Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 22 mai 2006
Stirile TVA aici
  • Orar modificat la strandul "Neptun"

Cosmin Serb considera ca trebuie impusa legea si la StrandInca se mai incaseaza bilete la intrarea in strand. Asta in ciuda faptului ca Garda Financiara din Arad a constatat (si amendat ) ca GCA isi desfasoara ilegal activitatea la strand, neavand punct de lucru declarat. 
Cu toate acestea, conducerea GCA se incapataneaza sa mai incaseze bilete de intrare, incalcand, in continuare, legea!
Ca ultim amanunt la acest subiect, de ieri, la GCA, au demarat controlul si politistii de la Serviciul de Investigarea Fraudelor.
Abonament cu restrictie!
De cateva zile, pe baza Regulamentului de organizare si functionare a strandului "Neptun" (aprobat, din cate am aflat, de Consiliul de Administratie al GCA) s-au modificat orele de intrare ale unor autoturisme in incinta strandului. 
Astfel, agentii economici care aprovizioneaza firmele ce isi desfasoara activitatea la strand, pot intra cu masinile de luni pana vineri, intre orele 06 - 09, iar de luni pana joi, intre orele 15 - 17. 
Asta, bineinteles daca au cumparat abonament in acest sens, pentru ca altminteri soferul si agentul trebuie sa isi ia bilet!? 
In restul perioadei nu se face aprovizionare.
Insa, cei mai afectati de noile modificari al conducerii GCA sunt "casutarii" adica cei care si-au inchiriat, si nu cu bani putini, casute in strand. 
Ei pot sa duca cu masina la casute cele necesare, sa se "aprovizioneze", doar in zilele de miercuri, vineri si sambata, intre orele 07 - 09, iar vinerea si dupa-amiaza, intre orele 14 -16.
"Nu cred ca e legal ce fac ei"
Chiar in momentul documentarii noastre (era in jurul orei 11,00), un "casutar" a vrut sa intre cu masina pana la casuta, sa lase produsele pe care tocmai le-a cumparat, in frigider. 
Numai ca nu a fost lasat decat dupa ce si-a luat bilet de intrare!?, cu toate ca avea abonament.
"Din 1981 am casuta, impreuna cu inca o familie, aici. Avem abonamente de intrare, am platit chiria, anul acesta a fost 236 de dolari, si acum nu ma lasa sa intru cu masina numai daca platesc bilet. Auzi, bilet, cand eu am abonament! Nu cred ca este legal ce fac ei si sunt foarte nemultumit. O sa ne adunam mai multi, va promit eu, si o sa luam atitudine, pentru ca asa nu se mai poate" - ne-a declarat Armaschi Milorad, cel care pentru a merge la casuta cu masina, desi are abonament, a trebuit sa-si ia si bilet.
Administratorul strandului, Cosmin Serb ne-a declarat ca el doar a pus in aplicare Regulamentul care i-a fost transmis de catre conducerea societatii la care este angajat, si ca si in anii precedenti a fost un orar asemanator. 
Da, este adevarat, insa a fost cu mult mai flexibil si mult mai normal, dupa cum sustin cei "loviti" de aceasta masura. 
Sa fim seriosi, cine (si pentru cine) deschide barul sau restaurantul inca de la ora 6 dimineata, numai ca sa poata primi marfa?

Romulus Dubat - Adevarul

  • Revolta: 600 de taximetristi blocheaza Aradul!

Taximetristii se revoltaS-au saturat de taxe, verificari si chiar si de relatia cu Primaria. 
Taximetristii din Arad au decis sa se ralieze colegilor din tara si sa iasa pe strazi joi, nu pentru a prelua comenzile, ci pentru a protesta. 
Daniel Tomuta, liderul Camerei Taximetristilor, ne-a confirmat ieri faptul ca s-a solicitat si ca s-a primit autorizatia de organizare a mitingului, joi intre orele 13.00 - 16.00. 
La acel moment, 600 de taximetristi vor porni din trei cartiere ale Aradului spre centru si vor colinda pe strazile orasului pana la ora 16.00, in semn de protest. 
Cele trei grupe de taximetristi, formate fiecare din circa 200 de soferi, vor pleca din Micalaca (zona 300), Gradiste (Sere) si Vlaicu (sediul RAR), urmand sa se intalneasca in centrul Aradului. 
Prin protestul lor, taximetristii spera sa obtina eliminarea licentelor (de transport si taxi) de la ARR, a vizei de agreere (in conditiile in care verificarea tehnica se face oricum o data la sase luni), sa fie supusi vizei de atestat o data la cinci ani, si nu anual asa cum li se impune acum. 
Lista cu nemultumirile taximetristilor din toata tara e completata de sindicalistii din Arad cu neajunsurile locale. 
Soferii de taxi din Arad se plang de relatia cu Primaria, de faptul ca nu exista suficiente locuri de parcare, sau de faptul ca nu se mai elibereaza autorizatii taxi.
In Arad sunt 1.200 de autorizatii, insa solicitarile depasesc cu mult oferta Municipalitatii. 
Taximetristii spera sa se intalneasca, joi, la ora 14.00, cu primarul Gheorghe Falca, insa intalnirea are slabe sanse sa "iasa", in conditiile in care edilul local e plecat in Occident.

