Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 10 august 2007
Stirile TVA aici
  • Autostrada incepe cu podul peste Mures

Primarul Falca vorbeste din nou despre autostradaPrimarul Aradului, Gheorghe Falca, a anuntat, ieri, ca Aradul a mai primit o confirmare oficiala ca noua sosea de centura a orasului va fi realizata in regim de autostrada.
"Autostrada are doua componente, Aradul ca centura in regim de autostrada pe 12 km, si de la Arad la Timisoara pe 32 de km, acea autostrada cunoscuta deja, legatura dintre Arad si Timisoara. Au venit deja cei de la AND, proiectantii cu firmele care se ocupa de obtinerea terenurilor pentru constructia autostrazii. Noi am pus deja la dispozitie zona noastra, unde Primaria detine terenuri, pentru aceasta importanta investitie", a declarat Gheorghe Falca.
Potrivit primarului de Arad, 60 la suta dintre terenurile necesare autostrazii din zona apartin administratiilor publice, adica in special Primariei Arad si Consiliului Judetean. 
Primaria detine terenul din vecinatatea viitorului pod si cele din Sannicolaul Mic, iar CJA detine terenul din vecinatatea aeroportului. 
In primavara, vom cunoaste constructorul
Primarul de Arad a avansat si un termen la care se va semna contractul cu constructorul castigator al licitatie si ar putea debuta lucrarile la autostrada Arad-Timisoara, acest lucru urmand sa aiba loc in primavara viitoare, cel mai probabil prin aprilie.
"La noi, exproprierea va fi cea mai simpla, pentru ca suntem autoritate publica, si aici totul e clar", a spus edilul-sef. 
Potrivit primarului, cel mai probabil autostrada va incepe cu podul peste Mures care e cel mai greu segment al lucrarilor.
Iesirile de pe autostrada se fac pe cont propriu
Potrivit primarului de Arad, autostrada Arad-Timisoara nu va avea nicio iesire de pe autostrada, pe ruta Arad-Timisoara, cu exceptia celor din cele doua municipii. 
Falca a spus insa ca, cel mai probabil, Consiliile Judetene Arad si Timis vor trebui sa finanteze alte iesiri, in judete. 
"Cel mai probabil, Consiliul Judetean Arad va dori sa realizeze locul de coborare de pe autostrada, fie intre Sagu si Cruceni, fie undeva in zona Vinga", a explicat Gheorghe Falca.
Falca a mai zis ca, cel mai probabil, autostrada va incepe cu podul peste Mures, care e cel mai greu segment al lucrarilor. 
Cand autostrada va fi gata, de la Arad la Aeroportul din Timisoara vor fi doar 28 de kilometri.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Calea Aurel Vlaicu - un santier al schimbarilor

Pe Calea Aurel Vlaicu se lucreaza non stopCalea Aurel Vlaicu arata ca un santier de lucru, unde se lucreaza non stop, chiar daca pe alocuri, asa cum suntem noi invatati se chiuleste. 
Totusi, proiectul indraznet al Primariei Arad de a schimba liniile de tramvai si a reamenaja carosabilul a inceput. 
Astfel, pe tronsonul Piata Fortuna - UTA au fost demontati stalpii, iar liniile de tramvai au fost scoase afara.
Conform celor declarate de Corina Draghici, putator de cuvant al Primariei Arad, se lucreaza la tronsonul I, de la Fortuna pana la Piata UTA, care este prevazut sa se finalizeze in luna februarie-martie anul 2008. 
Pana atunci nu vor putea circula tramvaile, in primul rand, iar restrictiile de trafic nu vor fi totale. 
Se vor ingusta benzile, pe masura ce se avanseaza interventiile la carosabil. 
In tot acest timp, sunt puse la dispozitia aradenilor autobuze de calatori de la Piata UTA pana la Fortuna, respectiv pana in statia Gai. 
Autobuzele circula pe traseu Piata UTA - Fortuna, cu cele trei opriri, circula la patru minute, care asteapta calatorii in statia de la UTA pe marginea carosabilului. Pentru Gai durata traseului este de 26 de minute.
Corina Draghici ne-a declarat ca "tramvaile de la UTA spre centru circula in mod normal, iar daca se intampla sa fie vreo aglomeratie nu este din cauza programului tramvailor. Din luna febrarie va incepe proiectul II la reabilitare transport urban. Tronsonul II este Piata UTA-Piata Podgoria, iar circulatia tramvaielor va fi inchisa pe portiuni".  

