Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 13 aprilie 2007
Stirile TVA aici
  • Pietarii au protestat

Protestul pietarilor de la Piata "Mihai Viteazul"Peste 80 de pietari au protestat, joi, in fata Primariei, impotriva desfiintarii bazarului.
Peste 80 de comercianti din bazarul Pietei Mihai Viteazul au protestat, joi, timp de doua ore, pe platoul din fata Palatului Administrativ, impotriva deciziei TOP de a desfiinta bazarul.
Ei au cerut, in timpul protestelor, o intrevedere cu autoritatile locale si directorul TOP, pentru a afla totusi care este viitorul pe care conducerea societatii l-a gandit pentru bazar si care va fi soarta celor peste 200 de angajati care isi vor pierde, de luni, 16 aprilie, locul de munca.
Liderul pietarilor, Aurelian Toma, a cerut sa primeasca din partea conducerii TOP un act oficial in care sa li se comunice deciziile luate in legatura cu bazarul, inainte si dupa modernizarea pietei, comerciantii de aici fiind decisi sa nu paraseasca piata in absenta acestui act.
Potrivit deciziei TOP, comerciantii din bazar au termen pana pe 15 aprilie sa elibereze mesele si sa-si demonteze constructiile provizorii, moment de la care va incepe modernizarea, iar societatea nu va mai elibera abonamente pentru mese.
Inainte de ora 9.00, protestatarii au venit in fata Primariei inarmati cu fluiere si talangi, ca sa se faca auziti, si cu mai multe pancarte cu masaje anti-primar, dar si unele referitoare la salariul imens al managerului TOP ("Vrem sa muncim nu sa cersim. Primaria, cea mai corupta institutie", "Ce comision se ia din desfiintarea si vanzarea Pietei Mihai Viteazul?", "Aradul nu mai are primar, ci agent imobiliar. Primarul nu-i intelege pe cei saraci", "Din chirias si drumar, a ajuns prosper primar").
Pozitia Primariei
Valer Marginean, purtatorul de cuvant al Primariei, a afirmat ca nu exista nici o relatie intre Primarie si comercianti (protestul din fata Primariei fiind, ca atare nejustificat), ci doar o relatie contractuala intre TOP si pietari.
Marginean sustine, in plus, ca nu e vorba de nimic altceva decat de renovarea pietei si ca "societatea i-a instiintat pe comercianti ca vor incepe lucrarile de reparatii la piata. Este vorba de lucrari de reparatii si nici intr-un caz nu se pune o alta problema. Exista intre parti un sistem de abonamente care este in vigoare si va fi probabil si dupa ce se termina lucrarile de reparatii".
Purtatorul de cuvant sustine ca nu stie ce a declarat directorul TOP (acesta a sustinut, in trecut, ca pietarii nu se vor mai putea intoarce in bazar pentru ca trebuie respectate normele europene), dar a punctat faptul ca "exista un ordin al Agentiei nationale de sanatate veterinara prin care se interzice comertul ambulant cu produse alimentare. Acest ordin va fi respectat".
Ii demoleaza
Conducerea TOP sustine insa ca daca oamenii nu isi vor demola singuri gheretele pana luni, atunci dezafectarea lor va fi facuta de societate, urmand ca pietarii sa plateasca pretul acestei operatiuni.
Potrivit directoarei TOP, Daniela Sabau, luni va incepe dezafectarea fortata a pietei, in conditiile in care comerciantii si-au ridicat tarabele pe proprie raspundere.
La ora 13.00, comerciantii din Piata Mihai Viteazul au fost primiti la discutii de viceprimarul Tiberiu Dekany.

A.B. - Adevarul

  • O zi cu primarul

Si Bogdan Boci l-a insotit pe primar timp de o ziUn alt aradean a petrecut o zi alaturi de primarul orasului.
Tanarul Bogdan Boci are 18 ani si este elev al Colegiului Pedagogic. 
Bogdan s-a inscris la programul "o zi cu primarul" din curiozitate.
Tanarul este membru in Consiliul local al tinerilor si a dorit foarte mult sa vada cum isi desfasoara activitatea adevarata conducere a judetului.
Bogdan Boci este multumit de cum se achita primarul de sarcinile ce-i revin si spune ca nu si-ar dori sa fie primar, deoarece este o functie foarte solicitanta.
Cat despre contestatarii actualului primar, Bogdan le recomanda sa vina sa petreaca si ei o zi alaturi de edilul sef, pentru ca a critica este usor, dar a gasi solutii este mult mai dificil.

