Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 24 noiembrie 2006
Stirile TVA aici
  • Un erou pentru Beliu

Localnicii din Beliu il considera erou pe pilotul avionului cazutLocuitorii comunei Beliu au dedarat, printre lacrimi, ca vor sa ajute familia pilotului.
Tragedia de la Beliu l-a transformat pe pilotul avionului MIG 21 Lancer, capitanul comandor Dan Andrei Ghica, in erou al comunei. 
Mare parte din locuitorii din Beliu sustin ca, daca nu ar fi dat dovada de curaj si sacrificiu suprem, capitanul ar fi iscat o tragedie mult mai mare, provocand dezastru in comuna aradeana. 
Locuitorii asezarii au dat frau liber imaginatiei, incropind scenarii negre, care ar fi putut deveni realitate daca pilotul ar fi procedat altfel iar avionul s-ar fi prabusit cu cativa zeci de metri inainte, peste casele din comuna. 
Ieri, cei din Beliu pareau decisi sa stranga bani pentru familia victimei (sotia si o fetita de sapte ani), pentru a recompensa, atat cat le sta in putinta, gestul eroic al pilotului. 
"Ne pare foarte rau pentru dansul. Pentru comuna Beliu e un erou. Suntem de acord sa punem ceva ajutoare, bani, pentru copil", a declarat, printre lacrimi, Floare Cerna. 
Aradeanca a mai punctat si faptul ca "e pacat, pentru ca ne-a salvat viata, intreaga comuna. Ca altfel era vai de noi"
Unii dintre consateni sunt convinsi chiar ca daca nu s-ar fi straduit sa ocoleasca asezarea, Dan Andrei Ghica ar fi reusit sa se catapulteze si ar fi scapat cu viata. 
"Din spusele mai multor cetateni reiese clar ca avionul a zburat razant cu localitatea. Practic era la doi, trei metri de varful caselor", descrie primarul tabloul tragediei aviatice din Beliu. 
Impactul accidentului zguduie inca comuna aradeana, in conditiile in care ieri zona era, in continuare, extrem de populata.

Adriana Barbu - Adevarul

  • Conducerea DSP Arad, revoltata de afacerea adeverintelor false

Directorul  Nicolae Marza crede ca trebuia tinut la curent cu evenimenteleDirectorul Directiei de Sanatate Publica, Nicolae Marza, a declarat ca este uimit sa afle ca eliberarea adeverintelor medicale, parafate pozitiv, fara efectuarea analizelor si a controalelor, se practica de ani de zile. 
Astfel, conducerea DSP Arad a hotarat demararea unei anchete proprii imediat ce directoarea Spitalului Clinic Judetean, Mirandolina Prisca, se va intoarce de la concursul pentru ocuparea posturilor de manageri in spitalele orasenesti. 
"Recunosc ca am aflat din presa de aceste practici si suntem hotarati sa demaram o ancheta interna pentru ca noi nu putem tolera astfel de atitudini din partea personalului. Mai ales daca este adevarat ca se pratica de ani de zile, lucru care aduce o mare rusine asupra corpului medicilor din Arad si care m-a socat", a declarat Nicolae Marza, director DSP Arad. 
Mai mult decat atat, acesta a afirmat ca eliberarea adeverintelor in acest mod presupune o iresponsabilitate crasa din partea celor care practicau astfel de metode. 
"Ganditi-va la urmatoarele situatii: un accident de munca sau chiar unul rutier, cu rezultate tragice, care se dovedesc a fi cauzate de anumite afectiuni de ordin medical si care nu apar in fisele de investigatie medicala. Prin eliberarea de adeverinte devenim partasi la astfel de evenimente. Chiar si eu, cand am avut nevoie de o adeverinta pentru preschimbarea permisului, am fost supus testelor medicale, chiar daca, recunosc, nu am stat la coada", a explicat Nicolae Marza. 
De asemenea, directorul DSP Arad impartasesti nemultumirea membrilor Colegiului Medicilor din Arad pentru ca nu au fost informat de catre procurori referitor la identitatea celor 20 de medici, asistente si personal auxiliar anchetati, considerand ca ar fi fost un lucru normal sa fie tinuti la curent cu anchetele care vizeaza medici si asistente. 
"Tind sa cred ca mai sunt multe semne de intrebare, daca procurorii care ancheteaza aceste dosare nu ne-au anuntat numele celor suspectati", a conchis Nicolae Marza.

