Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 21 august 2006
Stirile TVA aici
  • Ieri, la 36 de grade la umbra - Strandul Neptun, luat la asalt de peste 20.000 de aradeni

Strandul a fost luat cu asalt de cei fugiti din calea caniculei - Virtual Arad News (c)2006Sfarsitul de saptamana canicular i-a scos din casa pe aradeni, mii de oameni incercand sa gaseasca zilnic locatia cea mai buna pentru a se racori. Daca multi concitadini au ales padurile si baltile din jurul municipiului, unde au aprins un gratar, au jucat o miuta sau au dat la peste, altii, in numar si mai mare, au ramas consecventi celui mai cunoscut loc de agrement din judetul nostru. 
In aceste conditii, Strandul Neptun s-a dovedit neincapator, peste douazeci de mii de aradeni preferand sa bea un suc sau o bere sau sa stea cu burta la soare, sau la umbra, dupa caz, mai ales ca temperaturile au depasit lejer 35-36 de grade Celsius.
Furnicarul de oameni, dornici de relaxare la inceputul celei de a treia decade a lunii august, anunta, intr-un fel, si finalul de sezon care, ca de obicei, aproape ca nu ne dam seama ca a trecut. 
Asa se face ca, la Strand, in aceste zile poti intalni atat aradeni care si-au facut concediul la mare sau la munte, cat si foarte multe, persoane care n-au avut posibilitatea materiala sa iasa din oras. 
Oricum, cu totii, fie ca se afla in ultimele zile de concediu sau de vacanta, pentru ca,sa nu uitam ca in vreo trei saptamani incepe si scoala, simti ca se distreaza pe ultima suta de metri cu tot sufletul. 
Si parca nu le vine sa se desparta de frumosul loc de agrement, unic in felul lui in Europa. 
Dovada am avut-o si ieri dimineata, cand mii de persoane au luat cu asalt Strandul, fie pe podul de pontoane, fia pe podul Decebal, pentru a-si desavarsi bronzul de pe piele in perioada cea mai optima din zi. 
Toate aceste lucruri ne fac sa concluzionam inca o data si sa afirmam ca, de departe, locul cel mai cunoscut si frecventat de aradeni este Strandul Neptun. 
Si chiar daca incet, incet toamna ne da tarcoale, sa nu uitam ca maine incep Zilele Aradului, apoi urmeaza festivalurile vinului si berii. 
Adica tot atatea motive ca Strandul sa mai ramana in actualitate inca o buna bucata de timp. 
Din fericire!

Andrei Crisan - Informatia Aradului

  • Spitalul Municipal din Arad, renovat

Primarul Gheorghe Falca si seful DSP Nicolae Marza apreciaza realizarileSpitalul Municipal din Arad se afla situat intr-o cladire veche de 250 de ani.
Pentru ca nu existau bani de renovare, in urma cu cativa ani a inceput o actiune de sponsorizare pentru a reda spitalului aradean o fata mai umana. 
Acum, acesta are sectii la standarde europene, fiind printre putinele de acest tip din vestul tarii.
Bani de la supermarket
Dintr-o sponsorizare in valoare de cinci miliarde de lei a unui mare hipermarket din Arad, a fost refacut serviciul de primire al bolnavilor. 
Termenul de executie a fost de numai trei luni de zile. 
In doua saptamani, acest serviciu va fi functional, asteptandu-se pana atunci autorizatiile necesare de la Sanepid.
Au fost refacute circuitele, conform normelor in vigoare, iar pardoseala folosita poate fi dezinfectata in totalitate, nemaiexistand colturi. 
"Este primul spital din vestul tarii la standarde europene", a declarat dr. Teodora Olaru, directorul Spitalului Municipal. 
Totul a fost refacut instalatii electrice, canalizare, etc.
"Totul e nou. Nu vor mai fi intreruperi de curent", a declarat dr. Teodora Olaru. 
Directorul spitalului isi aminteste ca in urma cu doar cativa ani de zile, la Spitalul Municipal din Arad au existat probleme cu intreruperi dese de curent electric in timpul operatiilor. 
La recuperare, ca la hotel
Primaria Arad a alocat pentru acest an 4,17 miliarde de lei Spitalului Municipal, mai putin decat in 2005, cand acesta a primit 6,7 miliarde de lei. 
Primarul Aradului, Gheorghe Falca, spune insa ca daca nu poate ajuta cu mai multi bani publici, ajuta totusi modernizarea spitalului prin sponsorizari.
Dr. Teodora Olariu a sperat insa ca  spitalul va ajunge la standarde europene. 
Un fost grajd al Spitalului Municipal a fost transformat intr-o sala de curs pentru studenti, fiind renovata in totalitate. 
Si bucataria institutiei spitalicesti are acum autorizatiile necesare, aratand ca o bucatarie de restaurant.
O alta sectie a fost refacuta tot din sponsorizari. 
Sectia de recuperare a Spitalului Municipal, al carui sef este chiar directorul Directiei de Sanatate Publica Arad, dr. Nicolae Marza, arata ca un hotel.
Saloanele au cate doua paturi, grupuri sanitare proprii, cu dus, iar ferestrele si usile sunt din termopan.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Protest inedit

