Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 1 octombrie 2007
Stirile TVA aici
  • Modernizari pentru dezvoltarea durabila a municipiului

Municipalitatea doreste modernizarea transportului cu tramvaiulGasirea de solutii pentru dezvoltarea durabila a municipiului care sa asigure aradenilor conditii tot mai bune de viata: prosperitate, servicii publice de calitate si un mediu sanatos, este una dintre preocuparile Primariei Arad
Conducerea Primariei spune ca toate proiectele de investitii sunt bazate pe concepte moderne care respecta mediul si au efecte de reducere a poluarii urbane.
Spatii verzi mai multe
Dupa cum se stie deja, cel mai mare proiect de investitii din ultimii 20 de ani din Arad este BERD – ARAD REABILITARE TRANSPORT URBAN, aflat in curs de realizare, reconfigureaza  traficul de pe cea mai solicitata si poluata artera a orasului si promoveaza folosirea celui mai nepoluant mijloc de transport urban – tramvaiul.
Componenta principala a proiectului BERD- ARAD REABILITARE TRANSPORT URBAN este refacerea infrastructurii retelei de linii de tramvai, pentru a aduce transportul public la standarde de calitate moderne. 
Modernizarea infrastructurii folosind cele mai performante solutii tehnice in materie de cale de rulare, va permite inlocuirea actualelor vagoane din parcul Companiei de Transport Public cu tramvaie moderne, care vor asigura un inalt grad de confort si siguranta calatorilor. 
Cresterea calitatii serviciilor de transportului public va stimula folosirea tramvaiului de cat mai multi aradeni ca alternativa comoda, eficienta si nepoluanta la deplasarile cotidiene cu masina.
De asemenea, proiectul mai cuprinde amenajarea de piste speciale pentru biciclete pe tot traseul Calea Aurel Vlaicu- Piata Romana, concepute pentru a oferi aradenilor inca o alternativa de mobilitate urbana nepoluanta.  
Se doreste extinderea zonelor de spatii verzi Primaria spune ca atentia acordata protectiei mediului se poate ilustra prin cateva cifre-cheie, extrase din proiectul BERD ARAD REABILITARE TRANSPORT URBAN Etapa I, in lungime de 5,9 km pe traseul Calea Aurel Vlaicu – Piata Romana. 
Astfel, desi in ultima vreme au existat foarte multe zvonuri despre taieri de copaci si reducere de spatii verzi, conducerea Primariei mai asigura aradenii ca aceste investitii nu vor afecta orasul din punct de vedere al poluarii, deoarece, nu vor fi reduse spatiile verzi, ci, din contra, vor fi refacute pe o suprafata de 29.757 metri si nici un copac nu va fi taiat, fiind plantati inca 177.
Tramvaie cu echipamente GPS
In paralel cu santierul BERD, se lucreaza la reabilitarea unui alt traseu important de transport public. Refacerea arterei Condurasilor-Kogalniceanu, din bugetul local, impreuna cu proiectul de  reabilitare a centrului vechi, finantat din fonduri structurale, vor moderniza infrastructura retelei de linii de tramvai si in aceasta parte a orasului, cu aceleasi beneficii pentru aradeni, din punct de vedere al accesului la servicii de transport public de calitate si la un mediu mai putin poluat.
Un alt demers pentru cresterea calitatii transportului public este proiectul de implementare a unui sistem de management a circulatiei tramvaielor pe baza de echipamente GPS. 
Prin gestiune de date in timp real, sistemul va permite optimizarea tuturor parametrilor de circulatie a tramvaielor, de la timpii de traseu in functie perioada zilei, la numarul de calatori si altele, cu rezultate directe asupra calitatii transportului public din Arad.
Odata cu finalizarea, aceste investitii vor contribui semnificativ la protejarea mediului si diminuarea poluarii urbane.

Nadia Bodran - Informatia Aradului

  • Italienii din Pisa ne invata cum sa scriem proiecte europene

Colaborare intre Provincia Pisa si AradConsiliul Judetean Arad, alaturi de invitatii speciali din Provincia Pisa - Italia, a lansat cel de-al doilea modul din cadrul Proiectului "Italia - Romania: resurse in retea, actiuni de formare pentru administratia publica locala".
"Ne bazam foarte mult pe relatiile de colaborare si prietenie cu Italia si nu este un secret faptul ca avem relatii de infratire si cu alte regiuni din Italia", a spus presedintele CJA, Iosif Matula. 
"Se incearca promovarea unei mai bune accesari si administrari a fondurilor structurale, sa vorbim practic acelasi limbaj pentru gestionarea acestor fonduri", a spus si Gianluca Comuniello, Biroul de Politici Europene, Provincia Pisa.
Proiectul consta din realizarea mai multor cursuri de pregatire pentru a spori nivelul de cunoastere al metodologiilor efective pentru formularea si administrarea strategiilor de dezvoltare locala. 
Aceste cursuri de pregatire se vor desfasura prin cursuri traditionale, in clasa, simulari, studii de caz, exercitii de rezolvare a problemelor, activitati de invatare la distanta si o perioada de "twinning" pentru autoritatile romanesti implicate in proiect, precum si printr-o perioada de practica in cadrul Provinciei din Pisa si a altor administratii italiene, in perioada 16-21 octombrie 2007. 
urata proiectului este de 12 luni, iar bugetul total este de 30.000 de euro.

