Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Marti, 6 martie 2007
Stirile TVA aici
  • Egalitate la autostrada

Timisorenii au negociat inca doua iesiri pe autostradaTimisorenii au negociat pentru realizarea a inca doua intrari pe autostrada Arad-Timisoara.
Scandalul autostrazii continua, dar timisorenii reusesc sa schimbe, cat de cat, datele problemei. 
Dupa ce primarul Timisoarei s-a aratat extrem de indignat de modul in care a fost stabilit traseul autostrazii (prea departe de oras), sustinand faptul ca acesta a fost gandit sa vina in beneficiul Aradului, acum autoritatile din judetul vecin au venit cu o solutie care sa "indrepte" situatia in aceasta problema. 
Reprezentantii Consiliului Judetean Timis, ai Primariei Timisoara si ai proiectantului francez au stabilit, la finele saptamanii, sa se mai proiecteze doua intrari pe autostrada Timisoara - Arad.
Intrari noi
Desigur, ambele in beneficiul Timisoarei, cu aceste doua intrari orasul urmand sa aiba acelasi numar de intrari pe autostrada ca si Aradul. 
Un punct de intrare va fi la intersectia cu DJ 693 Ortisoara-Seceani si un altul intre kilometrul 40 si 41 al autostrazii, pe un drum nou. 
Pentru aceste noi planuri, Timisoara va trebui sa obtina fonduri europene pentru ca, potrivit presedintelui CJ Timis, "acum nu este nici o infrastructura rutiera in aceasta zona, dar vom face un proiect pe fonduri europene, pentru realizarea acestei artere"
Reprezentantul firmei de proiectare a mentionat ca studiile de trafic realizate nu impun noduri suplimentare, dar ca, avand in vedere viitorul pol de dezvoltare Arad-Timisoara, se poate avea in vedere studierea crearii de noi puncte de intrare pe autostrada in nordul Timisoarei. 
Cat priveste Aradul, aici acuzele privind faptul ca autostrada e prea aproape de oras continua.

A.B. - Adevarul

  • In prag de 8 Martie, explozie de flori

Flori pregatite pentru 8 MartieFlorarii aradeni nu au dus niciodata lipsa de imaginatie si de… marfa.
Sectorul dedicat florilor din Piata Mihai Viteazul a fost intotdeauna extrem de bine aprovizionat si reprezentat.
Pentru multi dintre noi, chiar si o scurta plimbare printre mesele incarcate cu buchete colorate, frumos aranjate si dichisite este un motiv suficient de bucurie. A sufletului, evident!
Odata cu venirea primaverii si cu aparitia soarelui, ca sa nu mai pomenim de debutul lunii martie cu toate sarbatorile pe care le aduce, maiestria si arta florarilor parca a sporit si ea.
Astfel, in aceste zile oferta a devenit si mai bogata, mai colorata si mai tentanta.
De la clasicii trandafiri, care insa au capatat nuante dintre cele mai neobisnuite, sau borduri aurii si argintii pe petale, pana la traditionalele flori de primavara, zambile, narcise si frezii, sectorul de flori este asaltat de buchete si aranjamente care mai de care mai sofisticate si mai atragatoare.
In cazul acestor aranjamente elaborate si preturile sunt pe masura: de la 10,15 lei un buchet frumos de trandafiri sau lalele, pana la 100, 200 de lei buchetele cu orhidee, sterlitia sau alte soiuri nestiute dar cu aspect si denumire pretentioasa.
Asadar ofertele sunt pe toate gusturile si toate buzunarele!
Bunavointa sa fie din partea domnilor din vietile noastre, fie ei iubiti, soti, tati sau colegi de serviciu.
Evident ca in aceste zile nu puteau lipsi din peisaj obisnuitele ghivece cu zambile, lalele sau ciclamen, dar nici batranelele care ofera timid alternativa catorva fire de narcise, ghiocei sau… matisori.
Trebuie sa recunosc ca oferta acestora mi s-a parut intotdeauna ceva mai tentanta, chiar daca este lipsita de toate accesoriile utilizate la buchetele mai elaborate, poate si datorita emotiei pe care o starnesc vanzatoarele!
Pana la urma insa, alegerea fiecaruia tine de gust, de buzunar sau de… suflet.
Important este ca oferta este extrem de bogata, colorata si indiferent de varianta aleasa, cumpararea si oferirea unui buchet de flori ramane un veritabil motiv de bucurie!

