Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Sambata, 29 iulie 2006
Stirile TVA aici
  • Primarul Falca somat sa se apuce de lucrari la Radna, pentru ca Aradul sa primeasca Cetatea

Pentru eliberarea Cetatii,  primarul Falca va trebui sa inceapa renovarea cazarmelorDeputatul PNL Mihai Calimente a precizat ieri in cadrul unei conferinte de presa ca Ministrul Apararii Teodor Atanasiu va preda Cetatea Aradului administratiei locale, doar cand se vor demara lucrarile la unitatea militara de la Radna. 
Acesta a precizat ca a avut o intalnire zilele trecute cu ministrul liberal si acesta l-a asigurat ca Cetatea va reveni Aradului cand vor fi respectate detaliile intelegerii existente intre autoritatile locale si minister, respectiv cand UM de la Radna va fi pusa la dispozitia ministerului.
In acest context, deputatul PNL a cerut public primarului Gheorghe Falca demararea investitiilor asumate la Radna, cu atat mai mult cu cat banii necesari acestui demers, aproximativ 200 de miliarde de lei au fost aprobati de Consiliul Local, prin acceptarea protocolului incheiat intre cele doua institutii.
In plus, Mihai Calimente a mai declarat ca in aceeasi situatie se afla si Unitatea Militara din Gai, in schimbul careia Municipalitatea va trebui sa puna la dispozitia ministerului de resort o suprafata de 10 hectare de teren pentru amenajarea unui poligon.
In ceea ce priveste situatia in care se afla in prezent ministrul Atanasiu, respectiv acuzele care ii sunt aduse pe marginea unor presupuse presiuni facute de acesta pentru retragerea trupelor din Irak, Calimente a precizat ca s-a oferit sa participe ca martor in favoarea ministrului liberal. 
Deputatul a adaugat ca a facut parte din comisiile parlamentare care au audiat "capii armatei" in baza ceior doua plangeri depuse la parchet impotriva lui Atanasiu si in urma acestor audieri s-a convins ca plangerile sunt neintemeiate.
In final, Calimente a mai adaugat ca PNL Arad doreste un raspuns clar al colegilor de Alianta in ceea ce priveste solidarizarea sau desolidarizarea acestora de declaratiile facute in interviul acordat Informatiei Aradului, de catre deputatul Constantin Igas. 
"Mi se pare normal sa solicitam pozitia oficiala a PD Arad fata de cele declarate de colegul. Igas. Vrem sa stim daca aceste opinii sunt impartasite de filiala aradeana a PD si daca da, sa ne reconsideram si noi pozitia", a mai precizat deputatul PNL.

Claudia Adjudeanu - Informatia Aradului

  • Parcarea pe bani revine

Parcarea cu plata revine sub alta forma - Virtual Arad News (c)2006Zilele gratuitatii la parcarea masinilor in oras sunt numarate.
Dupa aproape un an de la disparitia sistemului Parktronic, timp in care in soferii au parcat in Arad fara sa plateasca ceva, Primaria a finalizat noul regulament de parcare cu plata din municipiu.
Cum se va parca in oras, unde se va putea parca si unde nu, cati bani se vor percepe, ce sanctiuni vor primi cei care nu respecta noile reguli - toate acestea sunt cuprinse intr-un proiect de hotarare conceput de Primarie.
Aflat la "Transparenta", proiectul asteapta propunerile si comentariile aradenilor, care pot fi depuse pana in data de 3 august.
In vederea fluidizarii circulatiei si pentru o mai buna disciplina in trafic in centrul Aradului, este necesara reglementarea modalitatii de parcare cu plata a autovehiculelor.
De asemenea, pentru o mai buna administrare a locurilor de parcare existente pe raza municipiului si pentru crearea de venituri la bugetul local, pentru sustinerea acestei activitati este necesara continuarea utilizarii sistemului de parcare cu plata in municipiu, motiveaza Primaria elaborarea noului regulament.
Pentru a-si parca masina in oras, soferii vor fi nevoiti sa plateasca fie un tichet (tarif orar), fie un abonament sau o rezervare.
Vor exista si cateva categorii carora Primaria le va acorda gratuitate la parcare: fundatii si asociatii cu activitate umanitara, care asigura transporturi in interesul persoanelor asistate, veterani de razboi si beneficiarii Decretului lege nr. 118/1990, vehiculele corpului diplomatic, vehiculele de interventie (salvare, pompieri, politie, jandarmerie, Ministerul Justitiei, M.Ap.N., gardieni publici) aflate in misiune, autovehicule apartinand institutiilor de interes public (Primaria, Prefectura, Consiliul Judetean, Directia Generala a Finantelor Publice, Garda Financiara, Curtea de Conturi Arad).
De asemenea, medicii de familie, in imprejurari legate de asigurare serviciilor medicale de urgenta, vor beneficia de gratuitate.

