Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 28 aprilie 2006
Stirile TVA aici
  • Unde mergem de 1 Mai? - Alternative la praful din oras si la zgomotosul Strand

De 1 Mai majoritatea aradenilor merg in padurea CealaZiua de 1 Mai a fost decretata Ziua Internationala a Muncii in anul 1889, de catre Congresul Internationalei Socialiste din America, in memoria victimelor grevei generate din Chicago, ziua fiind comemorata prin manifestatii muncitoresti. 
Cu timpul, 1 Mai a devenit sarbatoarea muncii in majoritatea tarilor lumii, diversele manifestari capatand amploare pe masura ce autoritatile au convenit cu sindicatele ca aceasta zi sa fie libera. 
In Romania, 1 Mai a fost sarbatorita pentru prima data de catre miscarea socialista, in 1890. 
In perioada regimului comunist, de 1 Mai autoritatile organizau manifestatii uriase pe marile bulevarde, coloanele de muncitori in tinute festive fiind nevoite sa scandeze lozinci si sa poarte pancarte uriase. 
Dupa 1990, importanta propagandistica a zilei a fost minimalizata, dar oamenii se bucura de acest eveniment sarbatorindu-l in aer liber, la iarba verde, delectandu-se cu mancaruri traditionale: cremvursti sau mici si bere.
Asadar, mici si bere, un gratar la iarba verde sau o minivacanta la mare ori la munte. 
Iata cateva din alternativele pentru care puteti opta pentru a petrece ziua de 1 mai. 
Pentru ca in ultimii ani Strandul a devenit o destinatie pentru tot mai multi aradeni, noi o sa incercam sa va prezentam alte cateva destinatii de care poate nu ati fost (inca) tentati. 
Iata care sunt acestea...
Daca doriti sa iesiti la iarba verde, in imprejurimi-le orasului Arad, puteti opta pentru o varietate de locatii. 
Un obiectiv interesant il constituie Parcul Natural "Lunca Muresului", situat in aval de municipiul Arad, pana la granita cu Ungaria, de-a lungul raului Mures, pe o suprafata de 17,166 ha. 
Drumul la Cetatea Soimos poate fi parcurs si de biciclisti - Virtual Arad News (c)2006 Cunoscuta mai degraba prin destinatiile "Ceala" sau "Trei insule", zona a fost amenajata astfel ca in momentul de fata indeplineste si functia de parc.
Aici se organizeaza excursii cu ghizi autorizaji, se pot inchiria biciclete pentru un tarif cuprins intre 5 si 10 lei noi sau se poate face o plimbare cu barca pe Mures. 
Nu foarte indicata in perioada de fata, date fiind cotele raului, o plimbare cu barca este relativ accesibila tuturor, adica 4 lei noi / ora.
Daca vreti sa mergeti ceva mai departe de casa si in acelasi timp sa fiti intr-o zona pitoreasca puteti opta pentru cetatile din judet -Soimos sau Siria. Este usor de ajuns cu trenul, iar daca plecati dimineata la orele 6.16 sau 8.05 spre cetatea Soimos, respectiv la 7.28 spre Siria puteti ajunge in timp util pentru a petrece o zi minunata in mijlocul naturii. 
Singura problema ar fi ca nu aveti tren inapoi dinspre Siria, acestea fiind anulate pe 30 aprilie si 1 mai.
O varianta este si padurea de la Vladimirescu unde, pentru un gratar sau o frigaruie la iarba verde, ajungeti destul de simplu cu masina sau tramvaiul.
Tramvaiele vor circula dupa urmatorul orar, cu plecare de la statia Podgoria: linia 9 - 6:43, 15:56; linia 10 - 11:30, 12:55; linia 11-7:56, 12:16, linia 12- 10:16.
In fine, si statiunea Moneasa poate fi un loc de evadare de 1 Mai, bineinteles cu o mica escala la han la Dezna pentru a degusta delicioasele specialitati dt peste. 
Aici va puteti caza la hotel sau la casute sau - de ce nu? - puteti urca pe Izoi la aer curat.
Indiferent, insa, unde veti merge, important este sa va distrati alaturi de familie, prieteni sau colegi. 
Noi va dorim de pe acum distractie la maxim!

