Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Marti, 25 aprilie 2006

Sarbatori fericite! si sa va bucurati alaturi de cei apropiati. Hristos a Inviat!

Stirile TVA aici
  • Canalizare totala in subcetate

Pana in luna mai cartierul Subcetate va fi canalizat completSubcetatea va fi primul cartier canalizat in intregime. 
Inceputa in toamna trecuta, lucrarea va fi finalizata la mijlocul lunii mai, Canalizarea, care va acoperi cele 16 strazi, pe o lungime totala de 3,6 kilometri, va costa Primaria 4,9 miliarde de lei vechi. 
"Peste cateva saptamani vom putea vorbi de primul cartier canalizat in intregime, Subcetate. Pana acum, aici canalizarea era realizata partial, pe banii locuitorilor", spune primarul Gheorghe Falca.
Si alte cartiere aradene vor avea canalizare total a, insa nu prea curand. 
E vorba de Bujac, Gai si Sannicolaul Mic, care intra intr-un program finantat de Banca Mondiala. 
E posibil ca licitatia pentru desemnarea executantului sa aiba loc in toamna, dupa ce primarul Aradului va semna, la Washington, contractul cu BM.
Si Centura va fi gata in toamna
In acelasi cartier, pe langa introducerea canalizarii si aducerea la cota a gurilor de canal, se lucreaza si la soseaua de Centura (strada Pompei), care va face legatura intre Aradul Nou si podul rutier Micalaca. 
"Este vorba de 1,2 kilometri de §osea, cu doua benzi de circulatie, destinate in special traficului greu. O data finalizata aceasta sosea de Centura, TIR-urile nu vor mai intra pe strazi precum Cetatii, Infanteriei, Ana Ipatescu. Masinile grele vor merge de pe Calea Timisorii, pe Stefan cel Mare, vor intra pe Centura, de aici vor iesi direct pe podul rutier, apoi spre Voinicilor", spune primarul Falca. 
Lucrarile la soseaua de Centura au inceput in urma cu doi ani si vor fi finalizate in toamna. 
Investitia se ridica la 99 miliarde lei vechi. in acest an, Primaria aloca 30 de miliarde.

G. Knap - Adevarul

  • Incendiu la Catedrala Veche!

Mii de credinciosi au participat la slujba de Inviere la biserica din Arad Centru - Virtual Arad News (c)2006Biserica ortodoxa din Piata Catedralei a fost asaltata de mii de credinciosi care au venit cu cel putin o ora inainte de slujba Invierii. 
Pregatirile sfantului lacas au fost pe masura, cu atat mai mult cu cat "vipurile" au fost prezente si cu o seara in urma la Prohodul Domnului. 
Pentru ca in biserica nu se mai putea intra, credinciosii au intesat piata Catedralei, asteptand, rabdatori, sfanta slujba a Invierii. 
Contrar anilor trecuti, ritualul a fost modificat in sensul inconjurarii bisericii, facandu-se Drumul Crucii. 
Intreaga piata s-a luminat de miile de lumanari aprinse. 
Cu doar cateva minute inainte de "deschiderea Portilor pentru a intra Imparatul Luminii", un vuiet ciudat s-a auzit din curtea bisericii. 
O valvataie imensa a izbucnit in locul unde se ard lumanari pentru vii si morti. 
Atat interiorul cat si exteriorul incintei din tabla s-a aprins puternic, flacarile urcand vertiginos spre una dintre stresinile lacasului. 
Jandarmii, politistii care se aflau in misiune au ajuns imediat in curte, dar cei care s-au zbatut sa stinga focul au fost ingrijitorii lacasului. 
Pentru cateva minute, atentia tuturor a fost indreptata spre acest eveniment care s-a terminat, din fericire, cu bine. 
Lumanarile care se vand la biserica sunt din cea mai proasta calitate, refolosite de nenumarate ori. 
Nu este posibil sa tii in mana o lumanare care sa se indoaie in primele minute dupa ce ai cumparat-o. 
Credinciosii au inteles acest foc drept un semn divin. 
Care va fi acesta, ramane de vazut. 
HRISTOS A INVIAT! 

