Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 25 septembrie 2006
Stirile TVA aici
  • Aradul are cei mai buni sudori din tara

Sudorii aradeni s-au clasat pe primele locuri la concursIn urma editiei a XI a concursului "Tineretul Sudeaza", desfasurat la Brasov, aradenii s-au clasat pe primele locuri. 
Concursul s-a realizat pe doua categorii: seniori si juniori.
Concurentii au dat proba de sudare manuala cu electrozi inveliti, unde seniorul Gheorghe Moldovan a luat locul intai, la aceeasi metoda de sudare, la categoria juniori a castigat tot din Arad, Florea Hotea. 
La sudarea MAG, la categoria seniori, Ioan Ceian s-a clasat pe locul trei, iar la juniori Dragos Mihali pe primul loc. 
Ultima categorie de sudare a fost WIG, la care Florin Oiaga candidat la seniori a luat locul intai, iar la juniori, pe locul intai s-a clasat Gabriel Julan. Toti participantii din Arad lucreaza la Astra Vagoane Marfa.
Şi s-au intors acasa cu cele mai bune premii. 
Drept rasplata au primit cate un aparat de sudura de inalta tehnologie, si trei milioane de lei. 
Plus inca o suma de bani pe care au primit-o cand au ajuns la Arad.   
Cei sase participanti au fost insotiti la Brasov de catre Sponsorul din Arad, Marin Crisan, care a organizat si faza judeteana a acestui concurs, si de catre prof. dr. ing.  Francisc Tusz, presedintele filialei Arad al Asociatiei Sudorilor din Romania.  
De pregatirea participantilor s-a mai ocupat si inginer Doina Moldovan de la Astra Vagoane  Marfa, precum si Ionel Rusu, Presedintele Sindicatului de la aceeasi institutie.  
Partea proasta a lucrurilor este ca nu prea mai exista clase de sudori in Arad.  
Iar anul acesta nu s-a facut nici clasa de ingineri sudori, deoarece nu s-au ocupat locurile.  
Tinerii care s-au intors triumfatori de la Brasov, s-au apucat de aceasta meserie fie ca le-a placut, fie ca asa au fost circumstantele. 
Nici unul nu regreta ca si-a ales aceasta meserie. 
Cel mai tanar sudor are 18 ani, si la varsta aceasta are un salariu destul de bun. 
" Nu este o meserie usoara, dar ne-am obisnuit, si acum lucram cu drag" au declarat tinerii sudori.

Claudia Untaru - Informatia Aradului

  • Conferinta de terapii complementare-a 10-a editie

Conferinta Anatecor a ajuns la a X-a editieMai bine sa previi decat sa tratezi! 
Un vechi dicton reactualizat este numitorul comun al manifestarilor organizate anual de asociatia aradeana ANATECOR. 
Conferinta de terapii complementare, ajunsa la cea de a X a editie, s-a deschis. 
Oficialitati locale, zeci de invitati din tara si strainatate au participat la festivitatea ce a avut loc la Palatul cultural. 
Zeci de standuri cu cristale, suplimente nutritive, lotiuni, aparatura de rezonanta biomagnetica si alte noutati in domeniul terapiilor complementare vor putrea fi vazute de aradeni in urmatoarele trei zile. 
Medici, psihologi, terapeuti si preoti, personalitati recunoscute pe plan national si international isi vor expune lucrarile in cadrul conferintei. 
Peste 10.000 de vizitatori sunt asteptati in acest an la conferinta internationala de terapii complementare, organizata de ANATECOR, sprijinita de universitatea Vasile Goldis, Academia de stiinte medicale si comisia de sanatate a Parlamentului Romaniei.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • Pana la lacrimi...

