Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 6 iulie 2007
Stirile TVA aici
  • Austrieci la Arad

Austriecii vor sa colaboreze cu aradeniiAustriecii din zona Vienei vor sa colaboreze cu aradenii. 
Orasul nostru este al doilea, dupa Cluj vizat de structurile regionale din Viena. 
Reprezentantii Camerei de comert a Austriei,a unui cunoscut institut de programare urnbana si ai unui grup de firme care deruleaza, deja peste 30 de proiecte in toate Europa sunt interesati de turismul,invatamantul universitar, infrastructura si domeniul sanatatii. 
Presedintele Consiliului judetean, primari din judet, reprezentanti de intreprinderi mici si mijlocii au aflat detalii despre fondurile structurale, modul de accesare a lor si domeniile de interes. 
Austriecii propun consultanta si sprijin pentru documentare ,managementul si adminsitrarea proiectului, finantari temporare a diferitelor faze ale acestuia si lobby la nivel european. 
Adminstratia locala din Viena isi doreste sa colaboreze cu structurile similare din Arad,sa deruleze cursuri si specializari comune. 
Un alt pol de interes il reprezinta zona libera Arad - Curtici si turismul balnear prin intermediul statiunilor Lipova si Moneasa.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • Se fac asfaltari in padurea Vladimirescu si curatenie pentru vizita lui Basescu la Arad!

In padurea Vladimirescu se fac pregatiri pentru venirea presedintelui BasescuForfota mare la cabana in care sambata se va organiza petrecerea de dupa botezul fiicei primarului Gheorghe Falca. 
Nas va fi presedintele Traian Basescu, asa ca pregatirile sunt in toi. 
Zeci de muncitori pietruiesc drumul prin padure catre cabana, sunt curatati pomii, se planteaza flori si se igienizeaza pana si balta de langa restaurant.
Petrecerea-botez va fi organizata intr-o cabana situata in padurea de langa comuna Vladimirescu, la cinci kilometri de Arad. 
Drumul este plin de gropi, asa ca mai multi muncitori se chinuiesc sa faca soseaua practicabila. 
De cateva zile, ei scot mizeria din balta aflata langa restaurant. 
Lacul nu a mai fost igienizat de 30 de ani, dar pentru venirea lui Traian Basescu trebuie sa arate impecabil. 
Numai cheltuielile de igienizare si toaletare a zonei unde va fi petrecerea costa 20.000 de euro. 
Se spune ca acestea vor fi platite de soacra primarului Falca, revenita recent din Statele Unite.
Localnicii din Vladimirescu au auzit deja ca vine presedintele la ei. De emotie, unii au uitat si cum il cheama. 
"Ni s-a spus sa facem curatenie ca vine domnul presedinte, sa fie frumos pe cand vine, pentru ca e presedintele tarii si noi il iubim, de aia l-am pus pe scaun" - spune Zoltan Farago. 
"Facem drumul ca asta totdeauna a fost cu probleme. O sa vedeti ca vor veni cu niste masini mai tari, si trebuie sa fie in regula. Adunam si gunoaiele, mai ales ca vine presedintele sa ii dam o fateta care sa dea dovada de civilizatie".
Fetita primarului Gheorghe Falca, Anamaria, va fi botezata la manastirea Gai, din Arad. 
La petrecere sunt asteptate 250 de persoane. 
Cheful se va tine intr-un cort ce va fi ridicat langa lac iar invitatii, printre care membrii marcanti ai PD, vor fi seviti cu mititei si carne la gratar. 
Petrecerea survine intr-un moment delicat pentru Gheorghe Falca: procurii DNA i-au pus sechestru pe avere.

