Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Joi, 5 iulie 2007
Stirile TVA aici
  • Edilul Aradului, cu bunurile sub sechestru

Bunurile primarului Gheorghe Falca au fost puse sub sechestru asiguratorProcurorii DNA Bucuresti au decis sa puna sechestru asigurator pe bunurile primarului de Arad, Gheorghe Falca (PD).
In dosar este anchetata o tranzactie de terenuri efectuata intre Primaria Arad si firma Elecon Plus, apropiata primarului Falca, si unul dintre principalii sponsori ai PD in campania electorala. 
Informatia a fost confirmata de Biroul de Presa al DNA Bucuresti.
Primarul Gheorghe Falca spune ca actiunea procurorilor este o etapa normala a procedurii de cercetare. 
"S-au inregistrat toate bunurile existente, pentru a nu li se pierde urma", a declarat Falca. 
Si alti angajati ai primariei, care au fost membri in comisia de negociere si cea de vanzare-cumparare, s-au ales cu masuri asiguratorii pe bunuri.
Procurorii DNA au pus sechestru asigurator pana la contravaloarea de 5,4 milioane de lei, considerata de unii ca fiind cea a pagubei.
Primarul Gheorghe Falca este finul de cununie al sefului statului. 
Familia Basescu urmeaza sa mearga sambata la Arad pentru a o boteza pe fiica lui Gheorghe Falca.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Startul programului de evaluare a sanatatii se da in cateva zile

Programul de evaluare a starii de sanatate va demara in curandAtat de mult "trambitatul" program de evaluare a starii de sanatate a populatiei va demara, concret, abia de saptamana viitoare. 
Asadar, aradenii nascuti in primele zile ale acestei luni vor fi chemati la medicii de familie pentru a fi consultati si trimisi la analizele medicale gratuite.
Chemarile la medic se fac prin niste taloane primite prin posta prin intermediul carora aradenii vor fi anuntati sa mearga la cabinetele medicale.
Programul national de evaluare a starii de sanatate a populatiei se va derula in perioada 1 iulie 2007-1 iulie 2008, toti cetatenii  beneficiind in acest interval, gratuit, de o consultatie la medicul de familie si de un set de cel mult noua analize.
Autoritatile sustin ca se prea poate ca primele doua luni sa fie de rodaj, mai ales ca iulie si august coincid cu perioada de concedii atat pentru medici cat si pentru cetateni, fapt pentru care nu se asteapta o aglomeratie la usile cabinetelor medicale, respectiv ale medicilor de familie. 
Pana la sfarsitul acestei saptamani pe site-ul MSP va fi postata aplicatia informatica intermediara care va permite medicilor de familie sa colecteze si sa prelucreze datele medicale ale fiecarui pacient. 
In urma prelucrarii datelor, programul informatic va face analiza riscurilor pacientului de a dezvolta o boala sau mai multe. 
In concluzie, medicul nu va mai scrie de mana riscograma, si dupa ce o va completa, printr-un simplu click va avea si rezultatul acesteia.
De asemenea, acest soft intermediar face si nomenclatoarele de raportare lunara catre Casele de asigurari, scutind din nou medicii de a mai scrie de mana. 
