Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Joi, 3 mai 2007
Stirile TVA aici
  • Pe locul doi la accidente

Aradul detine un loc de frunte la accidente de circulatieJudetul Arad ocupa locul doi la numarul accidentelor rutiere inregistrate in 2006.
Cifre cumplite: Aradul e pe primele locuri intr-un clasament negru al numarului de accidente mortale. 
Datele care au stat la baza realizarii acestui top vin de la Institutul de Medicina Legala Bucuresti. 
Potrivit institutiei, in 2006, au fost inregistrate mai putine crime decat in ultimii 14 ani, in schimb numarul accidentelor si sinuciderilor e in crestere.
Fata de 1992, cand au fost 1.237 de victime ale unor criminali, in 2006 au fost doar 559, pe primul loc la crime situandu-se judetul Iasi. 
Foarte multi romani au murit insa din cauza accidentelor (23,36%), evenimentele rutiere fiind pe primul loc, urmate de cele casnice (11,77%) si de munca (2,94%). 
Sinuciderile sunt insa cele care in 2006 au depasit ca numar accidentele rutiere (27,69%).
Din pacate pentru Arad, judetul detine locul doi intr-un clasament al celor mai multe victime ale accidentelor rutiere inregistrate de medicii legisti (26,3%), dupa Ilfov (26,9%) si la egalitate cu judetul Botosani (26,3%). 
Imediat dupa Arad, pe locul trei vin cei din Timis.

A.B. - Adevarul

  • PSD a pastrat traditia

Defilarea sustinatorilor PSD de Ziua MunciiDoar PSD, PAS si PD au sarbatorit ziua de 1 Mai. 
Organizatia Judeteana a PSD Arad a organizat o defilare prin centrul Aradului, unde au participat in jur de 350 de membri PSD. 
Pesedistii au pornit, in ritmurile fanfarei, din fata sediului PSD, pana la Teatru "Ioan Slavici" si s-au intors in fata Primariei Arad, dupa care s-au retras la terasa Belvedere pentru a manca mici si a bea bere.
In fata coloanei de manifestanti i-am remarcat pe cei "trei crai" ai PSD Arad - Florin Remetan, Dan Ungureanu si Avram Craciun, care purtau un stegulet cu ziua de 1 Mai si baloane colorate.
PAS - la padurea Ceala
Alianta Socialista condusa de presedintele Mihai Lelik a sarbatorit ziua de 1 Mai la padurea Ceala de unde nu au lipsit micii si berea. 
Mihai Lelik ne-a declarat: "Am sarbatorit ziua de 1 Mai, cu nostalgie, pentru ca semnificatia acestei zile a disparut. Din pacate suntem un partid mic si nu am avut capacitatea de a organiza o defilare, dar asta nu inseamna ca nu am sarbatorit 1 Mai. Am incercat sa redam atmosfera de dinainte de 1989, cu mici si bere".
PD - la Ceala
Si democratii au sarbatorit 1 Mai la padurea Ceala, unde a fost prezenta toata conducerea aradeana. 

Daniel Albu - Informatia Aradului

  • Gradinite din donatii

Germanii au ajutat la construirea de noi gradinitePeste 500 de copii din sase judete din  tara beneficiaza de serviciile  oferite de doua asociatii  neguvernamentale din Romania si Germania care au construit 11 gradinite pentru micutii care provin din familii defavorizate.
In judetul Arad sunt 3 astfel de gradinite situate in localitatile Sambateni, Sebis si Buteni.
Peste 150 de copii frecventeaza cele 3 gradinite unde au la dispozitie cele mai moderne conditii : sali de mese, dormitoare si spatii de joaca amenajate in curtile instituiilor de invatatmant.
Copiii, majoritatea provin din familii numeroase si fara posibilitati materiale.
Micutii sunt adusi dimineata la gradinita si parintii vin dupa ei la ora 16. 
In tot acest timp copii sunt  supravegheati de 33 de educatoare si 15 ingrijitoare, au program educativ, servesc masa si au program de somn. 
Ajutorul venit din partea fundatiilor din Romania si Germania este mai mult decit binevenit, pentru ca  familiile lor nu le-ar putea asigura asemenea conditii.
In plus tot  sprijinul din Germania provine din donatii si ceea ce e mai important pentru toate aceste servicii parintii copiilor nu platesc nici un ban.