Andrei Ando - Observator

  • Se da drumul la BERD

Piata Arenei va fi reabilitata cu sprijin BERD - Virtual Arad News (c)2007AMEC Spie Rail France, ICIM si ISAF vor reabilita principala artera de circulatie din Arad.
In cadrul festiv, miercuri la amiaza, primarul Aradului, Gheorghe Falca, si reprezentantul consortiului AMEC Spie Rail France, Manuel Sanchez, au semnat contractul de lucari pe creditul BERD.
Razvan Popa, directorul executiv al Primariei Arad si presedintele unitatii de implementare a proiectului ("Reabilitarea transportului urban in municipiul Arad"), a fost cel care a prezentat datele intregului proiect BERD, de la alegerea consultantului si precalificarea, pana la licitatia finala si cea care are loc acum, privind "managementul traficului" pe perioada lucrarilor, astfel incat sa nu existe blocaje mari in circulatie.  
Inainte de semnarea contractului, primarul Gheorghe Falca a tinut sa precizeze faptul ca "astazi facem un lucru usor, semnam niste documente, dar munca din spate a fost imensa. Este vorba de cel mai mare proiect de infrastructura din Arad, cea mai mare lucrare de la combinatul chimic incoace. Se va moderniza in totalitate o axa care vine din vest si se termina in sud. Sigur va exista disconfort, fapt pentru care imi cer scuze de pe acum, dar fara inchiderea unor zone nu se va putea lucra rapid".
La randul sau, Manuel Sanchez a prezentat compania pe care o reprezinta, faptul ca lucreaza la cele mai importante proiecte din Franta (cum ar fi electrificarea la trenul de mare viteza de la Paris pana la Strasbourg), dar si in Romania, cu RADM  (modernizarea liniilor de tramvai) si CFR (pentru modernizarea culoarului 4 pan-european).
Reprezentanul firmei franceze a declarat ca s-a asociat cu firma aradeana ICIM si cu firma bucuresteana ISAF pentru lucrarea in cauza, dat fiind faptul ca sunt firme cunoscute in domeniu.
Tramvai pe gazon 
Dupa semnarea contractului, Razvan Popa a prezentat datele lucrarii, cu toate investitiile ce vor fi facute aici. 
S-a specificat faptul ca lucrarea de modenizarea a principalei artere de circulatie din Arad este in valoare de 39,4 milioane de euro, iar contractul semnat ieri, care acopera prima faza a lucrarilor si care va trebui finalizat pana in 1 decembrie 2008, este de 30,8 de milioane de euro.
In cadrul primei faze, va avea loc, potrivit lui Razvan Popa, reabilitarea liniilor de tramvai pe 11,8 km, semaforizarea a 24 de intersectii, reabilitarea strazilor, modernizarea trotuarelor, reamplasarea statiilor de tramvai dincolo de intersectii, asa cum se cere in occident, refacerea spatiilor verzi, plantarea de copaci ("nu va fi taiat nici un arbore")
Ca o noutate absoluta, in Vlaicu liniile de tramvai vor fi inierbate (vor fi amplasate pe gazon).
Schimbare radicala la Boul Rosu 
Potrivit executivului local, cea mai mare schimbare, din punct de vedere vizual, va avea loc in sensul giratoriu din Piata Romana (Boul Rosu), acolo unde "sensul giratoriu isi va modifica radical elementele geometrice, iar in zona centrala va fi amenajat un peron".
Piata Podgoria va fi schimbata si ea radical (cel mai probabil in august) iar Zona Monumentului din Piata Primariei va fi pavata. 
In 14 zile Primaria Arad a sustinut ieri, in plus, faptul ca lucrarea va incepe undeva peste doua saptamani, termenul legat de demararea proiectului fiind de 14 zile de la semnarea contractului si dupa ce se da garantia de buna executie.
Date tehnice ale proiectului
Prima faza a lucrarilor, in cuantumul celor 30 de milioane de euro, include printre altele:
-11,8 km de linii de tramvai reabilitate
- realizarea a 24 de intersectii semaforizate
- 11.834 metri patrati de tratament cu mixtura asfaltica
-714 bucati indicatoare schimbate
-5.888 metri de tubulatura pentru comunicatii
-177 de copaci plantati
-3 hectare de zone verzi refacute
2,6 hectare de linii de tramvai inierbate