Claudia Adjudeanu - Informatia Aradului

  • Microbuz cu sapte pasageri, cazut in sant din cauza poleiului

Accidentul de pe Valea Muresului s-a produs din cauza poleiuluiPoleiul de pe soseaua Arad-Deva a dat mari batai de cap soferilor ieri dimineata.
Un microbuz in care se aflau sapte turisti romani, toti din Galati, care se intorceau de la munca din Italia s-a rasturnat, luni dimineata, pe DN 7, la iesirea din comuna Odvos.
Microbuzul a derapat intr-o curba din cauza poleiului creat pe sosea, in urma ploilor care au cazut in averse la sfarsitul saptamanii trccute, si a vitezei destul de mari cu care circula si s-a rasturnat intr-un sant de la marginea carosabilului.
Sase dintre cei sapte turisti aflati in microbuz au fost raniti si au fost transportati de urgenta la Spitalul Clinic Judetean din Arad.
Medicii de la urgente au acordat tuturor asistenta medicala.
"Au fost adusi sase pacienti, dar am considerat ca doar doi au necesitat spitalizarea. Ceilalti patru au fost investigati pentru a se stabili daca au suferit rani mai grave. Cum acestia au prezentat doar cateaa policontuzii, am considerat ca nu era necesara spitalizarea si au fost lasati acasa", a declarat medic Ana-Maria Aconi.
Politistii aradeni au venit la fata locului pentru a stabili conditiile in care s-a produs accidentul care, din fericire, nu s-a transformat intr-o tragedie, pasagerii alegandu-se cu julituri si o sperietura groaznica.
La numai cateva minute de la producerea accidentului, la intrarea in Odvos, spre Arad, un alt autoturism a derapat si s-a rasturnat in sant, tot din cauza poleiului, soferul fiind ranit usor.

C.C. - Observator

  • Raza de soare...

Andra si mama pleaca in ChinaFamilia Paul o asteapta de 17 ani. Acum, lumina a venit si pe strada lor, si in casa lor
In aceasta noapte, Andra si mama ei vor pleca de-acasa, de la Livada, in "calatoria vietii" lor.
Mai intai vor parcurge cu avionul ruta Timisoara-Budapesta, sosirea in Ungaria fiind programata pentru maine dimineata, la 6.30 - ora locala.
Apoi, la 14.30, se vor imbarca in aeronava care le va purta pana la Beijing.
Va fi un drum lung, de zece ore. Un drum pe care amandoua, mama si fiica, il asteapta cu nerabdare. Si cu multa, multa speranta.
Optimism
"In toti acesti 17 ani, umbland la atatia medici, de cate ori ieseam din cabinetul lor, doctorii imi spuneau ca nu se mai poate face nimic pentru Andra. Dar, de fiecare data, ma gandeam in sinea mea: «ziceti voi asa, dar pe masura ce trec anii, medicina mai avanseaza si poate ca odata va fi soare si pe strada noastra». Noi speram ca acum sa iasa o raza de soare si pe strada noastra. Speram ca aceasta operatie in China sa imbunatateasca macar un pic starea Andrei. Stim ca nu va fi niciodata bine 100%, dar speram intr-o ameliorare a starii ei, care sa o faca sa nu mai fie dependenta de carucior" - spune Mariana Paul, mama Andrei.
Vrea sa umble
Operatia pe care o va suporta Andra in China inseamna, de fapt, un implant de celule la nivelul coloanei vertebrale.
"Este o sansa. Nu stim cat se va recupera. Medicii de acolo sunt la inceput de experiment si spun ca totul depinde de felul in care va reactiona organismul ei, urmand ca rezultatele sa le vedem in decurs de sase luni. Nu stim exact ce va fi mai departe. Dar noi ne-am agatat de aceasta sansa, considerand ca datoria noastra de parinti este sa incercam..." - marturiseste Mariana Paul.
Am intrebat-o pe Andra ce-si doreste, ce asteapta ea sa se intample in urma a ceea ce se va fi petrecut in China.
I-a pus aceeasi intrebare, cu cateva zile in urma, si mama ei.
Iata si raspunsul tinerei, relatat de Mariana Paul:
"S-a uitat in jos si a masurat cu privirea intreaga camera, cat a fost de lunga. Nu mi-am dat seama imediat ce vroia sa-mi transmita. Apoi am vazut ca isi misca piciorul, continuand sa priveasca incaperea... In cele din urma, am intrebat-o: «Vrei sa umbli?» si ea a dat din cap: «Da»."
Vom sti daca dorinta Andrei s-a implinit (sau macar daca e pe cale sa se implineasca) cand se va intoarce din China, in 11 aprilie.

