Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Marti, 3 iulie 2007
Stirile TVA aici
  • O decizie naucitoare poate "intinerii" o cladire si cu un secol

Si cea mai veche casa din Arad va plati impozite ajustateAprobarea taxelor si impozitelor locale pe anul viitor a starnit reactia consilierilor Opozitiei, care au tinut sa atraga atentia asupra unui aspect foarte putin cunoscut de aradeni: nivelul mare al impozitului platit pentru cladirile vechi.
Consilierul Rodica Borza a aratat ca, in urma unor verificari pe care le-a efectuat personal, a constatat cu surprindere ca pentru cladiri foarte vechi proprietarii platesc impozite mari, ca pentru niste cladiri ridicate in anii '90 sau chiar dupa 2.000.
"Este inadmisibil acest lucru! In evidentele Directiei Fiscale majoritatea acestor cladiri figureaza ca au anul de constructie 1997, 2000 sau 2003, pe cand ele au fost construite in o mie noua sute toamna si ar trebui sa fie impozitate cu sume mai mici cu 20 la suta"! - a precizat consilierul local, aducanfi chiar si exemple In acest sens. "In conditiile acestea, eu ii sfatuiesc pe toti proprietarii unor astfel de [mobile sa meargS la Cartea Funciara si cu un extras sa se prezinte la Directia Fiscala, pentru a nu mai plati impozitul pe o cladire veche ca pentru una foarte noua, pentru care baza de clacul a impozitului este mult mai mare.,".
Mai mult, consilierul-local a propus ca primaria sa aiba obligajia de a efectua verificarea tuturor acestor situatii si sa dispuna in-trarea in legalitate a documentelor aflate la Directia Fiscala, dar amendamentul domniei sale a cazut la vot.
Cel care a facut lumina in acest caz cu totul aparte a fost chiar directorul Directiei Fiscale, Gheorghe Neamtiu.
Domnia sa a aratat ca incepand din 2007 anul de constructie al unui imobil, in evidentele fiscale, este considerat eel in care a fost eliberata ultima autorizatie de constructie, neprecizand, insa, ce act normativ stabileste acest lucru.
Adica - chiar daca cineva are in proprietate o casa de la inceputul secolului trecut, daca i-a fost eliberata o autorizajie de constructie pentru acoperis, garaj, casa scarilor - nu conteaza pentru ce - atunci data ridicarii imobilului, in fisele fiscale se modifica automat cu anul respectiv.
Aceasta decizie a fost catalogata de consilierii Opozitiei foarte clar: Aberatie.
Aberatie sau nu, cert este ca in acest mod se calculcaza impozitul pe cladiri, iar aradenii, cu sau fara extras de Carte Funciara prin care atesta anul real al constructiei, constata neputinciosi ca o sim-pla retencuire autorizata a fatadei (spre exemplu) "Intinereste" cladirea chiar si cu o suta de ani.

Mihaela Cerna - Observator

  • Deputatul Igas cere reintroducerea trenului Arad-Mangalia

Deputatul Igas cere reintroducerea trenului spre MangaliaDeputatul Igas cere reintroducerea trenului Arad-Mangalia
Deputatul democrat Constantin Igas a depus o interpelare ministrului Transporturilor, Ludovic Orban, obiectul acesteia constituindu-l Trenul Arad-Mangalia.
Deputatul Constantin Igas a subliniat ca, de trei ani deja, cetatenii care domiciliaza in judetul Arad si care, in perioada estivala doresc sa ajunga pe litoralul Marii Negre, nu au un tren care sa faca legatura direct intre Arad si Mangalia.
"Conform mai multor solicitari facute de cetateni din judetul Arad, care s-au prezentat la cabinetul parlamentar, nici in acest sezon nu va exista un tren direct spre destinatia mai sus mentionata. Cei care doresc sa ajunga la Marea Neagra, vor trebui sa ia mai intai un tren pentru a ajunge la Timisoara, daca nu vor sa-l mai schimbe la Bucuresti. Apoi, cu mic cu mare, vor trebui sa ia un alt bilet, un alt tren, de data aceasta Timisoara-Mangalia, in niste conditii care sunt departe de a fi demne de un membru al Uniunii Europene, ci mai degraba de «LUMEA A TREIA», a tarilor subdezvoltate", sustine parlamentarul aradean.
Deputatul Constantin Igas ii solicita ministrului Ludovic Orban o explicatie pentru care Aradul nu beneficiaza de un tren direct pe ruta Arad-Mangalia, precum si ce masuri ar trebui luate si de catre cine pentru a reintroduce un tren pentru aceasta ruta, macar in sezonul estival.

