Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Joi, 4 octombrie 2007
Stirile TVA aici
  • Regulament strict pentru utilizatorii spatiilor de joaca pentru copii

Primaria Arad a scos la transparenta noul regulament pentru terenurile de joacaCei care nu il respecta vor primi amenzi intre 500 si 2.000 lei
Primaria Arad a scos la transparenta un proiect de hotarare privind regulamentul de organizare si utilizare a locurilor de joaca din municipiu.
In cadrul acestuia, este prevazut si regimul de exploatare al spatiilor de joaca pentru copii, cat si a pieselor de mobilier urban instalate.
Mai mult decat atat, au fost stabilite si sanctiuni drastice pentru cei care incalca prevederile regulamentului.
Regulament
Conform proiectului de hotarare, toti cei care utilizeaza aceste spatii de joaca trebuie sa respecte mai multe reguli.
Astfel, Primaria interzice: utilizarea echipamentelor de catre copii cu greutatea corporala mai mare de 54 de kilograme; accesul si utilizarea echipamentelor de joaca de catre copii cu varsta sub 4 ani fara insotitor adult, precum, si utilizarea echipamentelor de joaca de catre copii cu varsta mai mare de 12 ani; escaladarea structurilor din lemn si a celor de poliesteri armati cu fibra de sticla; folosirea echipamentelor defecte; servirea mesei sau consumul bauturilor alcoolice in perimetru locurilor de joaca; accesul persoanelor sub influenta bauturilor alcoolice, substantelor afrodisiace sau halucinogene; accesul la locul de joaca cu animale; aprinderea elementelor constitutive ale echipamentelor de joaca, a cosurilor pentru deseuri, bancilor sau utilizarea focului deschis in incinta; zgarierea, demontarea, ruperea echipamentelor de joaca si a altor piese de mobilier urban; murdarirea cu fluide corporale a imprejmuirii, a terenului din incinta sau a elementelor de mobilier urban; folosirea spatiului de joaca de catre copii a caror stare de sanatate nu permite accesul in spatiul de joaca; supraaglomerarea spatiului de joaca cu alte persoane ce nu sunt insotitori ai copiilor; utilizarea in incinta a altor jocuri decat cele care intra in dotarea standard; producerea de zgomot, utilizarea de aparate radio, CD-playere; scuturarea covoarelor, uscarea rufelor pe imprejmuire sau pe echipamentele din spatiile de joaca.
Aradenii care observa defectiuni aparute la echipamentele de joaca trebuie sa anunte Directia Tehnica – Serviciul Edilitar din cadrul Primariei municipiului.
Sanctiuni
Folosirea incorecta a terenurilor de joaca se sanctioneazaCei care nu vor respecta regulile impuse de Primarie vor fi sanctionati drastic.
Astfel, pentru nepastrarea curateniei in spatiile de joaca sanctiunile vor fi cuprinse intre 1.501 lei si 2.000 lei.
Pentru accesul si utilizarea echipamentelor de joaca de catre copii de sub patru ani fara adult, utilizarea echipamentelor de joaca de catre copii cu varsta mai care de 12 ani, utilizarea echipamentelor defecte, supraaglomerarea locului de joaca cu alte persoane decat cele care insotesc copiii sau utilizarea in incinta a altor jocuri decat cele din doare, sanctiunile vor fi cuprinse intre 1.001 lei si 1.500 lei.
Pentru escaladarea structurilor din lemn si a celor din poliesteri armati cu fibra, servirea mesei sau consumul de alcool; murdarirea imprejmuirii, terenului sau mobilierului, folosirea locului de joaca de catre copii a caror stare de sanatate nu permite acces in spatiul de joaca sau scuturarea covoarelor si uscarea rufelor in incinta locului de joaca sanctiunile sunt cuprinse intre 200 lei si 500 lei.
Pentru utilizarea echipamentelor de catre copii cu greutatea corporala mai mare de 54 de kilograme; accesul persoanelor sub influenta bauturilor alcoolice, substante afrodisiace sau halucinogene, accesul la locul de joaca cu animale, aprinderea elementelor constitutive ale echipamentelor de joaca, a cosurilor pentru deseuri a bancilor sau utilizarea focului deschis in incinta, zgarierea, demontarea, ruperea elementelor de joaca sau a altor piese din echipamentul urban sanctiunile sunt cuprinse intre 1.300 lei si 1.800 lei.
In cazul in care, prin savarsirea contraventiei s-a cauzat o paguba, pe baza ofertei financiare care a stat la baza achizitiei publice a locurilor de joaca  si a devizului intocmit de societatea care asigura intretinerea acestora, agentul constatator poate stabili si despagubirea in mod corespunzator. 
Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se va face de catre agentii constatatori imputerniciti ai primarului.
Contravenientii vor beneficia de posibilitatea achitarii a jumatate din minimul sanctiunii contraventionale in termen de 48 de ore de la data incheierii procesului-verbal ori, dupa caz, de la data comunicarii acestuia.
Impotriva procesului verbal de contraventie se poate depune o plangere la sediul emitentului, in termen de 15 zile de la comunicare.
Amenzile se vor achita la Directia Venituri a municipiului Arad sau direct intr-un cont al Trezoreriei Municipiului Arad.

