat cartonas rosu, era normal sa dea si 11 metri.
Poate ca arbitrul a vazut inainte o alta faza in care a fost implicat jucatorul. Cine stie?
In rest, arbitrajul a fost fara cusur, nu e nimic de reprosat.
Poate daca tot meciul se juca 11 la 11, ar fi aratat altfel.
Dupa aspectul jocului, pana in minutul 17, Poli era cea care domina clar.
Era in ofensiva, domina, a avut deja ocazii mari, iar eu personal asteptam sa pice golul.
Prima repriza a fost in continuare dominata de Poli, dar in repriza secunda au picat psihic.
Nu stiu daca Artimon a vrut sa schimbe tactica si s-a retras deliberat.
Este posibil ca acesta sa le fi indicat jucatorilor sa-i lase pe cei de la UTA sa vina peste ei si sa incerce sa joace pe contraatac.
Socotelile nu s-au potrivit pentru ca UTA avea sa domine surprinzator repriza a doua, cu toate ca avea un om in minus.
Aradul a facut un joc de posesie foarte bun, a reusit sa anihileze contraatacurile si a creat probleme la poarta lui Popa.
Au avut cel putin doua ocazii foarte bune.
Interesant este ca Lacatus a facut prima schimbare de jucator, de abia in minutul 78.
Acesta spera ca strategia pe care a pregatit-o inainte sa dea roade si nu a vrut sa modifice nimic.
Din pacate, pentru ei, nu au finalizat.
Era interesant de vazut cum ar fi decurs lucrurile daca se juca de la egal la egal.
Inainte de meci au avut loc incidente, dar asta este irelevant. Pe stadion suporterii s-au comportat exemplar.
In afara poate fi vorba de cativa frustrati, nimic mai mult.
Acum sa nu se inteleaga ca meciurile Poli – UTA au fost lipsite de tensiune.
Mereu au fost, nu cred ca e adevarat ca jucatorii si suporterii mergeau la bere impreuna.
Si acum, pe teren s-au dat lupte crancene.
Fotbalistii de la Poli au intrat foarte tare la aradeni, nu au avut mila, dar a fost o lupta corecta si frumoasa.
Cea mai frumoasa surpriza a fost Gigel Bucur, care a fost la originea celor doua goluri marcate de Poli.
Primul dupa o faza foarte frumoasa.
Poate ca aceasta a insemnat revenirea la acel jucator care era la Sportul.
Si Artimon i-a dat mana libera, spre deosebire de ceilalti antrenori. L-a lasat sa joace.

Emerich Dembrovschi - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]