Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Stiri interesante aparute in perioada 21-22 august 2006 pot fi urmarite accesand "Arhiva de stiri"

Miercuri, 23 august  2006

Stirile TVA aici
  • Zilele Aradului

Zilele Aradului au redat atmosfera epocilor trecuteSpectacolele, concertele in aer liber si concursurile distractive alcatuiesc programul dedicat municipiului nostru.
In prezenta unui public destul de numeros, ieri, in jurul orelor 18,30, in Piata Avram Iancu, a avut loc deschiderea oficiala a "Zilelor Aradului".
Sarbatoarea cuprinde programe ample si va dura sase zile, pana duminica seara, cand aceastaa se va incheia cu focuri de artificii si retragere cu torte.
Programul se desfasoara in mai multe locatii din municipiu. 
Concerte in aer liber prin cartiere si in incinta Strandului Neptun, spectacole de muzica populara, manifestari culturala, actiuni sportive diverse...
Acestea sunt doar cateva dintre elementele care alcatuiesc atmosfera festiva.
Actiunile organizate cu ocazia "Zilelor Aradului" au inceput alocutiunea primarului Gheorghe Falca, dupa care a urmat un concert al Filarmonicii, la care publicul a asistat cu atentie. 
Tot aici a avut loc si refacerea momentului istoric de decemare a Diplomei de "Oras Liber Regesc", cand, dupa ce au coborat din trasuri, emisarii Imparatului, alias actorii Teatrului Clasic Ioan Slavici, au inmanat simbolic diploma, iar actorul Zoltan Lovasz a dat citire mesajului imperial.
Dupa cum s-a promis inca eu aproximativ doua saptamani in urma, ieri a fost pus in functiune trenuletul turistic achizitionat de Compania de Transport pentru vizitarea punctelor de atractie din municipiu. 
Actiunile de ieri din Piata Avram Iancu au luat sfarsit cu un concert simfonic.
Zilele Aradului - Parada portului de epoca Mai tarziu, la Teatrul Clasic Ioan Slavici, in cadrul unei sedinte festive a Consiliului Local Municipal, cativa cetateni ai Aradului au primit titluri "Pro Urbe", precum si Diplome de Excelenta. 
Este vorba despre: Hofia Ungureanu, Aculina Strasnei Popa, Ovidiu Ghinita, Eliodor Rau, Gheorghe Cosma, Maria Pascalau, Ioan Iercan, Ioan Teodor Faur, Sofia Floare Albu, Pavel Dascau, Vasile Blaga si Dan Antoci.
Ziua de ieri s-a incheiat cu o receptie oficiala desfasurata in Holul Teatrului Clasic Ioan Slavici, la care au fost prezente autoritatile locale.
Singurul inconvenient pentru care multi dintre aradeni au fost suparati a fost faptul ca, aproape toata ziua de ieri, Piata Avram lancu a fost inchisa pentru autovehicule, drept pentru care circulatia in municipiu a fost ingreunata.
Programul de astazi a sarbatorii debuteaza, in jurul orei 11,00, cu o "Sesiune de comunicari stiintifice" pe teme legate de istoria Aradului, in Sala 70 a Palatului Administrativ si, in acelasi timp, adica tot la orele 11, cu "Festivalul gastronomic" ce se va desfasura in Piata Avram Iancu, tinand pana la orele 22,00. 
Actiunile sportive vor fi nelipsite si azi. 
Intre orele 16,00 si 21,00 va avea loc Turneul de tenis "Gogu Fischer", editia a doua, la Baza Sportiva "Fair Play Abel", intre orele 18,00 si 21,00 se desfasoara la Baza Constructorul un concurs de box. 
De la ora 18,00, la Galeria Delta va avea loc vemisajul expozitiei personale "Ioan Kett Groza - 65 de ani"
Iubitorii de muzica vor putea urmari un concert de fanfara, care se va desfasura in Parcul Eminescu. 
Doritorii vor avea posibilitatea de a efectua plimbari cu trenuletul turistic pe toata durata sarbatorilor dedicate Aradului.

