Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Marti, 28 februarie 2006

Stirile TVA aici
  • Dat in urmarire prin Interpol, prins la Arad

Cetateanul italian Carlo Crema a fost prins de politistii aradeniUn cetatean italian condamnat pentru viol, detinere de droguri si materiale explozive s-a ascuns de mai bine de un an in Arad. 
Dat in urmarire internationala prin Interpol, Carlo Crema a fost in cele din urma prins. 
Carlo Crema se afla in Arad de cel putin un an, in tot acest rastimp, barbatul s-a ocupat de afaceri cu terenuri si imobiliare. 
Avea chiar o firma, pe care se pare ca o administra impreuna cu un alt prieten. 
Firma isi avea sediul intr-un apartament de bloc. 
Apartamentul era inchiriat, iar de la 1 martie, italianul avea de gand sa renunte la el. 
Cat priveste relatia cu proprietarul apartamentului sau cu ceilalti locatari, acesta nu a atras atentia si nu a dat de banuit nici o clipa ca este un fugar cautat de Interpol. 
Era cunoscut in mediul aradean, ba chiar unii spun ca stiau ca acesta este cautat de Politie. 
In cele din urma a fost prins, iar acum urmeaza sa fie extradat in Italia, unde are de executat o pedeapsa de 3 ani si 7 luni de inchisoare. 
"A fost prins pe raza judetului Arad, iar noi aveam informatii ca italianul se afla in Arad de aproximativ doua saptamani", a declarat subinspectorul Camelia Tuduce, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie din Arad. 
Cercetat in stare de libertate, barbatul a gasit o bresa in sistem si a reusit sa fuga din Italia in Romania, unde s-a ascuns pana in prezent. 
In 2005, Tribunalul din Padova a decis condamnarea sa in lipsa. 
De atunci, individul a dus o viata linistita. 
Cel putin asa reiese din spusele vecinilor si a altor persoane care l-au cunoscut. 
Ieri, Carlo Crema a fost prezentat Curtii de Apel Timisoara cu propunere de arestare preventiva, procedura necesara efectuarii formalitatilor de extradare. 

Florin Marusca - Agenda zilei

  • Pistol, in cabina TIR-ului

Soferul ceh a declarat ca nu stia ca nu e voie cu pistol fara acte in RomaniaLucratorii Serviciului Arme, Explozibili si Substante Toxice, din cadrul I.J.P. Arad, impreuna cu cadre de la Postul de Politie Socodor, l-au identificat, in parcarea de tiruri din apropierea satului, pe cetateanul ceh Pavel Jureka, de 35 de ani, care detinea, ilegal, in cabina autotrenului pe care-l conducea, un pistol cu glont de calibrul 6 mm. 
Cercetarile au scos in evidenta ca este vorba despre un pistol marca Alfa-Bohemia, model 641, cu 26 de cartuse de acelasi calibru si doua bucati de capse percutante. 
Cetateanul strain a intrat in Romania ieri dupa-amiaza, prin Vama Varsand, fara a declara organelor vamale pistolul din dotare, motivand ca nu a stiut ca pe teritoriul Romaniei este interzisa detinerea de armament.
"Pavel Jureka a fost prezentat ieri Parchetului de pe langa Tribunalul Arad, intocmindu-i-se dosar de cercetare penala, pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Cetateanul ceh ar putea primi o pedeapsa cu inchisoarea intre doi si sapte ani." - declara sinsp. Camelia Tuduce, purtatorul de cuvant al I.P.J. Arad.