A.B. - Adevarul

  • Multe scoli cu grad de risc ridicat

Scoala numarul 2 din Arad este declarata cu risc ridicatUn numar de 79 de scoli din judetul Arad au fost catalogate ca fiind cu grad de risc ridicat.
Verificarile au fost efectuate de Politia Arad, in colaborare cu Inspectoratul Scolar. 
Pe langa scolile cu grad de risc ridicat, in judet mai sunt 144 de scoli cu grad minim si 13 cu grad mediu de risc. 
Seful Politiei Judetului Arad, comisar-sef Alexandru Tanco, spune ca la intocmirea topului scolilor cu grad de risc ridicat s-a tinut cont de o serie de lucruri.
"S-a considerat ca acolo unde exista un climat de insecuritate pentru elevi si profesori, generat, de regula, de manifestari violente, uneori chiar victimele ajung sa fie internate in spital, sau exista un risc al patrunderii in scoli a unor agresori din afara, care nu au nicio legatura cu scoala. Toate aceste elemente conduc spre existenta unui grad de risc mai mare decat de obicei".
A scazut numarul infractiunilor
In acest an, numarul infractiunilor din zona scolilor a scazut simtitor. 
"Situatia operativa arata ca infractiunile din scoli au scazut. In primul semestru al acestui an, am fost sesizati despre comiterea a opt infractiuni in unitatile de invatamant si in zonele adiacente ale acestora, fata de 16, in perioada similara a anului trecut", a mai declarat Alexandru Tanco.
Printre masurile luate pentru reducerea gradului de risc s-a aflat si montarea unor camere video de supraveghere a scolilor. 
Potrivit sefului Inspectoratului Scolar Arad, prof. Marius Gondor, asa s-a intamplat la Colegiul Tehnic de Constructii si Protectia Mediului, institutie ce a fost nominalizata la categoria de risc ridicat. 
In municipiul Arad mai figureaza cu risc ridicat si doua scoli generale, e vorba de Generala 2 si Generala 14.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • "Metianu", o strada "celebra"!

Metianu este o strada celebra a Aradului - Virtual Arad News (c)2007Ca aradean, poate nu ati calcat niciodata pe strada Ciresoaiei, Razvan sau Vrabiei, dar sigur ati trecut, nu o data, pe Metianu.
O strada celebra a Aradului, unica, cica, pietonala.
Sa fim seriosi! Chiar daca gardurile o strajuiesc la un capat si celalalt, masinile sunt de multe ori mai numeroase decat pietonii.
Dar Metianu oricum ramane o strada simpatizata de aradeni, fie ca isi fac cumparaturile in Piata Mare sau nu, fie ca se duc duminica la slujba la "catedrala veche" sau nu.
Pe vremuri si cei din judet veneau aici pentru  vechiul "agrosem", pentru magazinul "Lantul", sau sa ia peste.
Printr-un fericit concurs de imprejurari magazinele respective au ramas pe vechile locatii si, surprinzator, fara a-si schimba specificul.
In rest, pe Metianu raman magazinele, cu nume interesante, "Dolce Arte" (patiserie, iam - iam), "Mirela", "Blue", "Carena" si asa mai departe, ca la capitolul imginatie romanul a stat intotdeauna bine…
Apoi, sa nu uitam, Metianu a fost intotdeauna strada cu "consignatia", unde pe vremuri intrai din reflex, fie ca vroiai sa cumperi, fie ca nu.
Dar era locul unde puteai gusta o bucatica de libertate, privind discurile "Made in USA" sau aparatele de fotografiat "de la nemti".
Pe Metianu exista, apropo de pesti, si un magazin de pescuit, "meserias", si cateva locuri unde poti sa bei o bere si unde, garantam, poti afla ultimele "chestii tari" din zona.
Ştiti, din alea "cine cu cine" si "care pe care".
Ar fi multe de povestit despre strada Metianu, despre magazinul de carne in care acum se vand pantofi, sau despre magazinul de pantofi unde acum se vand… bilete de tren.
Dar asta altadata…

Florin Coita - Informatia Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]