Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Marti, 5 iunie 2007
Stirile TVA aici
  • Nunta eroului de la Sevilia

Helmuth Duckadam a facut nunta la AradDuminica seara, la Arad, a fost mare petrecere, mare: casatoria eroului Helmuth Duckadam cu frumoasa Alexandra Lincar.
La eveniment au participat peste 120 de persoane. 
Ceremonia religioasa a avut loc la Catedrala Ortodoxa Veche din Arad, unde mirii au fost asteptati cu covor rosu. 
Petrecerea a avut loc in localul Laser din Casa Sindicatelor, din centrul Aradului. 
Desi a doua zi era o zi normala de lucru, nuntasii au petrecut pana la orele diminetii.
Alexandra a purtat o rochie semnata Casa de Moda Ellis, creata special pentru ea de Eli Lasnean, iar eroul de la Sevilia a imbracat un costum Paolo Rossi.
Helmuth si Alexandra s-au cunoscut in urma cu mai bine de trei ani, iar acum s-au hotarat sa-si oficializeze relatia la starea civila si in fata lui Dumnezeu.
Nasii celor doi sunt fostul sef al Politiei de Frontiera, Petru Tarchila, si sotia acestuia. 
Casatoria civila a avut loc in Sala Festiva a Palatului Administrativ, unde se tin sedintele Consiliului Local al Municipiului Arad si marile evenimente din oras, si nu in sala obisnuita de la Casa de Casatorii.
Multi prezenti si multi absenti
Pe langa rude din Germania si prieteni din SUA, alaturi de tanarul cuplu au fost colegii din partid, Duckadam fiind presedintele PNG Arad. 
Asa ca de la petrecere nu au putut lipsi presedintele organizatiei municipale, Doru Bozga, si alti lideri locali.
Desi presedintele national al PNG, Gigi Becali, a fost invitat la nunta, nu a putut ajunge la marele eveniment. 
De la Bucuresti a venit insa secretarul general al PNG, Dorin Ciulina. 
Dintre fostii colegi de la Steaua, Duckadam l-a invitat pe antrenorul de la UTA, Marius Lacatus, care insa nu a putut veni pentru ca in week-end fusese chiar el nas de botez la fiul secundului sau, Ioan Naghi.
La ceremonia de la starea civila, Helmuth si Alexandra au fost felicitati si de fiul lui Duckdam din prima casatorie, care a venit cu nepotelul si nora "eroului de la Sevilia"
Fiica acestuia, care locuieste in Statele Unite ale Americii, nu a mai ajuns la marele eveniment.
Si-a recuperat nevasta cu whisky
La nunta marelui erou al fotbalului romanesc a cantat, mai bine de o ora, cunoscutul solist din Banat, Laza Cnejevici. 
Si cum petrecerea era in toi, intr-o clipa de neatentie a mirelui, mireasa Alexandra a fost furata chiar de seful ei de la AJOFM, Stefan Pascu, cel care a purtat si negocierile pentru a-i reda lui Helmuth sotia.
In cele din urma, ca s-o aiba din nou pe Alexandra alaturi, Duckadam si nasii au trebuit sa dea doua sticle de whisky. 
Si mai era o conditie, la care rapitorii au renuntat. 
Initial vroiau sa-l puna pe Helmuth sa fac striptease. 
Duckadam a mai fost casatorit si are doi copii, o fata de 25 de ani si un baiat de 27 de ani. 
Ieri, a doua zi dupa nunta, o parte dintre apropiatii familiei Duckadam au fost invitati la resedinta din Semlac, pentru a-si reveni dupa nunta cu o alta petrecere.
Printre cadourile dragi primite de insuratei se afla cele de la fiica lui Helmuth, Brigitte. 
Aceasta i-a trimis tatalui ei un ceas, iar Alexandrei un lantisor.
Relaxare
Luna de miere la Las Vegas

Luna de miere urmeaza ceva mai incolo. 
"Luna de miere o vom amana putin, pe toamna. Cu ajutorul Ambasadei Americane, sper ca de data aceasta Alexandra sa primeasca viza. Vrem sa facem o saptamana la Las Vegas, impreuna cu fiica mea care este in Statele Unite ale Americii"
.
Intrebat cine pe cine va calca pe picior in biserica, potrivit unei vechi traditii legata de nunta, Helmuth Duckadam a spus razand: "eu am zis ca mi-am facut pantofii atat de frumos, sa nu indrazneasca sa ma calce"
Cat priveste copiii, Helmuth a fost categoric. "Cu siguranta, dar cand va dori Dumnezeu. Am vrea sa avem o fetita", a spus el.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Avertisment pentru locatarii blocurilor din Arad

