Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 9 noiembrie 2007
Stirile TVA aici
  • Lobby pentru italieni

Intalnire consul italian cu PrefectulConsulul Italiei la Timisoara, Manlio Giuffrida, s-a intalnit cu autoritatile locale.
Biroul consular al Italiei la Arad a gazduit, ieri, o intalnire a consului general al Italiei la Timisoara, Manlio Giuffrida, cu autoritatile locale.
La discutii care au avut ca tema situatia romanilor din peninsula au participat prefectul Gavril Popescu, viceprimarul Tiberiu Dekany, comisarul-sef Alexandru Tanco, seful Inspectoratului Judetean de Politie Arad si Roberto Sperandio, consulul onorific al Italiei la Arad.
Acesta din urma a tinut sa mentioneze, la inceputul conferintei de presa care a urmat intalnirii, ca la Arad, nu exista niciun fel de probleme intre italieni si romani. 
Romani si rromi
La randul sau, consulul general sustine ca infractiunile savarsite de cetatenii romani in ultima vreme au fost excesiv mediatizate. 
"In conditiile in care numarul romanilor din Italia este intre 1,5 si doua milioane, se pot intampla si astfel de cazuri. Criminali exista peste tot, si intre romani, si intre marocani si intre italieni. Vreau sa subliniez faptul ca poporul italian este, fata de straini, unul dintre cele mai generoase din lume. Chiar si pe vremea lui Mussolini poporul italian a facut totul pentru a salva evreii. Si acum, imigrantii clandestini sunt primiti foarte bine. Pe de alta parte, trebuie sa stiti ca decretul lege in care se vorbeste despre expulzare nu este pentru romani, ci pentru infractorii de toate nationalitatile care incalca legea in Italia. E clar ca exista o diferenta intre romani si rromi, dar italienii nu au nimic nici cu romanii, nici cu rromii", a declarat Manlio Giuffrida. 
Dekany isi cere scuze Prefectul Gavril Popescu a tinut sa-i asigure pe investitorii italieni din Arad ca pot sta linistiti.
"Nu exista niciun fel de probleme intre comunitatea italiana, care e bine ancorata aici si cea romaneasca", a spus Popescu. 
Viceprimarul Dekany s-a folosit de prilej pentru a prezenta scuzele administratiei locale pentru incidentul neplacut de la banca San Paulo. 
"Administratia locala isi cere scuze pentru acel act intamplat la o banca din Arad. Este un act minimal, care nu respecta vointa aradenilor", a spus Tiberiu Dekany, care a vorbit apoi despre proiectele comune romano-italiene.

Lucian Serban - Adevarul

  • Tinerii aradeni pot opta pentru profesia de soldat voluntar in Armata Romaniei

Tinerii aradeni pot opta pentru cariera militaraTinerii aradeni care vor sa devina soldati voluntari in Armata Romaniei au acum ocazia sa se inscrie la selectie. 
Pentru anul 2008 sunt disponibile 359 de posturi pentru candidatii cu stagiu militar si 1900 de posturi pentru cei fara stagiu militar, distribuite in aproape toate judetele.  
Locotenent-colonel Ovidiu Alesu, ofiter de relatii publice declara ca de curand au inceput activitatile necesare recrutarii candidatilor pentru seria I de pregatire care va incepe in martie 2008.  
Etapele de parcurs sunt recrutarea propriu-zisa (intocmirea unui dosar de candidat), selectia in Centru Zonal de Selectie si Orientare Alba Iulia si instruirea intr-un centru de pregatire. 
La incheierea modulului de pregatire soldatii voluntari vor fi repartizati la unitatile militare si posturile pentru care au optat.  
Tinerii aradeni barbati sau femei care au varsta cuprinsa intre 18-26 de ani, au absolvit minim 10 clase si sunt interesati de profesia de soldat voluntar se pot adresa pentru inscrieri si informatii biroului informare-recrutare Arad, din cadrul centrului Militar Judetean Arad zilnic, de luni pana vineri, intre orele 8-20, la adresa institutiei: Arad, str. Lucian Blaga nr. 4-6, tel. 282 447.   
Potrivit Legii privind statutul soldatilor si gradatilor voluntari nr. 384/2006, soldatii voluntari beneficiaza de o serie de avantaje, cum ar fi: educatie gratuita, calificare profesionala, siguranta locului de munca, salariu care asigura un trai decent, locuinta de serviciu sau compensatie lunara pentru chirie, echipament si hrana gratuite, posibilitati de promovare, acces la facilitatile de recrutare, sportive si recreative ale Ministerului Apararii, asistenta postcariera.  
Biroul informare-recrutare din cadrul Centrului Judetean Arad a consiliat pana in luna august peste 400 de tineri interesati de functia de soldat voluntar in Armata Romaniei, din care 120 au dorit sa fie recrutati si sa participe la selectie. 
Dintre acestia, 55 au fost admisi si au participat la pregatire sau se afla in prezent in centrele de pregatire a soldatilor voluntari.  
Posturile repartizate in Arad au fost ocupate in totalitate iar unii tineri au optat si pentru repartitia in alte judete. 
Asa ca cei care vor o cariera de succes nu trebuie sa rateze aceasta oportunitatea de a lucra in Armata Romana. 

