Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Miercuri, 22 noiembrie 2006
Stirile TVA aici
  • Primarul Aradului, audiat de catre procurorii DNA

Primarul Gheorghe Falca a fost audiat de procurorii DNAPrimarul Aradului, Gheorghe Falca, a fost ieri audiat la DNA.
El s-a prezentat in fata procurorilor anticoruptie veniti de la Bucuresti intr-un scandal legat de vanzarea catre firma Elecon a unui teren de 5,2 hectare chiar in zona centrala a orasului. Elecon-ul a revandut terenul de trei ori mai scump. 
Cel mai complex dosar
Acesta este cel mai complex dosar aradean ajuns pe masa DNA. 
Consilierii locali care au votat hotararea prin care firma Elecon S.A. Arad a cumparat terenul au fost audiati in calitate de invinuiti. 
Ei spun ca, desi DNA afirma ca s-a autosesizat, stiu ca au fost turnati la DNA de catre un coleg de-al lor. 
Cel putin in cazul Aradului, DNA are doua masuri. 
In urma cu doi ani, doi consilieri locali au depus un denunt la DNA impotriva primarului de atunci, Doru Popa. 
Au venit procurorii DNA, le-au luat cate o simpla declaratie celor doi cu care s-au comportat de parca ei ar fi fost vinovati, dupa care au plecat si dusi au fost. 
Cei doi consilieri nu au mai primit nici macar o adresa prin care sa li se comunice ca dosarul a fost inchis sau pus la pastrare. 
De aceasta data, DNA-ul a debarcat in forta la Arad. 
Sunt cercetati primarul, cei doi viceprimari, 23 de consilieri locali si functionari din Primaria Arad.
In 30 noiembrie 2005, firma Elecon solicita Consiliului Local vanzarea a 52.434 de metri patrati in incinta fostei fabrici de zahar.  
Comisia de negociere stabileste pretul de 16 euro plus TVA metrul patrat. 
Primaria urmeaza sa incaseze 838.944 euro plus TVA.  
In 19 ianuarie 2006, se supune tranzactia la vot in Consiliul Local Arad.
In iunie, dupa ce incaseaza banii de la Plaza Center Timisoara, adica 2.936.304 euro plus TVA, Elecon plateste banii catre Primaria Arad. 
Apropiatii lui Gheorghe Falca au castigat o suma tripla in doar cateva luni de zile, bani care ar fi putut fi incasati si de catre Primaria Arad. 
Falca spune ca e nevinovat
Primarul Aradului, Gheorghe Falca, spune ca nu este vinovat in acest caz. 
El doar a promovat respectiva hotarare de Consiliu Local. 
"Eu nu am facut parte din echipa de negociere. Doar am transmis proiectul, conform legii", a declarat Gheorghe Falca. 
Primarul a precizat si ca nu a fost audiat in calitate de invinuit.
Nici Gheorghe Falca nu a aflat de la procurori cine a depus plangerea in urma careia a demarat ancheta de la Arad, insa este aproape sigur de faptul ca nu a fost vorba despre o simpla autosesizare din presa, asa cum s-a spus la un moment dat.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Greva de avertisment la SANITAS 

Protest Sanitas la Spitalul Judetean din AradPersonalul sanitar din toate spitalele aradene s-a aflat in greva de avertisment. 
Actiunea a fost declansata la nivel national de sindicatul SANITAS. 
La Spitalul Judetean la greva au participat 202 sindicalisti. 
Alaturi de acestia au fost in greva, din spirit de solidaritate, si 95 de medici. 
Din respect pentru pacienti greva a durat mai putin decat era anuntat. 
Printre revendicarile sindicalistilor se numara majorarea bugetului alocat sanatatii pe anul 2007, majorarea salariilor personalului din sistemul sanitar, acordarea tichetelor de masa si acordarea drepturilor prevazute de lege. 
Daca Ministerul nu va tine cont de doleantele sindicalistilor, actiunile de protest vor continua.

Adrian Moldovan - Televiziunea Arad

  • Dascalii protesteaza impotriva ministrului Hardau

Dascalii aradeni protesteaza impotriva ministrului HardauVizita ministrului invatamantului Mihail Hardau la Arad a generat o noua serie de controverse in randul profesorilor.
Printr-un comunicat de presa remis de federatia sindicatelor libere din invatamant, profesorii aradeni isi exprima indignarea legata de modul in care sunt tratati de guvernanti: "Nemultumirea noastra este bazata si pe faptul ca Inspectoratul Scolar Judetean Arad a solicitat conducerilor unitatilor scolare in ziua de 18 noiembrie 2006, sa asigure prezenta a cat mai multe cadre didactice pentru a-l intampina pe oaspete.
Mentionam ca zilele de sambata si duminica, conform Codului Muncii, au statutul de zile de repaus saptamanal; activitatile desfasurate in aceste zile se remunereaza dublu, acordandu-se si zile libere in compensatie.
Sindicatele din invatamant au fost invitate sa participe la intalnirea cu ministrul invatamantului in ultimul moment.
Banuim ca s-a procedat astfel tocmai din dorinta ca domnul Hardau sa nu fie expus intrebarilor incomode ale sindicalistilor.
Reprezentantii SDI au considerat inoportuna intalnirea cu actualul ministru, cu atat mai mult cu cat la nivelul unitatilor scolare apartinatoare a fost declansata deja campania de strangere de semnaturi pentru demiterea acestuia.
Ne intrebam de ce formatiunea politica care l-a propus in aceasta functie nu-i retrage sprijinul.
Nu cumva explicatia consta in faptul ca este un personaj usor de manipulat?
Prestatia lamentabila a ministrului educatiei aduce o grava stirbire de imagine clasei politice aflate la guvernare.
Consideram ca actuala putere ar putea gasi o persoana competenta si dornica sa faca reforma in invatamant, deschisa la colaborarea si dialogul constructiv cu partenerii sociali",
afirma prof. Danut Ienasescu, liderul sindicatului democratic din invatamantul aradean.