D.D. - Adevarul

  • Beliu se innoieste cu o Scoala de Arte si Meserii

Comuna Beliu se imbogateste cu o scoala de meserii - Virtual Arad News (c)2007Primaria comunei Beliu se dezmorteste de primavara. Incep lucrarile specifice timpului frumos, desi nu ne-am putut plange de iarna viforoasa si strazi introienite. Stam de vorba cu primarul Pavel Tica despre planurile comunei pentru acest an.
"Planurile sunt multe, toate sunt absolut necesare, dar totul depinde de fonduri, la urma urmei. Acum suntem in cursul desfasurarii actiunii de schimbare a peste 100 de becuri de iluminat in regim economic. Totodata, s-a reluat activitatea la barajul de acumulare Secaci. Este un baraj in care se acumuleaza 300.000 mc de apa pluviala, avand rolul de opri si stoca apele impotriva inundatiei, la Beliu si Secaci. Un alt obiectiv pe care il sustinem este modernizarea drumului comunal Bochia – Secaci pe o lungime de 4,2 km, drum care va fi in totalitate asfaltat. Totodata, lucram la caietul de sarcini si proiectul tehnic pentru Grupul scolar din Beliu – respectiv realizarea modernizarii grupului sanitar, introducerea incalzirii centrale, inlocuirea tamplariei interior/exterior, a pardoselilor, a sarpantei, instalatiei electrice. Trecand in alt registru, avem in atentie liniile de alimentare cu apa a satului V. Goldis (fost Mocirla) – aici totul depinde de fonduri; suntem in curs de elaborare a studiului de fezabilitate a statiei de epurare Beliu (canalizare apa menajera 11 km aductiune)."
Un proiect necesar : Scoala de Arte si Meserii
Primarul vorbeste despre un proiect deosebit de asteptat si necesar: constructia unui Grup scolar, de fapt, o scoala de Arte si Meserii.
Proiectul a fost depus, iar fondurile necesare realizarii unitatii de invatamant au intrat in programul PHARE inca din anul 2003, profilul scolii fiind, preponderent, de tamplarie, dar si sculptura si design.
Toate dotarile scolii vor sosi din fondurile PHARE.
"Asteptam inceperea lucrarilor, licitatia lucrarii fiind castigata de o firma din Timisoara. O alta noutate este legata de deschiderea unei noi gradinite cu program normal, in Beliu, pe data de 15 septembrie, proiect simultan cu cel din Sagu, unde, de asemenea, se construieste o gradinita noua. Fondurile sunt rezultatul unei cofinantari, banii provenind, o parte de la guvern, alta parte de la CJ si o alta din partea consiliului local. Comuna nu a uitat tragedia aviatica abatuta asupra localitatii, ridicand un monument - elice in marime naturala si placa comemorativa. Centrul comunei a intrat deja in curatenia de primavara si reabilitare a drumului cu pavele. Nu au fost uitate nici caminele culturale, acestea fiind zugravite, reparate dotate cu scaune noi, gresie, tocmai ca activitatile din acest an sa aiba loc intr-un spatiu modern, curat, aerisit".

Felicia R.Gheorghe - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]