Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Joi, 24 august 2006
Stirile TVA aici
  • Festivalul Gastronomic - pe gustul tuturor

Mirosuri imbietoare la Festivalul gastronomic desfasurat la AradAstazi incep concertele in cartiere
Manifestarile dedicate Zilelor Aradului au continuat si ieri cu o serie de actiuni adresate tuturor aradenilor. 
La ora 11,00, in Sala Festiva a Palatului Administrativ, a avut loc o sesiune de comunicari stiintifice pe teme legate de istoria Aradului (responsabil - profesorul Corneliu Padurean). 
Cu incepere de la aceiasi ora, in Piata Avram Iancu a debutat Festivalul Gastronomic, editia I (responsabil de buna desfasurare a acestei actiuni fiind desemnat Ovidiu Balint.
Pe langa "titicar", aceasta manifestare a organizatorilor Zilelor Aradului s-a dovedit a fi extrem de gustata, mai ales la propriu, de catre aradeni.
Pentru ca, cine ar putea sa-si refuze traditionalele produse gastronomice ale diverselor bucatarii celebre, un pahar de vin bun sau o tacla cu prietenii, in jurul unei mese pline cu mici si bere. 
Pentru gusturi mai elevate, organizatorii au invitat in piata si mesterii traditionali, comerciantii de diverse suveniruri si pictorii pe sticla, cu frumoasele lor icoane. 
Daca amintim si muzica de estrada, care picura placut in urechile publicului, ne putem da seama ca prima zi, dar nu ultima, a Festivalului Gastronomic, a fost una extrem de reusita. 
Mai ales ca prichindeii veniti cu parintii si bunicii la promenada s-au putut urca si tn trenuletul turistic, dand o tura deArad!
Tot ziua de ieri a mai cuprins meciuri de tenis si de box, plimbari cu ambarcatiunile pe Mures, iar de la ora 18, 00, la Galeria Delta a avut loc vernisajul expozitjlei personale "Ioan Kett Groza-65 de ani"
La ce sa ne asteptam astazi...maine?!
Organizatorii au pregatit pentru ziua de azi un program la fel de divers. 
In Piata Avram Iancu o sa continue Festivalul Gastronomic si concertele de fanfara, Turneul de tenis Gogu Fischer se va afla in plina desfasurare la baza sportiva Fair Play Abel, iar concursul de box va continua la Baza Constructorul. 
Plimbarile cu trenuletul turistic nu vor inceta nici ele. 
Trenuletul turistic apreciat deopotriva de copii si adulti Insa, organizatorii au pregatit si pentru ziua de azi o surpriza: este vorba despre concertele in cartiere.
Aceste concerte se vor desfasura azi si maine, de la ora 19,30, in urmatoarele locatii: Scoala Generala nr.6, din Vlaicu, Parcul din Alfa, Zona Garii, din Aradul Nou si Parcul Orizont (23 August) din Micalaca. 
Prezehtatorii spectotacolelor sunt Radu Mos, Izabela Vekas, Zoltan Lovas, respectiv Carmen Butariu. 
Pe aceste scene vor urca in cele doua zile de concerte din cartiere, cunoscuti interpreti si ansambluri de muzica populara cum ar fi: Aurel Tamas, Dinu Iancu Salajanu, Carmen Popovici Dumbrava, Sorin Dumbrava, Stefan Muntenas, Florica Muresan, Liliana Laichici, Ana Maria Gall, Emilia Borza, Ovidiu Bobeica, precum si Ansamblul Zarandul, Ansamblul profesionist Junii Sibiului, Ansamblul Cununita din Santana, Ansamblul Junii Nadlacului, Ansamblul Pastratorii Traditiei din Pecica si Ansamblul Banat- Ja 
Vineri - concert in fata Primariei
Ziua de vineri continua cu Festivalul Gastronomic, din piata Avram Iancu, care va cuprinde un concurs de mancaruri traditionale si un concurs al maestrilor bucatari (in holul Teatrului Clasic Ioan Slavici). 
De asemenea, se mai pot face plimbari cu Sageata Verde, cu incepere de la ora 10,00, pe traseul Micalaca-Vladimirescu. 
In parcarea din centru va avea loc o expozitie de autoturisme, de la ora 10,00, iar iubitorii muzicii de fanfara vor avea parte de un concert in Parcul Eminescu, cu incepere de la ora 8,00. 
La Teatrul Vechi, de la ora 19,00, va debuta o micro-stagiune. 
Concursul de tenis continua in aceiasi locatie, iar pe langa plimbarile cu trenuletul, trasurile vor sta la dispozitia aradenilor. 
Asta in cazul in care nu se prefera o plimbare cu ambarcatiunile pe Mures! 
Cum despre concertele din cartiere am amintit, nu incheiem articolul de azi inainte de a va informa ca, pe platoul din fata Primariei, cu incepere de la ora 19,00, se va desfasura un concurs de Miss Arad si un concert incendiar cu Sistem, Akcent, Anna Lesko si Andra.

