Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Sambata 24 iunie 2006
Stirile TVA aici
  • Bucatarie japoneza cu ingrediente romanesti

La Festivalul de cultura invitatii au prezentat si obiecte specifice japonezeAtractia primei zile a festivalului de CULtura JAPOneza
O parte a voluntarilor japonezi aflati in Romania s-au reunit la Arad in cadrul primei editii a Festivalului de CULtura JAPOneza, eveniment inedit nu atat prin prisma prezentei acestora, cat mai ales prin tematica abordata. 
Unul din atelierele Festivalului - de altfel, cel mai cautat dintre toate - a fost cel de bucatarie, in cadrul caruia zeci de gospodine au invatat sa gateasca de la Yoshimito Nagamine, un tanar bucatar japonez. 
Acesta le-a invatat cum sa taie legumele si cum sa prepare retete tipic asiatice cu ingrediente care se gasesc si pe la noi. 
Gospodinele au ascultat cuminti si au fost incantate de repeziciunea cu care se prepara aceste bucate.
Daca ai un maestru bun, orice retcta devine floare la ureche. 
"Mi-a fost mai greu cu taiatul legumelor, pentru ca japonezii vor forme exacte, cubulete cu o anumita latura, cu anumite dimensiuni. Voi incerca si eu acasa", ne-a declarat o domnisoara. 
Ca sa gatesti bucate japoneze, trebuie sa stii cateva reguli de baza. 
"A fost bine, pentru ca au fost atente si au taiat legumele marunt, asa cum trebuie", a declarat Yoshimito Nagamine. 
Dupa trei ore de gatit, a urmat partea cea mai placuta - degustarea. 
Cu atat mai mult cu cat unele participante au gustat pentru prima data mancare japoneza.
Voluntarii japonezi raspanditi peste tot prin Romania au venit la Arad pentru a face demonstratii sportive si culinare. 
Au incercat sa-i invete pe aradeni cat mai multe lucruri despre cultura japoneza. 
"Este o demonstratie culinara atipica. pentru ca participantele nu doar urmaresc ci si pregatesc ele insele bucatele", a declarat Mihaela Indricau, unul din organizatorii Festivalului de CULtura JAPOneza.
Azi, in cea de-a doua zi a festivalului, sunt programate patru ateliere, dintre care trei sunt de sport, iar unul este dedicat activitatilor de tineret.
Evenimentul a fost finantat dc JT1, iar parteneri media au fost INFO TV, Agenda Zilei - editie de Arad si MIX FM.

Calin Ghinaciu & Florin Marusca - Agenda zilei

  • Aradul, pe locul trei in topul datornicilor AVAS

Si CCIA este pe lista datornicilor la AVAS - Virtual Arad News (c)2006Aeroportul Arad, Camera de Comert, DSP sau Filarmonica pe lista neagra
AVAS a publicat la finele lunii trecute o lista cu datornicii de frunte, iar Aradul este al treilea judet in top! 
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a blocat conturile a peste 5.500 de firme private, care au datorii la AVAS, datorii preluate de la Casele judetene de sanatate. 
Sumele datorate de aceste firme depasesc 175 miliarde de lei noi! 
Cele peste 5.500 de firme au datorii cuprinse intre 20 si 50 de milioane lei noi fiecare.
Lista neagra a AVAS se afla publicata pe site-ul institutiei si la sediul CAS iar datornicii au avut termen sa-si achite de buna voie datoriile pana in 12 iunie. 
Cum putini sunt cei eare si-au platit datoriile pana la acea data (in general institutii bancare), celelalte firme vor avea surpriza la banca, in conditiile in care conturile le vor fi blocate. 
Potrivit presedintelui AVAS, "In topul judetelor care au cei mai multi datornici, pe primul loc se afla judetul Timis, urmat de Constanta si Arad"
Pe lista AVAS a datornicilor la CAS, Aradul se regaseste cu aproape trei mii de firme. 
Dintre cele mai diverse, am spune noi, daca ar fi sa amintim ca aici si-au facut loc mai toate bancile tari din Arad (Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, AMRO Bank etc.), 12 ocoale silvice sau firme extrem de cunoscute pe plan local. 
Nu in ultimul rand aici regasesti si societatile autoritatilor aradene: Administrada Domeniului Public, Aeroportul, Filarmonica, Cargo, Directia Judeteana de Sanatate Publica sau Camera de Comert.

