Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 12 februarie 2007
Stirile TVA aici
  • Pietele intra la taxat

Zona pietelor va intra in circuitul parcarilor - Virtual Arad News (c)2007ARAD - Piata Catedralei, Piata Avram Iancu, Piata Luther, strada Ilarie Chendi vor intra, potrivit propunerii Primariei, in zona A de parcare, urmand ca si aici sistemul de parcare cu plata sa-si intre in drepturi.
In prezent, cei care isi gasesc un loc de parcare in Piata Avram Iancu, de pilda, nu trebuie sa umble dupa tichete de parcare si nici sa scoata bani din buzunar pentru a-si parca vehiculul. 
Acum insa Primaria vrea sa includa si pietele si cateva strazi in sistemul de parcare cu plata.
Pentru zona B de parcare este propusa acum si strada Salacz Gyula. 
Nu doar sistemul de parcare se extinde, ci si gratuitatile oferite unor institutii din Arad. 
Daca consilierii vor vota astazi propunerea Primariei atunci 24 de institutii publice vor beneficia de gratuitate la parcarea din Arad. 
In prezent, doar 7 institutii din municipiu pot parca gratuit. 
Tot potrivit modificarilor propuse acum de Primarie, gratuitatile oferite institutiilor cuprinse in proiect nu vor fi valabile pe Bulevardul Revolutiei.
Numarul atat de mare de gratuitati este justificat de Primarie prin faptul ca "acestea sunt institutii care rezolva problemele cetatenilor in domeniul lor de activitate, nefiind agenti comerciali", solicitarea acestora fiind, potrivit executivului, justificata. 
In cazul extinderii sistemului de parcare cu plata, Primaria sustine ca, in prima faza, au fost "omise anumite zone" iar acum "se propune completarea prin care se realizeaza scopul de fluidizare a circulatiei".

A.B. - Adevarul

  • Agenda parlamentara - Deputatul Titu Gheorghiof: "Speram ca, incet, incet, asezarile noastre sa creasca"

Deputatul PNL - Titu Ghiorghiof a avut o activitate bogata si in judetTitu Gheorghiof, deputat PNL de Arad, a avut o activitate bogata in ultima saptamana atat in judet, cat si in parlament. 
Astfel, deputatul liberal a fost la Beliu, Ignesti si Dezna. 
"Atat Beliu, cat Dezna au primit fonduri care vor trebui sa fie cheltuite pe investitiile care s-au acordat. La Dezna m-a interesat foarte mult problematica canalizarii si Biserica din Dezna, unde s-a reusit ca anul trecut sa se primeasca 500 de milioane. Biserica era intr-o situatie critica, deoarece era construita doar in rosu si a inceput sa se deterioreze. La Beliu am stat de vorba cu primarul Pavel Tica, privind investitiile pe care le are. La barajul de la Secaci se doreste amenajarea unei zone turistice. Stringenta este terminarea unui drum".
Ignesti si Dezna
In ceea ce priveste vizita de la Ignesti, deputatul Titu Gheorghiof a subliniat ca localitatea 
"Ignesti este o asezare foarte frumoasa, care poate sa-si revina, dar trebuie sa-si reabiliteze o portiune de drum de 2 km pana la soseaua spre Moneasa. Mai trebuie sa-si "reconditioneze" gradinita si scoala din comuna, unde practic elevii nu au nici o vina. Conditiile pe care le ofera gradinita si scoala nu sunt corespunzatoare pentru activitatea pe care o presteaza. La Ignesti si la Dezna este nevoie de o masina cu care sa fie transportati copii. Am vazut care sunt prioritatile si am luat legatura cu cei care sunt abilitati sa se ocupe de problematica investitiilor pentru scoli si drumuri. Cu ajutorul Ordonantei 7, care se refera la drumuri si poduri in mediul rural ca sa vina niste bani pentru asezarile noastre".
Daca nu vor continua lucrarile la biserica din Dezna aceasta risca sa se degradeze - Virtual Arad News (c)2007Zadareni si Vinga
Sambata deputatul Titu Gheorghiof s-a aflat la Zadareni si Vinga
"Zona de la Arad la Zadareni, din punct de vedere al cerintelor pentru pamant, creste de la o zi la alta ca  pret. Un hectar de pamant a ajuns sa se vanda la 50 mii de euro si nu este intravilan. Ar trebui facut un ajutor pentru comuna Zadareni datorita trecutului si oamenilor care traiesc in comuna nou infiintata. Am fost si in comuna mea natala, la Vinga, unde s-au primit fonduri substantiale pentru asezamintele de cult si Caminul Cultural din localitate. Speram ca, incet, incet, asezarile noastre sa creasca", a subliniat deputatul aradean.
Noua sesiune parlamentara
In ceea ce priveste prioritatile noii sesiuni parlamentare, Titu Gheorghiof a declarat: "Prioritatile mele ca deputat este posibilitatea sustinerii Guvernului Tariceanu si toate legile guvernarii sa treaca prin Parlament. Asta inseamna ca fiecare deputat sa faca un lobby sustinut in Parlament pentru a exista numarul de voturi pentru legi. Mai sunt cateva proiecte legislative care trebuie sa treaca la care m-am asezat intr-un fel si anume legile care privesc comisia din care fac parte, referitor la comisia de securitate nationala".
Suspendarea presedintelui Basescu
Intrebat cum comenteaza declaratia primul ministru Calin Popescu Tariceanu de a se amana solicitarea de suspendare a presedintelui Traian Basescu pana dupa europarlamentare, Titu Gheorghiof a precizat: "Este ceva normal. Nu poti sa faci in aceeasi perioada un referendum si europarlamentare, deoarece populatia nu va sti ce sa faca. Cred ca ceea ce a propus premierul este de bun simt si pentru orice politician prioritatea este europarlamentarele".