Eugenia Pantea - Adevarul

  • Dragute, straine si studente, cu bursa la Arad

Studentele straine discuta cu rectorul UAV Lizica MihutDoua italience si o fata din Spania vor suci capul studentilor de la Vlaicu si vor sta cu burta pe carte la Arad
Denise, Giuliana, Belen. Trei tinere dragute, una cu cercel in nas, alta cu alura de strengarita, cealalta cu o suvita "jamaicana" impinsa rebel dupa ureche.
Primele doua sunt din Cagliari, Belen este spaniola, din Vigo. Vor sta sase luni la Arad. 
Sunt trei dintre cele cinci bursiere straine ale Universitatii Aurel Vlaicu
Fete dragute, studente la Stiinte Economice si Stiintele Educatiei, vor sustine aici cateva examene si isi incep cercetarea pentru lucrarea de licenta. 
Se vor descurca din 80 de euro pe luna, adica mai putin de trei milioane de lei. 
Cazate in caminul de pe strada Ursului, vor invata timp de sase luni, pe langa materia semestriala, si ce inseamna sa fii roman, in Romania, in pragul integrarii in Europa cu care ele deja s-au obisnuit.
Universitatea Aurel Vlaicu are si ea, in acest moment, 12 bursieri in strainatate. 
Ei primesc cate 300 de euro lunar, din care trebuie sa se descurce in Spania si Portugalia. 
Le va fi mult mai greu, probabil, decat celor trei fete ajunse la Arad prin programul bursier Socrates/Erasmus, lasa sa se inteleaga dr. Dorin Herlo, unul dintre coordonatorii proiectului.
Rectorul universitatii aradene, Lizica Mihut, crede ca fetele nu vor avea probleme de integrare. 
Mai greu le va fi cu deprinderea limbii romane, dar fiind si ele de... ginta latina, se vor descurca. 
"Am avut recent si un student de culoare, cu care la inceput nimeni nu se putea intelege. Insa dupa doua luni vorbea extraordinar romana, ceva de speriat"... – a punctat doamna rector.
Denise Cappai, 25 de ani, vine de la Universitatea Cagliari, Facultatea de Stiinte Economice – specializarea Economia Intreprinderilor. 
Este in anul IV de studii. Si-a ales patru examene la Arad. 
"Am cautat o experienta noua. Sunt pentru intaia oara pentru o perioada mai lunga in Romania".
Giuliana Loddo, 28 de ani, vine de la Universitatea Cagliari, Facultatea de Stiinte Economice – specializarea Economia Intreprinderilor. 
Este in anul IV de studii. Si-a ales sapte discipline la Arad
"E prima mea experienta intr-o tara din est. Am fost curioasa sa aflu care sunt lucrurile pe care nu le cunosc despre Arad. Am vrut, in acelasi timp, sa mai cunosc o limba straina".
Belen Castro Gonzalez, 26 de ani, vine de la Universitatea Vigo, Facultatea de Stiinte ale Educatiei si Asistenta Sociala. 
Este studenta in ultimul an. Si-a ales trei examene la Arad
"Vreau sa cunosc multe persoane. Mi-ar placea ca in timpul in care locuiesc aici sa aflu despre cultura acestui oras si a Romaniei".

Andrei Ando - Observator

  • Fonduri europene pentru Buteni l Primarul Radu Blaga are proiecte ambitioase

Primarul Buteniului are proiecte ambitioaseButeniul este comuna din judetul Arad care ia in serios proiectele aducatoare de fonduri europene. 
Acest fapt se datoreaza, in primul rand, primarului Radu Lucian Blaga, un primar tanar, ambitios, deschis la noutatile care apar in domeniul administratiei locale. 
Anul trecut, de exemplu, Primaria Buteni a fost beneficiara a doua astfel de proiecte, care au atras fonduri europene. 
Mai mult, pe baza experientei acumulate, si anul acesta sunt in pregatire cateva proiecte care, spera primarul Radu Blaga, vor fi acceptate de catre institutiile abilitate in atribuirea lor. 
Este vorba, in primul rand, despre obtinerea de fonduri pentru introducerea apei si, implicit, a canalizarii, in satul Cuied, localitate care apartine din punct de vedere adminsitrativ de Buteni.
"In anul 2005, ne-am consolidat aceasta experienta a noastra, cu fondurile. Suntem beneficiarii a doua proiecte Phare. Noi nu am stat cu mainile in san, am accesat si am obtinut nu unul, ci doua. Din 14 localitati care au primit fonduri Phare pentru modernizarea administratiei publice locale, Buteniul are doua proiecte. Şi rezultatele sunt aici, in cladirea Primariei unde am introdus o retea de calculatoare. Buteniul astazi, accesand acesti bani, are zece calculatoare. Desigur, oamenii se intreaba si ma intreaba ce fac cu aceste calculatoare, la ce ne folosesc, cand noi avem probleme de strazi, de apa si asa mai departe. Le raspund - in primul rand, la dobandirea acelei experiente necesare accesarii altor fonduri, pentru ca, se stie, experienta in implementarea unor programe europene sau guvernamentale conteaza in punctajul care se da pentru alte programe. Apoi, ne trebuie calculatorele pentru a reduce timpul necesar eliberarii, de exemplu, a unei adeverinte" - ne-a spus Radu Blaga.
Parteneriate in folosul comunitatii
Tot dumnealui, in cadrul vizitei pe care am facut-o la Buteni, a tinut sa dea amanunte suplimentare despre cele doua proiecte castigate anul trecut, nu neaparat pentru a se lauda, ci pentru a explica, si prin intermediul nostru, de ce s-a apelat la accesarea unor astfel de fonduri, cand erau si alte prioritati: 
Primarul Radu Lucian Blaga doreste tehnica moderna in primarii"In primul rand, prin cele doua proiecte ne-am propus dotarea cu tehnica de calcul de ultima generatie, calculatoare, imprimante, un scanner, pentru operatiunile pe care le facem noi aici, in Primarie. Primul dintre proiecte se numeste "Tehnologie moderna" si urmareste dotarea cu calculatoare a Primariei Buteni si a Primariei Almas, pentru o mai buna gestionare si urmarire a activitatilor din Primarie. In al doilea proiect, am mers pe dezvoltarea unor parteneriate solide intre autoritati si cetateni, dintr-un anumit areal. 
De aceea, am constituit impreuna cu comuna Almas, deja suntem in faza in care impreuna cu Consiliul Judetean Arad, cu Primaria Almas si cu alti agenti economici din zona, cu organizatii non-guvernamentale din tot judetul ( si chiar as metiona PAEM-ul, care ne va fi partener) vom constitui un consortiu materializat intr-o asociatie, care va cauta sa implementeze, sa acceseze alte fonduri, fonduri structurale, fonduri Phare, ca o alternativa la administratie. Este un proiect pilot, care se materializeaza intr-o asociatie care la randul ei va cauta alte si alte proiecte".

