Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Miercuri, 20 decembrie 2006
Stirile TVA aici
  • Duminica, noua catedrala isi va deschide portile

Pentru prima data se va oficia Sfanta Liturghie in Catedrala NouaZiua de duminica, 24 decembrie cand vom sarbatori Ajunul Nasterii Mantuitorului, va fi o zi remarcabila nu numai prin specificul ei religios ci si prin faptul ca, pentru prima data, se va savarsi slujba de liturghie in noua Biserica a Catedralei.
Daca pana acum credinciosii veneau la slujbele de duminica la subsolul Catedralei in constructie incepand de duminica, aceasta isi va deschide oficial portile.
Cu acesta prilej, pe langa obisnuita slujba de liturghie, urmata mai apoi de un parastas, Preasfintitul Episcop al Aradului, Timotei Seviciu, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi, vor savarsi incepand cu ora 9.00 o slujba de binecuvantare a constructiei la Catedrala "Sfanta Treime".
"Pe aceasta cale ne dorim sa aducem un strop de recunostinta tuturor credinciosilor care s-au jertfit intr-un fel sau altul pentru constructia acestei Catedrale si care ne-au ajutat fiecare dupa posibilitati. Speram doar ca de acum inainte sa ne fie mult mai usor pentru a gasi noi variante de finalizare a constructiei, care vor presupune atat amenajarea interioara cat si cea exterioara, tinand bineinteles cont de sugestiile pe care le primim din partea credinciosilor. Pe aceasta cale, as dori sa mai adaug ca mai trebuie sa finalizam instalatiile termice, pictura interioara, placarea scarilor exterioare, amenajarea spatiului din jurul catedralei precum si confectionarea mobilierului", ne-a spus preotul Stefan Mladin.
Astfel, in aceasta Duminica, toti credinciosii sunt asteptati in Biserica mare a Catedralei unde va avea ioc liturghia dinaintea Craciunului si bineinteles, binecuvantarea constructiei actuale.

Ana-Maria Stoica - Informatia Aradului

  • Volumul sapte: curs practic de istorie... universitara

Un nou anuar a aparut la UAVTomul al saptelea - si cel mai voluminos, de 667 de pagini! - referitor la reflectarea in presa a activitatii universitatii aradene de stat, a fost lansat ieri.
"Universitatea Aurel Vlaicu 2005-2006" este rezumatul consistent si palpabil al anului universitar, si cuprinde articole publicate pana la sfarsitul lunii septembrie, in presa locala, nationala si europeana (in acest din urma caz, e vorba de reviste de specialitate).
Editarea de astfel de volume, care sa sistematizeze si sa imortalizeze fiecare moment important din viata institutiei, nu este o practica pentru scoala superioara romaneasca.
Universitatea aradeana a recurs insa la acest demers pentru a conferi longevitate "istoriei momentului" - articolului de ziar efemer ce puncteaza zvacnirile din peisajul universitar.
Rezultatul initiativei este nu numai interesant si captivant, deopotriva, ci si util, avand in vedere ca sirul de publicatii ajuns deja la numarul al saptelea va fi, neindoios, un important instrument de lucru pentru cercetatorii stiintifici si istoricii locali, peste ani de zile.
Un capital important al lucrarii este dedicat conflictului dintre primarul Gheorghe Falca si Universitate, in privinta salii de sport de langa Complexul M.
Reportajele, comentariile si interviurile redau dimensiunea scandalului mediatic si ... social al acelor zile, inclusiv pozitia interesanta a ministrului Borbely, care a descins la Arad cu o idee si a plecat la Bucuresti cu alta, convins ca sala i se cuvine numai Universitatii, care a obtinut in nume propriu finantarea de zeci de miliarde de lei pentru realizarea salii.
Dincolo de toate, lucrarea are valente academice - si nu numai fiindca reflecta viata cotidiana a UAV, ci pentru ca este girata de rectorul prof. univ. Dr. Lizica Mihut si reda, pe spatii ample, rezultatele demersului de cercetare stiintifica a cadrelor didactice in Universitatea Aurel Vlaicu, dar si aspecte ale managementului strategic privind dezvoltarea bazei materiale.
"Universitatea Aurel Vlaicu 2005-2006" va fi trimisa tuturor universitatilor de stat din tara, si bibliotecilor.
Cartea se poate procura de la rectoratul UAV.

