Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 9 iulie 2007
Stirile TVA aici
  • Traian botezatorul

Presedintele Traian Basescu a nasit-o pe fiica primarului FalcaPresedintele Basescu a nasit-o pe fiica primarului Aradului.
Presedintele Traian Basescu si sotia acestuia, Maria, au fost sambata nasi de botez ai fiicei primarului de Arad, Gheorghe Falca (PD).
Sotii Basescu au fost cazati la hotelul de 4 stele din centrul municipiului, Continental. 
In jurul orei 16.00, Maria Basescu a iesit in mare graba din hotel pentru a merge la un salon de coafura de renume din Arad.
Ea a fost insotita de SPP-ista de serviciu, iar masina a fost condusa chiar de finul-primar, Gheorghe Falca. 
In timp ce sotia sa se gatea la coafor, Traian Basescu a iesit, insotit de fostul vicepremier Gheorghe Seculici, presedinte PD Arad si socru al primarului Gheorghe Falca, la o plimbare pe jos pe bulevardul central al Aradului. 
Dupa cativa pasi, Basescu a dat peste o nunta, prilej de a se fotografia cu nuntasii.
Ceremonie amanata
Problemele nasului Traian Basescu legate de suspendarea din functia de presedinte si necazurile cu DNA ale primarului de Arad, Gheorghe Falca, au lasat-o pe micuta Ana Maria Falca fara botez cateva luni.
Nascuta pe 25 ianuarie, fetita a fost botezata abia pe 7 iulie. 
Explicatia a venit chiar de la nasul Traian Basescu. "Am tot avut probleme. Cand eu, cand domnul primar. Si cum de probleme nu mai scapi, o sa inceapa copilul sa mearga in picioare si ramane nebotezat".
Desi initial ar fi trebuit ca nasii, Traian si Maria Basescu, sa mearga acasa la primar pentru a lua fetitia si a o duce la biserica, Serviciul de Paza si Protectie a decis ca Basescu sa sara peste acest ritual. 
Slujba religioasa s-a desfasurat la manastirea de maici din cartierul aradean Gai, situata la marginea orasului.
La slujba au participat numai lideri locali ai PD. 
Adriean Videanu, Emil Boc, Anca Boagiu si Radu Berceanu nu au participat la eveniment, desi fusesera invitati.
Fetita a plans aproape pe toata durata botezului. 
"Cand un copil se crestineaza este emotionant. Este un copil puternic, daca nu a putut vorbi, a plans", a concluzionat Traian Basescu.
Petrecere in cort
Dupa botezul de la manastire, alaiul a mers la un studio foto pentru a imortaliza momentul. 
Petrecerea s-a tinut intr-un cort special, amplasat langa un lac, in curtea unei cabane din localitatea Tudor Vladimirescu, de langa Arad. 
Dupa ce s-au intretinut cu invitatii, Traian si Maria Basescu au fost primii care au parasit petrecerea in mare graba.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Noul episcop roman de Gyula

Noul episcop de Gyula a fost ales de patriahul Banatului si un sobor de preotiEpiscopia ortodoxa romana din Ungaria si-a ales la acest sfarsit de saptamana un nou pastor.
Sambata si duminica, in Gyula, oraselul din tara vecina, s-au desfasurat serbarile de hirotonie si instalare a noului Episcop a Eparhiei ortodoxe romane din Ungaria, parintele arhimandrit Siluan Manuila. 
Festivitatile au inceput sambata, la ora 18,00 (ora Ungariei), la Catedrala purtand hramul Sfantului Nicolae, in prezenta Inalt Presfintitului Parinte Mitropolit Nicolae al Banatului, insotit de un prestigios sobor de preoti. 
Imediat ce s-a incheiat slujba, a avut loc anuntarea si chemarea ipopsifiului (candidatului) la treapta arhieriei.
Duminica dimineata, dupa utrenie, a urmat ceremonia de cercare si desemnare a candidatului la inalta demnitate bisericeasca. 
Dupa ce a ipopsifiul fost binecuvantat de trei ori de catre Mitropolit a inceput slujba Sfintei liturghii, in cadrul careia a avut loc hirotonia. 
Apoi candidatul a fost dus in fata sfantului altar, unde a primit vesmintele arhieresti. 
Dupa incheierea Liturghiei s-a citit "Gramata Mitropolitana" prin care se recunoaste asezarea ca si episcop titular la parintelui Siluan Manuila si i s-a inmanat CARJA, ca simbol al pastoririi turmei.