Adriana Barbu - Observator

  • 1,2 milioane de lei pentru un bust mai... sanatos

Interviu cu medicul Dan Micluta specialist chirurgie plasticaInterviu cu dr. Dan Micluta, medic specialist chirurgie plastica.
Frumoasa, la 65 de ani
- Domnule doctor, care sunt solicitarile cele mai frecvente pe care le primiti la cabinetul dumneavoastra?
- In domeniul operatiilor estetice, cele mai frecvente sunt lipoaspiratiile si interventiile pentru remodelarea sanului - implantul de silicon si micsorarea de sani. Ca alternativa la lipoaspiratii, pentru pacientele care au celulita, dar nu si grasime in exces, facem mezoterapie.
- Ce diferenta este intre lipoaspiratie si mezoterapie?
- Lipoaspiratia presupune niste microincizii intr-o anumita regiune; se introduce un instrument metalic cu niste orificii prin care un aspirator extrage grasimea. La mezoterapie se fac niste micro-injectii cu un coktail de substante care topesc aceste grasimi.
- Ce varste au pacientele care va solicita operatii estetice?
- Cele mai frecvente sunt intre 25 si 35 de ani, dar am avut si extreme: implant la 17 ani si lipoaspiratie la 55 de ani.
- Care a fost cea mai in varsta femeie pe care ati facut-o mai frumoasa?
- Cea mai in varsta a fost o pensionara de 65 de ani careia i-am facut un lifting facial.
Mai multa incredere in sine
- Din ce motive apeleaza pacientele dumneavoastra la operatii estetice?
- Lipoaspiratiile sunt solicitate din cauza esecului unor tratamente de slabire, a sedentarismului. Pacientele prefera un tratament mai agresiv de genul lipoaspiratiei si pierd din talie centimetri in cateva zile. Interventiile pentru remodelarea sanilor sunt cerute de catre paciente care au alaptat si au sanii lasati, inestetici, dar sunt si paciente care s-au nascut cu glanda mamara mai mica, atropica sau inexistenta care le cauzeaza un disconfort psihic si atunci apeleaza la un implant de silicon. Dupa o asemenea interventie, ele capata mai multa incredere in sine.
- Aveti paciente din tara si strainatate. Care e proportia intre ele?
- Pot spune ca jumatate din paciente sunt de afara, din Spania, Italia, chiar Australia. Vin in concediu aici si, cu aceasta ocazie, isi fac si mici sau mari retusuri. Cealalta jumatate sunt din zona Aradului.
Clinica de Chirurgie Estetica si Proctologie din Arad practica preturi mici- Sunt perioade din an cand aveti mai multe solicitari ca de obicei?
- Da, sunt perioadele dinaintea vacantelor. In octombrie-noiembrie, femeile se pregatesc pentru sarbatorile de iarna, pentru o rochie mai stramta sau un decolteu mai frumos, iar inaintea vacantelor de vara femeile se pregatesc pentru concediu.
Operatia in rate
- Sunt femei bogate sau mai putin bogate pacientele dumneavoastra?
- Daca pana anul trecut operatiile estetice erau o problema financiara, din 2005 am implementat sistemul de "operatii in rate".
- Ce inseamna "operatie in rate"?
- Pacienta vine la cabinet si primeste toate informatiile necesare pentru obtinerea unui credit: afla cat e rata lunara pentru interventia pe care o doreste, durata contractului de credit, afla daca poate sa ia un credit, ce acte sunt necesare pentru obtinerea lui... Creditul se obtine in 24 de ore.
- Pana la ce valoare ar putea ajunge o rata lunara?
- Pentru o operatie de implant de silicon - care este cea mai scumpa, 1.800 de euro - rata lunara este de 1,2 milioane lei, pe o perioada de cinci ani. Pentru a obtine un credit in asemenea conditii este suficient ca pacienta sa aiba salariul minim pe economie.
Exagerarile - refuzate
- In ce masura tin cont pacientele de sfaturile dumneavoastra privind forma sau marimea sanilor?
- Intr-o foarte mare masura, pentru ca daca nu tin cont, nu facem operatia. In anumite limite, bineinteles. Sau... cu acordul scris al pacientei in care spune expres ca asa doreste ea, fara acordul meu... Dar cererile exagerate le refuz.
- Unde anume se fac aceste interventii?
- La Spitalul privat din Chisineu Cris, unde sunt conditii de asepsie deosebite. Aici este sala de operatie si un salon special pentru aceste paciente in care accesul se face cu cartela magnetica, care are televizor color, DVD, aer conditionat, baie... Sunt conditii despre care pacientele din strainatate spun ca sunt la fel cu cele din spitalele de afara.

