Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 29 decembrie 2006
Stirile TVA aici
  • Ieri, pe platoul din fata Palatului Administrativ - Cheile a douasprezece microbuze Fiat Ducato – inmanate edililor locali

A sosit primul lot de autobuze scolareIeri, intr-un cadru oficial, pe platoul din fata Palatului Administrativ inspectorul scolar general Marius Gondor a inmanat unui grup de primari cheile a douasprezece microbuze scolare. 
Autoturismele, marca FIAT DUCATO  cu 16+1 locuri au fost alocate judetului nostru in cadrul Programului de optimizare a transportului elevilor, derulat de Ministerul Educatiei si Cercetarii in perioada  2006-2008.
Aceste microbuze au ajuns la scolile din Apateu, Buteni, Conop, Dezna, Felnac, Gurahont, Hasmas, Petris, Sagu, Siria, Varfurile, Arad - Scoala Generala Nr. 3, intrucat unitatile  de invatamant mentionate au indeplinit criteriile prevazute de acest program, respectiv un numar minim de 15 elevi care necesita transport scolar, distanta minima pana la unitatea de invatamant de 3 km si perspectiva demografica cel putin stationara.
Conducerea inspectoratului scolar considera primirea acestor microbuze o realizare deosebit de importanta (asta pe buna dreptate) si sustine ca anul viitor, numarul acestora va creste considerabil.  
"In zilele urmatoare vin alte doua microbuze (8 1) pentru Scoala Generala Nr. 11 si Scoala Generala Nr. 20. Acestea se adauga la cele 5 microbuze achizitionate pentru Grupul Scolar Cermei, Scoala Generala Varadia de Mures, Clubul Sportiv Scolar Gloria Arad, Palatul Copiilor Arad si Casa Corpului Didactic Arad. In total, prin acest program, s-au achizitionat pentru transportul elevilor din judetul Arad 19 microbuze moderne, fata de cele  14 microbuze primite in anii 2001-2004", sustine prof. Marius Gondor, inspector scolar general.
Primul edil sef care au preluat cheia microbuzului, in prezenta colegilor din judet, a senatorului Nicolae Iotcu si a deputatului Constantin Igas a fost cel al municipiului,  Gheorghe Falca. 
Ieri s-au plimbat oficialitatile, iar de la inceputul anului viitor, microbuzele vor deservi exclusiv copiii, in drumul catre scoala, scapandu-i astfel de naveta cu autobuzele publice sau chiar de trenuri.

Madiana Mican - Informatia Aradului

  • "Bomba" la statia de epurare

Mii de muncitori risca sa isi piarda locul de munca din cauza statiei de epurare - Virtual Arad News (c)2006Mii de muncitori de pe Platforma de N-V risca sa ramana, la inceputul lui 2007, pe drumuri.
Daca nu indeplineste conditiile impuse de Agentia pentru Protectia Mediului (APM), statia de epurare de pe Platforma de N-V, statie care deserveste un numar total de 33 de agenti economici, risca sa fie inchisa la inceputul anului 2007. 
"In angajamentele rezultatate din procesul de negocieri al capitolului 22-Mediu, dintre Romania si UE se precizeaza in mod expres ca, daca statia de epurare administrate de SC Prodcom Andante SRL nu indeplineste normele legale pana la 31 decembrie, sa fie inchisa", a declarat Dana Danoiu, directorul executiv al APM Arad. 
"Operatorul nu a avut niciodata autorizatie de mediu si nici licenta de operare. Nu am fost foarte drastici deoarece intelegem ca va fi afectata grav activitatea firmelor de acolo, dar am fost obligati sa cerem sa se depuna documentatia pentru obtinerea avizului de mediu de inchidere", a mai spus Dana Danoiu. 
Astfel, in situatia in care societatile de aici nu vor gasi solutii alternative pentru evacuarea apelor uzate, activitatea le-ar putea fi suspendata, iar mii de muncitori ar ramane pe drumuri.

Lucian Serban - Adevarul

  • Granicerii romani si unguri, aceeasi ghereta

In vamile aradene au fost montate noile tonete vamaleUngurii asteapta pe bancute
La Turnu s-au instalat gherete noi, din aluminiu, cu geamuri termopan, spatioase si bine dotate, conform normelor UE.  Dar fara internet, cel putin deocamdata. 
La Battonya (corespondentul maghiar al Vamii Turnu), politistii de frontiera unguri nu mai au ghereta. 
Ei stau pe bancute, la o masa, in aer liber si asteapta data de 1 ianuarie,  ca sa se mutei in Romania, la Turnu, unde vor lucra impreuna cu politistii de frontiera romani. 
Vamesii unguri nu pleaca
La Varsand, gheretele au sosit deja si totul este aranjat pentru 1 ianuarie. 
Dincolo, la Gyula, situatia este mai rea pentru romanii care vor munci aici. 
Gheretele au ramas aceleasi, iar la controlul pentru TIR-uri, politistii romani vor sta sub cerul liber deoarece, spun surse din sistem, Ungaria isi mai pastreaza vamesii la frontiera cu Romania. 
Ei vor mai fi atenti, inca un an sau doi, la marfurile accizabile, tigari, alcool si cafea. 

