Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Miercuri, 12 septembrie 2007
Stirile TVA aici
  • Spitalul Judetean, in aer

Noul Spitalul Judetean din Arad se va ridica in Zona ZadareniGuvernul a aprobat, prin intermediul hotararii numarul 1000/2007 indicatorii tehnico-economici ai Spitalului Clinic Judetean Arad, terenul vizat pentru ridicarea acestuia fiind cel din Zona Zadareni, suprafata cu probleme in justitie.
Prefectul Aradului, Gavril Popescu, a facut ieri public faptul ca hotararea de Guvern a fost adoptata si, in pofida pozitiei adoptate de oficial anterior, in privinta terenului Zonei Zadareni, acesta a precizat ca spitalul se va ridica in curand aici.
"Zona Zadareni e o zona cu probleme, dar vom face in asa fel incat noul spital sa se ridice aici. Vom gasi, fara doar si poate, solutii pentru titularii drepturilor de proprietate de acolo", a sustinut prefectul, care nu exclude, in caz extrem, nici varianta exproprierii acestora pentru lucrari de utilitate publica.
Gavril Popescu a mai sustinut ieri ca situatia terenului pe care se va ridica noul spital judetean nu este una grava, pentru ca intreg terenul din Zona Zadareni e in suprafata de peste 100 de hectare, iar unitatea medicala va avea nevoie doar de 8 hectare din totalul suprafetei.
"Cat teren ne trebuie acolo, se poate da in alta parte proprietarilor. Vom gasi solutii de a-i despagubi cu teren in alta parte", a conchis Gavril Popescu.

A.B. - Adevarul

  • Social-democratii l-au sarbatorit pe Avram Iancu

Mircea Geoana a participat la Tebea la comemorarea lui Avram IancuReprezentantii PSD Arad au participat ieri, la Tebea, la comemorarea a 135 de ani de la moartea lui Avram Iancu, alaturandu-se astfel social democratilor din judetele vecine si liderilor centrali ai partidului prezenti la manifestari.
Delegatia PSD Arad a fost formata din cateva zeci de tineri din cadrul TSD Arad, fiind condusa de vicepresedintele Organizatiei Municipale Marian Melinte.
Cu acest prilej, social democratii aradeni au discutat cu presedintele PSD, Mircea Geoana, cu secretarul general al partidului, Titus Corlatean, cu liderul TSD, Nicolae Banicioiu, precum si cu reprezentantii celorlalte organizatii PSD din tara.
"Am dorit sa fim alaturi de colegii nostri din Hunedoara – gazdele acestei intalniri – si am fost placut surprinsi de modul in care acestia au organizat reuniunea reprezentantilor PSD din judetele vecine cu liderii centrali ai partidului. Chiar daca vremea nu a fost de partea noastra, manifestarile omagiale dedicate lui Avram Iancu au fost si de aceasta data un prilej de bucurie pentru toti cei care simt si traiesc romaneste", a declarat Marian Melinte.

Daniel Albu - Informatia Aradului

  • Mizeria din trenuri, oglinda murdara a celor care-si bat joc de calatori si... angajati!

