Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Joi, 12 aprilie 2007
Stirile TVA aici
  • Targul de locuinte

Astazi incepe "Targul ofertelor de locuinte"Astazi incepe "Targul ofertelor de locuinte" in municipiu.
Actiunea se afla la cea de-a doua editie si se desfasoara in perioada 12-14 aprilie.
Organizat de Primaria Municipiului Arad, evenimentul va avea loc in Piata Avram Iancu.
Programul va fi urmatorul: joi: 11.00 - 19.00 , vineri: 11.00 - 19.00 , iar sambata: 10.00 - 17.00.
Actiunea are drept scop prezentarea catre publicul interesat a ofertei actuale de constructii noi de locuinte colective si case unifamiliale la nivelul municipiului Arad, precum si a ofertei in materie de credite ipotecare imobiliare.
"Am considerat ca este necesar sa organizam targul si anul acesta pentru ca am vazut ca anul trecut a avut succes. La targ se vor prezenta banci   care-i pot finanta pe cumparatori si, bineinteles, firme care vand locuinte. In domeniul locuintelor consider ca Aradul are un avans fata de anii trecuti. Numai pe strada Voinicilor sunt in constructie 6 blocuri de locuinte, patru dintre acestea aflandu-se spre finalizare, iar in Afla doua blocuri", a declarat primarul Gheorghe Falca.
Edilul sef a precizat ca la targ vor participa opt standuri cu banci care pot sa-i crediteze pe achizitori si 15 standuri cu firme.
Anul trecut preturile prezentate la prima editie a targului la apartamente incepeau de la 25 de mii de euro, iar la locuinte de la 65 de mii de euro.

Nadia Bodran - Informatia Aradului

  • Protocol de colaborare cu ungurii

Primarul Falca a semnat protocolul de colaborere cu orasul maghiar PecsAstazi Primarul Gheorghe Falca a semnat protocolul de colaborare dintre municipiul Arad si orasul Pecs, din Ungaria.
Legaturile de prietenie dintre cele 2 orase dateaza din luna septembrie a anului 2003, iar in curand urmeaza ca localitatile sa se infrateasca.
Din delegatia maghiara au facut parte consilierul personal al primarului din Pecs, Directorul unei scoli si presedintele Uniunii artistilor plastici.
Maghiarii au intors astfel vizita delegatiei aradeni din urma cu cateva zile, cand protocolul de colaborare pe anul in curs a fost semnat de oficialitatile maghiare.
Colaborarea dintre cele 2 orase se desfasoara la nivel cultural, sportiv, educational, al societatii civile, precum si in plan social si economic.
O delegatie mixta din Arad si Pecs se va deplasa la Sibiu, capitala culturala europeana in 2007, pentru a pregati preluarea functiei de capitala culturala in anul 2010 de catre orasul maghiar.

