Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 29 septembrie 2006
Stirile TVA aici
  • A fost odata… un parc al copiilor

Parcul Copiilor este neingrijit - Virtual Arad News (c)2006Mohorat, aproape pustiu, neingrijit, mizer, sinistru… 
Astfel arata de cativa ani incoace parcul copiilor din Arad. 
Nu mai e nici pe departe ceea ce a fost odata. 
Toata frumusetea acestuia parca s-a pierdut in negura timpului, oaza de distractie a copiilor transformandu-se intr-o vagauna, in care salasuiesc doar gunoaiele si… cateva aparate si echipamente specifice pentru locurile de joaca. 
Insa si acestea, in mare parte, ruginite si descompuse.
Galagia, bucuria din zambetul copiilor, care isi petreceau acolo ore in sir, au ramas doar o amintire nostalgica. 
Numai soarele care strabatea printre ramurile copacilor cu indrazneala, impunandu-se prin razele lui stralucitoare, i-a mai dat o unda de veselie…
Doar amintiri…
Ieri in jurul orei 12,00, doar cativa copii, pe care puteai sa-i numeri pe degete, erau cu parintii in parc. 
Inca de la intrare, scarile crapate si "ciobite", asfaltul denivelat si plin de gropi, ninsoarea de frunze argintii, asternute pe jos ca un covor, bancutele sterse, leaganele fara scanduri si mancate de rugina, provocau un sentiment de amaraciune. 
Şi impreuna cu cismelele infundate, murdare, smaltuite, aproape infecte, toate exprimau nepasarea celor care ar trebui sa se ocupe de restaurarea unui loc ce candva a fost o adevarata oaza a bucuriei.
Tarabele cu dulciuri si suveniruri s-au pierdut in timp, iar vocile comerciantilor care incercau sa-i ademeneasca pe micuti se mai aud doar ca un ecou in imaginatia unora care au trait acele vremuri… 
Doar doi comercianti, unul care oferea vata de zahar, iar altul jucarii, asteptau linistiti sa-si isi vanda marfurile. Insa nu prea aveau cui…
Mizerie si nepasare
In multe randuri autoritatile au anuntat cu surle si trambite ca Parcul Copiilor va fi reamenajat, insa, in afara de faptul ca au montat cateva pubele, au amplasat toalete ecologice si au descarcat cateva remorci de nisip, unde isi imaginau ca se vor putea juca micutii, nu s-a vazut nimic mai mult. 
Ar mai fi trebuit sa observe insa ca majoritatea echipamentelor de joaca sunt distruse, ruginite, aproape ca stau sa se darame, toate acestea punandu-i in pericol pe cei care, in amintirea vremurilor trecute, indraznesc sa-si plimbe copilasii prin ce-a mai ramas din parc. 
Cu toate acestea, de mizeria, ambalajele de la alimente, hartiile si pachetele de tigari, care sunt lasate in urma in fiecare zi de aradenii "civilizati", nu putem sa acuzam autoritatile. 
Şi noi ar trebui sa fim mai atenti la curatenia din jurul nostru, pentru ca altfel am putea transforma orasul in care traim intr-un imens cos de gunoi. 
Prin urmare, daca stam sa ne gandim, si noi, aradenii, impreuna cu cei care nu au mai facut nimic pentru acest loc de joaca, am distrus ceea ce in urma cu cativa ani era locul in care fiecare copil al Aradului a trait momente de bucurie…

Nadia Bodran - Informatia Aradului

  • Festivalul Minoritatilor la Arad

Festivalul minoritatilor a ajuns la editia a V-aCercul Cultural Banat-JA Romania, in parteneriat cu Primaria Municipiului Arad si cu sprijinul financiar din partea Departamentului pentru Relatii Interetnice organizeaza sambata, 30 septembrie, Festivalul Minoritatilor de la Arad. 
Manifestarea a ajuns la cea de-a V-a editie. 
Vor participa romani, germani, maghiari, sarbi, slovaci, bulgari.
Festivalul va incepe cu o parada a portului popular chiar in centrul Aradului, iar de la ora 12.00 pana seara vor avea loc, in Piata Avram Iancu, programe artistice sustinute de participanti. 

Daniela Ratiu - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Parkar isca, deja, scandal