Nadia Bodran - Informatia Aradului

  • Vesti bune pentru pensionari

Pensionarii din agricultura vor avea pensii dublateDin luna septembrie, pensiile de agricultor s-au dublat in timp ce celelate pensii au crescut cu 5%.
Este prima masura de majorare a veniturilor pentru pensionari.
Cei mai multi bani vor veni insa de la 1 ianuarie 2008, cand, pensiile vor creste substantial.
Aproape 20 de mii de pensionari din judetul Arad vor primi pensiile majorate.
Potrivit Casei de Pensii din Arad, punctul de pensie a crescut semnificativ pentru lucratorii din sectorul agricol, ceea ce a dus implicit la cresterea veniturilor pentru aceasta categorie de populatie.
Şi ceilalti pensionari primesc cu 5% mai mult.
Totodata, casa de Pensii  atrage atentia asupra pensiilor private.
Persoanele care nu au implinit inca varsta de 35 de ani, sunt obligate sa aleaga intre unul din cele 17 fonduri de pensii acreditate.
O parte din contributia la fondul de pensii a fiecaruia se va indrepta spre aceste firme, care nu pot da faliment.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Italienii vor baile termale

Italienii din Padova incurajeaza turismul balnearItalienii din Padova sunt convinsi ca aici, la Arad, se poate face treaba buna si sunt decisi sa intre in afaceri.
O delegatie importanta a Provinciei Padova a poposit timp de trei zile la Arad, fiind in cautarea unor noi domenii de colaborare cu autoritatile locale.
Delegatia, formata din asesorii provinciali Gino Gastaldo si Flavio Manzolini si administratorul delegat al societatii publice MIP Engineering, Roberto Ongaro, a indicat faptul ca principalele domenii de investitii vizate acum de italieni sunt zonele industriale si turismul balnear.
"Dorim sa avem un inceput de colaborare in domeniul apelor termale, atat prin folosirea resurselor naturale de pe teritoriul dumneavostra, cat si prin formare profesionala si turismul balnear", a declarat miercuri Falvio Manzolini, in timp ce  Roberto Ongaro a adaugat faptul ca "societatea pe care o conduc are posibilitatea de a lucra si dezvolta zone industriale pe teritoriul judetului Arad. Am venit aici si plecam cu un raspuns pozitiv din acest punct e vedere. Aici se poate face treaba buna".
Orasele tinta
Colaborarea cu italienii pare a fi si tina oficialilor aradeni, caci, potrivit presedintelui Consiliului Judetean, Iosif Matula, "este bine de identificat domenii noi de colaborare. Padova este renumita pentru baile sale termale, la fel cum judetul nostru dispune de ape geo-termale, poate cele mai bune din Romania, dar nu suficient exploatate".
Presedintele CJA a indicat miercuri si locatiile in care italienii ar dori sa dezvolte turismul balnear (Baile Lipova), dar si cele in care acestia ar dori sa puna pe picioare noi zone industriale: Curticiul si Aradul.