40.000 de euro, pentru Buteni
Primul proiect obtinut de Primaria Buteni, cel numit "Tehnologie moderna - o administratie locala moderna", a fost in valoare totala de 23.700 euro, din care 20.000 de euro nerambursabili, si a fost implementat, anul trecut, in 7 luni de zile. Al doilea proiect, care se numeste "Retele eficiente", a fost in valoare totala de 22.400 euro, din care 20.000 de euro nerambursabili.
In ceea ce priveste planurile pentru anul acesta, planuri legate de accesarea in continuare a unor fonduri, primarul Radu Blaga ne-a declarat: 
"Un prim proiect, despre care am discutat si cu primarul de Almas, legat de situatiile de urgenta, este depus la Phare - CBC. Acest proiect, zic eu, are sanse mari sa reuseasca, deoarece ne cer, deja, informatii suplimentare. Proiectul presupune dotarea Primariilor cu cate ceva in privinta gestionarii managementului situatiilor de urgenta. Un alt proiect depus deja, si la care asteptam rezultatul, este pe fondul Matra KA, sursa de finantare a unei fundatii olandeze. Pe langa acestea, prin asociatie ne-am mai propus sa mai accesam fonduri structurale, bineinteles avand studii, programe, proiecte, de la care trebuie sa incepem".

Romulus Dubat - Adevarul

  • Schimbare in bine

Meciul UTA-Jiul a satisfacut spectatorii prezentiUTA – Jiul Petrosani 1 – 0 (0 – 0)
Ultimul amical inainte de startul de la Campia Turzii a fost reusit pentru UTA. 
Aradenii au jucat in viteza, dintr-o bucata, exact si fara precipitare cu prim divizionara Jiul Petrosani. 
Partida a confirmat calitatea achizitiilor aduse la Arad in iarna si i-a multumit pe cei 500 de privitori, generosi cu aplauze pentru Dumitra, Orlando, Cozma, Miclea, Bota, Serban si Crisanov, noutatile "Batranei Doamne"
Nu a fost pastrat in lot Nica, datorita gabaritului sau peste limitele normale, iar in privinta lui Georgiu si Mot exista si varianta despartirii.
Lipseste un atacant
Nu au fost utilizati Mititi, aflat in stare de suspendare in prima etapa din retur si Hora, convocat la lotul national UEFA '88. 
Portarul Dossey a urmarit meciul din tribuna, insa Rusu, Marne si Grozav sunt tot atatea argumente pentru a nu risipi bani pe aparatorul buturilor de culoare. 
UTA s-a aparat bine cu Jiul, chiar daca ex-stelistul Dinita a avut doua sanse sa deschida scorul, in prima parte.
A facut pressing si a pasat dintr-o bucata, la mijloc, a adus cu usurinta mingea in atac, dar aici s-a simtit lipsa unui cuplu de inaintasi percutanti. Orlando s-a zbatut mereu cu Soltuz, iar Bota, reprofilat in avanposturi, cu Dinu, pe care l-a fortat sa isi introduca mingea in propria poarta.
Este insuficient, fapt confirmat de Rosca si Boruga, pentru o echipa care are nevoie in primul rand sa marcheze goluri si abia apoi sa nu primeasca. Negru si Sas nu sunt inlocuitori de nadejde pentru ofensiva, atat prin forma actuala, cat si prin talie, forta si experienta.
Jiul a intarziat
Lotul pregatit de Aurel Sunda a ajuns la Arad cu o intarziere cauzata de un accident usor suferit la Savarsin, in urma unei coleziuni cu o Dacie. 
In randurile "minerilor" au jucat bine aradenii Drida si Cl. Dragan, precum si ex-polistii Soltuz si Paleacu. 
Alin Simota, finantatorul din Valea Jiului, a urmarit partida alaturi de prietenul sau Gigi Boruga, dar nu la oficiala, ci la tribuna intai, paziti de un politist.

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]