Nicu Ieran protesteaza inedit in fata PrimarieiProtestatarul Nicu Ieran a demonstrat din nou pe platoul din fata primariei. 
De data aceasta pentru ca din Arad nu pleaca trenuri directe spre litoral. 
El a acuzat autoritatile de nepasare, si le-a adus reprezentantilor primariei, prefecturii si consiliului judetean cate o roaba, care sa-l duca pe fiecare la mare, in lipsa trenului. 
Plimbarea cu roaba a protestatarului Nicu Ieran a inceput in jurul orelor amiezii. 
Ineditul mojloc de transport a fost asamblat in fata palatului adminitsrativ. 
Ieran a acuzat autoritatile soi parlamentarii ca nu ii intereseaza problemele cetatenilor. 
In afara de roaba destinata primariei, urmau sa mai fie asamblate alte doua utilaje, pentru prefectura si consiliul judetean. 
Chiar daca trecatorii nu s-au aratat foarte interesati de protestul lui Nicu Ieran, acesta nu s-a lasat. 
Ineditul protest a durat aproximativ doua ore.

Nicoleta Belean - Televiziunea Arad

  • Dusuri si vitamine pentru animalele de la circ

Elefantii se prezinta aradenilor in plin centruZeci de animale exotice au sosit la Arad, pentru mai multe reprezentatii de circ, in plina canicula.
Chiar daca cele mai multe dintre animale sunt obisnuite cu temperaturi tropicale, ingrijitorii au luat masuri pentru ca elefantii, camilele, maimutele, leii sau tigrii sa nu sufere de caldura.
Animalele sunt stropite cu apa de mai multe ori pe zi si sunt hranite cu cantitati mari de fructe si legume.
Vitaminele sunt indicate in timpul caniculei, insa numai un elefant mananca zilnic 100 de kilograme de morcovi in timpul verii si cu atat mai mult cand este canicula.
Trupa de circ si-a instalat tabara sub cerul liber, la marginea cartierului Micalaca, iar prima lor grija a fost sa se ocupe de animale.
Caldura de afara nu e suportata usor de salbaticiuni atunci cand nu au unde sa se ascunda la umbra.
"Stropesc cu apa elefantii in fiecare zi, dar ei trec mai usor peste canicula de afara pentru ca sunt obisnuiti. Ei vin din India, dar oricum le plac dusurile", a declarat Stefan Burfete, directorul circului.
"O camila bea pe zi 50 de litri de apa, dar cand e cald bea si 70 de litri", a declarat Sandor Kovacs, coordonatorul circului.
Inainte de a veni in Arad, dresorii au ascultat buletinele meteo ca sa stie la ce sa se astepte.
Meteorologii au anuntat temperaturi caniculare pentru Arad in acest sfarsit de saptamana.
"Am ascultat avertizarile meteo care anuntau canicula in Romania, dar nu ne facem griji pentru ca maimutele, de exemplu, sunt din Asia, iar acolo este o clima tropicala si sunt obisnuite cu caldura", ne-a mai declarat Maria Pikar, dresorul de maimute.

Florin Marusca - Agenda zilei

  • Caiac canoe pe Mures

Expeditia nautica pe Mures s-a incheiatExpeditia nautica de pe Mures, cu barci de turism caiac canoe, s-a incheiat.
Traseele realizate s-au derulat pe o distanta de 80 de km cu pornire din Arad spre Bodrog - Pecica - Semlac - Nadlac.
Au participat peste 30 de persoane printre care si un cetatean olandez, un japonez si un italian.
Unul dintre "incidentele" placute a fost prepararea unei ciorbe pescaresti de peste, iar printre cele mai neplacute: rasturnarea unei canoe in apele Muresului.
Nimeni nu a patit nimic, pentru amatorii de senzatii acvatice tari, acesta poate fi chiar un punct atins din program.
In zilele urmatoare, destinate Aradului, expeditia se va relua pe trasee mai scurte, respectiv Clubul "Vointa" (langa strand) - "Port Arthur" (Aradul nou) - Insula a III-a - Bezdin.
Cu privire la doritorii unor momente similare, directorul Parcului Natural "Lunca Muresului", dl. Ovidiu Parv, ne-a informat ca "se pot inchiria canoele pe ore si zile, iar persoana care inchiriaza este responsabila in continuare, deoarece va da o declaratie pe proprie raspundere".
Tarifele, de la 2 euro pentru o ora pana la 15 euro/zi, includ inchirierea unei canoe cu capacitate de 3 persoane (sau 2 adulti si doi copii), punandu-se la dispozitie veste de salvare, un recipient pentru depozitare alimente si un saculet de siguranta impermeabil.
Daca este necesar, se face si recuperarea canoelor.

Lia Faur - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]