Anca Pascutiu - Observator

  • Se vizitau ca venetienii

La Muzeul de Arta s-a deschis expozitia "Aradul sub ape"La Muzeul de Arta s-a deschis expozitia "Aradul sub ape"
Evenimentul aduce in fata vizitarilor documente din secolul al XIX-lea, imaginile si articolele de presa din anii 1932, 1970 si 1975. 
Istoricii au documente despre inundatii vechi de sute de ani. 
Astfel, in 15 iulie 1771, apele involburate au intrat in oras si, spun documentele, "locuitorii Aradului se vizitau ca venetienii".
Din cauza topirii zapezilor, in 1932 a avut loc o noua revarsare a apelor Muresului, insusi Regele Carol II vizitand Aradul si zonele calamitate.
Inundatiile din anii 1970 si 1975 au ramas inca vii in memoria multor aradeni care au luptat cu apele pentru salvarea orasului. 
Expozitia despre inundatiile catastrofale ale Aradului ramane deschisa pana in 28 octombrie. 

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Lunca Muresului

Parteneriat romano-maghiar privind Lunca MuresuluiPrimul eveniment din cadrul unui parteneriat romano-maghiar s-a desfasurat la Arad. 
Conferinta intitulata  "Valorile Naturale ale regiunii Bekes-Arad" are ca scop identificarea si promovarea valorilor naturale din zona panonica a judetului Arad, in acest scop fiind invitati reprezentantii tuturor primariilor din aceasta parte a judetului,  precum si parteneri care reprezinta judetul Bekes din Ungaria. 
Intalnirea dintre reprezentantii celor doua judete vecine a avut loc la sediul Parcului Natural Lunca Muresului din Padurea aradeana Ceala.
Parteneriatul se va concretiza in editarea si tiparirea unei carti si imprimarea unui CD cu informatii despre cele 2 judete. 
Realizarea acestor materiale va fi posibila datorita unei finantari europene iar partenerii direct implicati in proiect sunt Consiliul Judetean Bekes, Consiliul Judetean Arad si Parcul Natural Lunca Muresului. 
In primavara anului viitor se va organiza o a doua conferinta in Ungaria, ocazie cu care se va prezenta, public, materialul realizat.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • Lacatus a demisionat!

Antrenorul echipei UTA - Lacatus doreste sa demisionezeSe anunta si o ruptura intre cei doi finantatori, Bara si Sandu fiind pe picior de razboi.
Gata!
"Bomba" a explodat! Lacatus a spus ca renunta la UTA, iar razboiul, pe fata, dintre cei doi finantatori a iesit la iveala.
Bara si Sandu nu se menajeaza deloc in declaratii, Lacatus parand a fi fost "marul discordiei", desi nu se spune, explicit, acest lucru.
Ruptura dintre cei doi finantatori pare o chestiune de zile, chiar dupa spusele lor.
Dupa Buzau, potopul...
Lacatus s-a dus la Nicolae Bara si i-a spus ca demisioneaza, dupa infrangerea din Crang, deoarece nu mai suporta tensiunea.
"S-a creat, in jurul echipei, o atmosfera greu de suportat. Asta m-a deranjat cel mai mult, nu infrangerea cu Gloria Buzau. Sunt multi care au dorit sa se ajunga aici, nu vreau sa spun nimic, de nimeni, dar totul va iesi la iveala cat de curand" - a spus Marius Lacatus.
Bara il invinovateste pe Sandu
Nicolae Bara a inceput maratonul declaratiilor ieri dimineata. Mai toate se refera la Sandu Ion, dar si la faptul ca UTA ar fi in pragul colapsului. In plus, asa cum se banuia de mai multa vreme, ruptura dintre ei pare inevitabila.
"Sandu Ion ii monta pe jucatori impotriva lui Lacatus, iar acesta nu mai avea cu cine sa vorbeasca in vestiar. Nici acum, Sandu nu vrea sa vorbeasca cu mine, l-am anuntat prin intermediari ca Lacatus vrea sa demisioneze. El a dorit ca Marius sa plece, desi am facut planuri de viitor, chiar cu acesta, cu o saptamana in urma. Nu a dorit, insa, sa-i spuna in fata ce gandea. Eu nu mai pot continua impreuna cu Sandu Ion. Suntem la finalul unei colaborari, deoarece sunt probleme grave la nivelul conducerii, pe care le-am acoperit multa vreme. UTA se afla, in acest moment, in pragul desfiintarii. Exista posibilitatea ca UTA sa nu fie programata in urmatoarea etapa, daca nu se fac niste plati. De 6-7 luni am dat bani singur. Sandu Ion mi-a facut mult rau mie, dar si echipei, prin declaratiile pe care le-a dat. Ori raman eu, ori el, nu cred ca mai exista cale de mijloc".
"Sa plece, cu Lacatus si gloabele lui"
"Nicolae Bara vorbeste doar prostii. Din punctul meu de vedere poate pleca, cu Lacatus si cu toate gloabele pe care le-a adus la echipa, in frunte cu Miu si Chirita. Raman la club, nu-i nici o problema, am banii necesari si sa-l despagubesc si sa tin echipa. Cu Bara nu mai continui, marti vreau sa punem punct colaborarii, il astept la Arad, sa vedem care vor fi termenii despartirii. Asa este, ori eu, ori el! Cum sa complotez cu jucatorii, dupa ce i-am desfiintat, facandu-i betivi si gigolo"
- a declarat Sandu Ion.
"Solutia" Pietraru
Dupa cum anuntat zilele trecute, UTA este tot mai aproape de a-l aduce la club pe Ion Pietraru, un potent om de afaceri, care a sprijinit UTA, dezinteresat, mai multe luni, in "era Bara-Sandu".
El s-a retras, dupa ce a fost facut "maidanez", de unul din finantatori si a spus ca nu va mai da bani la UTA pana Nicolae Bara pleaca de la club.

L.S. - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]