F.R.Gh. - Observator

  • Seara de muzica la Liceul de Arta

Liceul de Arta a fost gazda recitalului international - Virtual Arad News (c)2006Vechiul cuplu de pianiste, Tünde Lang si Marianne Barna-Sabadus s-a reintrunit pentru moment in vedera realizarii unui recital de pian la patru maini, asa cum ne obisnuisera mai demult. 
Pentru aceasta Maranne Sabadus a venit din Germania unde-si are acum salasul, aducandu-l si pe fiul sau Valer, care ne-a surprins cu postura de contratenor remarcabil.
In programul pianistelor au figurat: Poloneza de Franz Liszt, un minunat fragment din Cantata Pasc oile mele in pace de Johann Sebastian Bach, Doua valsuri-caprice op. 37 de Edvard Grieg. Cele doua pianiste s-au incumetat sa abordeze si Uvertura operei Nunta lui Figaro de Wolfgang Amadeus Mozart, bine inteles intr-o prelucrare adecvata, redand exuberanta si dinamismul lucrarii concepute de fapt pentru orchestra. In Carnavalul animalelor de Camille Saint Saens, cele doua interprete s-au simtit acasa. Introducere si mars regal, Aquarium, Piasnistii, Fosile, au incantat pe cei mici, dar si pe cei mari, aflati in sala festiva a Liceului de Arta.
Incheierea manifestarii au facut-o cu Rapsodia maghiara nr. 2 a aceluiasi Franz Liszt, autor cu care au inceput programul, rapsodie care nu avea cum sa nu entuziasmeze publicul ce a umplut sala festiva a Liceului, mai mult ca de obicei, avand in vedere muzica insasi, la care s-a adaugat daruirea entuziasmanta a celor doua interprete.
Daca din cele de mai sus reiese ca manifestarea muzicala la care am asistat ar fi fost interesanta in forma redata de noi din cauza economiei de spatiu, numerele vocale intercalate au venit sa ridice si mai mult cota valorica a ei.
Astfel, contratenorul Valer Barna-Sabadus, acompaniat de mama sa Marianne, a incantat pe cei prezenti cu arii precum: Scherza infida din opera Ariodante de Georg Friedrich Haendel, Erbarme dich din Mattaus Passion de Johann Sebastian Bach, aria lui Cherubino, Voi che Sapete din opera Nunta lui Figaro de W.A.Mozart.
Prin interpretarea liedului Apre un reve de Gabriel Faure, Valer Barna-Sabadus a demonstrat ca desi e foarte tanar, inca in perioada de studii, repertoriul lui trece de baroc si clasicism.
Acelas contratenor, insotit de Adela Zaharia, eleva a Liceului de Arta aradean, a oferit aradenilor duete ca: Sound the Trumpet de Henry Purcell, unul din opera Julius Cesar in Egitto de G.F.Haendel si Patru duete op. 38 de Antonin Dvorak, cu o bogatie de imagini sonore surprinzatoare pentru doi tineri interpreti. Si aceste numere din program au fost prezentate si acompaniate de Marianne Barna-Sabadus.
In concluzie, am asistat la o seara de muzica deosebita, de neuitat, pe care o dorim reeditata.

Hugo Hauptmann – Virtual Arad

  • Victorie pentru UTA  - Unirea Dej – UTA 0 – 1 (0 – 0)

Ioan Hora a marcat golul in meciul UTA - Unirea DejIn sfarsit, victorie pentru aradeni
Meciul s-a incheiat de cateva minute, iar vestiarul jucatorilor pregatiti de Marcel Coras se cutremura. 
"Batrana Doamna, mereu te vom iubi / Batrana Doamna, nu te vom parasi / Batrana Doamna, iubire fara sfarsit", sunt versurile pe care Mititi, Dumitra, Nadaban, Anca, Grozav, Hora si ceilalti le scandeaza din toti rarunchii. 
Hora e juniorul trimis astazi titular in teren. E mai linistit decat colegii sai. 
Isi schimba aproape in liniste echipamentul asudat, dupa atata efort. 
Hora a adus sarbatori fericite atat pe Mures, la Arad, cat si pe Crisul Repede, la Oradea, unde a plecat impreuna cu tatal sau, dupa terminarea partidei. 
Inaintasul de 18 ani a marcat al treilea sau gol intr-un campionat intr-un moment in care UTA avea nevoie disperata de toate cele trei puncte.
Daca Mititi si Orlando, jucatori mult mai experimentati, au trecut pe langa primul gol din retur pentru ros-albi, in prima parte, Cazan si Zelencz, imitandu-i de cealalta parte, cand aradenii au dat semne de slabiciune, Hora a venit cu elanul si nebunia tineretii, de undeva de la centrul terenului, la o faza pe care multi jucatori ar fi abandonat-o de mult.
L-a fentat din corp pe Stef, goalkeeper-ul Unirii Dej, care a "muscat" si a ramas cu poarta goala in fata, la 30 de metri lateral dreapta. 
Din gheata sa, mingea a tasnit precis si a scuturat plasa laterala a portii gazdelor (0-1, 88). 
A fost momentul izbavirii, momentul in care, in Sambata Mare, UTA a renascut dupa cinci etape in care a deceptionat, nu atat prin joc, cat mai ales prin rezultate.
Dispusi intr-un giulestean 3-4-3, ofensiv, dupa chipul si asemanarea lui Coras, aradenii au predat o lectie de fotbal, un model de tactica disciplinata si exacta, in care toti au crezut pana la final. 
Urmeaza CFR Timisoara, si o revansa dupa infrangerea nedreapta, 1-2, de la Gara Mare.

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Trei aradence reprezinta Romania la Mondiale

Aradeanca Daniela Dodean va reprezenta Romania la mondialeCampionatuI Mondial de tenis de masa pe echipe a inceput ieri, la Bremen, in Germania, urmand a se incheia in data de 1 mai.
Echipa feminina a Romaniei are in componenta trei dintre cele patru sportive, legitimate la CSM Arad.
Este vorba despre Mihaela Steff, Adriana Zamfir si Dana Dodean, a patra componenta a echipei Romaniei fiind constanteanca Eliza Samara.
Romania a fost repartizata in grupa A, alaturi de campioana en-titre China, celelalte adversare fiind Cehia, India, Bielorusia si Serbia&Muntenegru.
Celelalte grupe sunt: Honk Kong, Ungaria, Coreea de Nord, Taipei, Franta, Polonia; grupa C: Coreea de Sud, Germania, Italia, Austria, Australia, Olanda; grupa D: Japonia, Singapore, Croatia, Rusia, SUA si Slovacia.
Echipa Romaniei, pregatita de antrenorul Viorel Filimon are obiectiv clasarea in primele opt formatii, in timp ce formatia masculina a tarii noastre, antrenata de Vasile Florea, formata din Adrian Crisan,
Andrei Filimon, Constantin Cioti si Lucian Filimon are ca obiectiv trecerea de faza grupelor, adversarii fiind dintre cei mai redutabili: China, Suedia, Danemarca, Olanda si Italia.

Marias Herta - Informatia Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]