Adrian Moldovan - Televiziunea  Arad

  • Prea scump pentru aradeni

Dezbatere pe marginea proiectului privind StrandulDezbaterea publica organizata de Primarie pe tema a trei proiecte legate toate de Strandul Neptun a adus la Palatul Administrativ peste 100 de aradeni: de la comerciantii din incinta bazei, la reprezentantii tinerilor din diferite partide, sapte consilieri si mai multi chiriasi de casute.
La cuvant s-au inscris doar opt vorbitori, insa problemele punctate de acestia au conturat clar deficientele cu care se confrunta strandul, cele mai grave fiind legate de faptul ca accesul la proprietatile aradenilor de la strand e ingradit, fapt care incalca Constitutia, si de faptul ca pretul de intrare la strand este mult prea piperat pentru serviciile oferite aici.
Sondajul
Un sondaj facut pe 216 aradeni, de catre Clubul tinerilor liberal-democrati, a indicat faptul ca acestia nu sunt multumiti de oferta de la strand, ci ar vrea mai multe bazine, mai multe grupuri sanitare, dusuri cu apa calda, curatenie si siguranta.
Cei mai multi dintre cei intrebati cred ca biletul la strand ar trebui sa fie de 2 lei, 51% dintre aradeni fiind de parere ca tarifele de acum nu se justifica, pentru ca serviciile nu sunt mai numeroase decat cele oferite pe strazi.
In plus, daca tinerii sub 35 de ani s-ar arata dispusi sa scoata mai multi bani din buzunar, in cazul in care ar creste oferta la strand, cei mai in varsta nu s-au aratat de acord cu tarife mai mari.
De tarife au vorbit si proprietarii si chiriasii de la strand, care s-au aratat indignati de faptul ca ei trebuie sa plateasca bani pentru a ajunge la proprietatea lor.
O problema pe care o ridica, ce-i drept, fara succes de ani de zile.
Provocarea
Cristian Costner, reprezentantul Pro Democratia, a cerut organizarea unui concurs de proiecte pentru administrarea strandului, moment la care s-ar putea veni cu idei noi care sa rezolve si nevoia financiara a bazei si cu un management performant.
Proprietarii de localuri nu vor sa plateasca abonamente de intrare la Strand - Virtual  Arad News (c)2007 Leontin Alsau a venit cu lista nemultumirilor comerciantilor, printre care se numara accesul pentru aprovizionarea lor, care a ajuns la un milion pe luna, in conditiile in care pana acum se platea doar 900.000 pe sezon, dar si faptul ca agentii economici de aici sunt supusi dublei impozitari, ei fiind nevoiti sa plateasca o taxa pentru a ajunge la proprietatea lor.
A propus crearea unei zone de agrement in jurul bazinelor si a ridicat problema privatizarii spatiilor comerciale, odata ce strandul va trece la Primarie.
Nemultumirile
Vechii chiriasi ai strandului (chiriasi de aproape 30 de ani) si-au spus si ei pasul: nu vor sa plateasca abonamente de intrare ("e ca si cum ai restrictiona intrarea intr-un bloc prin plata unei taxe") si vor ca zona de agrement sa nu fie cucerita de cea comerciala ("nu trebuie sa inlocuim strandul cu crasme").
Podul de intrare de la Micalaca, mereu inchis, plata biletelor la concerte, accesul interzis cu biciletele, zecile de masini parcate pe aleea principala, reducerile prea mici pentru pensionari si elevi, concesionarea terenurilor de sub casute si separarea zonei de casute de cea de strand, au fost tot atatea probleme ridicate ieri de aradeni.
Problema
Dezbaterea publica era pe punctul sa se finalizeze fara cearta, daca un reprezentant al tinerilor PSD nu ar fi intervenit la final si, cu ziarul in mana, i-ar fi adus aminte primarului de campania electorala in care promitea gratuitate pe strand.
Micile certuri intre proprietarii de casute si reprezentantii asociatiei acestora, cateva constatari spumoase si prezenta lui Leontin Alsau (deloc pe gustul Primariei) au condimentat si ele atmosfera.
Un lucru a rezultat insa clar din dezbaterea de ieri: proiectele de acum nu sunt extrem de conculdente.
De importanta maxima va fi studiul de fezabilitate de la strand, deja adjudecat de o firma din Cluj (!) care va stabili ce, cum si cand se va face ceva pe strand.
Pana atunci...