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Vin hipermarketurile

In Arad se vor construi noi hipermarketuriCompanii care administreaza centre comerciale mari se inghesuie in aceasta perioada sa obtina aviz pentru planuri urbanistice de detaliu ce implica ridicarea unor super sau hipermarketuri in Arad. 
Printre aceste companii se numara si cele care administreaza centrele comerciale "Real", "Carrefour", "Plus", unele dintre cele mai cunoscute din Romania.
Din informatiile pe care le detinem, hipermarketul Real ar urma sa se ridice, undeva prin 2007, in locul cladirii in care functioneaza acum SC Sabina&Co, imobil care va fi demolat.
La concurenta cu acest hipermarket, in Arad se intentioneaza sa se ridice alte trei centre comerciale mari si mall-uri: un hipermarket "Carrefour" in zona autogarii Arad, un mall pe fostul stadion Strungul (teren revendicat si restituit fostilor proprietari) si inca un mall pe soseaua de centura nord-vest a orasului.
Parte din investitiile de mai sus sunt, insa, planificate a se finaliza in 2008.

Adriana Barbu - Adevarul

  • Revelionul prea costisitor pentru cei mai multi dintre aradeni

Restaurantele sunt pregatite pentru petrecerea de RevelionPetrecerea dintre ani, la cluburi sau restaurante, costa intre 100 si 300 de lei
La mai putin de o saptamana distanta fata de mult asteptata noapte de Revelion, pregatirile sunt in toi.
Gospodinele, care si-au planuit petrecerea noptii dintre ani acasa, au reinceput goana dupa cumparaturi, tinerii aradeni se gandesc ce sa imbrace ca sa fie in ton cu tendinta modei de club, iar cei mai cu stare, care isi permit petrecerea Revelionului la restaurantele de prestigiu din Arad, au pornit la cumparaturi de toalete de ultima moda.
Unii aradeni si-au alocat de-a lungul anului sume pentru petrecerea sarbatorilor de iarna in statiunile montane din tara sau strainatate, dar putini dintre noi se pot gandi la astfel de concedii, mai mult decat costisitoare.
Preturile pentru petrecerea celei mai asteptate nopti din an nu sunt foarte mici, iar marea majoritate a aradenilor spune ca cel mai ieftin ies daca raman acasa, pregatesc o masa traditionala si se distreaza in fata televizorului.
Cu toate acestea, biletele in cluburile aradene s-au epuizat de ceva vreme.
De exemplu, costul unui Revelion exploziv de club porneste de la un milion si jumatate si ajunge la doua milioane si jumatate de persoana.
Tinerii aradeni prefera totusi sa platcasca aceste sume si sa se distreze copios de revelion, patronii de cluburi spunand ca in aceasta suma totul este inclus, de la barul deschis celor mai extravagante pofte pana la mancaruri din cele mai diverse.
Numerosi aradeni se pregatesc sa isi petreaca Revelionul acasa - Virtual Arad News (c)2006 "Vrem sa oferim clientilor nostri o noapte de vis, in compania trupei "Daniels Band". Nu am adus trupe de muzica din Bucuresti, deoareee acestea nu sunt foarte acccsibile de Revelion. Preturile lor sunt extrem de mari si daca vin pana in Arad nu vin pentru un singur concert", ne-a explicat Marius Tuduce, patron de club.
Unele cluburi care dispun de mai multe sali au gandit un revelion pentru toate gusturile in materie de muzica, dar nici acestea nu sunt foarte ieftine.
Cu toate acestea, biletele s-au epuizat, iar tinerii au intrat in febra cumparaturilor de "ultimate fashion".
Astfel, la Club "Renaissance", un bilet pentru petrecerea noptii de Revelion costa doua milioane de lei, la Club "Moskeea", biletul poate fi achizitionat cu doua milioane si jumatate, iar la "Clubul Frontiera", 1.750.000 de lei vechi.
Si restaurantele si-au pus podoabele de sarbatoare si isi asteapta clientii, pregatind tot felul de seri tematice.
Rezervarile s-au facut din timp, iar preturile si aici sunt pentru buzunare europene.
Astfel. un loc la restaurantele din municipiu costa intre un milion si trei milioane de lei.
Daca e sa facem un calcul rapid, un cuplu estc nevoit sa scoata intre doua si sase milioane de lei pentru meniul de restaurant.
Asta pe langa faptul ca pentru o noapte petrecuta la un restaurant mai este nevoie si de imbracaminte adecvata.
Cu toate acestea, patronii de restaurante spun ca nu se plang de lipsa clientilor si ca an de an meniul de Revelion a fost mai mult decat exotic, aceasta la cerinta clientilor.
Concret, la Hotel Continental, meniul de Revelion, cu specific tropical, costa 2.800 000 de lei vechi, iar cei care au optat pentru Hotel Pare au scos din buzunare doua milioane si jumatate.
Totusi, un procent destul de mare dintre aradeni nu dispun de bani pentru astfel de petreceri si vor sta acasa de Revelion sau vor veni in fata Primariei pentru mult laudatul Revelion al Integrarii.

Camelia Catean - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]