Daniel Albu - Informatia Aradului

  • Expo Arad International, invitat special la Viena

Expo Arad a fost invitat special la VienaIn perioada 6-7 August 2007 un grup al departamentului de dezvoltare si tehnic al Expo Arad International s-a aflat in vizita de lucru la invitatia Reed Exhibition in Viena. 
Grupul a avut ocazia sa studieze modul de lucru la un centru de expozitii cu o dimensiune de 70.000 metri patrati, acestia avand in pregatire un congres cardiologic cu participarea a 5000 de medici din intreaga lume. 
Au fost stabilite intalniri in doua zile. In prima zi au fost prezentate amplasamentele Reed Exhibition din Viena, cele patru pavilioane expozitionale, centrul de congrese, iar in cea de a doua zi modul de construire al standurilor, organizarea partii tehnice, modul de depozitare al materialelor de constructii pentru standuri. 
Astfel, s-au stabilit relatii de parteneriat asigurandu-se o buna colaborare in viitorul apropiat intre Expo Arad International si Reed Exhibition Viena. 

A. P. - Observator

  • Americanii, cu fermele la pamant

Directorul APM Arad - Dana Danoiu considera ilegale constructiileComisia de Analiza Tehnica a Agentiei Regionale de Protectie a Mediului (ARPM) Timis a decis, joi, sa respinga solicitarea de extindere a fermelor Cermei 1, Gurba si Sintea Mare 1.
Motivul? S-a constatat ca fermele cu pricina au fost extinse si populate inainte de primirea acordulului de mediu.
Conform directorului APM Arad, Dana Danoiu, asta inseamna ca terenul pe care se afla constructiile ilegale se impune a fi eliberat, deci cladirile ar trebui daramate.
Trebuie spus insa ca, initial Agentia pentru Protectia Mediului Arad a eliberat fise tehnice pentru cele trei crescatorii, pentru o capacitate de 1990 de capete, capacitate depasita ulterior cu mult.
"ARPM a propus in cadrul Comisiei de Analiza Tehnica, din care au facut parte reprezentanti ai Garzii de Mediu, Consiliului Judetean, Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA), Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare (ANIF) si Agentia de Protectia Mediului Arad, respingerea solicitarii de extindere a fermelor. Cu exceptia celor de la ANIF si DSVSA, care au spus ca-si vor trimite punctul de vedere in decurs de cinci zile, toata lumea a fost de acord", a declarat Dana Danoiu, directorul executiv al APM Arad. 
Directorul APM sustine in continuare ca toata documentatia va fi trimisa Garzii de Mediu, singura in masura sa aplice sanctiunile ce se impun, inclusiv daramarea constructiilor ilegale.
In ceea ce-l priveste, Attila Szekely, comisarul-sef al Garzii de Mediu Arad, sustine ca va analiza actele primite de la APM, urmand ca apoi sa ia o decizie in ceea ce priveste crescatoriile extinse ilegal.
Justificarile APM
Pe de alta parte, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, Dana Danoiu a incercat sa justifice lipsa de implicare de pana acum a APM. 
"Fermele de la Cermei, Gurba si Sintea Mare au solicitat o fisa tehnica de la APM Arad, deoarece capacitatea lor era sub 2.000 de capete.
In ultima parte a celor trei anexe la fisele tehnice este specificat foarte clar ca, inainte de acoperirea lucrarilor ascunse se vor anunta o serie de institutii, printre care si APM Arad. Nu s-a intamplat asa. Totodata, in ultimul paragraf al fisei tehnice, este specificat faptul ca, la finalizarea lucrarilor titularul acesteia are obligatia sa solicite eliberarea autorizatiei de mediu pentru obiectiv. De asemenea, la fisele tehnice care se elibereaza de obicei am adaugat o anexa in care am specificat toate conditiile care trebuie indeplinite. Cand s-a solicitat extinderea, fermele au intrat in sfera de competenta a ARPM, care a trebuit sa verifice cum au fost indeplinite acele conditii din fisele tehnice",
a incheiat Dana Danoiu.

L.S. - Adevarul

  • Scoli scapate de inchidere

Inspectorul scolar adjunct Nicolae Pelegrini anunta iminenta inchiderii unor scoliTrei scoli din judet, care urmau sa fie inchise in anul scolar viitor, scapa de inchidere pentru ca Ministerul Educatiei nu a putut organiza din timp o licitatie valabila pentru microbuzele destinate transportului elevilor.
"Desi faceau parte din programul de inchidere a unor scoli care au elevi putini, scolile din Cuied, Avram Iancu si Draut nu vor fi inchise la inceputul viitorului an scolar pentru ca nu vor veni la timp microbuzele cu care sa putem transporta elevii la alte scoli", a declarat inspectorul general scolar adjunct, profesorul Nicolae Pelegrini. 
Potrivit acestuia, alte scoli din judetul Arad nu au fost luate in calcul pentru a fi inchise. 
Fiecare dintre cele trei scoli, care riscau sa fie inchise, are aproximativ 20 de elevi.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]