Adriana Barbu - Adevarul

  • Masini de epoca

Astazi au sosit la Arad masini de epocaMai multe masini de epoca vor ajunge astazi in orasul de pe Mures.
Potrivit purtatorului de cuvant al Primariei Arad, Corina Draghici, "in jurul orelor 14.00, va sosi, venind de la Sibiu, un grup format din 21 de automobile de epoca, ai caror conducatori auto sunt din Austria, Germania, Elvetia, Franta si Anglia. Acestia participa la Grenzland Rallie 2007".
Cu sprijinul Biroului de promovare si informare turistica al Romaniei din Viena, tara noastra a fost cuprinsa pentru a treia oara in traseul acestui raliu,  si pentru prima data ruta include Aradul.
Cele mai multe masini au fost contruite intre anii 1930-1939, iar cele mai vechi sunt din 1928, un Mercedes SS, si doua din 1929, un Mercedes SSK, respectiv un Mercedes SS.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Muzeul Apicol Minis Romania – Elixirul auriu al florilor in borcanul cu sanatate

La Minis functioneaza unicul muzeu apicolMuzeul Apicol din Minis, comuna Ghioroc este unic in tara.
Ar trebui sa fie un motiv de maxima mandrie pentru localnici, pentru administratia locala, pentru aradeni.
Ei, bine, nu; dimpotriva, omul care a pus pe picioare unicul, subliniem, muzeu apicol, Arpad Kovacs se zbate, de unul singur, sa aduca in atentia lumii importanta apiterapiei in sanatatea omului.
Primaria, cea care ar fi trebuit sa intinda, prima, o mana de ajutor – i-a oferit, dupa lupte seculare... 5 milioane de lei.
Pe noi, insa, pasiunea pentru apicultura, careia Arpad i-a dedicat peste 20 ani din viata ne-a cucerit si ne-a facut sa-i promitem intregul nostru sprijin.
Un satulet pitit sub dealuri grele de must, Minis; am nimerit o zi luminoasa ca mierea proaspata, cu frunze asternute sub pasii ispititi a plimbare, cu soare strecurat printre frunzisuri rascoapte, cu turme molcome odihnindu-si lana aspra pe ierburi inca verzi.
Pe strada urcatoare din piatra, dupa nana Ileana, "actorita" satului – pe aceeasi parte, putin mai sus, o casa frumoasa cu o mica sigla pe poarta, alaturi de o albina uriasa lipita pe peretele dintre geamuri.
Prin gard se vede o mica dar adevarata gradina botanica.
Ne deschide sotia lui Kovacs, in fata careia colegul meu, Tibi, traieste o revelatie: femeia cu parul diafan si voce calma, blanda, soptita, i-a fost candva, educatoare...
Casa e ridicata cu etaj, avand o terasa patrata, generoasa, cu o masa imensa, rotunda, in mijloc, inchipuind o masa a cavalerilor aparatori ai micilor zburatoare fauritoare de aur lichid, albinele.
In micul muzeu structurat pe 9 cvadrate (concept Feng-Shui) ochiul oricarui vizitator ramane uimit in fata minunilor realizate de una dintre cele mai mirabile insecte, Albina!
Explicatiile date la modul general au fost completate de venirea maestrului in arta albinaritului si a realizarii unicului muzeu apicol din tara, Arpad Kovacs.
Pe strada urcatoare, Arpad vine agale, cu acel zambet nelipsit iluminandu-i chipul fara varsta, cu o sapca albastra, trasa smechereste intr-o parte.
Se bucura enorm cand usa i se deschide a musafiri...
Muzeul Apicol Minis, Romania
Mica incapere dreptunghiulara te primeste cu drapelul albastru cu 2000 de albine si trei ciucuri mari, galbeni, reprezentand mierea care curge, bogata.