V.S.- Adevarul

  • Refacerea fatadei cladirilor de pe Bulevard - o investitie necesara

Fatadele cladirilor degradate vor trebui refacuteFatadele  cladirilor vechi din centrul municipiului nu au mai fost refacute de zeci de ani.
Tencuiala este cazuta, mizera, urme de grafitti se observa pe multe dintre zidurile lor…
Pacat de imaginea acestora in contextul in care Aradul s-ar putea mandri cu un Bulevard atat de impunator.
Aradenii considera ca atat autoritatile cat si proprietarii imobilelor respective ar trebui sa se implice mult mai mult in rezolvarea acestei situatii.
Emil O., pensionar : "Adevarul e ca Bulevardul Revolutiei arata destul de rau, chiar daca imobilele de aici au o valoare atat de mare. Desigur insa ca e usor de vorbit, numai daca facem  un calcul sa vedem la cat se ridica valoarea unei asemenea lucrari de schimbare a fatadei….te iei de cap."
Dinu Ciberar, inginer: "Consider ca ar fi bine sa se intocmeasca un plan foarte clar care sa prevada o linie a bulevardului. Daca oricum se incepe amenajarea arterei principale a orasului, ar fi bine sa se stabileasca si ceva in privinta cladirilor. Insa, in ceea ce priveste investitia… intr-adevar e o problema. Asta pentru ca nu mi se pare corect ca municipalitatea sa suporte intreaga investitie, insa pe de alta parte nici pe proprietari nu ii poti obliga sa scoata bani din piatra seaca pentru a-si efectua aceste lucrari".
Roxana Totok, studenta: "O asemenea investitie este pe deplin justificata, pentru ca aspectul actual al fatadelor nu este unul tocmai placut. Consider ca ar trebui ca aceasta chestiune sa se dezbata in cadrul unei intruniri cetatenesti la care sa participe si reprezentanti ai autoritatilor locale si sa se gaseasca o solutie".
Anonima: "Poate s-ar putea gasi vreun program prin care sa fie suportata macar o parte din investitie si diferenta sa fie acoperita din buget si, desigur, cu aportul proprietarilor".  
Adriana Popa, asistent medical: "Avem un Bulevard frumos si din pacate valoarea imobilelor nu e pusa in valoare asa cum trebuie. Consider ca de comun acord, autoritatile locale si proprietarii imobilelor si poate chiar cetatenii din alte cartiere, sa discute aceasta chestiune. Ar trebui dezbatute mai multe idei privind linia pe care sa mearga lucrarea, incepand de la nuantele acceptate si alte elemente de acest gen. Cat despre bani, banuiesc ca acolo este problema, atat in ceea ce priveste bugetul local cat si cel al proprietarilor. Important e sa se plece de undeva, sa se stabileasca directia pe care se merge. Cu siguranta nu vorbim de o investitie care s-ar putea realiza intr-un an, dar important e sa se demareze cu ceva. Iar pentru asta e nevoie de dialog, in primul rand."
Ioan Palcu, pensionar: "Avem un centru frumos, insa e nevoie de bani. Poate cu timpul s-ar putea lua un nou credit precum cel accesat de municipalitate pentru refacerea zonei din Piata Romana pana in Vlaicu. Asa, poate cu timpul, se va putea face si in privinta acestor lucrari de refacere a fatadelor". 