Adriana Barbu - Observator

  • Concurs de titularizare

Concurs pentru titularizari la ISJ AradCandidatii la concursul de titularizare pe posturile din invatamant isi pot depune dosarele la inspectoratul scolar pana in data de 29 mai. 
Conducerea institutiei face un apel solicitantilor sa nu lase totul pe ultimul moment, pentru a evita aglomeratia. 
In judetul Arad sunt 355 de posturi titularizabile si 400 netitularizabile. 
Candidatii la concursul de titularizare sunt asteptati sa isi depuna dosarele joia si vinerea intre orele 15-17, iar in celelalte zile intre 13 si 17. 
Modelul cererii se poate lua de pe internet sau de la magazia ISJ Arad. 
In afara de acestea, mai exista 1640 de posturi pentru jumatate de norma sau numar foarte redus de ore. 
La concurs pot participa si cei care in aceasta vara termina studiile de specialitate, precum si cadrele didactice titulare care doresc sa predea intr-o anumita unitate de invatamint, adica vor detasare la cerere.

Nicoleta Belean - Televiziunea Arad

  • Plange baronul in mormant cand vede ce se intampla cu UTA

Toate ii merg pe dos Batranei Doamne"Batrana Doamna" nu izbuteste cea dintai victorie in fata propriilor suporteri in retur, dar isi salveaza onoarea prin golurile semnate de Orlando si Hora.
Remiza obtinuta in dauna formatiei din Alba Iulia, care putea sa realizeze scorul etapei, la un moment dat, inlatura suspiciunile vicepresedintelui Schill, care il acuza pe Boruga de blat, inainte de startul partidei. 
Motivul? Gestul de a-i servi pe oaspeti cu o cafea si un pahar cu apa minerala!
Schimbari cu folos
Asadar, totul merge pe dos la UTA. 
Pare hilar, incredibil sau cum vreti sa ii spuneti, dar cei 300 (record negativ in sezonul 2005-2006) de suporteri au aplaudat cu mai multa putere si s-au manifestat mai zgomotos atunci cand, pe stadion s-a anuntat ca Liberty Salonta conduce cu 2-0, decat la golurile favoritilor.
Mihai Petcut a obtinut un rezultat bun, la o analiza la rece a partidei. 
Practic fara sanse de evitare a retrogradarii, "Tornado" a incropit o formula de joc ofensiva, cu Nadaban, Bota si Georgiu, mijlocasi de atac, cu Hora si Bad in avanposturi.
Schimbarile au fost si ele curajoase. 
La 0-2, dupa ce Grozav a fost pentru a patra oara in retur un portar demn de cascadorii rasului in fata lui Scarlat, au fost aruncati in lupta Negru, Mititi si Orlando, adica trei varfuri de atac, un fapt nemaintalnit la Arad, desi se impunea inca din etapa a doua.
Declaratii
Mihai Petcut, UTA
 "Am primit goluri pe doua greseli care nu se fac nici la juniori. Putea sa fie 4-0 pentru Alba Iulia, insa daca noi aveam penalty la 0-1, dati-mi voie sa cred ca am fi intors rezultatul. Eu personal sunt impotriva fuziunii."
Mircea Zamfir, Apulum
"Aici ne-am compromis sansele de evitare a retrogradarii. Doresc sa le urez bafta celor de la UTA, insa nu stiu in ce divizie, sau mai nou, liga."

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • B.C. ICIM este campioana !