Cvadratele care alcatuiesc istoria micii insecte, imbina epoci si tehnici stravechi de obtinere a mierii; bucati de stanci stravechi in care si-au gasit adapost albinele, minibiblioteca apicola, miere de diferite tipuri, de la cea mai deschisa culoare pana la cea mai inchisa, creme antidurere, ceara si figurine de ceara, siropuri, apigemologie (pietre pretioase introduse in miere), cromoterapie, aromoterapie.
Interes deosebit pentru Muzeul Apicol Ne rasuna in urechi vorbele lui Arpad: "mierea curata nu se zahariseste niciodata!".
Privim fascinati borcanasele cu lichid dens, in care miracolul edenic al florilor se lasa greu in miere; retetele divine puse la dispozitia oamenilor, retete ale sanatatii si longevitatii aduse de modestele zburatoare aurii din cupa proaspata a florilor, polen si nectar, transformat, cu cata munca si sacrificiu, in MIERE...
Ideea apicultorului a fost cu totul benefica si deosebita, in sensul ca a introdus in miere toate fructele si legumele: morcovi, kiwi, ardei, usturoi, lubenita, pepene, migdale, prune, caise, mere, stafide, smochine, hrean, zmeura.
In luminile calde si aurii ale muzeului, unde totul se scalda in galben, figurine dragute-foc imita harnicele albinute.
Ni se arata un aparat antifurt miere, lumanari ingenioase, un tabel cu "dansul albinelor" dupa Frisch (propus pentru Premiul Nobel), diferite instrumente apicole, mojarul adus de fiica sotilor Kovacs din India, un fel de bol metalic ciudat, care, lovit cu o tija, scoate un sunet inalt, prelung, vibrant, benefic.
Nu povestim tot. Cel mai bine este sa veniti aici, in edenul etern inchinat obtinerii nectarului zeilor, a elixirului sanatatii obtinut din floarea pamantului - Mierea!
Aparatul lui Kovacs ar putea descoperi apa la Cuied!
Arpad Kovacs, omul care lucreaza cu aurul florilor, vorbeste continuu, dar nu (ne) oboseste, dimpotriva, starneste mereu curiozitatea.
Ne arata doua manere simple, din lemn, in care sunt introduse doua fire din alama, optim ar fi din betisoare de alun – care, atunci cand se apropie de o sursa de apa, se intretaie si indica exact locul in care se afla izvorul.
Curtea, o mica gradina botanica
Brazi, stejari, migdali, pomi fructiferi, plante tamaduitoare, o instalatie meteo, alaturi de stupi stravechi.
"Sunt tehnici stravechi de obtinere a mierii, sisteme antifurt, de stoarcere. Au valoare de document!"
Am aflat ca exista si albine "hoate", familii tari care le ataca pe cele slabe si cauta sa patrunda in fabrica in care se prelucreaza aurul floral.
Aer proaspat, joc de veverite prin alunul urias, flori ornamentale cu duiumul.
Nucul imens troneaza peste terasa unde sotia lui Arpad ne serveste cu... miere, cas de miere, nuci, pere de toamna, invitandu-ne sa scriem in cartea de onoare a muzeului.
Rasfoim, si vedem ca, desi infiintat de doar cativa ani (2002), muzeul a fost vizitat de numeroase grupuri scolare si turisti din diferite tari, Ungaria, USA, Canada, Austria, Germania.
Arpad nu ne lasa sa plecam fara sa ne stampileze pe mana cu sigla muzeului.
Planurile lui de viitor sunt excelente pentru agroturismul zonal.