A.B. - Adevarul

  • Cateva randuri... de viata, cutremuratoare, ale unui detinut aradean au impresionat-o pe Principesa Margareta

Un aradean a cerut ajutorul Principesei MargaretaUn barbat de 48 de ani, a cerut ajutorul Principesei Margareta, pentru a putea manca, dorind sa-si cumpere o proteza dentara, pierzandu-si toti dintii in urma unuia accident rutier
Un caz cutremurator, prin gravitatea necazurilor prin care a trecut un aradean, a ajuns in atentia familiei regale.
Un detinut de 48 de ani, Marcel M., i-a scris cateva randuri Principesei Margareta prin care cerea sprijinul ca sa poata sa isi cumpere o proteza dentara, pentru ca in urma unui accident rutier, (cauza pentru care este inchis barbatul) i s-a fracturat maxilarul in trei locuri, pierzandu-si toti dintii:
"Pe timpul detentiei m-am imbolnavit de ulcer. Nu am posibilitatea sa-mi fac dantura, dar as putea sa imi fac o proteza dentara cu un pret mai redus, de numai 400 RON, dar eu am numai 215 RON si mai am nevoie de inca 185".
Ieri, la ora 14, principele si principesa au fost prezenti la Penitenciarul de maxima siguranta din Arad unde l-au vizitat pe detinut, special pentru a-l ajuta.
Ceea ce este cutremurator este sirul lung de tragedii prin care a trecut acest om.
"In primele mele randuri, vreau sa imi cer scuze ca am avut indrazneala sa va scriu aceasta scrisoare, dar am fost fortat de imprejurarile si necazurile intampinate aici unde ma aflu eu", isi incepe scrisoarea detinutul.
Apoi, isi continua epistola cu povestea vietii lui, care nu este deloc una usoara.
Pentru familia sa au inceput necazurile in 1990, cand i-a murit tatal, in urma unui atac de cord, la varsta de 70 de ani. In 1997, i-a murit fratele, la varsta de 42 de ani, in urma unui accident rutier, fiind sofer de taxi.
A urmat apoi decesul sotiei, in ianuarie 2002, in urma unei explozii produse de o butelie defecta.
Acest cumplit accident casnic l-a lovit si pe singurul sau copil, care avea 11 ani, baiatul fiind lovit la cap, acum este internat cu handicap mintal si fizic.
Isi continua povestea vietii cu momentul unui accident rutier in care a fost implicat, din cauza caruia a ajuns la inchisoare: "In luna decembrie 2004, am avut parte de un alt necaz. Eram incarcat cu marfa care trebuia dusa la Deva, iar la iesirea din Sambateni am depasit un tractor cu doua remorci incarcate cu lemne de foc. Remorca din spate nu era semnalizata si nu avea nici triunghi reflectorizant. In momentul depasirii, din cauza poleiului, am derapat, am pierdut controlul volanului, m-am rasturnat intr-un sant unde m-am izbit de un copac. Colegul meu a murit, iar eu m-am ales cu mai multe fracturi. Dupa terminarea cercetarilor am fost si eu gasit vinovat de acel accident, desi tractoristul era baut si in cabina tractorului erau cinci persoane. Totusi, legea a gasit de cuviinta sa-mi dea o pedeapsa de 6 ani inchisoare, iar tractoristului i-a suspendat permisul si i-a dat o amenda de doua milioane lei".
"Am fost foarte impresionata de acest barbat care a pierdut totul. A fost o scrisoare demna, scrisa corect, o adevarata lectie de moralitate. In ultimii 10 ani, am primit foarte multe scrisori de la detinuti din Arad. Dar marea lor majoritate cereau un televizor, un frigider sau altfel de produse. Aceasta scrisoare a fost una deosebita, plina de bun-simt. Ca am fost acum in timpul sarbatorilor, a fost doar o simpla coincidenta. Pe langa ajutorul financiar, i-am daruit si o icoana primita de la Alba-Iulia, de Regina Ana. De asemenea, prin fundatia mea ii voi ajuta si baiatul care este foarte grav bolnav", ne-a declarat Principesa Margareta.
"Ceea ce m-a impresionat pe mine a fost faptul ca nu a dorit sa fie prezenta presa. Nu a vrut sa fie luat ca o victima, vrea sa isi pastreze demnitatea si isi asuma destinul", a spus si Principele Radu.