ICIM este din nou campioanaFetele de la Baschet Club ICIM Arad au invins sambata seara, in fata a peste 2.500 de spectatori care au umplut pana la refuz Sala Sporturilor "Victoria" din Arad, Biandra Targoviste in meciul cu numarul patru al finalei CN, scor 82-65 si, cu 3-1 la general au castigat Campionatul National editia 2005-2006, al saptelea din istoria clubului.
Fetele de aur ale Aradului nu au lasat nici o sansa partenerelor de intrecere si pe deplin meritat le-au invins de trei ori la rand pe fostele campioane de la Biandra Targoviste.
Avand o echipa foarte tanara, antrenorul Adrian Budurean a mizat tocmai pe tineretea si ambitia fetelor si acestea au dovedit ca sunt cele mai bune!
Merita toate felicitarile si aprecierile noastre, ale iubitorilor sportului din Arad, pentru performanta lor!
Ole, ole, uite campioanele!
BC ICIM Arad - Biandra Targoviste 82-65 (15-20, 16-14, 23-4, 28-27)
Sambata, 20 mai, ora 18:30; Sala Sporturilor "Victoria"; spectatori: 2500.
BC ICIM: Parau 22p (1x3), Diatta 2, Dragus 17 (3x3), Nagy 7, Kane 8.
Au mai jucat: Bucica 10 (1x3), Morosan 2, Dragoescu 7 (2x3),' Meszaros, Perdei 1, Rus 2, Uiuiu 4. Antrenor: Adrian Budurean.
Biandra: Csavas 11 p (2x3), Iaroska 12, Bocos 9, Bradford 2, Cutas 14 (3x3).
Au mai jucat: Brosovszky 9 (2x3), A. Nitulescu 5, Lazar, Istratescu 3 (1x3).
Antrenor: Catalin Tanase.
Arbitri: Marius Ciulin (Constanta) si Alexandru Olaru (Bucuresti).
Comisar FRB: Mihai Aldea (Ploiesti).
Jucatoarea meciului: Anne-Marie Parau.
Iata-le: Adela Perdei, Idiko Nagy, Laura Dragoescu, Viorela Rus, Anita Meszaros, Corina Morosan, Anne-Marie Parau, Daniela Bucica, Bianca Dragus, Salimatta Diatta, Alexandra Uiuiu, Kine Kane, Anca Sipos, Ana Maria Chirila, Andra. Jonescu si Eniko Tarta, jucatoare care intr-o masura mai mica sau mai mare si-au adus contributia la cucerirea titlului national!
Alaturi de ele, antrenorul Adrian Budurean, directorul tehnic Dan Moraru, managerul Constantin Wunsch, organizatorul de competitii Marcel Urban si, nu in ultimul rand, presedintele clubului, Ioan Faur!
BC ICIM Arad a castigat sambata seara cel de-al saptelea titlu din istoria clubului, intrerupand astfel o dominatie, de trei ani chiar a adversarei din finala, Biandra Targoviste.
Pornita cu sansa a doua in finala, Biandra Targoviste terminand returul pe primul local clasamentului, BC ICIM Arad a dovedit ca este mai buna decat partenera de intrecere si, dupa ce a pierdut primul joc al finalei, a invins de trei ori la rand, o data la Targoviste si de doua ori la Arad, si s-a incununat cu laurii de campioana.
In ultima intalnire, BC ICIM s-a impus cu 82-65 (15-20, 16-14, 23-4, 28-27) si titlul a revenit la Arad.
Mai era o ora pana la startul partidei si Sala Sporturilor "Victoria" era plina pana la refuz...
Jandarmii de la intrare nu mai permiteau accesul in sala, desi mai erau destui iubitori ai baschetului care ar fi vrut sa fie alaturi de favorite...
Sala freamata inca de ia iesirea echipelor la incalzi-re...
Conducerea Biandrei isi aduce body-guarzi si ii posteaza in spatele bancii de rezerve, avand strategia pregatita...
Incepe meciul, tensiunea creste atat in teren cat si in tribuna...
Castigam angajamentul din start, dar Biandra marcheaza primul cos.
Anne-Marie raspunde imediat, dar miza isi spune cuvantul.
Echipierele Biandrei, mai experimentate, par sa controleze jocul, BC ICIM punctand timp de zece minute doar prin Anne-Marie si Bia.
Dar e departe de a se fi incheiat.
Publicul e la fel de activ ca si jucatoarele din teren si Aradul nu cedeaza, reduce din diferenta pana la pauza mare si pregateste "surpriza".
Timp de mai bine de noua minute din sfertul trei "astupa" cosul propriului panou si iau pe cont propriu soarta meciului.
Salimata, Anne-Marie, Bia si Kine sunt de neoprit si de netrecut.
Antrenorul Biandrei nu poate face nimic si apli-ca "schema"
Isi... scoata echipa de pe teren, in minutul 28:27.
Tactica smechereasca, de rupere a ritmului, dar ineficienta.
Dupa aproximativ cinci minute Biandra revine in teren si sala "bubuie": "Rusine, rusine sa va fie!"
Nu le prinde rusinea pe oaspete, ba din contra!, dar nici nu se poate opune Aradului.
Abia cu 40 de secunde inainte de finalul sfertului Biandra reuseste sa bage mingea in cos, dar Laura Dragoescu inscrie doua cosuri "de trei", ultimul cam de la gara mare!
In ultima secunda a sfertului, si Targoviste e in corzi.
Finalul ne arata ca Bindra nu stie sa piarda si apar momentele nesportive.
Bia isi disloca umarul, apar eliminarile definitive pentru cinci greseli, Salimata si Kine de la Arad, Brosovszky, Bocos, Iaroska, Cutas si Csavas de la Targoviste.
Cum Biandra a venit cu doar noua jucatoare, pentru ultimele 8 secunde Targoviste a avut doar patru jucatoare pe teren, dar partida era demult jucata!
2500 de oameni exulta, se scandeaza "Campioanele, campioanele", se incinge hora bucuriei, se canta, se danseaza, se desfac sticlele cu sampanie, se imortalizeaza momentele de fericire, se saruta, se imbratiseaza, se impart tricouri, medalii, se inmaneaza cupa.
O frumoasa seara de mai, care readuce capitala baschetului feminin romanesc la Arad!

Marius Herta - Informatia Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]