"Pentru ca, asa cum am promis, nu vreau sa fie functionari, ci sa-si faca adevarata lor meserie. Acest program informatic va putea fi descarcat de pe site-ul MSP doar de medicii de familie, pe baza CNP. De acest soft nu vor putea beneficia medicii care nu au calculator. Pentru ei vom transmite in teritoriu formulare tipizate", afirma intr-un comunicat de presa ministrul Eugen Nicolaescu.  
Programul de Evaluare a Starii de Sanatate a Populatiei este finantat integral de Ministerul Sanatatii Publice. 
Medicii de familie vor programa asiguratii S-a estimat ca suma necesara derularii acestuia este de aproximativ 300 milioane Euro, banii fiind alocati din fondurile proprii ale MSP.
***
Aradenii vor beneficia gratuit de o consultatie clinica si un set gratuit de analize care sa ajute la depistarea unor eventuale afectiuni cardiace, hepatice, renale, diabet, anemii etc. 
Fiecare cetatean va primi acasa o scrisoare cu pasii de urmat si cu doua taloane nominale. 
Pe un talon scrie "Medic" si cu acesta cetateanul se va prezenta la consultatie, la medicul de familie, in luna in care este nascut. 
Acest talon va ramane la medicul de familie. 
Pe al doilea talon scrie "Laborator de analize" si cu el cetateanul se va prezenta la laboratorul sau punctul de lucru stabilit pentru a i se recolta analizele recomandate. 
Medicul de familie va scrie si va parafa pe spatele talonului analizele recomandate. 
Investigatiile paraclinice care pot fi efectuate in cadrul programului sunt stabilite de catre medicul de familie in urma examenului clinic.
Daca in urma acestor examene medicul de familie suspicioneaza existenta unei boli pacientul va fi trimis la medicul specialist. 
Persoanele asigurate care au fost depistate cu probleme de sanatate ce nu pot fi rezolvate de medicul de famile examinator vor fi trimise de catre acesta, cu bilet de trimitere, la cabinetele de specialitate pentru precizarea diagnosticului si a atitudinii terapeutice. 
In final, pe baza tuturor acestor informatii, tot medicul de familie va fi cel ce va trage concluziile asupra starii de sanatate a pacientului. 
Medicul de familie va programa asiguratii de pe lista in luna in care acestia sunt nascuti. 
Vor fi programati in perioade bine stabilite de medicul de familie si cetatenii neasigurati care au solicitat sa se inscrie pe lista sa. 
Parcursul unui cetatean in acest program va fi -medic de familie-labotrator pentru recoltare analize - medic de familie pentru interpertare analize si recomandari in functie de rezultate. 
Nu vor face acest control persoanele care in ultimele 30 de zile au efectuat investigatiile paraclinice mentionate in program, in laboratoare care indeplinesc conditiile stabilite de prezentul ordin si bolnavii cronici cunoscuti si dispensarizati de catre medicul de familie care in ultimele 90 de zile, au efectuat investigatiile paraclinice mentionate in program, in laboratoare care indeplinesc conditiile stabilite de prezentul ordin. 
In program nu vor fi inclusi nici copii de la 0-3 ani , decat la recomandarea expresa a medicului.

