Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 12 octombrie 2007
Stirile TVA aici
  • Refacerea arterei Kogalniceanu - Condurasilor se va finaliza inainte de termen

Strada Condurasilor si Kogalniceanu se vor finaliza in curandPrimarul municipiului, Gheorghe Falca, a prezentat in cadrul unei conferinte de presa, sustinuta pe teren, stadiul lucrarilor la santierul de refacere a arterei Kogalniceanu - Condurasilor, precum si a programului de reabilitare a cartierului Alfa.
Valoarea proiectului de modernizare a arterei Kogalniceanu – Condurasilor este de 192 miliarde de lei vechi, fonduri alocate din bugetul local.
Lucrarile constau in refacerea totala a infrastructurii rutiere, fundatii, linii de tramvai, carosabil, trotuare si iluminat public pe o lungime de 1,7 kilometri din cartierul Alfa - strada Padurii pana la Piata Sarbeasca. 
Executantul este SC ICIM SA Arad. Santierul s-a deschis la 1 martie. 
Primarul a declarat ca, in acest moment, lucrarile sunt in avans cu mai mult de 2 luni fata de grafic, iar ritmul se va mentine pentru a putea deschide cat mai repede circulatia tramvaielor pe acest traseu foarte important, mai ales in perspectiva lucrarilor de reabilitare a Caii Aurel Vlaicu – Bulevardul Revolutiei.
Lucrarile de reabilitare si modernizare a carosabilului si trotuarelor pe toate strazile din cartierul Alfa se apropie de finalizare, valoarea investitilor fiind de aproximativ 67 miliarde de lei. 
Pe toate strazile s-au reabilitat retelele termice si de apa-canalizare, s-a turnat asfalt, s-au refacut trotuarele, intersectiile, s-au amenajat 400 de locuri de parcare si o statie de autobus moderna.
Odata cu schimbarea aspectului zonei, locuitorii cartierului beneficiaza si de un parc de joaca pentru copii, precum si de o piata moderna de legume-fructe. 
De asemenea, Primaria sprijina cu fonduri si ridicarea Bisericii Ortodoxe din cartier.  

Nadia Bodran - Informatia Aradului

  • Tragedie cutremuratoare in familia Tepus, spulberata in accident, in timp ce fostul comisar zace in coma profunda, ireversibila

Familia fostului comisar Aurel Tepus a pierit in accidentFamilia fostului comisar-sef Aurel Tepus este de azi in pamant. 
Sotia Ana-Aurelia si fiica Adriana-Florentina si-au pierdut viata in noaptea de marti spre miercuri, in urma unui ingrozitor accident de circulatie. 
Cele doua femei se intorceau la Arad, dupa vizita ce o facusera tatalui si sotului Aurel Tepus, tintuit in coma de peste o luna de zile la Spitalul Clinic Judetean din Timisoara. 
Rudele Aureliei Tepus, mama si sora spun ca atat sotia cat si fiica mergeau zilnic la spital, interesandu-se de starea sanatatii lui Tepus, devenita tot mai precara. 
Ultima vizita a fost cea mai tulburatoare, in sensul ca acestea au fost anuntate despre sfarsitul iminent al lui Aurel Tepus, acesta fiind in coma de gradul IV, ireversibila, dupa trei interventii operatorii in cadrul Sectiei de Neurochirurgie.
Fostii colegi ai comisarului sef Aurel Tepus sunt cutremurati de tragedia acestei famiii atat de nedrept pierite, si, ca un ultim gest ce l-au mai putut face – s-au ocupat de organizarea funeraliilor celor doua femei, si, totodata, au strans o suma de bani pentru ajutorarea batranei mame a Aureliei Tepus.
Ana-Aurelia (52 de ani) era in pensie de boala, iar fiica sotilor Tepus, Adriana-Florentina (25 ani) terminase in mod stralucit doua facultati, obtinand un drept de bursa in SUA. 
Ultimul loc de munca a fost la SC Astra Vagoane Arad, Departamentul Comercial.
Un nor funebru ca un blestem fara leac a stins in cateva secunde o viata tanara si plina de sperante, alaturi de o mama iubitoare si devotata. 
Pe patul de spital, in coma profunda, Aurel Tepus nu stie ca astazi cele doua comori ale vietii sale, fiica si sotia vor intra in pamant pentru vecie.