Albinele prietenele omului"Comuna poate deveni o zona de agroturism de o rara frumusete, mai ales ca dispunem de un lucru rar, 10 baraje! Am cerut sprijin, in acest sens, primariei, pentru a se amenaja un drum, sa facem ceva frumos pentru turisti, dar nimeni nu s-a aratat interesat! Am atras atentia asupra unei plante deosebit de periculoase care ataca sistemul imunitar, producand o alergie grava; acum creste in tufe mari si la noi, dar, cand am spus acest lucru factorilor de conducere din primarie, au inceput sa rada! Pentru pliantele cu care m-am prezentat la Targul Expo am primit din partea administratiei locale suma de...
5 milioane lei!"
– ofteaza unul dintre cei mai valorosi oameni in stiinta apicola din tara.
Prietena mea, albina, - cea mai buna doctorita!
N-am uitat imaginea hazlie a unei albinute sprijinita pe o sulita, alaturi de textul "Acupunctura gratis!".
Am recurs si eu la aceasta drastica masura, pentru a beneficia, gratuit si benevol, de beneficul venin de albina.
A durut, locul s-a inrosit si s-a umflat, dar, ne asigura Arpad, locul acela va fi ferit multi ani de boala si va anihila orice rau existent!
Viata unei albine e scurta, doua-trei saptamani, timp in care harnica insecta munceste pe rupte, adunand polen, pe care apoi, in fagurii de ceara, il transforma in picatura suprema a elixirului vietii, Mierea.
* * *
Toti cei suferinzi, indiferent de boli, satui de medicamente scumpe si chimice sunt invitati sa-l caute pe Arpad, omul care (re)aduce sanatatea cu... lingura de miere!
Ajutati acest muzeu si eforturile unui fidel prieten al Albinei, vrednica lucratoare coborata din Eden pentru sanatatea noastra.
Cont Banca Transilvania : RO 95 BTRL 00201 201173248 XX LEI
RO 44 BTRL 00204 20173248 XX EURO pe numele de Kovacs Arcadiu.
Mierea cea mai buna este cea poliflora.
Mierea inchisa la culoare nu e miere, fiind obtinuta din frunzele copacilor.
Cea foarte inchisa, din cicoare, de exemplu, este contraindicata, fiind... halucinogena.
In muzeu se poate vedea, insa, si miere din cele mai indepartate colturi ale lumii, alaturi de celebrul "sapun de mangaiat".
Cine este curios, il poate vedea si testa la fata locului.
Iata si cele 7 conditii ale sanatatii:
Sa nu simti oboseala
Sa ai pofta de mancare
Sa ai somn bun
Sa ai o buna dispozitie
Sa ai suplete
Sa ai memorie buna
Sa ai simtul dreptatii
Cu ajutorul mierii lui Kovacs, ecologica si curata, bolile care macina sanatatea omului sunt vindecate sau mult ameliorate!
"Am lucrat in proiectari, un serviciu extrem de solicitant, nervos, obositor, sedentar. La un moment dat, am simtit nevoia sa ma retrag in mijlocul naturii. Am privit firul ierbii, gazele care misuna... Mi-a venit ideea stuparitului, mai ales ca in copilarie mi-am ajutat unchiul la albinarit. Asa am inceput stransa
prietenie cu albinele! Ele mi-au adus in viata liniste, sanatate, speranta, bucurie, si, cu ajutorul produselor pe care le-am obtinut, am redat speranta si zambetul multor oameni bolnavi! Astazi sunt cautat de numeroase persoane cu diferite afectiuni, unele foarte grave, iar mierea si produsele ei, polen, pastura, ceara, laptisor de matca, propolis, diferite preparate si siropuri au readus viata acolo unde firul era sa se rupa!"
– spune Kovacs, omul care s-a lasat intepat de 70 de albine odata!

Felicia R.Gheorghe - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]