Proprietarii de apartamente in blocuri au fost atentionati de Inspectoratul in ConstructiiInspectoratul de Stat in Constructii da un ultimatum proprietarilor de apartamente.
In urma controalelor efectuate de catre inspectorii Primariei Arad si ai Inspectoratului de Stat in Constructii Arad la asociatiile de proprietari de pe raza judetului Arad s-au constatat o serie de deficiente privind starea tehnica a imobilelor aflate in administrarea acestor asociatii, dar si necunoasterea de catre membri a prevedeilor si sarcinilor privind administrarea locuintelor.
Pentru prevenirea producerii de evenimente nedorite, Inspectoratul de Stat in Constructii atentioneaza asupra importantei insusirii de catre toti proprietarii de imobile a obligatiilor si raspunderilor ce le revin confom legii.
Obligatii pentru proprietari
"Aceste obligatii sunt: efectuarea la timp a lucrarilor de intretinere si reparatii, asigurarea urmaririi comportarii in exploatare a constructiilor; efectuarea, dupa caz, de lucrari de reconstruire, consolidare, transformare, extindere, desfiintare partiala, precum si de lucrari de reparatii ale constructiei numai pe baza de proiecte intocmite de catre persoane fizice sau juridice autorizate si verificate potrivit legii; asigurarea efectuarii lucrarilor din etapa de postutilizare a constructiilor, cu respectarea prevederilor legale in vigoare; folosirea constructiilor conform instructiunilor de exploatare elaborate de proiectant, prevazute in cartea tehnica a constructiei; sesizarea in termen de 24 de ore a Inspectoratului Judetean in Constructii in cazul producerii unor accidente tehnice la constructiile aflate in exploatare", sustine Leonid Gheorghita, seful Inspectoratului de Stat in constructii Arad.
Trebuie spus ca detinatorii de imobile care nu respecta obligatiile pe care le au risca amenzi contraventionale cuprinse intre 150 si 4.650 lei.
In perioada august-septembrie vom incepe sa face o serie de verificari in colaborare cu comitetele cetatenesti o serie de controale cu scopul de a verifica daca asociatiile de proprietari respecta sau nu legea. Pana atunci, reprezentantii acestora vor avea timp sa-si remedieze deficientele, pentru ca suntem hotarati sa aplicam sanctiuni", a incheiat Gheorghita.

L.S. - Adevarul

  • Totul despre ofertele turistice din acest sezon - intr-un amplu interviu cu dl Constantin Ceontea, director al Sirius Travel