Gemenelor Jula l-i se intrevede o cariera stralucitaDesi au doar 11 ani, gemenele Jula au deja in spate o cariera muzicala de sase ani.
In acest timp, au participat la numeroase concursuri, au castigat premii, au scos doua albume, au sustinut recitaluri... ce mai, sunt adevarate vedete!
Si sunt de-ale noastre, din Arad!
Prestatie live
Cel din urma semn de recunoastere a valorii lor dateaza din aceasta luna, cand Ana si Maria Jula au fost invitate sa cante in Germania. 
"Invitatia a venit din partea domnului Willi Gehrhing, fost deputat CDU in Parlamentul landului Saar si membru in cercul de prietenie germano-roman din zona Lipova. Astfel, alaturi de Ansamblul folcloric «Junii Podgoriei» din Ghioroc, fetele au participat la mai multe spectacole, la Bildstock, in Hamburg si Saarbrucken" - spune mama gemenelor, Elena Jula.
Repertoriul fetelor a cuprins doua piese in limba germana, una in engleza si cateva romanesti. 
"A fost foarte frumos. Am vazut multe lacrimi in ochii spectatorilor, in timp ce cantam. Am gasit in Germania niste oameni foarte primitori - atat romani, cat si nemti - care ne-au aplaudat tot timpul. Nu ne-am asteptat la o primire asa calduroasa. Ne-a placut foarte mult" - marturisesc gemenele.
Se intrevede un videoclip
Ana si Maria sunt, acum, eleve in clasa a V-a, la Liceul de Arta "Sabin Dragoi". 
In acelasi timp, iau lectii de pian, canto si... actorie. 
Sunt atrase (si) de lumea filmului, iar dorinta lor este ca, la un moment dat, sa fie distribuite in productii cinematografice. 
Pana cand clipa cea mare va sosi, gemenele Jula se pregatesc cu constiinciozitate. 
Pana una, alta, depun eforturi sa scoata un videoclip - primul lor videoclip! -, iar de anul viitor anunta ca isi vor schimba putin si stilul, intr-unul mai adolescentin. 
Poate vor imprumuta ceva de la RBD, Pussycat Dolls, Shakira, Britney Spears, Activ sau Akcent, a caror muzica le place sa o asculte.

Diana Dutu - Adevarul

  • Peste Mures, la Savarsin, se va traversa intr-o salupa cu motor

Trecerea peste podul Savarsin se transforma intr-o veritabila aventuraPrimaria "comunei regale" a gasit o metoda eficienta si originala, care sa suplineasca inchiderea, pentru reparatii, a podului
Primaria Comunei Savarsin a facut diligente pe langa Fundatia Romano-Germana "Sfantul Ioan" si a procurat, cu ajutorul acesteia, o salupa cu motor si cu cabina, omologata in vederea transportului de persoane pe ape curgatoare. 
Astazi si maine, ambarcatiunea se va atesta la Timisoara, in vederea obtinerii licentelor necesare, atat pentru mijlocul de transport, cat si a conducatorilor care o vor naviga. 
"Este solutia pe care am gasit-o pentru ca viata locuitorilor din zona, care au nevoie sa se deplaseze de pe un mal pe altul al Muresului, sa nu mai fie pusa in pericol" – a spus primarul comunei, Ioan Vodicean. 
Problema... politico-sociala, dar mai ales vitala, asa cum ati citit in repetate randuri in cotidianul nostru, este una cat se poate de alarmanta. 
Sute de oameni din satele de peste Mures, apartinand de Birchis, Savarsin, ori de comune de pe raza judetului Timis, si depinzand de aprovizionarea cu alimente si medicamente, de scoala, liceu sau spital, trebuiau fie sa ocoleasca, pe la Ilteu, mai bine de 50 de kilometri cu autobuzul, pe un drum impropriu, fie sa-si asume riscul de a traversa podul pe un tronson extrem de periculos, pe care se lucreaza. 
Salupa va functiona conform unui orar zilnic prestabilit si aprobat de capitania Timisoara, iar podul va fi inchis cu totul pe perioada reparatiilor, in beneficiul atat al lucratorilor, care, astfel, pot sa-si vada de treba, cat si a localnicilor... cascadori fara vina. 
Vineri, tot in vederea rezolvarii spinoasei probleme, s-a deplasat la Savarsin si presedintele Consiliului Judetean Arad, care s-a declarat multumit de metoda gasita de Primaria comunei.

