Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Joi, 28 decembrie 2006
Stirile TVA aici
  • Patru orase din judetul Arad organizeaza revelioane comune cu ungurii

Aradenii organizeaza revelioane impreuna cu unguriiPatru localitati de frontiera din Arad, despartite de Ungaria doar prin fasia de granita, organizeaza revclion comun cu administratiile locale vecine maghiare.
Pentru ca evenimentul din noaptea dc 31 decembrie sa puncteze festiv si intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, Consiliul Judetean Arad a alocat suma de 1,6 miliarde de lei, in vederea organizarii de spectacole si focuri de artificii, in cele patru localitati. 
Este vorba de Pecica, Pilu, Nadlac, Curtici, - unde exista, de altfel, si puncte vamale. 
Fiecare primarie a primit cate 400 de milioane de lei.
Printrc formatiile ce vor urca pe scena se numara "Daniel's Band", "Raposozii Zarandului", "Il Paso", Paula si grupul "Pass", "Alcolitarii", "Spitalul 9", "Game Over", "Select". 
Presedintele Consiliului Judetean, Iosif Matula, se va deplasa in noaptea dintre ani in toate cele patru localitati, pentru a marca evenimentul impreuna cu locuitorii judetului.
In orasele Pecica si Nadlac, la miezul noptii, administratiile romana si maghiara se vor intalni in vama pentru a ciocni o cupa de sampanie, punctand in mod festiv si simbolic desfiintarea granitclor. 
Mai mult, la Pecica, ungurii vor aduce cu ei steagul Uniunii Europene, iar administratia locala va organiza trei reprize dc focuri de artificii: unul la revelionul romanesc, celalalt la cel maghiar, iar al treilea in imediata apropicre a punctului de trecere a frontierei. 
"Vrem sa fie un eveniment deosebit, ca pecicanii sa isi aminteasca de momentul integarii in Uniunea Europeana. Am optat pentru mai multe reprize de focuri de artificii fiindca sunt spectaculoase si, in acelasi timp, simbolizeaza si explozia economica a tarii noastre, in ultimii ani" - a declarat primarul orasului Pecica, Iustin Cionca.
Spectacolele incep la ora 22 si vor dura pana la ora 1 noaptea, incluzand si muzica de strada.
In acelasi timp, si municipiul resedinta de judet va puncta la capitolul imagine, prin organizarea revelionului de anul acesta. 
Primarul orasului Bekescsaba (Ungaria) va aduce la Arad steagul Uniunii Europene, in cadrul unei parade care promite un recital al lui Thomas Anders (fost component al formatiei "Modcrn Talking") si spectacole de lasere si artificii. 
Bugetul alocat evenimentului este de aproape 10 miliarde de lei, din care mai mult de jumatate (180 000 de euro) vor fl incasati de "Modern Talking"!

Andrei Ando - Observator

  • Orar nou la patinoar

Patinoarul va fi deschis si in primele zile din 2007Primaria a revenit la sentimente mai bune fata de iubitorii patinajului si a decis sa tina deschis primul patinoar atrifical din Arad (inaugurat vineri) si in primele zile ale anului 2007
Daca initial, patinoarul urma sa-si deschida portile pentru anul 2007 doar pe 3 ianuarie, acum Primaria a decis sa modifice orarul si sa le ofere aradenilor posibilitatea de a patina si in zilele de 31 decembrie, 1 si 2 ianuarie.
Joi si vineri, patinoarul va fi deschis intre orele 12.00-22.00, sambata pe 30 decembrie, intre orele 10.00-22.00, iar duminica, pe 31 decembrie, intre orele 10.00-14.00.
Luni, in prima zi a anului 2007, patinoarul din Subcetate va fi deschis intre orele 14.00- 21.00, acelasi program de functionare fiind stabilit si pentru a doua zi a anului. 
Din 3 ianuarie, patinoarul va functiona dupa programul normal, adica de la 12.00 pana seara la ora 22.00.

