Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Marti, 10 iulie 2007
Stirile TVA aici
  • Scandal de mahala in Palat

Scandal la Palatul Administrativ - Virtual Arad News (c)2007Primaria il acuza pe prefectul Popescu de atitudine de mahala si de abuz grav in serviciu.
Un nou scandal a izbucnit ieri la amiaza intre oficiali, dupa ce prefectulde Arad a declarat ca Primaria s-a debransat de la propria societate care furnizeaza agent termic (CET) si ca va interveni in cazul sindicalistilor centralei, care i s-au plans de modul in care este condusa societatea.
Replica Primariei Arad  nu s-a lasat asteptata. 
Executivul neaga ca ar fi vorba de o debransare a imobilului de la caldura si sustine ca e doar o noua instalatie ce "va fi deservita de un modul termic propriu, care se va alimenta din reteaua de agent primar a CET". 
Numai ca Primaria nu s-a oprit aici, ci a indicat, in comunicatul remis ca replica, faptul ca prefectul se face vinovat de un grav abuz, ca este prea naiv si credul, ca pune intr-o situatie jenanta tocmai institutia pe care o conduce si ca are atitudine de mahala. 
"Declarand public ca va aduce problema investitiilor la CET in discutia Comisiei de Dialog Social, prefectul comite un grav abuz, incercand sa intervina arbitrar in actul de decizie al actionarului majoritar al CET Arad", se specifica in comunicat.
Cum scandalul dintre cele doua institutii numai ce a fost readus la viata si cum replicile se vor tine lant  (Primaria a reactionat pentru prima data prompt la atacuri), e mai mult ca sigur ca vom reveni cu amanunte.

A.B. - Adevarul

  • In alerta

Atentionare de furtuna in AradSchimbarile de clima din ultimele zile au pus in alerta autoritatile din Arad. 
Atat Inspectoratul pentru situatii de urgenta cat si Prefectura monitorizeaza in permanenta evolutia vremii. 
Prefectura aradeana este in alerta dupa ce, meteorologii au avertizat ca vremea va fi schimbatoare si pot izbucni furtuni. 
In functie de evolutia vremii din ultimele ore, Prefectura va emite avertizari catre primariile din judet dar si catre alte institutii publice, astfel incit sa fie evitate orice situatii periculoase provocate de fulgere.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • In privinta parcarii autoturismelor, si in Arad se aplica legea junglei

Inca parcarea se face haotic in Arad - Virtual Arad News (c)2007Statisticile efectuate in ultimii ani atat la importatorii si dealerii auto cat si la serviciile de inmatriculari ale inspectoratelor de politie de pe raza intregii tarii, arata cresteri continue si substantiale ale parcurilor auto din Romania.
Nici Aradul nu este o exceptie de la aceasta regula, in ultimii ani, numarul autoturismelor inmatriculate si care circula zilnic prin municipiu fiind din ce in ce mai mare.
In aceste conditii, si pe sosele, legea junglei a devenit aplicata si aplicabila.
Nu ne propunem sa discutam azi despre cum anume sunt conduse aceste autoturisme sau cat de mult a crescut numarul accidentelor provocate de conducatorii auto, fie ele minore sau dintre cele mai grave, soldate cu pierderi de vieti omenesti sau cu sechele pe viata pentru cei implicati.
Subiectul reportajului de astazi il constituie locurile de parcare din municipiu si, mai ales, modalitatile de parcare pe care le adopta concitadinii nostri.
In lipsa unor reglementari clare in domeniu, initiativa primariei de liniere si delimitare clara a spatiilor de parcare din centru, a fost doar inca o pierdere de vreme si de bani, atata vreme cat nici un aradean nu se inghesuie sa le respecte, asa dupa cum se poate vedea in imaginile care ilustreaza acest material.
Pe de alta parte nici politia rutiera nu pare dornica sa faca ordine din acest punct de vedere, motiv pentru care masinile parcate pe trecerile de pietoni, sau cele amplasate in mijlocul intersectiilor, nu mai sunt de mult o imagine inedita in Arad, ci din contra sunt deja o obisnuinta a fiecarei zi.
Desigur, de cealalta parte a baricadei, se afla soferii care reclama insuficienta locurilor de parcare, aglomeratia din oras si parcarile neregulamentare ale altor participanti la trafic, pe principiul "daca acela face asa, eu de ce nu as face la fel".
In final, cei mai afectati de aceasta harababura suntem noi toti, fie ca avem calitatea de pietoni si constatam ca trecerea de pietoni s-a mutat cu vreo doi trei metrii mai la dreapta din cauza masinilor parcate acolo, fie ca avem calitatea de soferi si constatam ca intrarea pe o anumita strada ne solicita la maximum calitatile de sofer.
Poate pana la urma, atat primaria cat si politia rutiera vor lua taurul de coarne si ne vor disciplina intr-un fel sau altul, indiferent de marca de masina pe care o conducem sau de numarul de inmatriculare afisat pe aceasta!