Andrei Ando - Observator

  • Sarbatori la Penitenciar

Detinutii din Penitenciarul Arad fac repetitii la colinde si obiceiuri de iarnaCu ocazia Sarbatorilor de Craciun si a Anului Nou, persoanele care executa pedepse privative de libertate in Penitenciarul de Maxima Siguranta Arad vor desfasura o serie de activitati specifice sarbatorilor de iarna.
La statia radio cu circuit inchis a inceput difuzarea de colinde, iar la atelierele ocupationale au fost confectionate ornamente pentru decorare.
Se va organiza un concurs de felicitari de iarna, de figurine "Omul de zapada", precum si un concurs tematic de cunostinte religioase.
Detinutii vor sustine un spectacol de colinde si unul de teatru.
De asemenea, in 21 decembrie, femeile care executa pedepse privative de libertate vor pregati spectacolul "Datini de Craciun", iar in 22 decembrie, va avea loc spectacolul "Craciunul la romani", sustinut de catre elevii detinuti.
In zilele de 23 si 24 decembrie, colaboratorii traditionali ai penitenciarului vor sustine concerte de colinde si vor distribui daruri detinutilor nevizitati si pentru o parte din detinutii necautati.
Zilele de Craciun si de Anul Nou vor fi marcate de slujbe religioase oficiate de preotul unitatii, in prezenta P.S. Timotei Seviciu, Episcop al Aradului.
Conducerea Penitenciarelor a aprobat invoirea unui numar de sapte detinuti, care isi vor petrece sarbatorile in sanul familiei.
Detinutii vor beneficia de un meniu imbunatatit in zilele de Craciun si Anul Nou.

I.C. - Adevarul

  • Cartea Verde ramane, deocamdata, obligatorie la iesirea din tara

La iesirea din tara Cartea Verde ramane deocamdata obligatorieSoferii care vor circula in spatiul UE trebuie sa prezinte si dupa 1 ianuarie 2007 dovada ca au Cartea Verde.
Dovada achitarii asigurarii Carte Verde va fi eliberata gratuit de societatile de asigurare proprietarilor de autovehicule care achizitioneaza politele obligatorii RCA.
In noile preturi ale politelor RCA este cuprins, incepand de anul urmator, si costul asigurarii Carte Verde.
Proprietarii de vehicule care intentioneaza sa circule cu vehiculul in spatiul european trebuie sa solicite eliberarea dovezii care atesta detinerea de Carte Verde asiguratorilor, in cazul in care acestia nu elibereaza si aceast act odata cu polita RCA.
Soferii romani vor trebui sa prezinte aceasta dovada la trecerea frontierei pana cand va intra in vigoare Acordul Multilateral de Garantare, care va fi semnat de Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (BAAR) cu toate birourile corespondente din celelalte tari din spatiul european si pana cand acesta va fi ratificat de respectivele institutii.
Potrivit presedintelui BAAR, Liviu Stoicescu, pana luni au semnat acest acord 30 de state.
"Birourile din doua state, Marea Britanie si Italia, nu au semnat pana ieri (n.r. - luni)", a afirmat Stoicescu.
Respectivele state nu sunt obligate sa ratifice acordul.
In cazul in care autoritatile din cele doua tari nu-l vor semna, soferii romani vor fi obligati sa prezinte Cartea Verde la fiecare iesire in spatiul european. Reprezentantul BAAR nu a putut avansa o data incepand de la care romanii nu vor mai trebui sa prezinte aceasta polita la iesirea din tara.

Consuela Stegarescu - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Actiune spectaculoasa a Serviciului  de Investigatii Criminale

Hotii de telefoane mobile au fost prinsi de PolitieTrei talhari au fost prinsi luni seara de politisti din Serviciul Investigatii Criminale in urma unei actiuni in forta.
Acestia formau un grup infractional periculos, care talharea adolescenti, deposedandu-i cu forta de telefoanele mobile.
Victimele, cu preponderenta adolescenti , cu varste cuprinse intre 16 si 20 de ani, erau acostate pe teritoriul municipiului Arad si in localitatile limitrofe sub pretextul ca trebuie sa efectueze un telefon urgent, dupa care, prin violenta le era luat telefonul mobil.
Cel care ii acosta urca rapid intr-un BMW cu numere de Austria si impreuna cu ceilalti doi complici demarau in tromba.
In cazul in care intampinau rezistenta din partea victimelor, cei trei recurgeau la acte de violenta, lovindu-i pe adolescenti cu pumnii si imobilizandu-i temporar.
Luni seara, autoturismul indicat de victimele care au depus plangere la politie a fost reperat de politisti in zona Podgoria si dupa o urmarire ca in filme, acesta a fost blocat in trafic si s-a reusit retinerea celor trei.
In urma verificarilor s-a stabilit ca cei trei sunt Z. Marius de 22 ani din Arad, S.Danut de 23 de ani si M.Vasile de 20 de ani, cei din urma din Pecica.
Asupra lor au fost gasite11 telefoane mobile de ultima generatie.
Cercetarile au relevat faptul ca 10 dintre telefoane proveneau din talharii efectuate pe parcursul zilei de 18 decembrie pe traseul Brasov, Fagaras, Calan, Sibiu, Avrig, fiind furate cu acelasi mod de operare.
Cel de-al 11-lea telefon a fost identificat ca fiind furat cu o zi in urma din localitatea Vladimirescu.
Dat fiind ca cei trei barbati sunt suspectati de mai multe furturi de acest gen, politistii fac apel la victimele unor astfel de talharii sa se adreseze unitatilor de politie pentru a depune plangeri si a-si recupera bunurile.

Claudia Adjudeanu - Informatia Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]