Igienizarea trenurilor lasa inca mult de doritIn urma cu peste un an am publicat un material legat de (ne)curatenia din trenuri.
Articolul a pornit de la sesizarea primita din partea unei lucratoare care reclama conditiile mizerabile in care erau obligate sa munceasca muncitoarele care faceau, vorba vine, "curat-murdar" in garniturile de tren.
Femeile amarate si triste aveau multe de spus, dar se temeau, ca si acum - sa tacem naibii cand mai pomenim ceva despre democratie! - sa dezvaluie mizeria in care sunt obligate sa lucreze, lipsa conditiilor civilizate de munca, indiferenta si ostilitatea sefilor, etc.
Monica Tumele (32 de ani) a fost cea care ne-a atras atentia in urma cu un an si ceva despre conditiile de munca ale firmei SC Roger Serv SRL, firma care se ocupa (am auzit ca si-a schimbat (doar) denumirea!) de "curatenia" si "igienizarea" garniturilor de tren.
Femeia care a venit la noi plangand lucra la punctul din Arad.
La sesizarea acesteia, ne-am dus la fata locului, intr-o garnitura in care se facea curatenie.
Modul in care femeile de serviciu faceau curat era... inimaginabil si atat.
Fara apa calda, detergent doar cat sa atinga apa, carpe ?!, maturi?! - deja vorbim de SF-uri!
Lucratoarele ne-au spus, printre altele ca sunt obligate sa se schimbe de echipament in frig, sa manance in aceleasi conditii, iar banii nu numai ca sunt extrem de putini dar se mai dau si aiurea, dupa cum au chef sefii.
In urma articolului, nimeni nu a avut de obiectat atunci pentru ca nu exista (vre)un argument care sa combata ceea ce ni s-a declarat si am vazut la fata locului.
Am incercat atunci sa stam de vorba cu cineva din conducera firmei, dar nu a fost posibil.
Problema e ca dupa aparitia articolului, tanara care a venit la redactie a fost luata serios la ochi, si, desi este de conditie extrem de modesta, a(m) fost trecuta pe naveta zilnica intre Arad-Timisoara.
"Sefii vorbesc extrem de urat cu noi, ne trateaza ca pe niste boschetari. Am incercat sa-mi spun punctul de vedere, faptul ca imi este greu, avand familie, sa fac atata naveta! Si multe alte lucruri pe care le-am spus legat de conditiile noastre de munca sub orice critica! Mi-au vorbit urat, cum v-am spus. Fetelor le e frica sa spuna mai multe tocmai pentru ca le ameninta ca le da afara! Eu am fost trimisa cu forta la Timisoara, fapt pe care l-am refuzat, deoarece pierdeam enorm de mult timp cu dusul si venitul inapoi; locuiesc in Arad si am un copil minor de care trebuie sa am grija. Sotul meu are si el un salariu foarte modest si este toata ziua plecat! Nu avem cu cine sa lasam copilul atatea ore!"
Inspectorul sef al ITM - Marius Amzulescu e nemultumit de discutia cu PresaIn loc de carte de munca, adeverinta!
La scurt timp, Monica Tumele a fost concediata conform Deciziei de Concediere nr. 55 din 16.02.2006. "tinand seama de neprezentarea la locul de munca cf. Referatului nr. 107/05.02.2006, acumularea de absente nemotivate 2/24.01; 26.01; 31.01; 01.02.2006. avand in vedere finalizarea cercetarii prealabile cf. Procesului verbal de constatare nr. 483/15.02.2006 aprobat de conducerea societatii, in temeiul prevederilor art. 61 lit. „a” din Codul Muncii incepand cu data de 16.02.2006 contractul individual de munca al d-nei Tumele Monica Claudia avand functia de femeie de serviciu la SC Roger Serv SRL inceteaza".
Actul este semnat de catre directorul general, Rodica Blagaila.
Monica Tumele ne prezinta, printre altele, o Adeverinta care atesta activitatea ei desfasurata la aceasta firma pe perioada 08.11.2004-16.02.2006.
Carte de munca ?! Hai sa fim seriosi! Nu exista si cu asta, basta!
"Astea sunt acte cu care ma voi justifica peste vreo 30 si ceva de ani cand voi ajunge la pensie?! Le pot pierde, la fel si firma se poate desfiinta, atunci cine imi va gasi anii lucrati?! Asta e firma serioasa care iti face adeverinta in loc de carte de munca?!"
Discutam cu inspectorul de personal din Timisoara, al firmei SC Roger Serv SRL, Liliana Staiculescu, deloc incantata de convorbire, ostila, undeva la marginea dintre politete si enervare.
"Doamna nu are carte de munca pentru ca atunci nu s-au gasit formulare la Directia Muncii. A primit adeverinta de vechime vizata conform legii de Inspectia Muncii care este perfect valabila. Doamna nu s-a mai prezentat la lucru, nu a dat-o nimeni afara. Vorbiti insa cu persoana potrivita despre acest lucru!".
I-am explicat acestei iritate angajate ca doamna director, cum insasi recunoaste - este extrem de greu de gasit; nimeni nu-ti spune cum poate fi gasit acest director, cand si la ce numar de telefon – asa ca nu ne pasioneaza sa navigam pe unde, aiurea.
Inspectorul sef al ITM Arad, Marius Amzulescu, parca la fel de iritat, ne-a explicat ca "absenta cartilor de munca de la Directia Muncii este un fenomen national! Angajatul trebuie sa-si cumpere carte de munca si sa vina cu ea la ITM! Pana atunci e valabila Adeverinta, chiar daca ar trebui s-o pastrezi peste 30 de ani!"
Pana atunci se mai schimba de 50 de ori sistemul si adio ani lucrati si pierduti prin acte care nu se vor mai gasi vreodata!
De fapt, nici nu e de mirare ca sunt atatea cazuri de reclamatii si sesizari grave legate de activitatea celor de la ITM, Casa de Pensii sau Directia Muncii.
Omul a muncit, dar actele s-au pierdut, a luat foc arhiva sau s-a distrus.
Nu se mai gasesc de cumparat carti de munca, de parca ar fi treaba angajatului sa-si caute bezmetic o astfel de carte.
Sau poate ar trebui sa ne comandam la tipografie, ca sa fim siguri ca vom avea parte de oglinda exacta a activitatii noastre in campul muncii?!
Cat despre curatenia din trenuri, mizeria gretoasa a wc-urilor, a coridoarelor, compartimentelor cu geamuri defecte, canapele pe care jegul este lustruit si intarit, scrumierele rupte, iar putoarea de la WC te chinuie pana la destinatie – accentuam ca nu s-a schimbat nimic.
Nu numai angajatii unor astfel de firme au probleme; calatorii care platesc (tot mai) scump un bilet de tren sunt obligati sa calatoreasca in cele mai mizerabile conditii, din cauza celor care conduc aiurea societati angajate sa asigure curatenia exemplara si conditii excelente de calatorie la banii pe care CFR-ul ii scoate, cu obraz grosolan, din buzunarul nostru!