Camelia Catean - Observator

  • Palatul copiilor si Inspectoratul scolar - retrocedate!

Cladirea Inspectoratului Scolar va trebui retrocedataCele doua institutii vor avea un sediu nou, in zona Padurice
In contextul revendicarilor masive de cladiri, Aradul se situeaza undeva in top, la acest capitol. 
Fenomenul retrocedarilor a lovit sistemul sanitar, iar acum, si invatamantul. 
La ora actuala, peste douazeci de imobile in care functioneaza gradinite si scoli sunt revendicate, si mai mult decat atat cladirile Inspectoratului Scolar respectiv cel in care functioneaza Palatul Copiilor sunt deja retrocedate. 
Pana la ora actuala s-a intocmit studiu de prefezabilitate, iar pana la finele anului se va intocmi si studiu de fezabilitate privind construirea unei noi cladiri care sa adaposteasca cele doua institutii.
Chiar daca situatia este destul de sumbra, autoritatile se arata optimiste in privinta solutionarii acestor probleme.
"In ceea ce priveste situatia Palatului Copiilor, s-a incheiat deja un contract de inchiriere, pe o perioada de trei ani. Aceeasi masura se va aplica si in cadrul Inspectoratului, iar in acest interval de trei ani se vor finaliza si lucrarile de ridicare a noii cladiri in care vor functiona ambele institutii. Este vorba despre o constructie ce va fi ridicata in zona padurice, in imediata vecinatate a cartodromului, cu mansarda, cu sase camere pentru oaspeti, cu birouri, iar in aripa destinata activitatilor Palatului Copiilor va fi amenajata si o sala de spectacole...", afirma Marius Gondor, inspector general scolar.
In acelasi context, reprezentantul inspectoratului scolar amintea intr-o conferinta de presa introducerea Aradului pe lista judetelor care vor beneficia, in anul 2007 de anumite programe nationale privind ridicarea unor campusuri scolare. 
Si cladirea Palatului copiilor este ceruta de vechii proprietari - Virtual Arad News (c)2006 Asadar, a fost aprobat proiectul de construire a unui campus scolar la Nadlac, unde sapte imobile au fost retrocedate. 
Conform declaratiilor prof. Gondor si municipiul Arad va beneficia de un campus scolar, a carui locatie nu a fost insa stabilita, insa care este menit insa sa rezolve problema spatiilor in care functioneaza Liceul Adam Muller Gutenbrunn din Aradul Nou. 
In alta ordine de idei, in comuna Varfurile se va ridica un alt astfel de campus destinat insa fermierilor montani, administratia publica locala contribuind la realizarea proiectului cu o suprafata de 15 hectare de teren.
Optimismul conducerii inspectoratului se bazeaza pe finantarea de care a beneficiat Aradul in acest an, conform declaratiilor lor in 2006 judetul nostru primind 19.212,1 mii RON, numai pentru investitii. 
"Anul 2006 a insemnat pentru sistemul de invatamant preuniversitar aradean si national, o finantare fara precedent si o investitie de resurse materiale de exceptie. Volumul total al finantarilor din acest an, asigurate prin programe de nivel national de catre ministerul de resort a fost de 26.992,85 mii RON, asta fara a mai socoti alocarile bugetare din surse locale. In ceea ce priveste obiectivele de investitii, Aradul a beneficiat de 19.212,1 mii RON, adica de 4,6 ori mai multi bani decat in perioada 2001-2004", afirma inspector general Marius Gondor.