Simina Roz - Agenda zilei

  • Al doilea convoi cu ajutoare

Un nou transport de ajutoare este asteptat in vama NadlacAjutoarele umanitare au valoare de peste 110 000 euro. 
În baza unei cereri de asistenta umanitara internationala, noaptea trecuta, prin vama Nadlac a intrat în tara al doilea convoi umanitar din ultimele 24 de ore.
Ajutoarele venite din Suedia si Austria constau în monopompe, generatoare electrice, barci pentru salvare, totul în valoare de peste 110.000 de euro.
Austriecii au trimis 112.000 de saci, 2 generatoare electrice, 4 motopompe cu accesorii si o barca cu motor, iar suedezii 30 de generatoare electrice, 61.000 de saci si motopompe.
Cel de-al doilea convoi nu a mai avut probleme la vama româna si a trecut granita în tara în mai putin de o ora. 
Ajutoarele au fost descarcate în terminalul CARGO din Arad si urmeaza sa fie repartizate de catre Guvern judetelor afectate de inundatii.
Dupa-amiaza este asteptat cel de al treilea convoi international, de aceasta data din Germania. 
Autoritatile germane au donat peste 300.000 de saci de nisip.

Vasile Obsitos - Adevarul

  • Targurile Estival si Gardenia

Lavinia Luca anunta deschiderea targului dublu Estival-GardeniaCamera de Comert, Industrie si Agricultura Arad se pregateste pentru o noua expozitie! 
De aceasta data una …dubla! 
Este vorba despre targurile ESTIVAL si GARDENIA, programate la sfarsitul saptamanii viitoare. 
Lucrarile de amenajare ale standurilor sunt in toi, cu atat mai mult cu cat ambele hale ale complexului vor fi pline. 
Targul de turism si petrecere a timpului liber a ajuns la cea de a IV a editie, iar expozitia de unelte si utilaje pentru amenajarea spatiilor verzi la cea de a VII-a. 
In acest an cele doua targuri vor reuni peste 40 de firme, dintre care 4 din Ungaria si una din Austria. 
Flori naturale in ghivece, rasaduri, arbori si arbusti ornamentali, materiale dendrologice, seminte, vase de sticla, portelan, iazuri ornamentale si fantani arteziene - aceasta este oferta targului GARDENIA. 
In premiera se organizeaza SALONUL MESTERILOR POPULARI care va reuni specialisti din Romania si Ungaria. 
Sculpturi, icoane, obiecte de ceramica, impletituri de rachita, broderii, costume nationale – se vor gasi in cadrul salonului. 
Cele doua targuri se deschid joia viitoare la ora 11 la Complexul expozitional Arad.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • La adapostul de caini, sute de patrupede isi asteapta stapanii

Cainii fara stapan isi pot gasi adapost la noul centruIn Arad, nu numai oamenii fara un acoperis deasupra capului si familiile nevoiase pot beneficia de un adapost de noapte, ci si animalele.
Si asta pentru ca, in urma cu cinci ani de zile in orasul nostru s-a infiintat un Centru care adaposteste cainii vagabonzi.
Fie ca a fost abandonat de stapan, ori s-a nascut in strada, orice maidanez care este gasit ca se plimba singur prin oras, este adus la acest Centru.
Pensiunea canina, cum mai este numita, adaposteste sute de caini, fie maidanezi, fie de rasa.
"La ora actuala avem 164 de caini. La noi aceste animale beneficiaza de mancare si apa in fiecare zi si cazarea propriu zisa, sa-i zic asa. Centrul nostru nu trateaza cainii, nu ne ocupam de vaccinari sau consultatii, ci doar ie oferim de mancare si ii ingrijim pana cand ii dam spre adoptie. Iar cainii bolnavi si cei agresivi ii eutanasiem dupa 14 zile de cand i-am adus aici", ne-a declarat Dumitru Ailoaie, medic veterinar.
Personalul care se ocupa de cainii din Centrul de Adapostire a Cainilor fara stapan este format din sapte angajati: un medic veterinar, o asistenta, o contabila si patru muncitori.
Acestia au grija sa le schimbe apa si sa le dea de mancare cainilor, zi de zi.
De asemenea, si custile acestora sunt curatate in fiecare zi.
Numarul maxim de caini care pot convietui la acest adapost este de pana la 250 de exemplare canine.
Cainii din adapost isi asteapta noii stapaniZilnic o echipa din cadrul Centrului, se deplaseaza in locurile in care ei stiu ca sunt probleme majore in randul cainilor, prin cartiere mai ales, si ii aduna, aducandu-i la adapost.
De asemenea, si in urma reclamatiilor fie de la Primarie, fie de la locatari, angajatii centrului aduna comunitarii si ii aduce la "casa" lor de pe strada Bodrogului.
Zilnic se strang in medie 10 caini.
Ulterior, dupa ce sunt sterilizati, acestia pot fi adoptati de familiile care iubesc animalele si care isi doresc o companie placuta.
"Taxa de adoptie este 320.000 de lei vechi pentru un caine. Vin foarte multi vizitatori. Se uita, ii admira, l-i se face mila, si asa ajung multi dintre ei, la case domnesti. Cererile de adoptie sunt in medie 20 pe luna, si cam aproximativ 140 pe an", a mai precizat domnul doctor Ailoaie.
Pentru cei care isi doresc un caine de la Adapostul lor de noapte, nu au nevoie decat de buletinul de identitate.
Pe de alta parte, ei vor mai completa si vor semna o declaratie de angajament, prin care vor fi obligati sa trateze cainele asa cum se cuvine, si nu vor avea voie sa-l lase din nou in strada.
Sunt insa si cazuri in care, dupa ce o familie a adoptat un maidanez, dupa o luna de zile l-a adus din nou in centru.
Iubitorii de animale care nu isi permit sa-si cumpere un caine dar isi doresc un astfel de exemplar, pot foarte usor sa apeleze la serviciile acestui Centru de Adapostire a cainilor fara stapan.
Aici pot gasi si catei de rasa, care au fost abandonati si care abia asteapta sa ajunga intr-o familie.
De asemenea, la pensiunea canina sunt caini de toate varstele de la pui si pana la 15 ani... de altfel cea mai batrana catea din Centru.