Nadia Bodran & Andrei Crisan - Informatia Aradului

  • 800 de miliarde pentru judetul Arad

Primarii din judet si-au facut corect temelePrimarii din judet si-au facut bine temele si au reusit sa depuna, intr-un timp foarte scurt, nu mai putin de 32 de proiecte pe Ordonanta nr. 7/2006, privind instituirea Programului de dezvoltare a infrastructurii din spatiul rural.
Obiectivele generale ale acestei ordonante sunt dezvoltarea si modernizarea spatiului rural romanesc, format din satele componente ale comunelor si satele apartinand oraselor si municipiilor si zonele periurbane, prin legarea zonelor unde se aplica Programul la reteaua de drumuri publice comunale, judetene si nationale prin poduri, podete si punti pietonale, precum si prin dezvoltarea unor sisteme de alimentare cu apa potabila, de canalizare si epurare.
"Consiliul Judetean a sprijinit prin compartimentul de implementare a proiectelor pe toti primarii interesati de accesarea unor astfel de fonduri, am facut training-uri si iata ca, cu toate ca a fost o actiune contracronometru, ne-am descurcat foarte bine. Au fost depuse 32 de proiecte din judetul Arad, insumand o finantare de 800 de miliarde de lei, vreo 21 de milioane de euro. Şi asta, repet, cu toate ca proiectele s-au depus intr-o singura zi", ne-a declarat presedintele CJA, Iosif Matula.

Cosmin Mihuta - Adevarul

  • Proiecte aprobate

Consilierii locali au aprobat noi hotarariConsilierii locali au aprobat subventionarea cu 35 % a cheltuielilor de functionare a Companiei de transport public incepand cu 1 septembrie. 
Si asta datorita dificultatilor financiare ale Companiei aradene ca urmare a scaderii numarului de calatori platitori si a cresterii celor cu gratuitati. 
Tot consilierii au fost cei care au aprobat inchiderea rampei de deseuri din strada Campul Linistii, dar si planul urbanistic de detaliu privind devierea circulatiei si subtraversarea pietei Avram Iancu. 
Lucrarile de inchidere a rampei vor dura 6 luni iar fondurile necesare vor fi alocate din bugetul local. 
Rampa de gunoi de pe strada Campul Linistii are o suprafata de 14 ha si functioneaza din 1998 incoace. 
Rampa nu respecta normele legale ce impun amplasarea la cel putin 1.000 de metri de zona locuita si nu are avizele de mediu.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • Sarbatori in lant, la Pecica: praznic, ansamblu, unire...