 Adrian Moldovan - Televiziunea Arad

  • Aradul - sufocat de masini

Circulatie sufocanta pe strazile Aradului - Virtual Arad News (c)2007Pe zi ce trece, Aradul este tot mai sufocat de masini.
A face la orele pranzului o deplasare intre Gara si Teatru, de exemplu, este un adevarat act de curaj si un test de rabdare.
Sute de automobile, soferi care nu au nimic in comun cu sofatul, pietoni care nu respecta minimele reguli de circulatie, chiar si biciclisti care incearca disperati sa-si faca loc printre bolizii neprietenosi de pe sosea – toate acestea alcatuiesc un peisaj mecanic sumbru, galagios si sufocat (sau sufocant).
Pentru cineva care vine din capitala este relativ relaxant, caci acolo este cu mult mai dur ca aici, insa pentru cineva obisnuit mai degraba cu traiul calm al vietii de la tara imaginea intersectiei de la Podgoria este marcanta.
Am incercat ieri sa luam pulsul soferilor aflati in trafic pe bulevardul Revolutiei.
Am renuntat insa, dupa primele intrebari adresate unui taximetrist si unui domn care se grabea sa ajunga in Aradul Nou si mai avea doar cateva minute.
Din considerente de bun simt fata de pasnicul cititor al acestor randuri, care poate nici nu este pasionat de automobile, nu vom reda sub nici o forma vorbele de duh adresate de cei doi administratiei locale si politiei rutiere.
Oare ce vina au cei amintiti in "urarile" soferilor chestionati?
Ce vina are, spre exemplu, primaria ca traficul prin centrul Aradului este infernal la orele pranzului?
Ei bine, un strop de adevar exista.
Nu intru totul, pentru ca nu se poate pune in carca administratiei chiar orice misca prost, dar ceva - ceva tot este.
Vina sa e ca sistemul de parcare nu prea functioneaza, ca tarifele sunt inca prea mici pentru a-i impiedica pe soferii comozi sa faca doua, trei ture prin tot centrul orasului pana gasesc loc de parcare exact in fata magazinului pe care il vizau.
Nici macar asa insa nu se poate pune absolut totul pe spatele unei primarii!
Cel putin nu atata timp cat nici macar un politician sau un partid cu minte din Arad nu ar indrazni sa modifice tarifele de parcare impotriva unui electorat "mobil", stapan pe roti si cai putere, care voteaza cu o mana pe volan.
Vina, cred eu, este in alta parte.
Este in educatia noastra, in lipsa oricarui dram de respect fata de mediu, fata de semeni.
Vina este in cei 50 de ani de comunism in care circulam o zi da si una ba, in calitatea transportului in comun.
Vina este in toate partile. Iar rezultatul sumei acestor deficiente este la Podgoria, la orele pranzului, printre masini, in zgomotul claxoanelor, printre noxele emise de motoarele turate.

Claudia Adjudeanu - Informatia Aradului

  • Vom avea SMURD la Arad!