Interviu cu Constantin Ceontea despre turism- Care sunt zonele cele mai cautate de catre aradeni in acest an?
-
Cele mai cautate zone turistice de catre aradeni sunt  Grecia, Turcia, Croatia. De asemenea sunt la mare cautare circuitele europene si destinatiile exotice. In privinta preturilor pe aceste destinatii sunt diferite. Pentru Grecia spre exemplu, se porneste de la 99 euro/persoana/sejur de 7 nopti numai cazare vila 2-3 stele si transport cu autocarul in luna iunie in Paralia katerini  si ajunge la 772 euro cazare hotel 4 stele cu all inclusiv in plin sezon, transportul fiind asigurat cu avionul din Timisoara pana in Insula Rodos. Aceasta nu inseamna ca preturile nu sunt diferentiate pe fiecare tip de pachet de servicii, dand doar un exemplu de preturi extreme pe aceeasi destinatie.
- Cum sunt ofertele pentru Turcia?
- Despre Turcia as putea spune multe lucruri minunate, dar mai ales as accentua investitiile uriase facute in zona Antalya. Aici putem gasi, la aceasta ora, hoteluri de 4 si 5 stele cu dotari la cel mai inalt nivel, cu posibilitati de petrecere a timpului liber organizandu-se excursii optionale in imprejurimile statiunilor, facand cele mai sofisticate sporturi nautice si nu in ultimul rand profitand de o industrie gastronomica  atat de diversificata incat nici eu, personal, intr-un sejur de 7 zile nu am putut gusta din toate aceste minunatii. Preturile pentru o excursie cu avionul din Timisoara in Antalya sunt de la 149 euro pana la aproape de 2000 euro de persoana. Si aici,  plaja de tarife este accesibila pentru toate gusturile si pretentiile clientilor nostri. Charterul nou lansat cu plecare din Timisoara pe destinatia Antalya consider ca va fi revelatia anului alaturi de charterul de Rodos. Pentru aceasta destinatie avem deja ana acum avem deja cerinte doar pentru grupuri mai mari de cate zece persoane.
- Ce ofera piata turistica din Romania in acest sezon?
- Revenind la noi in tara, cererea cea mare se inregistreaza pentru Marea Neagra. Consider ca romanul este traditionalist si poate si conservator deoarece chiar daca nu toate conditiile de cazare, masa sau divertisment sunt la cel mai inalt nivel, el, turistul roman, trece de multe ori cu vederea acest lucru si consuma produsul autohton.
Lipova Bai este recomandata pentru iesirile sfarsitului de saptamana - Virtual Arad News (c)2007- Ce posibilitati au aradenii de a-si petrece un sfarsit de saptamana intr-un mod mai deosebit?
- Intr-adevar, daca o saptamana de lucru este istovitoare sau plictisitoare, un weekend ar prinde bine. La moda sunt city breack-urile, adica servicii de transport aerian cazare, masa, transferuri, bilete la diferite spectacole etc. Deci un week-end mai indepartat de domiciliul turistului mai atractiv, mai incitant. Si aceasta oriunde in Europa. Insa pentru cei care nu doresc sa plece atat de departe de casa pentru doar doua zile exista variante precum padurea Ceala, zona Podgoriei, Lipova Bai, Baile Curtici, Baile Dorobanti, Casoaia si vesnica Moneasa, care, asa ca si Batrana Doamna, UTA, isi traieste batranetile intinerind pe zi ce trece.
- Ce ati recomanda Dumneavoastra aradenilor care inca nu si-au stabilit o locatie pentru petrecerea concediului?
- Oferta noastra traditionala este Venetia-Lido di Jesolo - hotel Verdi care ca in fiecare an i-a incantat pe toti cei care i-au calcat pragul. In acest an s-a innoit si arata ca in vremurile cand a fost construit, asteptandu-si clientii si in acest an cu muzica live pe terasa si cu o bucatarie italiana de bun gust.
- Din cate ati observat, ce se cauta mai mult dintre destinatii, in functie de stelele atribuite locurilor de cazare?
- In acest sezon,  cererea de servicii turistice are un caracter deosebit si anume pana la aceasta ora sau cumparat servicii de categoria 2 stele si de 5 stele, chiar epuizandu-se unele oferte la sfarsit de mai. Au ramas de vandut pachete de servicii medii care sunt si mai multe ca numar si poate ca inca lipseste acea patura de mijloc a societatii, mare consumatoare de produse de acest fel. In privinta transportului, pot spune ca o mare cerere se inregistreaza pentru calatorii individuale cu avionul. Piata este chiar sufocata de asemenea solicitari, agentii de turism nemaiavand timp sa ofere pachete de servicii. Si uite asa "moare" turismul organizat prin a nu mai avea timpul necesar sa-i povestesti turistului despre destinatii frumoase si incitante. Ii dai  un vraf de pliante si sa se descurce singur. Probabil acesta este viitorul, dar dupa mine arata gol si fara  esenta. Nu sunt un pesimist dar vad si simt tendinta pietei.
- Va multumim!

Madiana Mican - Informatia Aradului

  • Vladimirescu – Sarbatoare, bucurie, copii talentati, dansuri, cantece, invitati de nota 10!