Lucian Valeriu - Observator

  • UTA se mentine in locurile neretrogradabile

Danalache a adus golul victoriei pentru UTAAradenii au obtinut o victorie muncita cu CFR Cluj, gratie golului inscris de inaintasul Cristian Danalache
Este prima reusita stagionala pentru jucatorul de 24 de ani, venit la Arad in urma insistentelor lui Lacatus, de la CS Otopeni, din Divizia B.
Criticat de toata lumea pentru lipsa de eficienta de pana acum, Danalache a fost cel care a adus trei puncte pretioase "Batranei Doamne" in meciul cu feroviarii clujeni, din postura de rezerva. 
"Dana-gol", asa cum a fost numit de suporteri, a intrat in teren in repriza a doua (56), in locul lui Hidisan. 
S-a zbatut si i-a hartuit pe Cadu si Jula, stoperii lui CFR, pana cand acestia au cedat. 
Cursa lui Mara (74) avea sa il transforme pe atacantul care nu reusise sa marcheze in primele opt etape, in personajul principal al partidei. 
Danalache a fost prezent la intalnirea cu mingea, a lovit cu sete, din vole si l-a invins pe Turcas, cu un sut la vinclu. 
Balint, mutarea surpriza 
Surpriza lui Marius Lacatus din acest meci a constituit-o mutarea lui Laszlo Balint, din fundas central, in fata apararii. 
"L-am preferat pe Balint la inchidere, intrucat ma interesa Coroian. Stiam ca apare din linia a doua si ofera pase pentru Anca. Am luat si fortat aceasta masura, pentru ca nu aveam alte solutii. Balint cunostea jocul clujenilor si al lui Coroian. Jocul sau merita toate aprecierile, fiindca a facut exact ce i-am cerut", a spus Lacatus despre jucatorul venit chiar de la feroviarii clujeni.
"A fost in totalitate decizia lui Balint sa paraseasca echipa, astfel ca nu imi pare rau pentru el. Isi dorea sa evolueze la Arad si nu m-am opus. Ii doresc multa bafta la UTA", a fost observatia lui Dorinel Munteanu fata de jucatorul care a creat un plus la centrul terenului pentru aradeni.
Chirita a strans din dinti 
Incert pana in dimineata partidei, Daniel Chirita a strans din dinti si a dorit sa isi ajute echipa, atat cat poate. 
Stoperul a fost integralist si a dovedit o mare tarie de caracter, desi putea sa recidiveze, la un contact mai dur. 
"Eu nici nu am vrut sa il bag pe Chirita. La dorinta lui a intrat in cantonament. Este un exemplu pentru toti ceilalti, despre cum sa te sacrifici pentru echipa. Imi doresc aceeasi atitudine si pentru cei care s-au dat loviti sau raciti in alte situatii, cand echipa era condusa", a sunat lauda "Fiarei". 
Sabin, in tribuna 
Desi s-a inteles cu UTA si a intrat in cantonament pentru jocul cu CFR Cluj, Sabin Ilie nu a fost pe foaia de arbitraj. 
Motivul il constituie faptul ca nu a sosit la timp cartea verde din China, acolo unde Sabin a evoluat in liga a doua. 
"Este destul de greu sa lucrezi cu chinezii, desi ni s-a promis ca actele vor ajunge la timp", a spus Lacatus despre acest subiect. 
Inainte de meci, cand Tudor si Coroian, capitanii celor doua echipe, au citit indemnul Fair-Play venit de la FIFA, un caine a patruns pe teren si s-a plimbat prin fata jucatorilor, spre deliciul publicului.
"Al tau e cainele, atunci ia-l de aici", i-a spus organizatorul de competitii Ionel Danciar, unui tanar care l-a chemat pe patruped din iarba. 
Danciar a avut probleme si cu microfonul, insa pana la urma, momentul festiv a fost anuntat in conditii bune.
Protest al galeriilor 
Galeria aradeana a avut arborate invers bannerele SUR si Red Fighters, in semn de protest fata de atitudinea jandarmilor de pe stadioanele din tara, unde suporterii au fost batuti cu bestialitate.
In repriza a doua, aradenii au scos steagul cu inscriptia "Solidaritate pentru dreptate", moment in care si cei 60 de sustinatori ai lui CFR au scandat pentru libertatea suporterilor si impotriva jandarmilor.
Un fan aradean, Adrian Ardelean, a primit 200 de lei amenda, pentru "injurii adresate institutiei Jandarmeriei", cum s-a aratat in procesul verbal.
"Daca parerea mea este ca cea mai proasta meserie este la jandarmerie si trebuie sa fiu amendat pentru acest lucru, consider ca s-a comis un abuz asupra mea", a spus suporterul in cauza.

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]