Daniel Albu - Informatia Aradului

  • Acuze, certuri si reclamatii

Acuze si reclamatii la SimandSIMAND - Mai vechiul conflict intre Florin Munteanu, fostul presedinte al subfilialei Simand al Partidei Rromilor Social Democrati si primarul Constantin Morostes a fost reaprins.
Munteanul il acuza pe edil de o serie de fapte reprobabile.
Astfel, fostul lider al rromilor spune ca Morostes ar fi incercat, fara succes, cu cateva zile inainte de alegerile din 2004, sa-l faca sa vanda voturile rromilor, iar dupa alegeri l-ar fi atentionat ca timp de patru ani nu mai are ce cauta in Primarie, amenintandu-l totodata cu puscaria.
"De frica represaliilor m-am refugiat in Belgia. Dupa doi ani si jumatate mi-a murit cumnata si m-am intors la Simand. Am mers la Primarie dupa certificatul de deces. Eram impreuna cu ginerele cumnatei. Primarul, vazandu-ma ca vorbesc la telefon, mi-a cerut sa ies afara. I-am spus atunci cateva cuvinte, intrebandu-l de ce e smecher si-si bate joc de tigani, drept pentru care am fost amendat de Politie cu 10 milioane de lei, pentru ca, zic ei, eram sub influenta alcoolului. Nimic mai fals", isi incepe povestea Munteanu.
Primarul din Simand neaga acuzatiile ce i se aducMoarte platita in avans
"De ani de zile, primarul acesta a luat cate 50.000-100.000 de la tigani din ajutorul social. Le spunea ca sunt pentru ajutorul de inmormantare, iar cine nu dadea era taiat de la social. Nu inteleg de ce ar trebui oamenii sa-si plateasca moartea in avans, cand ajutorul de inmormantare e dat oricum de stat. Un alt abuz al primarului este ca a luat multe camioane de piatra de la Primarie si le-a dat patronului unui local pentru a-si face parcare. Pentru ca domnul Morostes are obiceiul sa faca chefuri acolo", mai spune Munteanu.
Primarul se apara atacand
Pe de alta parte, primarul Constantin Morostes, neaga acuzatiile care i se aduc, sustinand ca, tot scandalul a inceput cand a dat curs cererii filialei Arad a Partidei Rromilor Social Democrati, organizand o sedinta in urma careia Munteanu a fost schimbat din functie.
"Nici pomeneala ca as fi vrut sa-l cumpar in campania electorala. Nu m-am bazat niciodata la alegeri pe categoria sociala pe care el o reprezenta. Din biroul unde se inregistreaza decesele l-am dat afara pentru ca vorbea tare la telefon si ma deranja. I-am oferit un scaun pe hol. A inceput atunci sa ma ameninte, iar eu l-am chemat pe seful de post. Privitor la piatra, pot sa va spun ca a fost un simplu imprumut, pentru ca la cariera nu se lucra de Sarbatori, iar patronul de la Corions avea inchiriat un cilindru", se apara primarul.
In ceea ce priveste acuzele ca ar fi luat bani de la rromi, Morostes spune ca "numai cei care voiau lasau cate 50.000 pentru a primi apoi, in caz de deces, bani pentru sicriu si haine. In Belgia fiind, Munteanu m-a reclamat la Politia Economica. In urma controlului efectuat, politistii m-au sfatuit sa renunt la aceasta practica. Mai trebuie sa stiti ca, pe vremea fostului primar, cand se dadea ajutorul social, Munteanu avea o masa in curte de unde colecta bani de la rromi, pentru ca le intocmea tot felul de acte", a incheiat Constantin Morostes.