Andrei Crisan - Informatia Aradului

  • A ajuns si SPAR

La Arad firma Spar a deschis primul magazin din RomaniaCel mai mare grup de retail din lume, compania olandeza SPAR, isi inaugureaza prima investitie din Romania, la Arad.
Supermarketul reprezinta o investitie de circa 1,5 milioane euro si este amplasat in zona garii Aradul Nou. 
Sala de vanzare are o suprafata de 550 mp. 
Conform directorului general al companiei Rino Tizanini din cele 4850 de articole listate peste 2000 sunt proaspete.
"Lucram cu 360 de furnizori nationali si internationali dar avem si 20 de furnizori locali" a mai precizat el. 
La noul supermarket vor lucra 32 de angajati. 
Prima investitie din Romania a grupului olandez va fi urmata de alte 9 care vor fi deschise inca in acest an la Resita, Ramnicul Valcea, Deva, Medias, Odorheiul Secuiesc, Alba Iulia ( unde a preluat si va transforma 3 magazine dintr-o retea locala) si Targul Mures unde va fi construit primul hipermarkert SPAR din tara.
In 2007 planul de extindere presupune realizarea a inca 20 de magazine dintre care cinci in Bucuresti.
Reamintim ca olandezii sunt cei care au cumparat la Arad si terenul pe care functioneza piata Fortuna si in locul careia vor consrtui un al doilea magazin si o piata agroalimentara acoperita.
Compania olandeza SPAR are ca logo un brad de craciun stilizat. In olandeza spar inseamna de altfel brad ce craciun si simbolizeaza prospetime dar seamana si cu termenul economisire din limbile germanice. 
A fost infiintata in 1932. Are in prezent 14.400 de unitati in 34 de tari pe 4 continente. Cifra de afaceri- 27,9 miliarde euro in 2005.
Pe termen mediul tinta pentru Romania este de 200 de unitati. Ţinta pe termen lung: 400. 
Este sponsor principal al Federatiei Internationale de Atletism. Fiecare investitie are o valoare medie de 1,5 milioane euro.

Doru Sava - Adevarul

  • La Arad se construieste mult, cu putini mesteri buni...

Prea putini constructori calificati au mai ramas la firmele aradeneIn ultimul an, in orasul nostru s-a construit cu aproximativ 30% mai mult decat in anul precedent. 
Constructorii si beneficiarii reclama insa lipsa fortei de munca calificata, bine platita... in Italia sau Germania
Vrei sa construiesti dar nu ai cu cine. 
Este problema cu care se confrunta tot mai multe firme de constructii din oras. 
Muncitorii calificati prefera sa plece, la munca, in strainatate, iar daca revin in tara nu raman la un patron roman mai mult de o luna, doua. 
Cei care au de pierdut sunt in primul rand beneficiarii, care pana sa fie multumiti de lucrare, sunt nevoiti sa schimbe mai multe echipe de muncitori. 
Iar atunci cind vine vorba de finisaje de lux, e aproape imposibil sa gaseasca mana de lucru priceputa.
In general, cam o jumatate din forta de munca din constructii pleaca la jumatatea proiectului iar patronii sunt nevoiti sa faca alte angajari. 
Horia Vitomir, seful unui punct de lucru, explica dezamagit ca "Aradul e un oras industrializat. Pentru ca se fac disponibilizari, oamenii isi cauta de lucru in constructii. Se lauda ca stiu de toate, sa tencuiasca, sa puna gresie etc. Imi dau seama imediat ca de fapt nu stiu sa faca nimic. Cei care sunt cat de cat calificati prefera sa plece in Germania sau Italia."
Acum cateva luni, pe strada Dimitrov, o familie a ramas fara casa din cauza unor muncitori care ridicau o vila in vecinatate. 
Zidul casei s-a prabusit din senin iar oamenii s-au chinuit saptamani bune pana au gasit constructorii potriviti care sa repare stricaciunile. 
Stefan Vilmos povesteste ca "primii care au venit nici macar nu au stiut sa ridice un perete drept. Lucrau ca mesterul Manole. Am schimbat trei sau patru muncitori pana am fost multumiti."
Muncitorii din constructii stiu ca exista un risc daca pleci la munca afara. 
Marius Darlea spune ca "am prieteni care au fost afara. Se poate castiga si de 4-5 ori mai mult acolo dar exista si riscul ca sa termini lucrarea si patronul sa dispara fara sa iti dea nimic."
Lucia Opris, de la ITM, cunoaste starea de fapt. 
"Multe firme de constructii reclama lipsa fortei de munca calificata, mai ales pe timp de vara. Muncitorii isi gasesc de lucru in strainatate, mai ales la negru, profitand de faptul ca in spatiul Schengen pot sta fara probleme trei luni"
Inspectorii in constructii avertizeaza ca muncitorii necalificati in constructii pot crea probleme. 
Leonid Gheorghita, seful Inspectiei in constructii, precizeaza ca "Daca muncitorii sunt ieftini, cer putin pe lucrare, exista riscul si ca lucrarea sa fie prost executata. Aici trebuie sa fie atenti beneficiarii."
La Arad, in ultimul an numarul constructiilor a crescut cu aproximativ 30 la suta. 
Din pacate, a scazut considerabil numarul muncitorilor calificati.