A.B. - Adevarul

  • Donatii de miliarde la Spitalul Judetean

Directoarea Mirandolina Prisca multumeste pentru donatiile facuteDespre problemele sistemului sanitar romanesc, si despre cele din sistemul aradean in special am scris in nenumarate numerele ale ziarului nostru.
Probleme de mai multe genuri, incepand de la inexistenta medicamentelor  sau a materialelor sanitare in spitale, de la lipsa fondurilor pentru acordarea salariilor cadrelor medicale si auxiliare din sistem, la conditiile in care sunt spitalizati cei ajunsi pe patul de suferinta, la lipsa aparaturii necesare…
In contextul acestor probleme care au lovit Sanatatea aradeana, pe parcursul acestui an au existat si oameni cu suflet si cu posibilitati materiale mai serioase care au facut donatii serioase catre acest sector de activitate, de care, mai repede sau mai tarziu, ne lovim cu totii.  
Unul dintre cele mai privilegiate unitati sanitare la acest capitol este si cea mai importanta unitate  din judet, adica Spitalul Clinic Judetean Arad, care s-a bucurat de donatii ce se ridica la aproape opt miliarde de lei. 
Pe lista realizarilor inregistrate din acesti bani se numara Sectia Pediatrie, deschiderea Sectiei hematologie si de asemenea s-au primit diverse sume pentru efectuarea unor lucrari de  reabilitare a Unitatii Primire Urgente, a Sectiei HIV SIDA,  a Spitalului de Boli Infectioase, la Sectia ATI…
In privinta salariilor, in ultima conferinta de presa organizata in acest an, dr. Mirandolina Prisca, managerul Spitalului  Judetean sustine ca nu au existat nici un fel de probleme: "Cel putin la noi in spital nu s-au inregistrat probleme datorate salariilor. Intotdeauna am fost in termen." 
In legatura cu investitiile ce se vor efectua la Spitalul de Boli Infectioase, in contextul in care imobilul este revendicat, dr. Prisca sustine: "Documentatia este la Bucuresti insa nu exista probleme, pentru ca cei care revendica, comunitatea germana cer doar terenul si cladirea din fata, nu spitalul in sine".

Madiana Mican - Informatia Aradului

  • Sfarsit de an la PSD

Organizatia PSD Arad e multumita de realizarile din 2006Anul 2006 a fost unul deosebit de bun pentru organizatia municipala a PSD. 
Cu toate ca este in opozitie, PSD a reusit sa treaca peste toate incercarile de peste an si sa ramana cea mai importanta formatiune din opozitie. 
Pentru organizatia municipala a PSD, anul 2006 a fost unul prosper. 
Cu mai multe initiative in consiliul judetean, presedintele Organizatiei municipale Dorel Caprar este primul reprezentat al opozitiei care reuseste sa puna in dezbatere un proiect de hotarare. 
Pentru 2007, social democratii se pregatesc de alegeri. 

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • In trenurile personale domina usile si banchetele rupte

Curatenia in multe trenuri lasa de doritCalatoria cu trenul pe Caile Ferate Romane, se face la fel cum se facea si in urma cu zeci de ani. Adica in conditii greu de imaginat.
Trebuie specificat insa ca nu toate trenurile arata la fel.
Dar daca ai nenorocul sa mergi cu personalul, conditiile sunt cele la care ne referim. 
Trenurile acestea strabat tara in lung si in lat.
Sunt trenuri personale cu regim de accelerat. De obicei sunt pline de navetisti si studenti. 
Nu trebuie sa ii invinovatim doar pe cei de la Transporturi Feroviare, ci si pe calatorii care rup banchetele si care mazgalesc peretii compartimentelor in fel si chip. 
Cum te urci in tren, te intampina un miros nesuportabil.
Nu mai vorbim de usile dintre vagoane care sunt stricate si larg deschise.
Inaintand pe culoar, pentru a gasi un loc, te izbesti de alte privelisti, cum ar fi perdele si banchete rupte, precum si pereti manjiti.
Intri in compartiment, te asezi, daca nu ai grija sa stergi inainte bancheta te trezesti cu hainele pline de praf.
Cureti si te asezi nu ai alta varianta, doar nu o sa stai cateva ore in picioare.
Cand vrei sa inchizi usa compartimentului, constati ca nu se inchide, decat pe jumatate. Deja calatoria este compromisa.
Oftezi un pic si te asezi pe scaun incercand sa iti faci cat mai placuta calatoria, asta in cazul in care nu ai ghinionul ca un betiv dau om al strazii sa aleaga acelasi compartiment ca si tine.
Un lucru care intr-adevar s-a schimbat este acela ca in tren nu se mai fumeaza.
Daca acum cateva luni, culoarele erau pline de fumatori, acum bate vantul.
Legea e lege, iar infractiunea se pedepseste.
"Eu sunt fumator inrait, si nu imi convine aceasta interdictie. Calatoresc peste patru ore cu trenul si daca fumam parca trecea timpul altfel, asa este groaznic", ne-a marturisit Andrei. 
Astfel de trenuri sunt iubite de catre studenti deoarece au reducere 50%.
Iar o calatorie la pret redus este destul de ieftina, dar nici conditiile nu sunt mai bune, asa ca bani putini, servicii de proasta calitate.
Pentru persoanele care nu au reducere, costul biletului este destul de piperat.
"Platim destui bani pe bilete, conditiile ar trebui sa fie mult mai bune, dar ce sa facem, cu alte trenuri nu ne permitem sa calatorim, ca sunt si de trei ori mai scumpe", a declarat Viorica Floare.
Pentru o categorie de persoane din Romania trenurile care vor fi introduse in circulatie cu televizor si aer conditionat raman doar un vis.
Acelea sunt tot pentru cei cu bani. Dar poate, poate intr-o zi vom calatori si cu trenul la standarde Europene.
Doar intram in Uniune!

Claudia Untaru - Informatia Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]