Felicia R.Gheorghe - Observator

  • Ajutoare pentru sinistrati

Si aradenii aduna ajutoare pentru sinistratiCetatenii orasului, care vor sa dea o mana de ajutor familiilor sinistrate in urma inundatiilor din Moldova o pot face ducand ajutoare la Centrul de zi pentru copii, situat pe strada Poiana nr.5, in Micalaca, intre orele 9 -17, pana vineri, 14 septembrie inclusiv. Informatii suplimentare la tel. 368767.
Purtatorul de cuvant al Primariei Arad, Corina Draghici, a precizat ca "persoanele care doresc sa ajute familiile sinistrate sunt rugate sa aduca alimente neperisabile, cum ar fi zahar, ulei, faina, conserve, cereale in saci sau produse de igiena personala, adica sapunuri, pasta de dinti sau detergenti".
Autoritatile locale spun ca au deschis acest centru pentru ca au primit deja solicitari din partea aradenilor care vor sa dea o mana de ajutor.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Apa din Lipova, in Australia

Apemin Lipova a ajuns cunoscuta si in AustraliaDupa ce a ajuns o marca de succes in Slovacia, apa minerala de la Baile Lipova urmeaza sa potoleasca setea australienilor.
Acest lucru a devenit posibil, conform directorului Bailor Lipova, Constantin Milos, datorita unui om de afaceri aradean, iubitor al apei minerale lipovene, care s-a stabilit in Australia.
Dupa ce a analiza perspectivele mai multor producatori de apa minerala romaneasca, acesta a decis ca apa de la Baile Lipova este cea mai potrivita pentru export in Australia.
Se pare ca, odata ajunsa pe continentul cangurilor, apa minerala din Lipova se va intoarce in Europa.
"Momentan, suntem doar in stadiul de tratative, dar sunt mari sanse ca, foarte curand, sa exportam apa noastra si in supermarket-urile din Ungaria si Germania", a declarat Constantin Milos.
Peste o suta de angajati muncesc in trei schimburi la Baile Lipova, reusind sa produca peste doua milioane de litri de apa minerala.
APEMIN Baile Lipova: infiintata - 1994; director - Constantin Milos; productie - apa minerala imbuteliata in sticle returnabile de 1 litru si in ambalaje de plastic (PET) de 0.5, 1,5 si 2,5 litri; procesul de productie - in doua hale, destinate celor doua tipuri de apa minerala imbuteliata; numar de angajati - 100.

A.M. - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]