Flavius Ghender - Observator

  • Un nou raport

Primarita comunei Sagu - Emilia Branet relateaza despre initiativele in derulareSatul Cruceni va avea retea de apa, comuna Sagu va avea o zona industriala si o statie de epurare, iar orasul Nadlac va avea retea de apa in proportie de 100 %. 
Sunt initiative in derulare, dar si in perspectiva ale primarilor din Sagu si Nadlac la jumatatea mandatului. 
Cel care le-a solicitat ,astazi, raportul activitatii a fost vicepresedintele PD ARAD – Gheorghe Falca. 
Emilia Branet este edil in 5 localitati- Firiteaz, Fiscut, Hunedoara Timiseana, Cruceni si Sagu. 
Principala sa realizare este asigurarea alimentarii cu apa a localitatii Cruceni, mai ale ca apa vine de la 11 km de la Vinga. 
Investitia se ridica la 800.000 de dolari, iar fondurile sunt asigurate de Banca Mondiala. 
Crucenii vor avea retea de apa in cel mult jumatate de an. 
La aflarea vestii ca se introduce reteaua de apa primii doi investitori si-au manifestat dorinta de a-si deschide afaceri in zona. 
Primarul din orasul Nadlac a asfaltat strazi, sau modernizat retelele de apa, a extins iluminatul public si va realiza un campus scolar, dupa ce 9 cladiri de invatamant au fost retrocedate. 
In acest week-end Nadlacul se pregateste de sarbatoare. 
Zilele orasului au loc in 26 si 27 august si cuprind activitati artistice, sportive si culturale. 
11 servicii voluntare de pompieri din Romania, Ungaria si Slovacia se vor intrece in demonstratii si concursuri specifice pompierilor. 
Si asta pentru ca Ziua Pompierilor, ce se sarbatoreste pe 13 sept, la Nadlac va fi devansata. 

Izabela Vekas - Televiziunea Arad 

  • Coras: "Ingenunchem Rapidul"

Marcel Coras crede in victoria echipei UTA cu RapidulTensiunea dinaintea meciului UTA – Rapid a inceput si creste cu fiecare ora care se scurge pana la ora de incepere a partidei.
Aradenii vor sa confirme evolutiile bune din deplasare, printr-o victorie pe teren propriu. 
In fata publicului aradean, ros-albii au obtinut un singur punct pana acum, din confruntarile cu Farul si Steaua.
"Sunt convins ca ii vom pune in genunchi pe cei de la Rapid. UTA are forta necesara sa invinga in acest meci", a declarat directorul sportiv Marcel Coras.
Palmares pozitiv
Din 30 de intalniri disputate intre cele doua echipe pe arena din Calea Aurel Vlaicu, UTA a castigat 15, a pierdut de opt ori, iar sapte confruntari s-au incheiat nedecis.
In ultimele trei dispute de pe Mures, aradenii s-au impus cu 2-1, in ’93, cu 1-0 in '95 si s-a recunoscut invinsa, scor 0-2, in 2002. 
"A venit din nou vremea noastra", a mai spus Coras, despre intalnirea care se anunta a fi una de foc, data fiind situatia critica prin care trec giulestenii.

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]