Felicia R.Gheorghe - Observator

  • Teatru inedit

Ovidiu Balint declara ca Aradul ar putea detine la Avignon un teatruCasa de Cultura a municipiului de pe Mures e singura din tara care este pe cale sa detina un teatru in inima festivalurilor celebre de teatru, mai exact la Avignon, in Franta.
"Inca nu am batut palma, insa atat autoritatile, cat si Universitatea din Avignon si Episcopia de acolo sunt foarte interesate de aceasta colaborare. Este vorba de o biserica catolica, construita in cartierul musulman, care a fost parasita de circa 20 de ani de zile si cu care Primaria din Avignon si Episcopia de acolo nu mai au ce face. Atunci, ne-am gandit noi sa le propunem sa organizam acolo, un «Teatru al Estului», unde se vor putea exprima mult mai bine si mult mai ieftin teatrele din Arad, din Romania, din estul Europei", a declarat directorul Casei de Cultura a Municipiului Arad, Ovidiu Balint. 
Daca totul decurge normal, primele spectacole ar trebui sa aiba loc in teatrul francez al aradenilor de anul viitor.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Au demolat proiectul lui Schill

Pro Democratia si Millenium Center cer dezbateri publiceAsociatia Pro Democratia si Asociatia Millenium Center au cerut Primariei  Arad organizarea unei dezbateri publice pe tema proiectului de hotarare propus de alesul Gheorghe Schill, dezbatere ce a avut loc astazi,  in Sala 70 a Palatului Administrativ si care a adunat mai bine de 100 de tineri si reprezentanti ai diverselor asociatii de tineret. 
Toti cei sapte vorbitori, care au luat cuvantul  la dezbatere, au defiintat proiectul alesului, care facea referire la modificarea unei hotarari CLM mai vechi privind gospodarirea localitatii, cerand fie modificarea radicala a acestuia, fie retragerea lui. Sorin Victor Roman, Gheorghe Ghilinta, Stefan Rus sau Cristian Gartner au precizat, pe rand, faptul ca inteleg ca intentia lui Schill era una buna, dar au punctat faptul ca "asa se intampla, cateodata vrem sa facem anumite lucruri bune, dar pe hartie ies altfel".
Ideea principala care s-a desprins in urma dezbaterii a fost aceea ca "mai intai trebuie sa oferim ceva (biste de biciclete, locuri de joaca etc.) si doar mai apoi sa interzicem"
Proiectul alesului propunea interzicerea circulatiei bicicletelor, motocicletelor, mopedelor si a altor vehicule de orice fel pe aleile pietonale, pe cele din parcuri, stranduri, zone verzi, malul Muresului si in cimitire (in acest ultim caz daca viteza depaseste  mai mult de 5 km/ora) si practicarea jocurilor sportive in parcuri sau zone verzi in afara locurilor special amenajate in acest scop.
Discriminatoriu
Toti cei care au luat cuvant au punctat faptul ca proiectul este discriminatoriu, pentru ca interzice accesul persoanelor cu handicap, care folosesc, cel mai des, ca mijloc de deplasare mopedele.  
Mai toti si-au aratat dezaprobarea fata de modul in care este intocmit proiectul, datorita interdictiilor generale cuprinse in acesta, considerand anumite sectiuni din proiect (cum ar fi cea legata de activitati sportive) fiind neavenite, neconstitutionale, iar uneori hilare, ridicole.
S-a ajuns chiar si la concluzii dure de genul "o sa mergem in Ungaria sa jucam fotbal", " o sa interzicem miscarea in aer liber", "o sa ne jucam doar pe calculator" etc. 
Gheorghe Schill a parut insa dispus sa schimbe formularile din proiect, sustinand ca intentia sa era de a veni in sprijinul tinerilor si persoanelor cu handicap si nu invers.

A.B. - Adevarul

  • Universitati curate

UVVG sprijina lupta impotriva coruptieiUniversitatea "Vasile Goldis" subscrie la asociatia care lupta impotriva coruptiei in institutiile de invatamant!
COALITIA PENTRU UNIVERSITATI CURATE este formata din cadre didactice, studenti si reprezentanti ai sindicatelor si este condusa de Alina Mungiu Pippidi.
Coalitia pentru universitatile curate este o initiativa a societatii academice romane, care impreuna cu alte organizatii neguvernamentale va realiza un top al celor mai corupte facultati.
Insitutiile de invatamnt superior vor fi clasificate dupa o lista de rele practici, de la nepotism la lipsa de transparenta financiara.
Reprezentantii societatii civile vor da publicitatii facultatile unde se da spaga pentru examen, se cumpara lucrarile de licenta sau taxeele platite de studenti sunt platite netransparent.
Topul celor mai corupte facultati va fi afisat pana in vara anului viitor. 

Izabela Vekas - Televiziunea Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]