Madiana Mican - Informatia Aradului

  • Reprezentare in Parlamentul maghiar

Minoritatea romaneasca din Ungaria ar putea fi reprezentata in parlamentul de la BudapestaMinoritatea romana din Ungaria ar putea fi reprezentata si in parlamentul de la Budapesta. 
Aflat in tara vecina la sfarsitul saptamanii, ministrul de externe roman Mihai Razvan Ungureanu a cerut omologului sau maghiar sa se implice in solutionarea problemelor pe care le au romanii stabiliti in aceasta tara. 
Solicitarea ministrului vine dupa ce, comunitatea romaneasca din Ungaria s-a plans ca nu poate obtine fonduri de la guvernul maghiar pentru ca cea mai mare parte a banilor sunt incasati de persoane care se declara romani, fara a avea nici o legatura cu tara noastra. 
Ministru de externe Mihai Razvan Ungureanu a cerut omologului sau maghiar adoptarea unei legi care sa permita romanilor sa fie reprezentati in Parlamentul de la Budapesta. 
Acest model este aplicat chiar de parlamentul roman, care permite minoritatilor sa fie reprezentate in cel mai inalt for legislativ. 
Legea maghiara ar putea fi adoptata chair de anul viitor si va fi completata de o alta lege, emisa de aceasta data la Bucuresti si care se refera la Romanii de Pretutindeni. 
Mihai Razvan Ungureanu a luat pozitie si fata de articolele defaimatoare la adresa tarii noastre, publicate in cateva ziare din strainatate. 
Acesta sustine ca articolele publicate apar ca urmare a faptului ca Romania nu este cunoscuta suficient peste hotare. 
Pentru a rezolva aceasta problema, ministru de externe afirma ca Romania va demara o campanie de informare in intreaga Europa.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Simion iertat, Rusu penalizat cu doua etape de suspendare

Fotbalistul echipei UTA Rusu a fost suspendat pentru doua etapeComisia de Disciplina a FRF a judecat memoriul depus de UTA pentru confuzia existenta la eliminarea lui Simion in meciul cu Poli de la Timisoara.
In urma vizionarii fazei pe caseta, Simion a fost iertat de pedeapsa, fiind penalizat, in schimb, Rusu, cu doua etape de suspendare.  
Pedeapsa minima
Desi a mai primit in acest an cartonasul rosu, in partida cu CFR Cluj, Rusu va sta in tribuna doar doua etape.
La baza acestei decizii minime sta, probabil, imposibilitatea de a vedea exact daca Radoi a fost lovit, cei doi implicati in faza respectiva fiind cu spatele.
S-a pedepsit mai degraba intentia jucatorului de la UTA, care a ripostat loviturilor primite de la polist. 
La o faza anterioara, Rusu a primit ingrijiri medicale, pentru un cot in plina figura.
"In saritura, Radoi m-a lovit cu cotul in nas. Arbitrul a vazut ca sangerez si m-a trimis la margine", spune Rusu despre faza care a precedat momentul ruperii echilibrului din teren. 
Se gandesc la Iancu
Conducatorii de la UTA au renuntat sa depuna plangere impotriva arbitrului Augustus Constantin, insa se gandesc sa faca acest lucru impotriva lui Marian Iancu, patronul alb-violetilor, pentru declaratiile facute dupa meci, cand a spus, printre altele, ca se bucura inclusiv pentru castigarea razboiului din strada, cand suporterii aradeni au fost loviti cu pietre. 
De asemenea, Iancu l-a jignit si pe Marius Lacatus, tehnicianul "Batranei Doamne".
"Vom analiza aceasta situatie dupa ce presedintele Bara se va intoarce in tara. Declaratiile domnului Iancu sunt incalificabile", a declarat Marius Mitran, ofiterul de presa al aradenilor. 
Bara s-a intors aseara dintr-o vizita de lucru in Emiratele Arabe Unite si dezminte zvonurile conform carora ar renunta sa mai finanteze UTA.
"Sunt prostii, nu se ia o astfel de decizie de pe o zi pe alta",
a spus finantatorul principal al ros-albilor.

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]