Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 4 mai 2007
Stirile TVA aici
  • Aradul, parasit de investitori

In parcurile industriale actuale nu mai este loc si pentru alte companiiDoua companii germane, decise se investeasca in municipiul Arad, si-au retras investitiile.
Aradul pierde doua investitii occidentale.
Potrivit informatiilor pe care le detinem, producatorul german de subansamble auto "Brose" a renuntat la o investitie de 15 milioane euro, ce viza ridicarea unei fabrici in Arad, alegand Slovacia.
In spatele acestei decizii sta faptul ca autoritatile locale nu au reusit sa asigure suprafata de teren pentru derularea proiectului.
Primaria a pus la dispozitia companiei o suprafata in Zona Industriala Sud, altfel cunoscuta aradenilor ca Zona Industriala Zadareni, insa aceasta a fost revendicata de fostii proprietari (subiect amplu dezbatut in ziarul nostru).
Primaria a promovat aceasta zona, desi terenul pe care era amplasat parcul era revendicat in instanta, mizand pe faptul ca justitia va da castiga de cauza autoritatilor, in conditiile in care acestea le-au oferit solicitantilor alt teren (in Sanicolaul Mic).
Cauza se judeca insa in continuare in instante si naste dispute chiar si intre oficialii Aradului.
Fara teren
Din informatiile noastre, compania "Brose" parea dispusa sa renunte chiar la unele facilitati pentru a putea investi la Arad, insa lucrurile s-au dovedit a fi prea complicate.
O alta firma germana producatoare de componente auto, "Webasto", care intentiona si ea sa investeasca pe acelasi amplasament, a decis, in cele din urma, sa-si ridice fabrica in Zimandul Nou (o investitie de zece milioane euro).
Cele doua companii germane au negociat in 2006 cu Primaria proiecte de peste 40 milioane de euro si achizitionarea unor suprafete de teren in Zona Zadareni (de circa 50 hectare) pentru ridicarea de fabrici pentru productia de sisteme de inchidere pentru geamuri si parasolare auto, dar si pentru dezvoltarea unui departament de cercetare.
"Regret ca nu am putut sa le oferim acestor firme teren in Arad, pentru ca Primaria nu a putut licita terenurile din Zona Industriala Zadareni. Toate acestea s-au intamplat pentru ca Zona Zadareni nu este sustinuta de nimeni, mai mult chiar a fost atacata", a declarat primarul.

A.B. - Adevarul

  • Primavara fara… iarba si flori

In Zona Podgoria zonele verzi s-au transformat in parcari"Cum adica primavara fara iarba si fara flori?" ar putea suna intrebarea, ceea ce ma obliga la o corectie, ceva de genul "cu mai putina iarba si mult mai putine flori".
Unde asta? Cum unde, in Arad. In ce zona? In zona Podgoria…
Totul a pornit de la ideea de a  inconjura noua Catedrala Ortodoxa, consecventi sloganului "Ce ne place si (mai ales) ce nu ne place in orasul nostru!".
Am luat-o usurel pe langa statia de autobuz, privirea fiindu-ne rapid atrasa de ceea ce candva a fost spatiu verde.
Cu bordura, iarba, gard viu pe margine, credeti-ne pe cuvant, asa il tineam minte.
Acum totul se rezuma la o zona de pamant batatorit, fara borduri si, normal, fara gard viu, transformata in ce alt ceva decat in… parcare.
In spatele Liceului CFR ne-a intampinat cam acelasi peisaj, e drept la o scara mai redusa, cu mentiunea ca aici spatiul verde este curajos traversat si de o alee de pamant pana in miniparcarea de rigoare.
Tot in Piata Caius Iacob am revazut fosta fantana, candva arteziana.
Asa cum bine se stie o parte a ei si-a mutat domiciliul la Intim, ramanand baza.
Care contine pamant si o impozanta teava ruginita, strajuita estetic de buruieni.
Revenind spre centru ne-au atras atentia cateva guri de canal, normal fara capace, dar si faptul ca micile rigole de langa copaceii de pe bulevard au fost sapate.
Asteptam cu emotie ziua cand aici vor aparea, timid, si cateva fire de flori.
In rest ce ar mai fi de spus, povestea cu lacul din Padurice o stiti, daca nu va spunem noi macar inceputul:
"A fost odata ca niciodata un lac fermecat, probabil de zana cea rea pentru ca pe el nu pluteau nuferi ci matasea broastei, sticle de plastic si cutii goale de bere…"
Speram ca finalul sa nu fie totusi de genul: "Si a trait asa pana la adanci batranete…, secare sau transformare in… parcare."
Altceva nu ar mai fi de spus, deh, a fost un periplu scurt, poate doar faptul ca asteptam (la fel ca si la alte materiale publicate) reactia prompta a celor in drept.
Nu avem nici cea mai mica indoiala ca ea va veni, mai ales ca "obositoarele" activitati in care au fost angrenati de "1 Mai muncitoresc" au fost bifate cu succes.