Claudia Untaru - Informatia Aradului

  • Nedreptate

Finantele verifica existenta caselor de marcatMai multe firme din Arad au depus plingeri ca sunt amendate pe nedrept. 
Patronii firmelor sustin ca au primit amenzi de la Directia Finantelor Publice pentru ca au eliberat facturi si chitante, atunci cand au executat servicii catre populatie. 
In acest timp, inspectorii Directiei Finantelor Publice Arad sustin ca aceste case de marcat sunt obligatorii atunci cand firmele presteaza servicii catre persoane fizice. 
Patronii firmelor se plang ca amenzile sunt aplicate dintr-un exces de zel al inspectorilor. 
Si asta pentru ca, o firma de transport de exemplu, nu ofera servicii persoanelor fizice decat in cazuri extrem de rare. 
Oamenii spun ca, inspectorii de la finante, ar trebui sa cumpere case de marcat, chiar daca le folosesc o data sau de doua ori pe an. 
O casa de marcat costa cel putn 1500 de lei noi, insa, intretinerea ei este extrem de scumpa. 
In acst timp, reprezentantii Directiei Finantelor Publice Arad sustin ca la mijloc ar fi vorba de o neantelegere. 
Si asta pentru ca, aceste firme nu trebuie sa investeasca banii in casele de marcat, daca presteaza servicii catre persoane fizice o data sau de doua ori pe an. 
Pentru ca s-au saturat sa mai fie amendati, reprezentantii firmelor din Arad vor sa discute cu sefii Directiei Generale a Finantelor Publice Arad. 
Si asta pentru a clarifica situatia in care multe dintre aceste firme, au de ales, elibereaza factura si chitanta sa lucreaza la negru, iar in acest caz nu mai platesc impozite pentru banii incasati.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Alcool confiscat

Captura de alcool la iesirea din judetul AradComisarii Garzii Financiare au descoperit un transport clandestin de peste 2.000 litri de alcool. 
Soferul le-a spus oamenilor legii  ca mergea de la Satu Mare la Timisoara, la niste rude, si ca pe drum, la iesirea din Satu Mare, a fost oprit de persoane necunoscute care l-au rugat sa transporte butoaiele la Timisoara.
Pentru asta urma sa primeasca 500 de lei.
Barbatul sustine ca urma sa afle adresa exacta din Timisoara prin telefon, doar dupa ce ajungea la destinatie, si ca habar nu are cine sunt persoanele pentru care presta acest serviciu.
Potrivit comisarului sef al Garzii Financiare, Sorin Cirti, comisarii Garzii Financiare au confiscat alcoolul, iar soferul s-a ales cu o amenda de 100.000 de lei pentru ca nu avea acte pentru marfa.
Mai mult, si microbuzul a fost confiscat fiind folosit la transporturi ilegale. 