C. A. - Informatia Aradului

  • Pierdut - gasit

Femeia data disparuta a fost gasita la NadlacPurtatorul de cuvant al Politiei, Camelia Tuduce-Berar, a declarat ca, in cursul serii de 4 iulie, tunisianca Neila Anri, de 34 de ani,    disparuta cu o zi inainte, a fost gasita in zona punctului de trecere a frontierei Nadlac, intr-un autocar.
Tanara din Tunisia avea de gand sa iasa ilegal din Romania pentru a ajunge in Italia, unde are un frate.
Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, femeia din Tunisia a declarat, cand a fost prinsa, ca a recurs la acest gest din cauza conditiilor precare de munca de la compania la care a venit sa se specializeze.
Femeia a fost data in grija oficialilor companiei.
Totusi, autoritatile nu exclud nici varianta ca femeia din Tunisia sa fi incercat sa foloseasca viza de Romania doar pentru a intra mai usor in UE, iar de aici sa plece in Italia.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • "Sa redam Muresul pestilor"

Ministrul Mediului pledeaza pentru un Mures curatIn cursul saptamanii trecute s-a aflat la Arad ministrul Mediului si al Dezvoltarii Durabile, Attila Korodi, care a venit special pentru a participa la una din actiunile cuprinse in "Proiectul Interreg" de protejare a raului Mures.
Acest proiect a fost initiat in urma cu doi ani de Asociatia pentru Ocrotirea Naturii si a Mediului Inconjurator din Szeged (Ungaria), la el aderand si Primaria municipiului Arad. 
In acest an, actiunea de sensibilizare a opiniei publice si a autoritatilor cu privire la curatarea apelor Muresului si la protejarea florei si faunei a presupus inclusiv o incursiune cu barca pe Mures. 
La aceasta a participat si ministrul Attila Korodi care s-a intalnit in dreptul Podului CFR cu echipajele venite de la Lipova. 
Din aceste echipaje au facut parte atat aradeni, cat si cetateni maghiari, membri ai asociatiei initiatoare a proiectului, in numar de 12.
In barca cu motor cu care s-a plimbat pe Mures ministrul Mediului a mai urcat si viceprimarul Aradului, Levente Bognar, si unii din consilierii ministrului - o doamna care, probabil, nu a aflat la timp despre deplasarea cu barca si a venit incaltata cu o pereche de pantofi cu tocuri de vreo opt centimetri.
La coborarea din barca, ministrul Mediului a apreciat actiunea de sensibilizare a populatiei si a autoritatilor in problema Muresului ca fiind binevenita:
"Trebuie sa ne implicam mai mult in aceasta chestiune, Romania avand termene clare pana la care trebuie sa se puna la punct in privinta epurarii apelor uzate si a protejarii mediului". 
Ministrul a mai aratat ca fiecare cetatean, indiferent ca este om de rand sau proprietar al unei societati comerciale care produce ape uzate, trebuie sa fie constient ca "Muresul trebuie redat pestilor", adica trebuie sa redevina un rau curat.
Actiunea dedicata acestei campanii de sensibilizare va continua si astazi, cand, pe Mures va avea loc o stafeta cu ambarcatiuni. 
Din stafeta va face parte si viceprimarul Levente Bognar, iar barcile vor parcurge un traseu mai lung, de-a lungul Muresului, punctul final fiind orasul ungar Szeged.

Mihaela Cerna - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]