L.S. - Adevarul

  • Piata agro-alimentara in centru si gradinita de un milion de lei la Curtici

Curticiul face pasi importanti spre urbanizare - Virtual Arad News (c)2007Razboiul rece "intre aripa comunala" si cea europeana de la Curtici provoaca... investitii majore in orasul de granita
In spatele Bisericii Catolice din Curtici, respectiv in centrul orasului de la granita de vest, la finele acestui an va fi gata o piata agro-alimcntara. 
Primarul Nicolae A. Anitei spune ca lucrarile vor incepe in scurt timp si ca "piata va reprezenta un plus pentru cei ce doresc sa-si vanda produsele aici. Conditiile vor respecta anumite standarde, in conformitate cu noua legislatie si se vor imbunatati, atat pentru cei ce ofera spre va mare anumite produse, cat si pentru cei ce doresc sa achizitioneze produsele cu pricina"
Utilitatea unei asemenea constructii este mai mult decat evidenta, pentru ca va conferi localitatii cu 17.000 de suflete un standard mai ridicat din punct de vedere urban, iar investitia este mai mult decat necesara si fiindca suprafata pe care functioncaza actualmente (in curand, fosta) piata se afla intr-un ireversibil proces de retrocedare. 
Curticiul - fost centru de produse agroalimentare pentru export inca din deceniul sapte al "epocii Ceausescu" - era, oricum, celebru in privinta calitatii legumelor, rosiile si dovleceii din gradinile private fiind considerate "produse europene" inainte cu mult de... Uniunea Europeana!
Pe "lista scurta de prioritati" a actualei administratii curticene, se afla unitatile de invatamant din oras. 
Astfel, pentru anul in curs sunt prevazute investitii pentru construirea unei gradinite - costurile totale ridicandu-se la nu mai putin de un milion de lei (10 miliarde lei vechi) -suma urmand a fi suportata de bugetul local, dar mai ales de fonduri venite de la guvern. 
Se vor face, de asemenea, investitii la Scoala Generala numarul 1 unde vor fi amenajate grupuri sanitare -, valoarea investitici fiind de 150.000 (1.5 miliarde lei vechi), suma ce urmeaza a fi suportata (pe langa bugetul local) si de Inspectoratul Scolar Judetean. 
In aceeasi ordine de idei, la liceul din localitate vor fi efectuate lucrari capitale, urmand a fi schimbata tamplaria, parchetul, si usile, lucrare ce va costa  aproximativ 500.000 de lei - suma ce, spera edilul-sef, va fi suportata intr-o anumita masura si de catre Inspectoratul Scolar Judetean. 
"Invatamantul reprezinta, pentru administratia pe care o conduc, o prioritate, pentru ca numai persoanele bine educate - si bine educate aici, nu neaparat in alta parte, vor fi capabile sa inteleaga vremurile care vor veni!"- afirma primarul.

Lucian Valeriu - Observator

  • Trafic de masini

Seful IPJ - Alexandru Tanco solicita ajutorul societatii civile in depistarea traficantilor de masiniFurturile de masini au devenit o infractiune la ordinea zilei in randul celor care se ocupa cu aceasta indeletnicire.
Astfel, in ultima perioada tot mai multe autovehicule cu numere false si acte nereale sunt introduse in Romania si oferite spre vanzare.
Aradul si judetul Mures sunt cele mai dese locatii unde comerciantii acestor autovehicule incearca sa-si prosteasca viitori cumparatori sa de banii pe "un obiect" furat.
De regula, aceste masini poarta o marca foarte cunoscuta pe piata auto, pretul lor real fiind unul foarte mare.
Dar, pentru a-si atrage clientii, si mai ales pentru a se scapa cat mai repede de ele, hotii incearca sa le vanda la niste preturi de nimic.
"Recent a fost descoperit un autoturism WV Tuareg inmatriculat in Arad dar cu acte nereale. Cu asemenea cazuri ne confruntam foarte des, iar pe aceasta cale, dorim sa tragem un semnal de alarma aradenilor sa nu se increada sa cumpere o masina straina, foarte buna la un pret de nimic cu toate ca la prima vedere actele par a fi legale. Rugam totodata ca toti cei care sesizeaza acest lucru sa ne contacteze la sediul politiei. Am identificat deja un grup de persoane care se ocupa cu acest gen de afacere, si ne dorim sa tratam cu maxima seriozitate cazul, deoarece este vorba despre o infractiune foarte grava", a declarat Tanco Alexandru seful IPJ Arad.

Ana-Maria Stoica - Informatia Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]