Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Joi, 8 februarie 2007
Stirile TVA aici
  • Romania, mai tare ca Japonia!

Ambasadorul Italiei - Daniele Mancini a acordat un interviu presei localeInterviu cu Excelenta Sa, Daniele Mancini, ambasadorul Italiei in Romania. 
In relatiile comerciale ale Italiei, Romania ocupa un loc mai important decat cel detinut de japonezi.
Excelenta Sa, Ambasadorul Italiei in Romania, Daniele Mancini, s-a aflat saptamana trecuta la Chisineu Cris pentru a vizita fabrica "Maschio Gaspardo". 
Am profitat de ocazie pentru a-i lua un scurt interviu.
- Domnule ambasador, cum vedeti dezvoltarea relatiilor romano-italiene, acum, dupa recenta aderare a Romaniei la UE?
- Deja inainte de 1 ianuarie 2007, intre cele doua tari, Romania si Italia, exista o colaborare eficienta, asa incat aderarea Romaniei la UE nu poate decat sa constituie un factor evolutiv. In momentul de fata incercam sa realizam o colaborare axata pe alte auspicii, si aici as avea in vedere sectorul social si sectorul cultural. Social, deoarece Romania are o foarte destoinica si disciplinata mana de lucru, multi romani aflandu-se in Italia, de fapt romanii fiind cea mai numeroasa minoritate de acolo. Si cultural, pentru ca ambele tari sunt de sorginte latina si au similitudini culturale evidente.
- Mai concret, ce ne puteti spune despre aceasta colaborare la nivelul judetului Arad?
- Am discutat cu conducerea Consiliului Judetean Arad despre posibilitatea deschiderii unui Centru Cultural Italian in Arad, avand in vedere existenta unei numeroase comunitati de investitori italieni in oras si in judet. Autoritatile locale aradene au considerat ca fiind constructiva aceasta idee, urmand sa continuam discutiile pentru concretizarea ei. Va pot spune ca luna viitoare vom inaugura un asemenea centru la Timisoara, acelasi lucru dorindu-l si la Arad.
- Cum vedeti prezenta firmei "Maschio Gaspardo" in peisajul economic aradean si romanesc, in acelasi timp?
- Dupa ceea ce am vazut aici, parerea mea este deosebita, mai ales cu privire la investitia din Chisineu Cris, care este una ce aduce o mare reputatie atat orasului, cat si judetului. „Maschio Gaspardo” vine sa intareasca realitatea ca Romania e unul din principalii parteneri economici ai Italiei. Numai anul trecut, valoarea schimburilor economice dintre cele doua tari a fost de 10 miliarde de euro. Spre a putea face o comparatie, va pot spune ca legaturile economice cu Japonia, de exemplu, alaturi de care suntem membrii in G-8, sunt mai mici decat cu tara dumneavostra. Acest lucru nu poate decat sa ne ofere incredere in viitoarele noastre colaborari bilaterale romano-italiane.
- Excelenta, va multumim!

CARTE DE VIZITA 
Daniele Mancini
S-a nascut la 22 decembrie 1952, la Roma. In 1975 a obtinut diploma in Stiinte Politice - Afaceri Internationale. Trei ani mai tarziu si-a inceput cariera diplomatica in cadrul Directiei Generale Afaceri Politice din cadrul Ministerului italian al Afacerilor Externe. A activat in cadrul ambasadelor Italiei din Irak, Franta, Pakistan si SUA. In 2002 a fost promovat la gradul de Ministru Plenipotentiar. A devenit ambasadorul Italiei in Romania si Republica Moldova acum doi ani. Este casatorit cu Anna Rita De Luca. Printre pasiuni se numara lectura, plimbarile pe jos si cu bicicleta, calatoriile.

D.G. - Adevarul

  • Taxa de salubrizare, atacata in contencios

Taxa de salubrizare a fost atacata in contenciosPartidul Conservator considera ca Hotararea Consiliului Local privind Taxele si Impozitele Locale are mai multe aspecte care dezavantajeaza micii intreprinzatori. 
Consilierul judetean Mircea Purcaru a reluat criticile legate de stabilirea taxei de salubrizare pentru agentii economici. 
"Am prezentat deja faptul ca s-au stabilit taxe aberante pentru micii intreprinzatori. Sunt cazuri in care microintreprinderile platesc 900 RON lunar! Dupa luarea noastra de pozitie, am avut reactii pozitive de la numerosi intreprinzatori, din pacate insa nu si de la autoritatile locale, care nu au facut nici un pas inapoi. Intrucat Primaria nu a dat nici un semn al milei, vom ataca in contencios administrativ aceasta hotarare, pe care o consideram aberanta. Cea mai potrivita solutie este sa lasam agentii economici sa incheie individual contracte cu firma Polaris" a precizat Mircea Purcaru.
Conservatorii au criticat si taxa de garare, stabilita pentru transportatori, pe langa taxa de acces in municipiu. 
Desi sunt de acord ca este nevoie de o reglementare a traficului greu in oras, reprezentantii PC sunt de parere ca aceasta taxa, in fapt o amenda stabilita la 2000 RON, este aplicata pripit. 
Aceste taxe nu tin cont de realitate, de situatia agentilor economici. 
"A stabili astfel de taxe in conditiile in care autoritatile locale refuza sa prezinte detaliat modul in care au fost cheltuiti banii de Revelion, mi se pare aberant” spune Mircea Purcaru. 
Reprezentantii PC Arad si-au manifestat nemultumirea si fata de modul in care gestioneaza functionarii primariei taxa pentru eliberarea autorizatiilor pentru a desfasura o activitate economica. 
La sediul PC s-au prezentat in audienta persoane care si-au manifestat de anul trecut intentia sa renunte, incepand cu anul 2007, la autorizatiile pentru desfasurarea unei activitati economice, dar i s-a solicitat, in mod incorect, sa plateasca si taxa aferenta anului 2007. 
Conservatorii considera ca astfel de atitudini sunt abuzive fata de oamenii care doresc sa isi desfasoare corect activitatea.