Alex Negru Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Investitorii italieni se simt bine la Sicula

Comuna Sicula a devenit atractiva si pentru investitorii italieniComuna Sicula are in componenta sa, trei localitati: Cherelus, Sicula si Gurba
Medie ca marime - cu ceva peste 4500 de locuitori – comuna a cunoscut in ultimii ani o dezvoltare ritmica, acest lucru datorandu-se mai cu seama locuitorilor sai, oameni harnici si intreprinzatori, dar si conducerii locale, care a stiut sa se foloseasca din plin de oportunitatea trecerii Romaniei spre economia de piata.
Nenumaratele proiecte initiate de primarul comunei, Aurel Radita, sprijinit nemijlocit de Consiliul Local Sicula, au prins, rand pe rand viata. 
Dar, despre unele dintre aceste realizari am mai scris in ziarul nostru. 
De aceasta data ne vom referi, pe larg, la impactul si beneficiile asupra populatiei a marilor intreprinzatori care si-au deschis firme de productie pe raza comunei.
"N-as dori sa se creada ca Aurel Radita este acela care a facut totul singur in aceasta comuna. Nu sunt supraom, nici Mafalda. Fara sprijinul colaboratorilor mei, fara aportul membrilor consiliului local n-as fi izbutit sa realizez prea multe pentru comuna noastra. Sigur, sunt principalul initiator al proiectelor noastre pentru ca eu am fost ales de catre oameni in fruntea comunei si mie imi revine sarcina sa-i conduc destinele timp de o legislatura. Nu vreau ca, plecand, de la primarie sa-mi fie rusine sa ma uit in fata oamenilor, responsabilitatea apasa", ne spune primarul comunei Sicula, Aurel Radita.
Si, intr-adevar, primarul Radita are cu ce se raporta in fata oamenilor. 
Din anul 2000 de cand este primar a cautat sa atraga spre Sicula investitori importanti, cunoscand faptul ca acest lucru este benefic pentru comunitate. 
Un important om de afaceri italian, Giacon Mauro, a investit in satul Cherelus unde a infiintat SC RIGHEL SRL care in prezent are 150 de angajati, toti din localitate sau din imprejurimi. 
Aici se asambleaza jucariile pentru ouale tip Kinder, societatea fiind prospera. 
Pentru buna colaborare cu Primaria Sicula, pentru ca a asigurat locuri de munca pentru localnici, Giacon Mauro a primit titlul de "Omul de afaceri al deceniului"
In afara de aceasta, omul de afaceri italian si-a luat ca asociat un conational, impreuna cu care lucreaza peste 500 ha teren arabil, atat in particular cat si in arenda.
Un alt italian care a investit este Cezare Terenghi, care a deschis in localitatea Sicula o fabrica de confectii-tricotaje, unde lucreaza peste 100 de angajati, societate care a luat fiinta in urma cu opt ani.
In afara de acesti importanti oameni de afaceri italieni conducerea comunei a incurajat si investitorii autohtoni. 
Astfel pe raza comunei mai fiinteaza firme de fabricat materiale de constructii precum si de desfacere a acestora, oamenii locului nemaifiind nevoiti sa se deplaseze la Ineu sau la Arad pentru procurarea lor. 
Ca un fapt mai deosebit, Pe raza comunei au aparut ateliere de confectionat furnir pentru mobila si lemn. 
Precum si unul pentru confectionat butoaie pentru vin si tuica, meseria de dogar fiind, iata, scoasa de la "naftalina" si repusa in drepturi.
"Vreau sa va mai spun ca pe noi ne preocupa nu doar partea materiala a lucrurilor. Fiind o zona cu un minunat tezaur de folclor, ne-am gandit sa revitalizam si acest domeniu. In acest sens, am atras spre activitate un instructor de dansuri populare, care va implica tinerii spre acest domeniu, in special elevii scolilor de pe raza comunei", ne mai spune Aurel Radita, intreprinzatorul primar al comunei Sicula
Sigur, in discutia purtata cu primarul au fost prezentate mai multe realizari, noi referindu-ne aici doar la cele mai semnificative.

Petre Don  - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]