Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 14 mai 2007
Stirile TVA aici
  • Cetatea Aradului aruncata in aer de un scandal politic

Ministrul Melescanu a vizitat unitatea militara din Cetatea AraduluiVizita ministrului Apararii, liberalul Teodor Melescanu, la Arad, a tulburat apele politicii locale.
Venit oficial pentru a vizita batalionul de militari din Cetatea Aradului, dar si pentru o intalnire cu mai marii PNL Arad, in programul ministrului nu si-a facut loc tocmai partenerul de discutii pentru trecerea Cetatii Aradului in circuitul turistic, adica Primaria Arad
Mingea e la Primaria Arad
Intrebat de trecerea Cetatii Aradului, in circuitul turistic, ministrul Teodor Melescanu a declarat ca "depinde exclusiv de Primaria Municipiului Arad.
La nivelul nostru, al MAPN, avem deciziile adoptate pentru a muta batalionul si a elibera Cetatea. Avem nevoie de sprijin pentru amenajarea unui alt teren de instructie, de vreo zece hectare, si de un sprijin minim pentru imbunatatirea conditiilor de la Lipova, unde ar urma sa fie mutat batalionul. Mingea este, ca intotdeauna, la Primaria Arad. Cand reusim sa realizam aceasta intelegere, batalionul va fi mutat".
 
Ministrul nu a stiut sa spuna ce suma ar fi necesara pentru aceste operatiuni.
Ofiteri nemultumiti
Teodor Melescanu stia ca ofiterii din batalionul din Cetatea Aradului nu agreeaza ideea mutarii la Lipova. 
"In mod foarte cinstit, daca sunteti aradeni, sunt convins ca nu v-ar face placere sa va mutati din Arad. Armata e o meserie care functioneaza la ordin", a precizat ministrul.
Si, se pare, nici ministrul nu mai este prea incantat de varianta mutarii militarilor la Lipova, pentru ca in aceasta situatie, multi ar parasi batalionul din Arad.
Atentia ministrului Melescanu se indreapta acum spre fosta unitatea militara din cartierul aradean Gai. Desi pe cladirile de aici pusese ochi si Primaria, acum autoritatile locale nici nu mai stiu cine are proprietatea imobilelor si terenurilor de la marginea orasului.
Pentru a lamuri lucrurile, la Arad va veni o comisie a MAPN. Prefectul de Arad, Gavril Popescu, confirma vizita comisiei care va analiza locatia optima pentru militari.
"Zilele acestea, cel mult in doua saptamani, la Arad va veni o comisie a Ministerului Apararii, care va analiza situatia", a precizat scurt prefectul.
Cetatea Aradului urmeaza sa fie transformata in obiectiv turistic - Virtual Arad News (c)2007Primar nemultumit
Primarul de Arad, Gheorghe Falca, se declarase, vineri, extrem de nemultumit ca nu s-a putut intalni cu ministrul Teodor Melescanu. Numai ca ziua de vineri nu s-a terminat fara ca cei doi oficiali sa dea nas in nas. Ei s-au vazut fugitiv pe coridoarele unui post local de televiziune, unde fusesera invitati la emisiuni diferite.
"Nu a fost o intalnire oficiala. Este pentru prima data cand vine un ministru si nu se intalneste cu primarul Aradului, desi a venit intr-o problema care priveste tocmai municipiul Arad. I-am reprosat acest lucru si i-am aratat ca mingea se afla de fapt in curtea Ministerului Apararii. A spus ca va trimite o comisie la Arad pentru ca informatiile primite de la Prefectura erau subtiri", a explicat Gheorghe Falca.
Miza pe 90 de hectare
Miza Cetatii Aradului este imensa, iar subiectul este discutat de ani de zile.  Potrivit autoritatilor, Cetatea are o suprafata construita de aproape 150.000 mp si o suprafata a terenului de 88,86 ha.
Cetatea a fost mentionata ca atu al orasului in planul de dezvoltare general. La aceasta ora, Cetatea Aradului gazduieste batalionul 191 Infanterie "Colonel Radu Golescu", care e parte a batalionului mixt romano-maghiar, iar militarii de aici participa de cativa ani la actiunile de mentinere a pacii din teatrele de operatiuni din intreaga lume.
PLANURI
Obiectiv turistic
Daca ar obtine trecerea Cetatii in circuitul turistic, autoritatile ar dori sa o transforme intr-un adevarat motor de dezvoltare al orasului. 
"Exista un studiu, dar cand vom obtine Cetatea, vom demara si o dezbatere publica pe aceasta tema", a explicat primarul Gheorghe Falca.
Estimarile preliminare arata ca ar fi nevoie de vreo 200 de milioane de euro, dar primaria vrea sa intervina cu doar sase procente. 
"Restul va veni de la investitori privati sau prin parteneriate public-private", a completat edilul-sef aradean.
Odata rezolvate problemele cu Cetatea, aceasta ar putea deveni un magnet pentru turisti, pentru ca s-ar putea construi hoteluri, centre de conferinte, muzee, structuri administrative sau zone de petrecere a timpului liber.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Malul Muresului – zona de agrement favorita a aradenilor