Daniel Albu - Informatia Aradului

  • Atmosfera incandescenta la Pecica

Festival MotoRock la PecicaLa a treia editie a MotoRock-ului, motoarele turate si rockul au atras mii de aradeni si nu numai
Atmosfera extraordinara la festivalul MotoRock, care a devenit, din acest an, editie internationala. 
Pe langa iubitorii rockului si ai motoarelor din tara, au fost prezenti invitati din Germania si Ungaria.
In program nu au lipsit demonstratiile de supercross, turul orasului pe motoare, scanderberg, stivuit de lazi, tras de franghie, "Burn Out" (arsul rotilor de cauciuc), concurs de darts, si muzica in forta. Formatiile "Danger" (Oradea) si "Six" (Arad) au tinut rockerii in forma prima seara, iar surpriza a fost "Juke Box" din Bucuresti, (de la "Cronica Carcotasilor"), care a concertat pana in zorii zilei. 
Iubitorii de motoare au inchiriat ATV-uri pentru plimbarea pe pista.
Asociatia "Parcul National Lunca Muresului" a facut inchirieri de barci pentru doritorii de caiac de pe Mures. Sambata, au urcat pe scena "Chash" din Cluj, "Tickle" din Arad, dar senzatia mare au facut-o "Necropolis" din Ungaria. 
Apogeul de sambata a constat intr-un show de striptease feminin. 
"Bikerii" au putut sa tureze motoarele pe pista special amenajata. Ne mandrim ca avem o pista unica de supercross din tara. Anul acesta am imbunatatit-o. Am adus 200 de remorci cu pamant pentru a lungi pista la 1.000 m si am latit-o la 6 m", ne-a spus Stanislav Ribovici, presedintele Asociatiei West Motoreador Pecica.
Motorul dupa care toti au intors capul, a fost un Harley Davidson, cel mai complex din gama, care pe langa stralucire si marime, era dotat cu CD player, radio, boxe, si valoreaza 30.000 Euro.
Din atmosfera nu au lipsit micile, berea, tricourile negre, cerceii in urechi, lanturile, bocancii si parul lung, rockul si motociclismul fiind, pentru cei prezenti, un mod de viata.

D.M.- Adevarul

  • Fantani secate

Fantani secate si in judetul Arad - Virtual Arad News (c)2007Aproximativ 150 de fantani din judet au fost declarate ca fiind secate, dupa canicula din ultimele zile.
Autoritatile locale cred insa ca nu temperaturile ridicate au fost de vina, pentru ca in Arad nu sunt probleme cu panza freatica.
In opinia autoritatilor, vina le apartine oamenilor.
Tocmai de aceea, Prefectura a demarat o ancheta.
"Am cerut ca pana luni sa fie verificate toate fantanile declarate secate. Cred ca multe au fost construite prin modalitati improprii. Unele nu au nici autorizatie de constructie, iar altele au fost sapate necorespunzator", a declarat prefectul de Arad, Gavril Popescu. 
Reprezentantul Guvernului a declarat ca in Arad nu se pune problema ca localnicilor sa li se asigure apa cu cisternele Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Tudor vrea sa plece de la UTA

Portarul Tudor de la UTA are oferte de plecarePortarul aradenilor are doua oferte, dintre care una venita de la echipa "aspirator", Unirea Urziceni.
Tudor vrea sa plece!
Iarasi, caci a mai vrut o data, in timpul cantonamentului de la Debrecen, dupa ce a fost adus la echipa Hutan.
Acum, portarul, fost capitan, i-a spus "Fiarei", din nou, ca vrea sa paraseasca UTA. si unde sa mearga decat la Unirea Urziceni, echipa "aspirator" pentru multi fotbalisti in aceasta vara.
Pe furis, miercuri seara, Sandu Ion a fost la Baile Felix, pentru a discuta problema cu Tudor.
Acesta i-ar fi spus finantatorului UTA-ei ca vrea sa plece deoarece are doua oferte concrete, de la Unirea Urziceni si o echipa din Ungaria.
Sandu Ion pare a se fi lasat convins de portarul "alb-rosiilor", dar jucatorul nu se va desparti de UTA in conditiile pe care le doreste el.
Tudor nu mai vrea nici un ban de la UTA si vrea sa devina jucator liber, pentru a putea pleca.
Sandu Ion are varianta lui: e liber, dar Unirea Urziceni sa vina cu bani la noi, ca doar nu suntem tampiti sa-l lasam pe Tudor sa plece cum vor ei.
Exista o singura varianta, acum, pentru Daniel Tudor, oarecum asemanatoare cu cea a lui Laszlo Balint: sa reusesca sa-si gaseasca echipa care sa dea banii la UTA, deoarece e aproape sigur ca nu va mai pupa poarta "Batranei Doamne".
Va fi, ca si pe finalul campionatului trecut, a doua sau chiar a treia varianta a lui Lacatus.
Ce va mai fi, vom vedea!
Continua pregatirea fizica
La Baile Felix, Marius Lacatus ii chinuie pe jucatori cu antrenamente fizice.
De fapt, pana la incheierea cantonamentului, jucatorii nu vor avea parte decat de astfel de sedinte de pregatire, iar mingea o vor vedea la Salonta, in "amicalul" de maine cu Liberty.
Nici o noutate in lot, sunt prezenti aceiasi 30 de jucatori, care - spre bucuria "Fiarei" - sunt apti din punct de vedere medical.
Nici nu stim de cand UTA nu a mai avut toti fotbalistii apti intr-un stagiu de pregatire.
Se joaca Liberty - UTA
Organizatorul de competitii, Ionel Danciar a anuntat, vineri, ca meciul amical cu Liberty Salonta va avea loc duminica, de la ora 11.00, pe terenul formatiei bihorene.
Imediat dupa acest joc de verificare, Chirita et comp. vor reveni in Arad, iar miercuri se vor prezenta la primul antrenament al saptamanii viitoare, pana atunci fiind liberi.

L.S.- Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]