Zilele comunei Vladimirescu la a doua editieComuna Vladimirescu si-a sarbatorit a doua editie a Zilelor comunei pe stadionul din localitate. 
Timp de doua zile, 1 si 2 iunie, comuna s-a imbracat in sarbatoare, veselie, bucurie, cantec si joc. 
Desi vremea a fost destul de mofturoasa in prima zi, cea dedicata copiilor, cea de-a doua zi a spulberat norii care se adunasera amenintatori, soarele lasandu-se sedus de veselia si bucuria tuturor celor care au participat la sarbatoarea de suflet a frumoasei localitati.
Totul pentru copii, lumina vietii!
Inainte de toate e de apreciat efortul deosebit al primariei, consiliului local, al tuturor celor care s-au implicat in realizarea unei editii speciale prin crearea unui program divers, plin de surprize, dar mai ales prin prezenta invitatilor de marca. 
Prima zi, 1 iunie, Ziua Copilului. 
Cu totul merituos faptul ca aceasta zi a fost inclusa in sarbatoarea comunei, demonstrand concret importanta deosebita acordata tinerelor generatii. 
Ora 11.30 a marcat deschiderea oficiala a Zilelor comunei Vladimirescu, urmata, cum altfel, decat prin turul fanfarei si majoretelor pe strazile localitatii pana la stadion. 
Discursul primarului, soborul de preoti au ridicat "cortina" manifestarilor, gradinitele din toata comuna prezentand un program antrenant si colorat; dansuri, concursuri, cantece, obiceuri ale etniei rrome, probe de indemanare, de dans, parada modei, prezentarea copiilor care au castigat turneul de fotbal din Austria. 
Festivitatea de premiere a scos in evidenta pe cei mai talentati si merituosi copii: Amedeea Saleti, Lavinia Herbeiu, Alexandru Colcer, Robert Baciu, Amalia Dodan, Denisa Giurgiu, Alexandra Blidar, Denisa Crisan, Georgiana Pica, Roxana Enachiuc, Adeline Rudau, Denis Denis, Tudor Duma.
Orele serii au adus pe scena muzica usoara. 
Au evoluat formatia ReBel, in recital Gabi de la Oradea, perechea de dansatori sportivi Andreea Telecan si Patrik Haizar, clubul timisorean "Bolero", recital Radu Ile, formatia Septic, seara fiind incheiata de recitalul cunoscutului cantaret Costel Ciofu.
La Zilele comunei Vladimirescu au participat si tinere talenteSeara lui Iancu a stralucit prin vocea de aur a Vetei Biris
Inca de la orele pranzului, stadionul s-a umplut de spectatori. 
Cine nu ar fi vrut sa vada un interesant dresaj canin?! 
Dupa evolutia patrupedelor celor mai inteligente, a urmat proba de bancuri, dansuri populare, piesa de teatru, cantece in engleza, totul lasat pe mana unor copii de clasa a IV-a si a VI-a. 
Dupa incununarea premiantilor, scena generoasa de pe stadionul localitatii a gazduit prezentarea de exceptie a "Varului Sandel si invitatii sai".
Dupa-amiaza s-a deschis cu concertul de muzica populara a ansamblului folcloric "Vladimirescu", dupa care profesionistii orchestrei de muzica populara "Rapsozii Zarandului" au oferit un adevarat regal folcloric, in special prin recitalurile lui Petrica Pasca si Toni Covaci. 
Au urmat sa incante publicul cu cantece de suflet, cantareti cunoscuti si indragiti: Lioara Boscu, Ciprian Roman (Rapsozii Zarandului) Aurel Budugan, Dorel Banci, Florica Tomoioaga, Cosmin Pasca (Ansamblul folcloric "Cununita" din Santana), Stefan Muntenas, Aurel Ungur, Lele Craciunescu, Gabi Gheorghe, Borita Mercea, Bombonel Cotoc, Adi Balint (formatia condusa de Vasile Rus).
Greii ultimei seri sarbatoresti l-au constituit doi asi ai foclorului romanesc,Veta Biris, doamna motilor si mult indragitul Benone Sinulescu.
Scena si stadionul au rasunat de trilul de privighetoare a Vetei Biris, cea care ni l-a readus in cantec pe marele Iancu. 
La fel, publicul l-a aplaudat indelung pe Benone, legenda vie a cantecului popular autentic.
Multa veselie, bucurie, buna dispozitie pe stadionul din Vladimirescu, organizare excelenta, spectacol de folclor autentic, in mod sigur, o editie extrem de reusita prin programul interesant al copiilor, intercalat, a doua zi cu o dupa-amiaza si seara de exceptie.