Gerlinde Knap - Adevarul

  • Bani in plus 

Din septembrie o noua recalculare a pensiilorIn urma verificari de catre casa de pensii a descoperit peste 100 de pensionari din judetul Arad care au acumulat venituri la pensii pe o perioda de la o luna la trei ani. 
Banii se vor recupera in transe lunare esalonate 1/3 din cuantumul pensiei. 
Urmatoarele persoane nu au dreptul de a acumula venituri suplimentare la pensie: beneficiari ai pensilor anticipate, cei care au invadilitate de grad I si II, urmasi doar intrun anumit plafon de 269 de RON. 
Pot beneficia de venituri acumulate la pensie urmatoarele persoane: persoanele care sau pensionat la limita de varsta, persoanele cu gradul III de invadilitate, nevazatori, copiii urmasilor orfani de ambii parinti. 
Majorarea cu 5 % a valorii unui punct de pensie se acorda incepand cu luna septembrie.

Liviu Dugheniuc - Televiziunea Arad

  • Doi turisti bulgari morti si trei raniti grav, intr-un accident de microbuz, la Nadlac

In apropiere de Nadlac un microbus bulgaresc a produs un grav accidentDoi turisti bulgari si-au pierdut viata, iar alti trei au fost grav raniti, joi dimineaja, in apropierea vamii aradene Nadlac, unde microbuzul in care se aflau s-a ciocnit cu un TIR care stationa in coloana pentru controlul de frontiera. 
In microbuz se aflau opt turisti si soferul, iar la intrarea in orasul de frontiera Nadlac, conform martorilor, autovehiculul a scapat de sub control si s-a izbit de remorca unui TIR care stationa pe marginea drumului. 
Soferul automarfarului a spus ca a fost izbit puternic din spate in timp ce astepta in coloana pentru a intra in vama. 
"Am fost luat prin surprindere de o bubuitura puternica si cand m-au uitat era un microbuz care dupa ce m-a lovit a iesit de pe drum pe camp. Eu stationam regulamentar in coloana",
a declarat soferul, Ioan Alecu. 
In urma impactului, microbuzul s-a rotit pe sosea si s-a oprit pe camp, partea frontala a acestuia fiind distrusa in intregime. 
La fata locului au sosit mai multe ambulante si o echipa de descarcerare, care a taiat plafonul microbuzului pentru a-i scoate pe raniti.
Doi barbati, unui aflat in dreapta soferului si altul in spatele lui, erau morti. 
Alti trei pasageri erau grav raniti si au fost dusi la spital. 
"Se pare ca soferul avea viteza mare si a pierdut controlul volanului. Din pacate, cozile de TIR-uri din vama mai fac iarasi o victima, traficul in aceasta zona fiind perturbat de automarfarele care stationeaza pe una din benzile de mers", a declarat comisarul sef Gheorghe Calb, de la Politia Rutiera din Arad.
In urma accidentului drumul care face legatura intre vama Nadlac si Arad, a fost blocat complet timp de o ora. 
Cozile de TIR-uri de la intrarea in orasul Nadlac blocheaza complet o banda a drumului spre vama la fiecare sfarsit de saptamana, uneori coloana intinzandu-se pe o distanta de peste cinci kilometri. 
Conform autoritatilor de frontiera romane, cozile se formeaza inca de la jumatatea saptamanii, pentru ca majoritatea soferilor se grabesc sa ajunga in vama si sa iasa din tara pana vineri noaptea, de cand pe teritoriul Ungariei nu mai este permis accesul camioanelor. 
Restrictia este valabila in sezonul estival si se aplica pe perioada week-endului.