Madiana Mican - Informatia Aradului

  • Expeditie pe Mures

Croaziera pe MuresDoua asociatii din Ungaria impreuna cu Primaria municipiului Arad, Universitatea Aurel Vlaicu  si Condor Club organizeaza mai multe actiuni pentru popularizarea protectiei mediului pe raul Mures.
Campania se afla la cea de-a doua editie si se desfasoara in diferite localitati de-a lungul Muresului.
Participantii au plecat cu barcile din localitatea Burjuc-jud. Hunedoara si se vor opri in orasele strabatute de raul Mures.
La Arad vor ajunge in cursul dupa-amiezii unde la Clubul Sportiv Scolar va avea loc o masa rotunda pe tema poluarii riului la care va lua parte si ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Attila Korodi iar seara canotorii se vor retrage cu torte pe Mures.
Sambata dimineata participantii isi vor continua traseul pana la varsarea raului Mures in Tisa.
Pe parcurs, canotorii vor face mai multe opriri si vor strange gunoaiele aruncate pe malul Muresului iar la intoacerea acasa le vor expune pentru ca toata lumea sa vada ce inseamna indiferenta fata de mediul inconjurator si sa invete sa-l pretuiasca mai mult.

Adrian Moldovan - Televiziunea Arad

  • Primaria Frumuseni isi plateste angajatii... mai frumos!

Primaria Frumuseni a marit salariul angajatilorFunctionarii publici din primariile aradene, afiliati la sindicatul din Timisoara, o duc mai bine decat colegii lor: de exemplu, au cu 750 de lei mai mult la salariu...
Angajatii Primariei din comuna Frumuseni au un statut mai special decat colegii lor din alte comune si orase din mai multe motive. 
Unul este, deja, de notorietate – cel care se refera la faptul ca din punctul de vedere al spatiului, Primaria e intr-un fel de clandestinitate... nomada: societatii care a cumparat actualul sediu al celei mai noi primarii din judet nu-i mai trebuie decat investirea cu titlu executoriu a sentintei irevocabile data de instanta, pentru a-i muta pe angajati la ulita sau la unul dintre ei acasa, cu acte, calculatoare si cafetiere cu tot... 
In aceeasi situatie e si gradinita, asa incat primarul comunei, Mircea Mares, se afla la mijlocul distantei dintre "erou" si "martir" local, totul depinzand de felul in care va rezolva problema.
Angajatii Primariei, insa, din punctul de vedere al angajatului efectiv, chiar ca nu au de ce sa se planga!
"Unii functionari publici o duc foarte-foarte bine! De exemplu, cei din Primaria Comunei Frumuseni, care, incepand cu aceasta luna, beneficiaza de o indemnizatie in cuantum de 7.500.000 lei vechi – 750 RON in mana... Pe langa celelalte drepturi salariale. Nerusinarea unora nu are limite!" 
Textul acesta l-am luat de pe forumul ziarului, si nu l-am deformat cu nimic afara de semne diacritice, dupa care i l-am citit primarului si l-am rugat sa-l comenteze.
"Afirmatia e o rautate gratuita. Eu le-am trasat acestor functionari sarcini suplimentare, peste cele prevazute in fisa postului. In urma unor negocieri la sange, cu liderul lor sindical, cu consilierii locali, cu ei insisi, am ajuns la concluzia ca decat sa mai angajam 4 sau 5 oameni, mai bine e sa-i platim suplimentar pe cei 8. Da, au un sindicat bun, care a reusit sa le obtina contract colectiv de munca, iar din punctul de vedere al banilor publici, consider ca am facut o economie" – spune primarul Frumusenilor, Mircea Mares.
La randul sau, liderul sindical al functionarilor publici, afiliati la federatia timisoreana, tine sa puncteze faptul ca "suntem o structura sindicala care nu-si propune altceva decat sa obtina cat mai multe drepturi egale pentru membrii sai – desigur, cele prevazute de lege. Ceea ce am obtinut pentru cei din Frumuseni, am reusit sau vom reusi si pentru cei de la Bata, Birchis, Barzava, Paulis si Ususau – comune ai caror functionari s-au afiliat la sindicatul nostru, care cuprinde 97 de primarii din trei judete. Pentru acest lucru ne-am duelat inclusiv in instanta. In Timisoara, am avut probleme cu cei de la Finantele Publice, care ne-au contestat contractele colective de munca – inregistrate, desigur, la Directia Muncii. Ne-au dat in judecata, dar am castigat, pentru ca atat Legea Sindicatelor cat si Statutul Functionarului Public ne permite sau chiar ne obliga la acest lucru!" - intareste Tiberiu Negrei.

Lucian Valeriu - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]