Felicia R.Gheorghe - Observator

  • Aradul muzical – Muzica, limbaj universal

Recital cu oaspeti straini pe scena filarmonicii - Virtual Arad News (c)2007Recitalul care a avut loc in ultima zi a lunii mai la Filarmonica a fost sustinut de naista japoneza Yumika Nozaki - care si-a inceput studiile in Tara Soarelui Rasare, continuate apoi la Conservatorul "Spiru Haret", cu un masterat la Universitatea de Muzica din Bucuresti - acompaniata de chitaristul Dragos Dobre, cunoscut melomanilor din sase tari europene, in afara de Romania. Cei doi au constituit in 2006 "Duo Artissimo", formatie care a realizat un CD si recitaluri in cateva centre muzicale ale tarii.
Programul variat oferit aradenilor a avut ca baza lucrari preclasice, imbogatit cu prelucrari folclorice din diferite zone, precum si alte transcriptii din autori diversi.
Din vasta creatie (6000 de lucrari) a lui Georg Philipp Telemann, contemporan al lui Bach si Haendel (care la inceput fusese atras de studiile de drept, geometrie, latina si greaca, preocupat de literatura si filosofia iluminista, initiatorul si conducatorul primei reviste muzicale germane, fiind si un pasionat gradinar), cei doi interpreti au ales "Sonata in re minor" si "Partita in Sol major".
Interpretii au relevat varietatea modalitatilor de expresie si totodata convergenta componentelor celor doua creatii, caracteristica generala a muzicii lui Telemann, despre care se spune ca era capabil sa scrie, in functie de comanda, in diverse stiluri: italian, francez, german, cu multa naturalete.
Din inepuizabilul imperiu al sonatei baroce pentru instrument solist si bas general "Duo Artissimo" a ales "Suita in mi minor" a belgianului Jean Baptiste Loeillet (Jean de Londres), contemporan al prolificului Telemann, care a promovat la Londra flautul transversal, suita in care interpretii au respectat echilibrul in tot cat si in parti, la scara formei de ansamblu a ciclului de miscari (W.G.Berger).
Din creatia lui Pietro Antonio Locatelli, italian stabilit la Amsterdam, Yumika Nazaki si Dragos Dobre au ales pentru noi "Suita in mi minor", in care au creionat cu finete melodismul marcat de stilul lui Corelli (profesorul sau ) si limbajul armonic profund personalizat.
Pe post de respiro au fost cele "Trei cantece din Tirol" ( Sonntigmorge, Zillertaler Walzer, Pfeifertanz), al caror discurs a dat senzatia de alint sufletesc.
Transcrierea celor "Trei gymnopedii" pentru pian (1888) ale lui Alfred Erik Leslie-Satie, devenite alaturi de "Sase gnosiene" lucrarile lui cele mai iubite de public, datorita melancoliei lor infinite, au avut si la noi succes, in talmacirea celor doi interpreti.
Daca "Salut d’amour" de Edward Elgar a trezit sentimente de delicatete umana, pamanteasca, "Ave Maria" de Franz Schubert, cunoscuta noua in varianta pentru voce si pian, a avut darul de a crea senzatia de o inaltare sufleteasca aparte, pentru ca "Humoresca" de Antonin Dvorak (cunoscuta de noi si in varianta corala, prin intermediul formatiei noastre vocale) sa ne aminteasca din nou de bucuriile vietii terestre.
Dragos Dobre a sustinut trei numere de chitara solo, un "Tango" de Roland Dyens, cu specificul sau impuls latin si doua lucrari de Fracisco Tarega, exoticul "Capriciu arab" si "Grande jota", inspirat de cunoscutul dans spaniol, in interpretarea caruia si-au dat mana o uimitoare virtuozitate cu o profunda sensibilitate, rezultanta fiind o espresivitate plastica, acaparanta, care a fascinat publicul aradean.
Doi artisti de pe meridiane diferite au reusit sa-si transmita cu claritate mesajul, reusind sa cucereasca si pe melomanii nostri.

Hugo Hauptmann – Virtual Arad

***
Joi, 7 iunie, ora 19, la Palatul Cultural,
MEDALION BEETHOVEN
Concertul nr. 5 in Mi bemol major pentru pian si orchestra – "Imperialul"
Simfonia a V-a in do minor (Simfonia Destinului)
Dirijor: Ilarion Ionescu - Galati
Solista: Ioana Maria Lupascu


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]