Florin Coita - Informatia Aradului

  • Ziua Mondiala a Libertatii Presei

Ziua Mondiala a Libertatii Presei la AradDe Ziua Mondiala a Libertatii Presei, aradenii si-au putut exprima liber opiniile pe mai multe panouri amplasate in centrul orasului.
In cea mai mare parte a mesajelor oamenii reclama lipsa curateniei, a canalizarii sau starea proasta a drumurilor din cartierele orasului.
Panourile au fost instalate chiar in centrul orasului pentru ca aradenii sa isi poata exprima opinia cu privire la problemele pe care le au.
Initiativa apartine Partidului National Liberal, care a vrut in acest fel sa le permita aradenilor sa se exprime liber de Ziua Mondiala a Libertatii Presei.
Datorita succesului obtinut liberalii aradeni si-au propus sa instaleze astfel de panouri si in cartiere.
Aradenii vor putea  sa-si exprime liber opiniile cu privire la ce trebuie facut pentru ca Aradul sa fie un oras mai frumos.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Rentabilitatea SIF Banat-Crisana pentru actionari in 2006: 35,1%

SIF Banat-Crisana a facut noi investitii - Virtual Arad News (c)2007Estimarile pentru anul 2007 sunt optimiste, desi se asteapta un profit mai mic decat in anul precedent
Conducerea SIF Banat-Crisana a prezentat ieri performantele obtinute in anul 2006 si obiectivele pentru anul 2007.
Veniturile realizate de societatea de investitii financiare anul trecut a depasit 154 milioane de lei, ceea ce reprezinta o crestere de 46,8% fata de anul precedent.
Profitul net inregistrat la 31 decembrie 2006 a fost de 83,15 milioane de lei, cu 64,9% mai mare decat in anul 2005.
"Cresterea pretului actiunii SIF1, conjugata cu dividendul aferent anului 2005 (0,05 lei) si incasat in cursul anului 2006, au condus la o rentabilitate totala pentru actionari in 2006 de 35,1%" se arata in analiza SIF Banat-Crisana.
Pentru anul 2007, presedintele SIF Banat-Crisana, Ioan Cuzman, previzioneaza un profit usor mai scazut decat cel din acest an.
El a explicat acest lucru prin previziunile legate de scaderea Produsului Intern Brut si a dobanzilor bancare.
De altfel, veniturile estimate pentru anul 2007 (peste 106 milioane lei) sunt mai mici decat cele inregistrate anul trecut.
Directiile majore ale SIF Banat-Crisana in acest an vor fi cresterea valorii patrimoniului administrat, Managementul adecvat al riscului, Dezvoltarea organizationala in scopul cresterii eficientei proceselor si Cresterea vizibilitatii in piata.
Potrivit lui Ioan Cuzman, societatea de investitii financiare va investi in acest an in industria chimica si de medicamente, in industria de celuloza si hartie, in industria de masini, in sectorul de utilitati publice, dar si in sectorul hotelier.

Flavius Ghender - Observator

  • Siria, capitala aviatiei

Parapantistii au zburat peste dealurile SirieiAici a avut loc cel mai mare miting aerian din vestul tarii si un concurs de parapantism.
Sute de aradeni au luat parte, la sfarsitul saptamanii trecute, la cel mai mare miting aviatic din vestul tarii.
Evenimentul s-a desfasurat la Siria, unde a fost inaugurat si aerodromul localitatii.
Zeci de piloti, parasutisti si parapantisti au participat, aici, la Cupa Romaniei.
Organizatorii au reusit sa stranga zeci de piloti de avioane ultra usoare din mai multe judete.
Un spectacol deosebit a fost asigurat si de parasutistii care au sarit de la o inaltime de 1.500 de metri, precum si de planoarele si parapantele care au plutit deasupra dealurilor Siriei.
Spre Lugoj
In ceea ce priveste concursul de parapante, acesta a adunat competitori din Romania si Ungaria, dornici sa acumuleze puncte in clasamentul pentru calificarea la Campionatul Mondial, competitia fiind cotata in categoria 2 FAI.
Deoarece duminica vantul nu a fost propice zborurilor, concurentii au fost nevoiti sa abandoneze, luni insa, au decolat si au trebuit sa parcurga o distanta de 62,9 kilometri, pentru a ajunge la Lugoj.

V.O.; L.S. - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]