Faleza Muresului zona de agrement favorita a aradenilor - Virtual Arad News (c)2007Parcurile si strandul sunt pline in aceasta perioada de aradeni care ies  din casa  pentru a se relaxa si a uita de problemele cotidiene. 
Cei care vor sa stea la soare aleg incinta strandului, unde pot sa faca si o baie. 
An de an inceperea sezonului este asteptata de zeci de persoane. 
La sfarsit de saptamana toate terasele sunt pline, mai ales dupa ora 22.00, cand intrarea este gratuita.  
Insa cei care vor sa stea la soare, intra pe strand la primele ore ale diminetii. 
Pana sa ajungem in incinta strandului sa vedem cine alege aceasta zona de agrement, am trecut prin parc, unde pensionarii isi fac veacul.   
Fie ca joaca o carte, o tabla sau pur si simplu citesc ziarul si se plimba, ei sunt permanent acolo, mai ales in zile calduroase de vara. 
"Am iesit sa ma plimb, zilnic fac acest lucru. Face bine pentru sanatate. Sambata si duminica impreuna cu sotul meu merg pe strand. La soare nu putem sta mult ca suntem bolnavi", declara Silvia.  
In ceea ce priveste tineretul acesta nu are nici o problema.  
Pot sa stea la soare ore intregi, iar daca bazinele functioneaza, stau ore intregi in incinta strandului. 
"De multe ori venim dimineata si plecam seara tarziu de aici.  Ne aducem cu noi haine de schimb si dupa ce facem plaja ramanem la discoteca", declara Florina Panda. 
Cei care merg zilnic pe strand au ales sa isi faca abonament pe tot sezonul, asa nu vor avea probleme la intrare. 
"De ani de zile tot aici ne petrecem verile, suntem aradeni si ne mandrim cu aceasta zona minunata. Tot timpul ne facem abonament deoarece iesim mai ieftin. Si mai mult decat aspectul financiar, trebuie sa recunoastem ca ne place extrem de mult privelistea. Desi e loc de mai bine, mai ales in ceea ce priveste curatenia, aspect de care ar trebui sa avem grija cu totii, ne putem mandri cu un mal al Muresului de toata frumusetea. In privinta Strandului insa, parca totusi nu e la fel de bine ca in anii precedenti, si asta nu din cauza locurilor de plaja ci a teraselor care se afla inca in plina modernizare, desi sezonul a inceput, oficial, de la 1 mai", afirma Marius Tudor.
Indiferent daca vorbim de intelectuali sau nu, de bogati sau saraci, aradenii, deopotriva, isi petrec dupa-amiezele si sfarsiturile de saptamana pe faleza Muresului sau pe Strand, frumusetea raului incadrat de atata verdeata fiind inegalabila.

Claudia Untaru - Informatia Aradului

  • Autostrada, la revizuit

Noul ministru vrea sa revizuiasca proiectul pentru autostradaMinisterul vrea sa analizeze studiile si proiectele legate de autostrada spre Arad!
S-a schimbat ministrul, se schimba si politica legata de autostrazi, fapt ce nu vine, din pacate, in beneficiul Aradului. 
Ministerul Transporturilor a semnat un nou contract finantat de UE pentru Asistenta Tehnica.
Obiectivul acestui contract este elaborarea proiectului tehnic si a studiilor de fezabilitate pentru pachetul de proiecte rutiere finantate si implementate prin Fondul de Coeziune. 
Ministerul are de gand cu acesti bani si sa revizuiasca si sa actualizeze studiile de fezabilitate si proiectele tehnice existente, inclusiv studiul de impact asupra mediului, precum si documentatia de licitatie pentru cateva sectiuni de autostrada apartinand coridorului IV pan-european.
Printre acestea se numara si autostrada Nadlac- Arad (de 40 km) si viitoarea varianta de ocolire a Aradului. 
Se mai vrea realizata, de asemenea, o analiza de ansamblu privind subsectiunile Coridorului IV (Nadlac – Pitesti) si un studiu de intretinere al autostrazii si pregatirea licitatiei pentru sistemul de operare si intretinere pentru Arad- Sibiu. 
Valoare totala a noului contract, care, cel mai probabil, va intarzia debutul lucrarilor la autostrada spre Arad, este de 12.695.000 euro, durata de implementare fiind de 18 luni.