Vasile Obsitos - Televiziunea Arad

  • ARADfest a debutat cu un chix rusinos, de pus pe seama organizatorilor!

ARADfest-ul nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor"Au fost trei zile de teapa, in care ne-am simtit jigniti!" – se plang spectatorii manifestarilor, la un loc cu formatiile invitate...
Sambata, 28 aprilie, duminica, 29 si luni, 30 trebuia sa se petreaca avanpremiera a ceea ce Consiliul Local al Municipiului si Directia Judeteana pentru Tineret a reunit sub genericul ARADfest, un ciclu de manifestari cu caracter popular-artistic menit sa omagieze, pe langa mai... vestitele 1 si 2 mai, data de 9 mai, "Ziua Europei".
Ei bine, aradeanul nu a prea avut de unde sa cunoasca respectiva intentie, din simplul motiv ca... pe raza orasului (asa cum anticipam noi intr-un "Pssst!" de saptamana trecuta) nu s-au raspandit afise!
Asa se face ca sambata, Strandul Neptun, loc in care, teoretic, trebuia sa aiba loc un spectacol cu incepere de la ora 10.30 si cu punctul culminant constand in "discoteca in aer liber"... a fost pustiu! Putinii aradeni care s-au perindat pe strand au avut de ales sambata intre... nimic si nimic, duminica – la fel, iar luni, intre a asculta nesfarsite repetitii ale tinerilor ce cautau sunetul... de unde nu era.
Nervii intinsi la maxim ai spectatorilor si solistilor au culminat, insa, cu seara de luni, cand dupa ce, de bine-de rau, s-a incropit de un concert cat de cat, dupa ce "juniorii" de la Febo Six si Boeuf si-au multumit... parintii si prietenii foarte apropiati cu ceea ce au prestat scenic, dupa ce Old Boys au deschis apetitul publicului, au urcat pe scena cei de la HAB-AR si... cum au urcat – au fost dati jos de jandarmi!
"Apucasem sa cantam o singura piesa. Dupa noi, urmau cei de la No Sound. Ca sa venim la Arad, am ratat trei concerte la mare, si noi, si ei... am venit pentru ca ne-au rugat organizatorii. Se pare ca urmare a unui telefon de la edilul-sef, am fost scosi de pe scena, la o ora, intr-adevar, inaintata pentru o zi de munca, dar nu pentru o sarbatoare pentru care am fost invitati" – se plang membrii formatiilor.

Lucian Valeriu - Observator

  • Nu vor caldura in locuinte

Desi noptile sunt racoroase, aradenii nu mai vor sa se dea drumul la caduraCentrala e pregatita sa dea drumul la caldura in calorifere, cu conditia sa fie solicitari.
Datorita temperaturilor de afara, din ultimele doua zile, in apartamentele aradenilor e frig.
De caldura in calorifere nici nu poate fi vorba insa.
Nu din cauza CET-ului, care e pregatit sa dea drumul la frunizarea energiei termice, ci datorita deciziei ULALA.
Intrebat de posibilitatea de a relua furnizarea caldurii in apartemente, Lucian Barniciu, directorul CET, ne-a declarat faptul ca "centrala este pregatita pentru reluarea furnizarii agentului termic in orice moment. Totul depinde de solicitarile pe care le primim de la aradeni. Daca ni se va cere sa reluam frunizarea caldurii, o vom face. Eu am interbat in fiecare zi la dispecerat daca avem reclamatii ca e prea frig in case, sau daca avem cereri pentru caldura, dar nu am primit nici una".
Potrivit managerului, totul depinde aici de decizia asociatiilor de locatari si a ULALA, cei care au stat la baza deciziei de oprire a caldurii in aprilie.
ULALA nu vrea
Reprezentantii ULALA sustin, la randul lor, ca nu au primit nici un fel de sesizari sau reclamatii legate de caldura din apartamente si nici o cerere de reluare a furnizarii caldurii, cu toate ca e clar in locuintele aradenilor e destul de frig.
Ba mai mult, ULALA sustine ca nici nu se va pune problema sa se ceara centralei electrice de termoficare reluarea furnizarii agentului termic.
"ULALA este categoric impotriva reluarii furnizarii caldurii", sustine vicepresedintele ULALA, Vasile Arion.
In atare conditii, aradeni nu a decat sa astepte ca temperatura de afara sa urce.

A.B. - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]