Anca Pascutiu - Observator

  • La competitia "Extreme Adventure Callenge 2007" - 250 de km fara oprire si 36 de ore de traseu pe raza judetului Arad

Competitie "Extreme Adventure" in muntii AraduluiClubul sportiv "OffRoad" Club Arad organizeaza in perioada 26-29 aprilie 2007 cea de a patra editie de specialitate OFF-ROAD organizata in judetul Arad – "Extreme Adventure Callenge 2007".
Competitia este inclusa in calendarul competitional de off-road 2007, fiind prima etapa de concurs in cadrul Campionatului National de Off-Road 2007.
"Extreme Adventure Challenge 2007" este o competitie automobilistica off-road internationala de tip trophy / trial.
Competitia se va desfasura atat pe drumuri publice (10%) cat si pe drumuri inchise circulatiei publice (90%), in etape ce vor cuprinde trasee de orientare si probe speciale, de zi si de noapte. 
Concursul  se adreseaza atat detinatorilor de autoturisme cu tractiune integrala de serie (nemodificate), cat si autoturismelor cu tractiune integrala modificate pentru conditii extreme de competitie si rulaj pe teren accidentat.
Competitia se desfasoara dupa urmatorul program:  in 26 aprilie intre orele 17.00-21.00 are loc  inscrierea concurentilor, in 27 aprilie ora 9.00 start oficial al competitiei din municipiul Arad, masinile urmand a fi aliniate in zona str.
Primariei, dupa deplasare in coloana pana in comuna Siria, de unde, se va da startul propriu-zis al concursului. 
Pe 28 aprilie ora 21.00 sosirea asteptata in localitatea Moneasa,  in  29 aprilie ora 11.00 proba de Trial Superspeciala pe raza localitatii Moneasa, ora 14.00 festivitatea de premiere si plecarea concurentilor. 
"Asteptam si pentru acest an o solida participate nationala si internationala, cca. 40-50 de masini 120-140 de participanti, o parte dintre ei deja confirmati din Italia, Slovenia, Germania, Belgia, Austria, Ungaria, Romania. Traseul va fi o premiera, fiind unul de anduranta extrema, cca. 250 km fara oprire, fara neutralizari, cca. 36 ore de traseu si va trece pe raza localitatilor: Siria, Araneag, Draut, Nadas, Vasoaia, Paiuseni, Grosii Noi, Slatina de Mures, Pirnesti, Savarsin, Troas, Madrigesti, Secas, Mustesti, Radesti, Cil, Pescari, Fenis, Valea Mare, Zimbru, Dezna, Ranusa, Moneasa. Pentru ca traseul sa fie fara probleme, am fost nevoiti sa luam legatura cu proprietarii Ocoalelor Silvice private pentru acordul lor, am deviat traseul de pe varful Runcu pentru a evita o rezervatie naturala si am fost nevoiti sa renuntam la multe drumuri folosite de localnici pentru ca acestia nu erau de acord. Un exemplu a fost Valea Musa, o vale inclusa initial in traseu, in care am folosit drumul obisnuit al localnicilor. La cererea catorva dintre ei, am evitat valea desi majoritatea doreau includerea vaii in circuitul de offroad. In acest moment verificam traseul pentru definitivare urmand a obtine ultimele autorizatii de organizare. Speram ca acest concurs sa fie un succes iar pe viitor, Aradul sa poata oferi un motiv in plus pentru ca turistii romani sau straini, sa ne e viziteze… chiar cu masini 4x4" declara Cristi Soimosan, presedinte OffRoad Club Arad.
In acest an, traseele de la concursul de la Arad, au fost concepute de campionii nationali OFF Road Extrem 2006, Maurilio Zani si Bucur Milancovici, ambii aradeni, care au lucrat luni de zile la traseele de open si extreme, depunand eforturi serioase pentru ca acest concurs sa fie pe de o parte inedit si original si pe de alta parte foarte bine organizat.

Claudia Untaru - Informatia Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]