Diana Dutu - Adevarul
CARTE DE VIZITA
Dr. Dan Micluta are 37 de ani. A absolvit Facultatea de Medicina si Farmacie din Cluj-Napoca in 1994. Actualmente, este medic specialist in chirurgie plastica si micro-chirurgie reconstructiva si, de asemenea, e asistent universitar la Universitatea de Vest „Vasile Goldis”. Lucreaza la Spitalul privat SC Terapeutica din Chisineu-Cris si, din 2001, la cabinetul policlinic privat "MAD Estetic" situat pe strada Lucian Blaga, la numarul 5.

  • Zilele trecute la Viena, Teatrul Clasic loan Slavici s-a bucurat de un succes remarcabil

Prestatia actorului aradean Zoltan Lovasz apreciata si la VienaIn urma unui parteneriat Incheiat intre Teatrul Clasic Ioan Slavici Arad si Teatrul Pygmalion din Viena, actorul aradean Zoltan Lovas a avut posibilitatea sa joace o piese de impact pentru orasul nostru, chiar pe o scena din inima Austriei. 
Acest lucru a fost posibil datorita unui turneu in Viena, care s-a desfasurat in perioada 19-21 iunie a.c. 
Teatrul Clasic Ioan Slavici a fost prezent 1a Viena cu piesa "Apropo ati chemat pompierii?", care il are ca protagonist principal pe actorul Zoltan Lovas. Spectacolul este inspirat din piesa "Telegrama" a lui Aldo Nicolaj, in regia Lilianei Didilescu. 
La eveniment a participat un public extrem de numeros, format din reprezentantul Ambasadei Romaniei la Viena si oameni de cultura romani si austrieci.
In sala a fost prezent de asemenea, si regizorul de origine romana, stabilit de 15 ani in Viena, Dan Stoica. 
Spectacolul s-a bucurat de un succes remarcabil, in care publicul a fost pe loc cucerit de farmecul, talentul si gratia actorului nostru, Zoltan Lovas, care a ajuns imediat la sufletul tuturor celor prezenti in sala. 
In urma reprezentatiei Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad, i s-a propus sa sustina si alte spectacole si pentru comunitatile de romani din Graz si Salzburg.
Astfel, timp de aproximativ o ora, spectatorii au trait alaturi de actorul aradean, emotiile asteptarii unei telegrame, asteptare presarata cu amintiri din trecutul personajului principal. 
La finalul piesei, consulul cultural al Ambasadei Romaniei la Viena, Ildiko Schaffhauser a declarat: 
"Am avut ocazia sa admir un actor excelent, o piesa bine lucrata, ceea ce a facut ca seara sa fie una de neuitat. Este fascinant cum Zoltan Lovas stie se implice publicul si sa-l faca sa participe activ la jocul de pe scena. A fost minunat!" 
Mai mult decat atat, doamna consiliera a fost dealtfel, primul fan cucerit pe loc de prestatia artistica a lui Zoltan si a fost primul spectator care i-a cerut un autograf actorului.
Piesa "Apropo ati chemat pompierii?" s-a bucurat de spectacole si in alte tari la diferite festivaluri, cum ar fi Iugoslavia si Ungaria. 
Iar de aceasta data, si-a castigat un public fidel si la Viena. 
Spectacolul a depasit deja 106 de reprezentatii, in urma carora nu au ramas numai aplauze de zeci de minute si impresii senzationale.