Anca Pascutiu - Observator

  • Cronica de familie

La Sala Clio a fost vernisata expozitia "Cronica de familie"La Sala Clio a complexului muzeal Arad a fost vernisata expozitia cu titlul "Cronica de familie" 1848-1968. 
Expozitia este organizata de Muzeul judetean in colaborare cu Biblioteca "A.D.Xenopol si evoca prin obiecte si fotografii viata mai multor familii de preoti si invatatori de pe valea Muresului, care au trait in secolele 19 si 20.
Poze, obiecte personale si chiar aparatul fotografic cu care a fost realizata o mare parte a fotografiilor-document se afla expuse la Sala Clio.
Valoarea expozitiei nu poate fi calculata in bani, ea avand in primul rand o importanta istorica.

Adrian Moldovan - Televiziunea Arad

  • TOP devine actionar la GCA

Societatea TOP poate deveni actionar la GCASocietatea de Targuri, Oboare, Piete va deveni, daca consilierii locali vor vota ca atare, actionar la o alta societate a Primariei, Gospodarirea Comunala
Proiectul de hotarare care va fi supus votului alesilor vizeaza constituirea numarului minim de actionari la SC Gospodarirea Comunala SA.
Potrivit proiectului, "se mandateaza reprezentantii Consiliului Local in Adunarea Generala a Actionarilor de la SC Gospodarirea Comunala SA sa aprobe constituirea numarului minim de actionari si majorarea capitalului social al societatii cu aportul in numerar in valoare de 250 RON al asociatului SC TOP Arad SA".
Situatia de la GCA nu e una buna, asa ca alesii vor trebui sa voteze, intr-un fel sau altul, pentru majorarea numarului de actionari, altfel societatea risca sa fie desfiintata in cateva luni, de orice persoana interesata.
Aceasta, in conditiile in care la societate e un singur actionar, iar legea cere un minim de doi actionari.
GCA s-ar fi putut afla, in viitor, in pericol de dizolvare, confrom legii nr. 441 din 2006.
In fapt, dizolvarea a si fost ceruta de un aradean.
Primaria a decis ca TOP sa devina cel de al doilea actionar la GCA, fara ca aceasta alegere sa fie motivata in proiectul de hotarare.

A. B. - Adevarul

  • Aradenii sunt nemultumiti in legatura cu noua taxa de garare

Camioanele garate in oras creaza controverse printre aradeniConsiliul Local al municipalitatii intentioneaza sa impuna o noua taxa de garare pentru masinile de tonaj mare care intra in oras, presupunand ca pe aceasta cale se va fluidiza traficul. Intrebarea pe care le-am adresat-o aradenilor in sondajul nostru de astazi a fost urmatoarea: "Credeti ca intr-adevar aceasta noua taxa va fluidiza traficul rutier?"
Anonim: "Da, eu unul cred ca se va fluidiza traficul odata cu aceasta taxa. Cu toate ca soferii poate vor fi nemultumiti de banii pe care ii voi mai scoate din buzunar, dar acest lucru va fi benefic pentru trafic. Asta e parerea mea!"
Vladoiu Mircea, economist: "Sper ca da, se va fluidiza traficul, desi ma intreb unde anume vor gara aceste masini?! Probabil ca in momentul in care Consiliul Local a luat aceasta decizie, a stiut de ce anume trebuie sa ia o astfel de hotarare."
Novanc Liviu, pensionar: "Nu cred ca ar fi indicat sa se perceapa aceasta taxa. Este destul de mare dupa parerea mea. Mai rau o sa incurce traficul. Eu unul vin foarte rar prin Arad, dar si cand ajung, nu am niciodata loc de parcare. Imi las masina uneori si in fata garii si vin pe jos prin centru, caci nu am unde sa parchez. Si taxa asta de drumuri este atat de mare… Degeaba, prea multi bani trebuie sa scoatem din buzunar. Va dau un exemplu, daca vin de la Horea la Arad, cu toate ca e un drum scurt, trebuie sa platesc aceasta taxa, si ce avantaje am? Nu vad nici un avantaj!"
Batcu Gabriel, economist: "Eu cred ca circulatia nu va fi afectata cu nimic. Oricum, masinile de tonaj mare trebuie sa plateasca o taxa in plus in momentul in care intra in oras, dar nu vad ca s-ar fluidiza traficul prin acest lucru. Ma rog, e hotararea Consiliului, stiu ei de ce au procedat asa…"
Medies Iosif, pensionar: "Eu cred ca daca s-ar face ceva cu banii acestia, atunci da, am fi de acord sa platim. Dar, in conditiile in care drumurile sunt la fel de sparte, nu stiu ce sa zic… Ma repet, taxa ar fi binevenita daca acei bani s-ar folosi in rezolvarea unor probleme. Dar, stau si ma intreb, unde anume ajung acesti bani, toate aceste taxe care le platim anual?!"
Borosca Mihai, tehnician: "Nu fluidizeaza circulatia, nici gand. Sunt niste bani in plus care ne vor goli si mai mult buzunarele. Si, cu toate acestea, drumurile sunt la fel de sparte si pline de gropi. Eu nu vad o idee buna aceasta taxa de garare."

Ana-Maria Stoica; Claudia Untaru - Informatia Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]