Madiana Mican - Informatia Aradului

  • Graba face ravagii

In apropiere de Simand un TIR a produs un accidentUn autotren a fost spulberat in urma impactului cu doi copaci aflati pe marginea drumului.
Capriciile vremii atrag in capcana soferii grabiti, facand ravagii in randul autovehiculelor de pe drumurile noastre.
In apropierea localitatii Simand, Henryk P., de 59 de ani, cetatean de origine poloneza, in timp ce conducea un autotren marca Mercedes cu semiremorca, a pierdut controlul volanului, intrand pe contrasens.
A parasit apoi partea carosabila, izbindu-se violent de doi copaci aflati pe marginea drumului.
In urma impactului, soferul a fost grav ranit, ajungand in stare critica la Spitalul Judetean Arad.
Neadaptarea vitezei
Conform primelor investigatii, se pare ca accidentul s-a petrecut pe fondul neadaptarii vitezei la conditiile de drum, respectiv carosabil umed.
Politistul deplasat la fata locului, Razvan Meszar, sub-inspector in cadrul Serviciului Politiei Rutiere, ne-a declarat:
"Din primele cercetari am constatat ca soferul TIR-ului nu a adaptat viteza la conditiile de carosabil, fapt pentru care a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens, apoi a parasit carosabilul, intrand in coliziune cu doi copaci aflati pe marginea drumului."

Robert Barb - Adevarul

  • Sali Diatta a dorit sa se antreneze alaturi de campioane, chiar daca a fost exclusa din lot !

Sali Diatta doreste sa se antreneze impreuna cu echipa ICIMBaschetbalista din Senegal spera sa primeasca unda verde din partea federatiei si sa scape de suspendarea dictata de campioana ICIM Arad
Chiar daca a fost exclusa si suspendata pe toata durata contractului cu ICIM Arad, anuntul aducandu-i-se la cunostinta luni seara, senegaleza Salimatta Diatta s-a prezentat, ieri dimineata, la Sala Polivalenta pentru a se pregati alaturi de fostele colege.
Gestul baschetbalistei din Senegal a fost surprinzator pentru toata lumea: "A mers la doctorul Trocan sa ne aduca o foaie conform careia ar fi apta pentru pregatiri. Dar tocmai de aceea a fost exclusa din lot, deoarece a fost apta si nu a vrut sa joace la Bucuresti, cu Sportul. Motivele excluderii sunt foarte clare - actele de indisciplina", spune Budurean.
Chiar daca a exclus-o cu suspendare, Budurean este constient ca federatia i-ar putea da drept de joc in Europa: "Normal, noi le-am transmis celor de la federatie decizia luata in ceea ce o priveste pe Diatta. In Europa nu ar avea drept de joc daca federatia ar fi corecta si ar respecta decizia noastra. Dar exista sanse ca jucatoarea sa primeasca cartea verde si sa aiba drept de joc, cu toate ca noi nu acceptam acest lucru. Cine stie, poate impresarul acesteia i-a promis nu stiu ce contracte si poate din iarna o sa o vedem pe la Targoviste sau la nu stiu ce echipa din Europa. Normal, Diatta nu ar avea drept de joc pana in vara anului viitor, conform contractului pe care il are cu noi."
Senegaleza a primit vestea excluderii din lot ca pe ceva firesc si asteptat, cu o seninatate iesita din comun, cel putin asa spune Budurean, care considera totusi ca despartirea de Sali va conta mult si este o mare pierdere pentru echipa sa:
"Normal ca va conta, deoarece este o jucatoare valoroasa, dar nu am mai putut continua asa, pentru ca s-a comportat cum s-a comportat si si-a schimbat mult atitudinea fata de sezonul trecut."
Impresarul Eles este sigur ca suspendarea va fi anulata la federatie
Impresarul jucatoarci, Petru Eles, vede insa cu totul altfel lucrurile si spune ca suspendarea este o adevarata aberatie, pe care federatia trebuie sa o rezolve in cel mai scurt timp, adica la biroul federal de astazi.
Reprezentantul baschetbalistei ii contrazice pe cei de la ICIM si spune ca jucatoarea a fost declarata de catre doctorul Trocan inapta din punct de vedere medical.
Daca FRB nu va solutiona acest caz in mod favorabil, Eles este dccis sa mearga pana la FIBA (federatia internationala) sau chiar la tribunal.
Impresarul Diattei afirma ca jucatoarea nu a fost instiintata oficial de decizia luata si aceasta este probabil si cauza pentru care Diatta s-a prezentat ieri la sala.

Sorin Haut - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]