Madiana Mican -Informatia Aradului

  • Centru de asistenta fiscala

Centru de asistenta fiscala deschis la finantele aradeneIncepand de zilele trecute, aradenii care doresc informatii legate de diverse probleme fiscale se pot adresa personalului specializat din cadrul noului Centru de asistenta a contribuabililor. 
Centrul se afla la camera 4 din cladirea Administratiei Finantelor publice a Municipiului Arad. 
Deschiderea ghiseului face parte din strategia ANAF pe termen mediu, in care o importanta deosebita se acorda activitatii de asistenta a contribuabililor. 
Spatiul recent inaugurat a fost amenajat pentru a corespunde cerintelor actuale si este dotat cu o sala de asteptare moderna. 
Contribuabilii se pot adresa personalului specializat pentru orice problema legata de activitatea fiscala. 
Orarul cu publicul al noului Centru de asistenta este luni, marti, joi si vineri intre orele 8,30-16,30 iar miercuri intre orele 8,30-18,30.

Adrian Moldovan - Televiziunea Arad

  • Ambulantele intarzie la urgente datorita traficului

Ambulantele se confrunta cu problema traficuluiLucratorii Serviciului de Ambulanta Arad spun ca se confrunta des cu problema traficului. 
Si asta pentru ca de cele mai multe ori, chiar daca aud sirenele, soferii aradeni ori nu elibereaza soseaua pentru a lasa Ambulanta sa treaca, ori nu au cum sa faca acest lucru. 
Astfel, se inregistreaza timpi de intarziere, care ar putea pune in pericol viata bolnavului care a cerut asistenta medicala. 
Si daca problemele s-ar reduce doar la acest lucru totul ar fi bine, dar se pare ca nici Ambulantele nu scap de soferii indisciplinati, care nu tin cont de regulile de circulatie. 
Mai multe salvari au fost implicate in accidente rutiere usoare anul acesta.
Directorul Serviciului de Ambulanta Arad, Robert Schill, ne-a informat ca au loc frecvent intarzieri datorate traficului infernal de la anumite ore. 
"Exista doua cauze. Ori soferii nu fac loc ambulantelor aflate in misiune, decat foarte tarziu, cand vad masina in oglinzile retrovizoare, ori nu au cum sa elibereze strada, aceasta fiind foarte ingusta. In ambele cazuri, personalul de pe ambulante intarzie cateva minute la pacient", ne-a declarat directorul Serviciului de Ambulanta. 
Acesta ne-a explicat ca exista anumite strazi, de exemplu strada Mihai Eminescu, unde la o ora de trafic intens, cand cozile sunt interminabile, iar spatiile pentru parcare sunt arhipline, ambulanta nu are nici o sansa sa parcurga strada. 
"In aceste conditii, soferii nostri presupun in functie de zi si de ora care ar fi traseul cel mai usor pentru ca ambulanta sa ajunga acolo unde a fost chemata", a continuat Robert Schill. 
Cu toate acestea, aproape zilnic se inregistreaza incidente de acest fel si timpi pierduti. 
"Totusi nu putem afirma ca s-au produs tragedii din cauza timpilor pierduti, respectiv cele cateva minute pe care ambulanta le pierde datorita traficului", ne-a informat Robert Schill.
Cei de la Ambulnata spun ca organizeaza des actiuni cu Serviciul Politiei Rutiere, pentru a-i educa pe soferii aradeni in acest sens. 
"Ar trebui sa se constientizeze faptul ca oricine poate ajunge in situatia de a avea nevoie de ajutorul medicilor si asistentilor de la Ambulanta. Cum putem ajunge in timp la o urgenta daca conducatorii auto nu elibereaza strada. S-a intamplat de nenumarate ori sa ramanem blocati in trafic", a conchis Robert Schill.
Mai mult decat atat, de la inceputul anului si pana in prezent, sase autospeciale de la Ambulanta au fost implicate in tamponari. 
Cel mai grav caz este cel de la intersectia cu Turnu, cand o ambulanta de transport pacienti a intrat in coliziune cu un autoturism. 
Mai multe persoane au ajuns la spital cu rani usoare.

Camelia Catean - Observator

  • Sirieni, la Muzeul Satului

Ansamblul folcloric "Siriana" a avut spectacol si la Muzeul Satului din BucurestiAnsamblul folcloric "Siriana" Siria a sustinut, la sfarsitul saptamanii trecute, in cadrul "Targului de Sfintii Apostoli Petru si Pavel" un spectacol la Muzeul Satului.
Timp de doua ore si jumatate baietii si fetele de la Siria au prezentat obiceiuri de nunta de prin partea locului, alaiul traversand aleile Muzeului Satului.
Bucurestenii au fost foarte incantati sa vada jocul miresei, invelitul miresei, precum si dansurile din zona Podgoriei Aradului, de la Sicula sau Secusigiu. 
La sfarsit, spectatorii au fost invitati sa guste din specialitatile siriene, coznaci, prajituri, placinte, carnati, pregatite cu mult drag de parintii tinerilor dansatori.
Mai trebuie spus ca dansatorii de la Siria au participat si la emisiunea "Paharul favorit", transmisa de postul Favorit TV. 
"Prin astfel de actiuni dorim sa promovam comuna Siria, identitatea, valorile sirienilor si ale tuturor aradenilor", a declarat primarul Valentin Bot. 

L.S. - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]