Trei zile de sarbatoare si in orasul PecicaOrasul Pecica a fost, timp de trei zile, in sarbatoare. 
Praznicul Traditional de Pita Noua a fost dublat, anul acesta, de un eveniment important: sarbatorirea a 40 de ani de la infiintarea ansamblului folcloric pecican. 
Cu acest prilej zeci de colaboratori ai ansamblului s-au reunit la Pecica (printre ei Florica Ungur, Tiberiu Ceia, Anamaria Gal, Emilia Borza, Vasile Iova), pentru a incanta publicul avid de spectacole de calitate.
Ca in anii precedenti, evenimentele s-au derulat pe mai multe paliere, in mai multe locatii. 
La terenul de fotbal au fost meciuri, muzica, concurs de prins purcei, parade canine, parade ale atelajelor hipo, concurs de ceaune. 
Si, evident, scena, pe care au evoluat atat artisti de muzica populara, cat si – pentru cei mai tineri – vedete in voga ale muzicii usoare.
Comunitatea pecicana nu a sarbatorit insa numai Praznicul de Pita Noua. 
"Vreau sa scot in evidenta un lucru important, pe care il sarbatorim astazi alaturi de traditionalul nostru praznic, si peste care nu trebuie sa tecem usor cu vederea. Se implinesc acum, in anul 2006, 50 de ani de la unificarea administrativa a celor doua comune: Pecica Romana si Pecica Maghiara, in 1956. 50 de ani, pe care cu certitudine ii vom puncta si festiv, in cadrul unui eveniment distinct, pentru ca este vorba despre un moment deosebit de important in istoria – nu numai recenta – a orasului nostru. 50 de ani! Noi nu am primit, ca Ineul si Sebisul, statutul de oras in 1951; a trebuit, iata, sa asteptam aproape o jumatate de secol pentru asta. Asadar: 50 de ani batuti pe muchie, de la unificarea comunelor pecicane, 50 de ani in care am muncit mult cu gandul sa ajungem unde suntem acum" – a subliniat primarul Iustin Cionca.
Primarul Cionca deschide Praznicul de pita noua de la Pecica La sedinta festiva a Consiliului Local (pe care a precedat-o o intalnire a primarilor din orasele judetului) s-a punctat faptul ca, in ultimii doi ani, orasul Pecica a devenit pepiniera de directori si directori adjuncti ai institutiilor importante din judetul Arad. 
"Colegi de-ai nostri, de-ai Dumneavoastra, au fost promovati pe functii importante la judet, intr-un val de ascensiune fara precedent pentru orasul nostru. Ii salut si pe dansii, astazi, printre noi, si le doresc sa faca fata acolo unde au ajuns, pentru ca exigentele sunt mari, privirile sunt atintite asupra lor
", a spus primarul.
Un moment dragut al evenimentelor a fost meciul de fotbal dintre VIP-urile aradene si presa. 
A castigat (bineinteles) presa, la capatul unui meci in care politicienii si directorii de institutii s-au convins, inca o data, ca nu te poti pune cu ziaristii... 
Pentru "vedetele" aradene au jucat, printre altii, Iosif Matula (presedintele Consiliului Judetean), Ioan Dascalu (comandantul politiei), Mircea Purcaru, Viorel Bot (primarul Siriei), Iustin Cionca (primarul Pecicai), deputatul Constantin Igas, Ioan Malaies (directorul Consultantei Agricole).
"Pecica are toate atributele sa cunoasca o dezvoltare exploziva in perioada imediat urmatoare. Colaboram strans cu domnul Francesco di Filipo, cel cunoscut ca unul dintre "parintii" Zonelor Industriale aradene si speram ca, in cativa ani, sa avem un oras de nerecunoscut, mai aranjat, mai atractiv, mai bogat. Tot de la domnul di Filipo am invatat un lucru important, care cel putin in comunitatea noastra se adevereste: faptul ca pentru a obtine 20% din rezultatele pe care ti le doresti, trebuie sa depui 80% efort; dar pentru urmatoarele 80% de rezultate trebuie sa mai faci doar 20% de efort" – a punctat primarul Cionca.

