Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 2 noiembrie 2007
Stirile TVA aici
  • La targul AR-MEDICA - Standurile cu aparatura de ultima generatie – luate cu asalt de catre medicii aradeni

Targul Ar-Medica a fost asaltat de vizitatoriIeri Expo Arad International a deschis portiile targului international AR-MEDICA. 
Acesta este un targ de medicina, aparatura medicala, aparatura de laborator, stomatologie, farmacie, ortopedie, optica, protetica, servicii conexe.
Aflat la ce a dea XIV editie, targul este  apreciat ca fiind a doua manifestare expozitionala din acest domeniu, dupa cea din Bucuresti. 
Timp de 3 zile cele doua pavilioane gazduiesc 116 firme din toate colturile tarii. 
La deschiderea oficiala au participat atat oficialitati ale orasului cat si medici. 
Pe tot parcursul expozitiei vor avea loc seminarii organizate de catre Colegiului Medicilor Arad, Colegiului Medicilor Dentisti Arad, Colegiul Farmacistilor, Asociatia Stomatologilor cu Practica Privata- filiala Banat, Casa de Asigurari de Sanatate, Euromedic-Centrul de Diagnostic Imagistic Arad, Ordinul Tehnicienilor Dentari Arad. 
Lectorii programului stiintific sunt din tara, precum si din Germania, Israel, Ungaria. 
Cei care sunt in domeniu nu trebuie sa lipseasca de la acest targ deoarece tot ce este expus este de cea mai buna calitate. 
De exemplu se gaseste  aparatura, instrumentar, materiale pentru cabinet si laborator de tehnica dentara si consumabile stomatologice;  tomografie computerizata, vizualizare prin rezonanta magnetica, ultrasonografie si ecocardiografie, ultrasunete, radioscopie, raze X, radiologie, Doppler, precum si echipamente pentru anestezie, respiratoare, incubatoare, defibrilare. 
De la targ nu lipsesc nici articolele de unica folosinta cum ar fi:  manusi, panza, instrumentar, ace chirurgicale, accesorii pentru respirat. 
Pe perioada desfasurarii manifestarii medicii de familie si specialistii, medicii stomatologi si farmacistii in urma participarii la programele stiintifice pot obtine ore de Educatie Medicala Continua (EMC) si ore de Educatie Profesionala Continua (EPC). 
De asemenea, programul de conferinte va include si prezentari de firme si produse din domeniu. 
Si de aceasta data vizitatorii vor putea castiga numeroase premii, in valoare de  5.400 Euro. 
Pretul biletului de intrare costa 2 lei.  Targul este deschis pana pe data de 3 noiembrie la ora 18.00.

Claudia Untaru - Informatia Aradului

  • Parcul Copiilor are o noua fata

Parcul Copiilor complet modernizat a fost inauguratParcul Copiilor a fost inaugurat, miercuri, in prezenta primarului Gheorghe Falca, lucrarile fiind finalizate dupa cateva luni de munca.
Parcul a fost modernizat in urma unei investitii de 10 miliarde lei vechi, devenind astfel un spatiu sigur, placut si modern pentru toti copiii din Arad.
Parcul arata minunat, cu echipamente de joaca moderne, cu banci si cosuri de gunoi schimbate.
In premiera intr-un parc public din Romania, au fost montate pavaje elastice care reduc riscurile de accidentare. 
De asemenea, s-a montat o noua scena, s-au pavat aleile si s-a gazonat spatiul verde.
La deschiderea parcului au fost prezenti numerosi copii de diferite varste, dornici sa urmareasca programul pregatit special pentru ei.
In cadrul acestui program s-au derulat diferite momente, de la o sceneta de papusi inedita, la dansuri prezentate de grupa de aerobic de la Palatul Copiilor, dintre care unul individual realizat de Perpelici Alexandra, avand ca si coregraf pe Farcuta Elza.
Cei prezenti au fost incantati de dansurile populare ale copiilor de la Palat, insotiti de coregraful lor Peri Ioan Vasile.
Cel mai iubit moment a fost aparitia maimutei, a cainelui si a celor doi iepurasi care au dat mana cu copiii si au dansat, mentinand atmosfera. 
Primarul Falca le-a urat distractie placuta copiilor si i-a rugat pe cei mai mari sa aiba grija de acest parc minunat.

M.C.- Adevarul

  • Consiliere

Primul centru resursa a fost infiintat la AradCum sunt anuntati parintii de prezenta unui handicap la copilul lor, cum pot fi indrumati spre o interventie rapida sau cum poate fi integrat in comunitate minorul! 
La toate aceste intrebari raspund si ofera consiliere specialistii celor 7 filiale ale asociatiei handicapatilor neuromotor, care fac parte din prima retea de centre resursa pentru anuntul handicapului. 
Cel care a dat tonul a fost centrul de la Arad, primul infiintat in tara. 
Centrele resursa  sprijina parintii care au copii cu handicap prin educatie  adaptata problemelor lor,consiliere,orinetare in tratament si documente informative.
In cadrul proiectul lansat de asociatia persoanleor cu handicap neuromotor din Romania cu sediul central la Arad au fost instruiti, deja, prin cursuri specifice 98 de parinti care au fost denumiti simbolic resursa. 
Ei vor fi cei care ii vor ajuta sa depaseasca situatia pe parintii care se confrunta, acum si in viiotr cu problema aparitiei unui handicap. 
Conform datelor statistice 40 % dintre parintii care au copii cu handicap au fost anuntati de catre medicii specialisti asupra existentei problemei, 26 % de catre medicii din maternitate ,13% de catre cei de familie, iar 18 % nu au fost deloc anuntati si si-au dat seama singuri.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • Suparat pe toti primarii