Serviciul Smurd va functiona si in AradServiciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare se va infiinta la Arad.
Acest lucru a fost dispus chiar de catre ministrul Sanatatii Publice, Eugen Nicolaescu, printr-un Ordin emis in data de 3 aprilie, care modifica si completeaza structura Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad, cu infiintarea unei noi structuri, cea a SMURD-ului.
Astfel, in Arad, s-a creat baza legala a infiintari Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare, pentru care au inceput deja demersurile.
Infiintarea SMURD-ului a fost legata de renovarea si modernizarea Unitatii de primire urgente a Spitalului Judetean.
Cum lucrarile sunt la final, realizandu-se ultimele finisaje, iar o parte din tehnica medicala de urgenta a fost trimisa de catre responsabilii din Ministerul Sanatatii Publice, proiectul SMURD este pe cale sa se materializeze.
Astfel, urmeaza angajarea a cinci medici de medicina de urgenta si achizitionarea a doua ambulante performante de tip B, promise de catre Consiliul Judetean.
Cele doua ambulante performante costa in jur de 150 000 de euro.
Directorul adjunct al ASP Arad, Angela Cionca, ne-a declarat: "Vom infiinta puncte de interventie in caz de urgenta in judet, unde incercam sa achizitionam alte ambulante, cu toate ca nu cred ca se vor cumpara tot astfel de ambulante performante. Astfel, sistemul prin care se va lucra este extrem de simplu. Daca un accident are loc intr-o localitate indepartata, cea mai apropiata ambulanta de la punctele din judet se va deplasa pentru preluarea victimelor. In acelasi timp, din Arad, va pleca spre locul accidentului o ambulanta tip B, care va prelua ranitul de pe drum." Ambulantele de tip B sunt adevarate unitati UPU pe patru roti, cu posibilitatea de a mentine pacientul in viata pana la spital.
SMURD-ul va functiona in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta, la UPU, cei cinci medici angajati vor actiona pe ambulantele performante, iar ISUJ Arad se va ocupa de partea de descarcerare.

Camelia Catean - Observator

  • Nu-i mai menajeaza pe jucatori

Antrenorul Lacatus vrea sa fie mai exigent cu echipaLacatus spune ca vremea vorbelor si discutiilor a trecut, e cazul sa se treaca la fapte.
Dupa ce conducatorii au blocat salariile jucatorilor, datorita rezultatelor slabe din campionat, parca si Marius Lacatus e altul.
Am observat asta joi, la Conferinta de presa de la UTA, tehnicianul "Batranei Doamne" fiind serios pe tot parcursul intalnirii cu presa, neschitand nici un zambet, asa cum o facea, deseori, pana acum.
Mai mult decat atat, "Fiara" nu i-a mai menajat pe jucatori, spunand ca s-a saturat de vorbe si discutii, a trecut vremea lor si trebuie trecut la fapte.
Nu suntem victime sigure
De la bun inceput, Lacatus a spus ca e normal ca toti sa creada ca CFR Cluj va avea un meci usor, datorita pozitiilor din clasament si a ultimelor evolutii din campionat.
Totusi, "Fiara" are o speranta: "Sa stiti ca nu suntem victime sigure. Am mai jucat noi si cu Steaua si am facut o figura frumoasa. E drept, depinde acum de cum vom putea sa-i blocam si sa profitam de spatiile libere ce le vom avea. CFR Cluj nu m-a impresionat, dar victoriile le-a adus incredere jucatorilor, care au prins aripi, iar acum incep sa declare ca sunt principalii favoriti la locul 2".
Jucatori nemultumiti
Lacatus a confirmat ca blocarea salariilor i-a nemultumit pe jucatori, dar toti se supun deciziei.
"Probabil ca sunt nemultumiti, dar cred ca aceasta masura este una mobilizatoare. Baietii trebuie sa trateze fiecare meci ca pe unul de care depinde ramanerea lor in prima liga. Baremul impus de conducere, de 42 de puncte, este unul realist. Va spun ca nu lucrez mai greu cu jucatorii, datorita situatiei actuale de la UTA" - a punctat "Fiara".
E nevoie de caractere
Referindu-se la situatia din acest moment de la UTA, Lacatus a spus: "Cativa jucatori m-au dezamagit in acest retur, dar acum avem nevoie de caractere in echipa. Trebuie sa dea tot cei mai bun din ei. Am tot discutat cu ei, aproape zilnic, cate o ora sau mai mult, de situatia in care ne aflam, dar parca degeaba, in teren nu au aratat ca au inteles ceva. A trecut vremea vorbelor si discutiilor, trebuie trecut la fapte si cred ca si jucatorii s-au lamurit de asta".
S-a accidentat Stojanovic
UTA nu l-a deplasat, joi, la Cluj, pe Stojanovic, acesta accidentandu-se in ultima clipa.
In locul sau a fost introdus in lot masivul atacant Cristian Danalache.

L.S - Adevarul.


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]