Andrei Ando - Observator

  • Muresan, singurul roman din CM Moto

Robert Muresan a castigat numeroase premii de la varsta fragedaAradeanul Robert Muresan a terminat al 27-lea, in etapa de la Brno (Cehia).
Robert Muresan, singurul motociclist roman care participa la Campionatul Mondial de Moto, a terminat, ieri, cursa de la Brno, din Cehia, pe locul 27, cu timpul total 42’34.231.
La start, s-au aliniat 43 de concurenti, iar aradeanul, care piloteaza pentru echipa maghiara Team Toth Aprillia, s-a descurcat din nou de minune. 
Muresan, in varsta de doar 15 ani, este cel mai tanar motociclist care participa la grand prixul din Cehia, la clasa 125 cmc.
Acesta s-a aflat pe circuitul de la Brno, datorita ultimului wild card, pe care l-a primit in acest an. 
In sedinta de antrenamente libere de sambata, Robert Museran s-a clasat pe locul 34, unde cel mai rapid a fost finlandezul Mika Kallio, de la Red Bul KTM.
La ultima incalzire inainte de starul oficial al marelui premiul Muresan a avut o cadere, pe locul 41, insa si-a revenit spectaculos in cursa.
Castigatorul etapei din Cehia a fost spaniolul Alvaro Bautista, care l-a intrecut pe finlandezul Mika Kallio. 
Pe trei s-a clasat maghiarul Talmacsi Gabor.
Pe urmele lui Talmacsi
Robert Muresan a debutat in circuitul mondial al motoclismului de viteza pe data de 30 aprilie, la Marele Premiu al Turciei, de la Istanbul, fiind primul roman care intra in elita.
Muresan este legitimat la clubul Las Vegas Racing Team din orasul sau natal, Arad. 
Tatal sau, Cristian Muresan, este presedintele Federatiei Romane de Motociclism si totodata managerul echipei Las Vegas Racing Team.
Robert Muresan nu isi ascunde dorinta de a calca pe urme campionului mondial Valentino Rossi. 
Robert Muresan multiplu campion la motociclism Cel dintai idol al tanarului pilot este insa maghiarul Gabor Talmacsi, primul pilot din sud-estul Europei care a urcat pe podiumul Campionatului Mondial, in cursa de la Shanghai. 
Maghiarul ocupa in acest an locul sapte in clasamentul general la 125 cmc, acesta terminand pe podium si la Marele Premiu al Cehiei, de la Brno.
In 2005, Robert Muresan a fost premiat pentru cel mai bun rezultat obtinut de motocliclismul romanesc. 
Acesta a ocupat locul cinci la etapa de Campionat European, de la Assen, Olanda. 
A fost cel mai tanar concurent care s-a aliniat la startul cursei, insa a uimit asistenta prin modul curajos de a pilota. 
La start s-au aliniat 39 de competitori, iar acel loc cinci i-a adus si 11 puncte in clasamentul Campionatului European, primele pentru Romania. 
Dupa Marele Premiu al Turciei, de la Istanbul, Muresan a mai participat la MP al Olandei, de la Assen si la MP al Germaniei, de la Sachsenring. 
Dispensa din cauza varstei
Prima cursa la un Campionat European a fost la Vallelunga, in Italia, unde a abandonat datorita unor probleme tehnice. 
Tanarul pilot a participat pana in prezent in curse sau sesiuni de antrenament, pe cele mai renumite circuite de pe continent: Sachsenring (Germania), Jerez (Spania), Hungaroring (Ungaria), Brno (Cehia), Rijeka (Croatia). Robert Muresan se poate lauda ca a facut teste pentru echipa de uzina KTM, o alta premiera pentru sportul pe doua roti de la noi din tara. 
Acesta nu si-a permis insa sa isi achizitioneze o motocicleta KTM, din cauza preturilor foarte ridicate, astfel ca, pentru cursele de 125 cmc, conduce o motocicleta Aprillia, model al anilor 2005.
Din cauza varstei sale fragede, Muresan a avut nevoie de o dispensa pentru a concura in competitiile organizate de Federatia Internationala de Motociclism. 
Robert Muresan
Data nasterii: 22.03.1991
Locul: Arad
Robert asteapta un premiu de valoare mondiala in motociclism Palmares: 
2001 - Campion national la clasa juniori III 
2002 - Vicecampion national la juniori II 
2003 - Campion national la clasa 125 cmc 
2004 - Vicecampion national la clasa 125 cmc GP, Campion Balcanic la clasa 125 cmc GP 
2005 - Alpe Adria (Campionatul Europei Centrale), locul 3 in clasamentul general. Primul punct obtinut de un pilot roman in acest campionat.
Campionatul Austriei- locul 5 in clasamentul general. Primul pilot roman care a fost invitat sa testeze pentru o echipa de uzina, pe circuitul de la Jerez. 
2006 - Locul 5 in etapa de Campionat European, de la Assen, Olanda. Prima etapa in Campionatul Mondial de Motociclism Viteza clasa 125 cmc, Marele Premiu al Turciei, de la Istanbul. Primul start in Moto GP MP al Olandei – Assen. 
Primul motor, primit cadou la cinci ani
Robert Muresan are pasiunea pentru motociclism de mic copil, tatal sau fiind organizator de curse. 
Pe la 4-5 ani, cand alti copii se gandeau doar sa colectioneze machete de motociclete sau masinute, Robert si-a dorit un motor adevarat.
Tatal sau i-a cumparat primul motor la cinci ani, cand, recunoaste, la acea varsta nu stia sa merga nici cu bicicleta. 
A invatat insa sa conduca intr-o ora. 
Muresan junior face exercitii fizice zilnic la sala de forta, alerga sau inoata la bazin. 
In 2003, la doar 12 ani, a devenit Campion National la clasa 125 cmc, anul urmator castigand si Campionatul Balcanic.

Stefan Both - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]