Ana-Maria Stoica - Informatia Aradului

  • Drumurile spre manastiri - cu o clasa mai sus!

Drumurile spre manastiri vor fi reparate pe banii StatuluiBodrogul si Bezdinul, in atentia autoritatilor judetene
Vor sa investeasca mai multi bani in drumurile cu rezonanta pentru judet.
Ca atare, conducerea Consiliului Judetean a propus reclasificarea unor drumuri din clasa comunale in drumuri judetene, caz in care banii din bugetul judetului pot fi indreptati direct spre aceste tronsoane.
In prezent, drumurile comunale cad in sarcina consiliilor locale si, asa cum stim, la sumele pe care aceste unitati administrativ teritoriale le au in buget, e greu de crezut ca printre prioritati se pot numara si modernizarile de drumuri.
Propunerile de sistematizare si reclasificare a drumurilor facute Ministerului Turismului, Transporturilor si Locuintelor, pentru avizare si, ulterior, pentru promovare unei hotarari de Guvern sunt in numar de patru.
Este vorba de drumul comunal DC 69 Masca - Maderat (3,200 km), DC 90 Zabrani-Chesint (1,15 km), DC 96A Calugareni-Bodrogul Nou (1,5 km) si DC 100 B Munar-Bezdin (4,4km).
Per total, Consiliul Judetean vrea ca 10,2 km de drumuri comunale sa treaca din grija comunelor in grija sa, fapt care nu are de ce sa-i nemultumeasca pc primarii din zona.
Motivul invocat de CJA pentru reclasificarea dorita: "o mai buna administrare a drumurilor si a sectoarelor de drumuri publice pentru realizarea unei dezvoltari unitare si echilibrate a intregii retele de drumuri publice" dar si "asigurarea unei mai bune repartizari si gestionari a fondurilor bugetare destinate modernizarii drumurilor".
La Manastirea Bezdin se va ajunge pe drum modernizat - Virtual Arad News (c)2006Alegerea celor patru tronsoane de drum amintite mai sus isi gaseste si ea explicatia in importanta si traficul existent pe aceste tronsoane.
Daca in cazul drumurilor Masca-Maderat si Zabrani-Chesint factorul determinat in aceasta alegere a fost traficul greu, de marfuri, care traverseaza aceste strazi si circulatia de aici, in cazul ultimelor doua drumuri balanta a fost inclinata de faptul ca aceste tronsoane fac legatura cu unele dintre cele mai vechi manastiri ortodoxe din Romania.
In adresa ce se vrea trimisa Guvernului se arata ca drumul comunal Calugareni-Bodrogul Nou duce la manastirea Bodrog, care este un obiectiv de importanta nationala, fiind printre celc mai vechi manastiri crestin-ortodoxe din tara.
O justificare similara a fost data de CJA si in cazul drumului Munar-Bezdin, care duce la manastirea Bezdin, ridicata in sec. XI-XII - "un obiectiv deosebit pentru comunitatea sarba din Banat".
Pentru ca aceste drumuri sa primeasca o alta clasificare superioara celei de acum e insa nevoie de o hotarare de Guvern, care se obtine cu greu.
Singurul noroc al aradenilor e faptul ca aceste tronsoane de drum ramana in grija Aradului si trebuie modernizate din bani de la nivelul judetului si nu de altundeva, caz in care avizele ar veni, desigur, si mai greu.

Adrians Barbu - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]