Parkar naste controversePSD-istii se revolta impotriva CLM, care a votat fara mari amendamente "parcarea".
Organizatia municipala a PSD Arad isi manifesta statutul de partid de opozitie si critica aspru proiectul de hotarare privind reintroducerea sistemului de parcare cu plata. Acest proiect a fost votat in aceasta saptamana de catre Consiliul Local Municipal (CLM), insa dupa declaratiile presedintelui pe municipiu al PSD, Dorel Caprar, nu s-a tinut cont de cele mai multe dintre recomandarile persoanelor interesate.
Printre aceste persoane se numara si reprezentanti ai angajatilor institutiilor bugetare care isi au sediile in centrul Aradului, reprezentantii societatilor bancare sau locuitori din zona centrala. In acest context, intreaga organizatie municipala a PSD Arad a subliniat ca se declara impotriva proiectului de hotarare adoptat de CLM.
Ingradirea libertatii
"Oportunitatea acestui sistem de parcare nu poate fi sub nici o forma motivata prin nevoia de fluidizare a traficului rutier in centrul orasului, iar aceasta fluidizare sa fie produsa prin ingradirea dreptului la libera circulatie. In opinia noastra, tarifele practicate pentru parcare exact asta fac: ingradesc dreptul la libera circulatie si ii determina pe cetatenii Aradului sa renunte la a se deplasa cu propriile autoturisme. De asemenea, nu credem ca este corect fata de cetatenii Aradului ca primarul Gheorghe Falca sa aduca un asemenea sistem de parcare in municipiu, in conditiile in care domnia sa a fost intotdeauna un militant impotriva fostului sistem de parcare cu plata si a obtinut functia pe care o detine marsand pe ideea renuntarii la asemenea practici, indiferent ca ele sunt gestionate de Primarie sau de un operator privat" sustine liderul PSD Arad, Dorel Caprar.
In final, Dorel Caprar a considerat ca Parkar nu este nimic altceva decat un sistem similar Parktronic-ului care a dus la esecul lui Dorel Popa la alegerile din 2004.

A.G. - Adevarul

  • Donari de sange

Si presedintele CJA - Iosif Matula este donator de sangeCampania de donare de sange initiata de deputatul PD de Arad Constantin Igas continua! 
Peste 30 de directori, consilieri, primari din judet si presedinti de institutii si firme aradene au fost mobilizati, la centrul de transfuzii sanguine. 
Este a patra oara in ultimul an cand democratii aradeni organizeaza astfel de actiuni. 
Campania inceputa anul trecut a devenit, deja o traditie in cadrul organizatiei aradene a PD. 
Peste 40 de aradeni doneaza, zilnic sange. 
Preocuparea conducerii centrului de transfuzii este permanentizarea acestei deprinderi. 
In acest sens directorul Centrului de transfuzii vrea sa initieze un proiect de educatie prin intermediul CJA.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • Primarul din Buteni are o "reteta proprie"a succesului

Primarul conservator din Buteni explica cheia succesuluiRadu Lucian Blaga, primarul conservator al comunei Buteni, a fost ales in vara anului 2004, propunandu-le alegatorilor o "reteta a succesului,"
"Eficientizarea si transparenta actului administrativ; imbunatatirea si dezvoltarea invatamantului; ajutorarea si sprijinirea agricultorilor din comuna; imbunatatirea nivelului de trai, prin modemizarea, dezvoltarea si intretinerea infrastructurii si atragerea de investitii private in zona industriala existenta la Buteni,".
Problemele inundatiilor din toamna anului 2004, dar si in primavara lui 2005 au determinat si la Buteni ca autoritatile locale sa ia masuri de siguranta. 
Astfel, au fost decolmatate 75% din lungimea vailor din intravilanul si extravilanul localitatii Buteni.
A fost reabilitata o portiune de 1 km retea de apa in localitatea Buteni, astazi beneficiind de apa, ca urmare a acestei interventii inca 20 de gospodarii.
A fost concesionat serviciul de salubritate, nu mai putin de 600 de gospodarii din comuna beneficiaza de tomberoane model civilizat de colectare a deseurilor.
Lucrarile de intretinere si reabilitare a pasunilor incepute in 2005, prin repararea
unor locuri de adapat de pe pasunile comunale ale satelor Cuied, Paulian si Berindia au continuat in primavara acestui an, efectuandu-se, in comun cu crescatorii de animale si lucrari de tarsat si imbunatatire a pasunii - prin imprastierea azotului pe o suprafata de peste 250 ha. De aceasta actiune au beneficiat mai mult de 70 de crescatori de animale.
In acest an s-a realizat in proportie de 70%, reabilitarea a 15 km de drumuri si decolmatarea a 3 km de santuri din comuna. 
Astfel, cetatenii ce locuiese in zone mai putin accesibile din Cuied, Paulian si Berindia, la finele acestor lucrari vor putea sa se deplaseze mult mai usor. 
In vara acestui an s-a trecut si la amenajarea a 3 locuri de joaca pentru copii in localitatile Cuied, Paulian si Berindia. 
Initiativa a fost sustinuta financiar de un sponsor ce a investit 10.000 lei noi pentru achizitionarea aparatelor de joaca.
"Am elaborat, castigat si implementat, in parteneriat cu Primaria Almas si Consiliul Judetean, in perioada 2004-2005, doua granturi Phare mici, din Fondul de Modernizare a Administratiei Publice, in valoare nerambursabila de aproape 50.000 euro, prin care practic am pregatit aparatul propriu al Primariei. De asemenea, am
initiat si castigat ca partener al Primariei Almas, primariei Darvas, judetul Hajdu-Bilior, Ungaria si Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al Judetului, proiectul PHARE de Coperare trasfrontaliera, in valoare nerambursabila de 50.000 euro, util pentru gestionarea si pregatirea  situatiilor de urgenta. In continuare in vederea cresterii oportunitatilor de dezvoltare a comunitatii, se vor bune bazele unui nou parteneriat ce se va realiza intre Buteni si Change - localitate franceza" ne -a declarat primarul din Buteni.

Anca Pascutiu - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]