Primarul comunei Sicula este nemultumit de neimplicarea celorlalti primariPrimarul comunei aradene Sicula, Aurel Radita, a spus ca este extrem de dezamagit de atitudinea colegilor sai, ceilalti primari din judet, pentru ca nu au percutat la proiectul sau. 
Aurel Radita a sponsorizat, in urma cu trei ani, renovarea unui salon de la Sectia Pediatrie II a Spitalului Clinic Judetean Arad.
Salonul a mai fost dotat si un televizor, iar proiectul a fost denumit "Un salon pentru fiecare primar si un televizor pentru fiecare salon"
"Din pacate, apelul meu nu a avut ecoul scontat. Din cate stiu eu, nici macar un primar nu mi-a urmat exemplul, ceea ce ma pune pe ganduri vizavi de unii dintre colegii mei cu posibilitati", a declarat  Aurel Radita. 
Dezinteresul primarilor a fost confirmat si de Mirandolina Prisca, directorul Spitalului Clinic Judetean Arad. 

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • In decembrie, Aradul va fi capitala muzicala a tarii

In decembrie Filarmonica din Arad va fi capitala muzicala a Romaniei"Festivalul Beethoven" scutura praful de pe Palatul Cultural si ofera prilejul reunirii unor mari maestri in orasul nostru
Dupa succesul repurtat de Festivalul "Mozart 2006", de la Arad, Asociatia Culturala Musikforum Europa a programat pe luna decembrie a acestui an un nou eveniment de impact: "Festivalul Beethoven".
"Am constatat cu totii ca viata culturala a Aradului trebuie intregita cu astfel de evenimente muzicale de inalta tinuta, ca traditia muzicala incontestabila si de mare valoare a urbei noastre trebuie continuata si ca aceasta este o datorie de onoare pe care atat noi, artistii muzicieni, cat si publicul meloman trebuie sa ne-o asumam in fata istoriei pe care o scriem impreuna. Atunci anticipam, prin intonarea "Odei bucuriei" (re)intrarea Romaniei in Europa, in Uniunea Europeana, simtindu-ne "umschlungen"/ inlantuiti – public si scena – din nou europeni. ("Seid umschlungen Millionen" – Text din "Oda Bucuriei"). Anul acesta Festivalul “Beethoven 2007” ofera in mod simbolic continuarea fireasca a emotiei de atunci: intreaga “Simfonie a IX - a„ – in ideea de unitate in diversitate culturala – intr-o varianta inedita, prelucrata de Gustav Mahler", declara doamna Rodica Talmaciu, vicepresedintele asociatiei culturale amintite.
Potrivit intentiei organizatorilor, festivalul se va incadra incepand cu acest an intr-un context mai amplu.
Din dorinta de a exploata cum se cuvine potentialul muzical al Aradului, anul acesta se va desfasura sub egida "Festivalului Aradean de Muzica Vieneza".
In vederea punerii in valoare a Salii de concert a Palatului Cultural, dotata cu un pian de concert Steinway , anul acesta se va organiza si Concursul international pentru pian "Beethoven 2007", editia I.
Evenimentul se va desfasura la Palatul Cultural, in perioada 9-16 decembrie.
Juriul concursului, prezidat de prof.. Robert Lehrbaumer – Academia de Muzica din Viena, va fi alcatuit din personalitati marcante ale artei pianistice internationale: prof. Dana Borsan – Academia de Muzica din Bucuresti, prof. Daniel Goiti – Academia de Muzica "George Dima" Cluj-Napoca,
prof. Sorin Dogariu – Universitatea de Vest/Facultatea de Muzica Timisoara.

Andrei Ando - Observator

Programul Concursului international pentru pian "Beethoven 2007"
10 decembrie: tragerea la sorti a ordinii intrarii in concurs
11 decembrie: etapa I-a cu public
12 decembrie: etapa II-a cu public
13 decembrie: Finala. Gala laureatilor (cei trei finalisti vor intrepreta concerte ptr. pian de Beethoven acompaniati de orchestra simfonica a Filarmonicii de Stat Arad)
Programul Festivalului "Beethoven 2007"
Duminica, 9 decembrie, ora 19
* Concertul pentru vioara si orchestra in Re major (Beethoven)
Solistul Alexandru Tomescu va canta pe Stradivarius-ul primit din partea Statului Roman (vioara pe care a cantat maestrul Ion Voicu-artist al poporului).
* Simfonia a VII–a (Beethoven)
Dirijor: Robert Lehrbaumer Viena – Austria
Joi, 13 decembrie, ora 18
* Concertul si Gala Laureatilor Concursului international pentru pian “Beethoven 2007”
La acest concert se va desfasura finala Concursului urmata de Gala Laureatilor si festivitatea de decernare a premiilor, in cadrul careia se va acorda unuia dintre finalisti, pe langa cele trei premii ale juriului, si un premiu "al publicului".
Sambata, 15 decembrie ora 19
* Concertul dedicat sponsorilor
"Nu numai Beethoven"
Va cuprinde, pe langa uvertura la opera "Fidelio" de Beethoven, lucrari din creatia familiei Strauss: valsuri, polci, galopuri si marsuri celebre, in interpretarea orchestrei "Europasymphony", sub bagheta maestrului W. Gröhs, din Viena.
Duminica, 16 decembrie, ora 19
* Concertul de inchidere a Festivalului Beethoven: "Simfonia a IX-a" intr-o prelucrare de Gustav Mahler (prima auditie in Romania)
Dirijor:Wolfgang Gröhs
Solisti vocali ai Operei de Stat din Viena


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]