Adriana Barbu - Adevarul

  • Stolojan, impresionat de Universitatea "Aurel Vlaicu"

Presedintele Stolojan a vizitat UAVIn afara programului electoral, Theodor Stolojan si-a facut ieri timp pentru o vizita rapida la Universitatea "Aurel Vlaicu", corpul M din Micalaca. 
"Vizita mea la Universitatea "Aurel Vlaicu" nu a avut nici o legatura cu campania electorala. Am raspuns unei invitatii, pentru a vedea noua cladire. Este absolut impresionanta. Felicit universitatea si felicit Aradul, pentru ca este nevoie de un efort considerabil pentru realizarea unei astfel de baze materiale. Si eu as fi vrut sa am, ca student, asemenea conditii" a spus Theodor Stolojan. 
La sediul UAV, fostul prim-ministru a vorbit cu studentii despre faptul ca Romania are nevoie de specialisti, de profesionisti bine pregatiti in diverse domenii de activitate. 
Intrebat daca va veni la Arad pentru a preda, Theodor Stolojan a spus: "Este oarecum peste mana sa vin la Arad pentru o activitate permanenta, pentru ca este departe si avionul pot sa il iau pana la Timisoara. Dar nu este imposibil. Oricum, eu am mai conferentiat la Arad si o sa o fac ocazional, de cate ori voi avea ocazia"

Flavius Ghender - Observator

  • Vrea sprijin pentru spital

Pentru finalizarea lucrarilor la Spitalul din Savarsin mai sunt necesari bani - Virtual Arad News (c)2007Ioan Vodicean, primarul comunei Savarsin cere 1,5 miliarde de lei pentru a plati constructorii.
Desi lucrarile la cladirea noii Unitati Medico-Sociale din Savarsin au fost finalizate, autoritatile locale nu au scapat inca de probleme. 
Asta, pentru ca autoritatile locale mai au o datorie de un miliard si jumatate fata de firma constructoare.
Dupa ce fostul spital a ars in 2002, edilii comunei au reusit sa obtina o finantare, din partea Ministerului Muncii, pentru a putea reface cladirea. 
In conditiile in care cele 8 miliarde alocate de catre minister, consiliul local si consiliul judetean, nu au ajuns, primaria a ramas cu o datorie de 1,5 miliarde.
Profitand de faptul ca Nelutu Cristina, vicepresedintele CJA a facut o vizita in localitate, primarul Ioan Vodicean i-a cerut sprijinul in vederea obtinerii fondurilor de care are atata nevoie. 
"In conditiile in care nu vom fi sprijiniti ne va fi greu sa ne descurcam", sustine primarul. 
La randul sau, dupa ce a vizitat spitalul si a vazut conditiile care vor fi la dispozitia bolnavilor de aici, vicepresedintele Cristina a promis ca va analiza cererea in vederea si ca va face toate demersurile necesare in vederea sprijinirii autoritatilor din Savarsin. 
'Voi face tot ceea ce depinde de mine pentru a putea obtine fondurile necesare pentru achitarea datoriei, mai ales ca este vorba despre o lucrare care a fost finalizata si asteapta doar sa fie data in folosinta", a declarat Nelutu Cristina.
Pentru toata zona
Pe de alta parte, edilul a promis ca, in cel mai scurt timp, noua Unitate Medico-Sociala va putea sa-si deschida portile, pentru a-i primi pe suferinzii din zona.
Daca pana acum, au fost doar 12 paturi, odata cu inaugurarea noii cladiri, numarul de paturi va ajunge la 30.
Unitatea Medicala de la Savarsin deserveste Barzava, Savarsinul, Varadia de Mures, Petrisul, Birchisul si Bata, iar conform celor declarate de primar foarte putini bolnavi internati aici sunt din Savarsin. 
Cu toate acestea finantarea este facuta de doar de primaria de aici. 
"Pentru functionarea spitalului avem fonduri numai pana in septembrie, pentru ca anul acesta am primit mai putini bani de la CJA, iar sumele nu au mai fost defalcate pe capitole", a mai precizat Vodicean.

Lucian Serban - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]