Ana-Maria Stoica - Informatia Aradului

  • Sarbatoarea muzicii

Elevii Liceului de Arta au concertat pe malul MuresuluiPrima manifestare inscrisa in acest program, concertul simfonic De la Bach la Bernstein, care a avut loc in 15 iunie, a fost deja consemnat de noi.
In data de 20, au avut loc trei manifestari. Noi ne vom ocupa doar de doua, la care am putut participa.
La ora 17, a inceput pe Faleza Muresului programul fanfarei, fanfara alcatuita din membrii a doua formatii, cea a Bisericii baptiste din Micalaca (str. Renasterii) condusa de domnul Petre Frunzau si cea din Siria dirijata de Puiu Moldovan.
Ploaia a determinat pe tinerii muzicieni sa se replieze in primitoarea sala a Filarmonicii, unde au cantat sub conducerea alternativa a celor doi dirijori, o serie de lucrari care au demonstrat preocuparea pentru transmiterea expresiva a discursului muzical. 
Repertoriul a mers de la Coroana regeasca, Isus, putere eliberatoare, un concert pentru trompeta si orchestra in transcriptia dirijorului Petre Frunzau, la marsuri si muzica de jazz ( ultimele in armonizarea lui P. Moldovan).
Orchestra aceasta, numita Forte,Fortissimo, se vrea a fi formatia reprezentativa a Asociatiei muzicale cu acelasi nume, asociatie ce cuprinde toate fanfarele baptiste din Romania. 
Asociatia organizeaza festivaluri zonale, pentru ca toamna sa se organizeze o finala (anul acesta va fi la Oradea).
Dupa spusele d-lui Frunzau, in Arad exista in fiecare cartier cate doua fanfare, una baptista, cealalta penticostala. 
Remarcabile fiind dupa parerea d-lui formatia Bisericii Speranta, cea numita Emanuel din Aradul Nou, cele din Gradiste, Sega etc. 
Dintre cele penticostale, ar fi cea din Bujac, pentru ca Biserica din Gradiste sa aiba un om de muzica deosebit in persoana lui Traian Barbu, care a reusit sa faureasca formatiei sale un repertoriu vast.
In mai toate bisericile de de acest gen, copiii sunt educati de mici in spiritul exprimarii muzicale incepand cu mandolina si continuand cu chitara sau un instrument de suflat. De subliniat este faptul ca acolo muzica se invata pe note, dupa cum ne informa dl. Frunzau.
***
Cvartetul de coarde al Filarmonicii aradene format din: Artemiu Simonca, Titus Avramut, Emil Berzovan, Peter Freiman, a sustinut in aceiasi dupa masa un interesant program. 
Acesta a cuprins lucrari ce poarta semnaturi mai mult sau mai putin celebre: de la Johann Sebastian Bach la George Gershwin si Astor Piazolla, de la prelucrari din folclorul brazilian si irlandez la Paul Mc Cartney.
Programul a inceput pe Faleza Muresului, unde fusese programat, dar, ca si in cazul fanfarelor, o ploaie glumeata a stropit pretioasele instrumente ale celor patru filarmonisti, silindu-i si pe ei sa se retraga in holul Filarmonicii, unde si-au continuat frumoasa misiune. 
Interesant si pilduitor e faptul ca cei patru au atras si grupul de tineri spectatori, desi multi dintre ei au stat si aici tot in picioare pe parcursul manifestarii, vrajiti de daruirea cu care au cantat muzicienii.

Hugo Hauptmann - Virtual Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]