Florin Marusca - Agenda zilei

  • Aradenii meritau victoria, dar s-au multumit cu un egal

Faza fierbinte la meciul UTA-FarulPrimul meci al sezonului 2006-2007, disputat intre UTA si Farul Constanta, s-a incheiat la egalitate, 1-1, desi opinia generala a fost ca echipa gazda ar fi meritat victoria.
Lacatus si Vukotici au inceput prudent partida de la Arad, jucatorii celor doua echipe tatonandu-se reciproc in primele minute.
Cele doua echipe au jucat in clasicul 4-4-2, cu Milosavljevici si Oncica, respectiv Larie si Pacuraru, mijlocasi la inchidere.
Dupa un inceput de tatonare, in care UTA si Farul s-au studiat cu oarecare teama, Mara l-a incercat pe Curca cu un sut de la 20 metri, prins cu siguranta de portarul constantean.
Combinatia de efect Hidisan-Mara-Anca i-a ridicat in picioare pe cei cinci mii de spectatori, insa sutul mijlocasului stanga a ocolit poarta.
Marinarii s-au trezit repede, Apostol a centrat pentru Disney, insa sutul din unghi a trecut pe langa poarta.
La mijlocul reprizei, arbitrul a intrerupt partida timp de doua minute, pentru ca jucatorii celor doua echipe sa se hidrateze, avand in vedere canicula in care s-a jucat.
Cea mai mare ocazie a primei parti a venit in mintul 34, din gheata unui fundas.
Chirita a trimis o torpila din lovitura libera, mingea fiind scoasa cu greu de Curca, de sub transversala.
Repriza s-a incheiat cu executia lui Visan, care a trimis peste poarta din afara careului. 
Apostol a spart gheata
Repriza secunda a inceput furibund, iar dupa ratarea lui Mara, oaspetii au reusit sa deschida scorul. Primul gol al campionatului a venit in minutul 49 si poarta semnatura constanteanului Apostol.
Acesta a transformat cu precizie o lovitura de pedeapsa acordata pentru un fault in careu al portarului Tudor, dupa ce in prealabil Rusu a pierdut o minge usoara.
In minutul 52, Tudor a salvat un gol la executia aceluiasi Apostol, dupa care Lacatus a facut doua schimbari inspirate; Danalache si Simion, in locul lui Apostu si Anca.
Aradenii au reusit egalarea in minutul 81, prin ex-stelistul Simion, care a inscris cu un sut din interiorul careului, dupa o combinatie intre Danalache si Mara.
Trupa lui Lacatus a presat apoi pe final de partida.
Aradenii au alergat dupa al doilea gol, insa constantenii au pastrat tabela nemodificata.
Doar 5.000 de spectatori
Stadionul din Arad nu a fost plin, in ciuda faptului ca UTA a revenit in acest an in prima divizie.
Doar cinci mii de suporteri au fost curiosi sa vada la treaba noua echipa a lui Marius Lacatus, chiar daca acestia erau nemultumiti de capacitatea mica a arenei.
Stadionul pe care evolueaza UTA are aproximativ 7.000 de locuri pe scaune.
Fanii se plang insa de pretul prea mare al biletelor si al abonamentelor.
La peluze, un tichet a costat 300.000 de lei vechi, la tribuna a doua, 400.000, iar la tribuna intai, jumatate de milion.
Crezand ca nu vor apuca bilet multi aradeni s-au pus la cozi, la ora 5.30, dimineata, desi biletele s-au pus in vanzare de abia la ora 12.30.
Galeria alb-rosilor a facut pace cu conducerea clubului si si-a incurajat echipa la meciul de debut cu Farul.

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]